• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstikamet üzere yaşayalım yaşatalım!

6 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Nedim

Alimlerin en büyük keramet istikamettir sözünü hatırlattı yazınız.. .İstikamet yani Nisa 115 te hidayette olmanın şartı olaraktan peygamber e sünnetine rehberligine yuzcevirmemek muhalefet etmemek ve böylece de müslümanların sahabenin yolundan itikadından ayrılmamak başka yollar edinmemek.73 fırka rivayetleri de bu ayetin tefsiri olarak ta İslam iddiası taşıyacak Kendi Resulullah sav e ve ümmetine nisbet edenlerden yalnızca cennete girecek olan ve ebedî cehenneme düşmekten kurtulanlarin inancı itikadı yolu peygamber ve ashab gibi bire bir aynı olanlar olduğu buyrulur.İtikad konularında bire bir aynı peygamber ve ashab gibi olmak yanında helal haram konularında da bire bir aynı olmak gerekir.Alimler Edillei şeriyye yani şeriatın İslamın delilleri dört olduğunu söylerler.kuran sünnet ve iki kaynağın sahih meşru anlamı olan sahabe icmai ve kıyası FUKAHA olduğunu söylerler.Kuran sünnet diyerek hariciler şiiler mutezile kaderiyye cebriyye vahdeti vucudcu sufiler vb bidat ehli saptigindan âlimler Kur'an sünnet in sahabe nin anladığı yaşadığı ni şart koyarlar sapmamak için..yani Maide 44-45-46-47 nisa 60-65 nahl 106 yi vb sahabe nasıl anlamışsa o makbul inancı... Maide 3 ile din tamamlanmıştır.peygamber ve ashab İslami da hem subuten hemde delaleten kati bir şekilde kayıt altındadır.kutubissite de muvatta da Ahmet b hanbel musnedi mustedrek te vb sahih kitaplarda..ve en son olarak ta Nisa 115 te peygamber in sünnetine yuzcevirmeyenler ve müslümanlarin sahebenin yolundan itikadından ayrilmayanlarin hidayette olduğunu ve bu ayetin tefsiri olan 73 fırka rivayetleri de aynı şartı taşıdığı da bilinir.peygamber ve ashabının helal haram küfür şirk bidat müslüman kâfir vb itikadi alanında onlar gibi olanlar müslüman olmayanlar gmuslim nokta
  • 1 Gün Önce

Dayi

Dinle, kafayi yemis bu akit. Bizler Türk'üz, Türk. Arap değiliz. Arapci inancı bu millet reddetmiştir. İnanmıyorsan İslam'ın 5 şartının tam manasıyla uygulanıp uygulanmadığina bakın. Bunlar olmazsa olmazdır. Biri bile uygulanmiyorsa veya yarım uygulaniyorsa,Müslüman değilsiniz demektir. Türkiye'deki müslüman oranı yüzde ikiyi geçmez..
  • 1 Gün Önce

Nasıl olacak o

İstikametimiz kabeye mi olacak? 
  • 1 Gün Önce

YILMAZ

ALLAH c.c razı olsun sayın yazar. Siz gibi degerli büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin ALLAH
  • 1 Gün Önce

Hikmet Yılmaz

İsrail'e karşı kuyruğunu kısıp oturan tek bir kınama ifadesi bile olmayan başta Suud'lar olmak üzere (Katar hariç) Arap'ların kalleşliklerini yazın önce. Ümmetin dertleri sizi aşar. Dertlenen ülke KATAR VE TÜRKİYE.
  • 1 Gün Önce

Uğur

Hocam çok önemli uyarılarda bulundunuz ve çok güzel yazdınız. Allah razı olsun. Allah bizleri arınan düzgün kimselerden kılsın.
  • 1 Gün Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23