• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nasihat döneminden musibet dönemine geçiş sancılıdır

5 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Nedim

Osmanlı sonrası İslam dünyasında haramlar dan önce Kur'an sünnet ve iki kaynağın sahih meşru anlamı olan sahabe icmaina göre itikad alanında ki sapkinliga dikkat çekmek gerekir.Ve İslam iddiası taşıyan başta kendi nefsimiz ve sevdiklerimiz ve yaşadığımız toplumdaki zahirleşmiş aynen Kur'an da anlatılan samiri kıssasında ki samiriler ve buzağı putları gibi putlar veya cumartesi sahipleri gibi Allah'a karşı apaçık hileler içinde Allah'ın onları görmediği işitmedigi vb Allah cc hakkıyla taniyamama ve benzeri sebeplerle işlenen küfürler şirkler alenen işlenir savunulur söylenir olduğu halde hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam edip ehlisunne itikadı içinde olduğunu söyleyenler.. Müslüman yani ta Adem as dan Resulullah sav e kadar ki peygamber lerin ve onların ashabının itikadına sahip olup şirk küfür işlemeyen ve işleyenleri dindaş muamelesi içinde olmayanın adıdır müslüman..Mesala Osmanlı sonrası İslam dünyasında İslam iddiası altında veya dışında inançlar ideolojiler itikadlerin İslam tarihindeki mezhepler itikad sahiplerini inceleyen el milel vennihan ve el fark beynel firak mezhepler i araştıran onların Kur'an'a sünnete icmaya göre küfür şirk inançlar i ve her dönemin küfür şirk ve muntesiplerini ümmete tanittiklari görülür.Bizim de yapmamız gereken şirk küfür inançları itikadleri yolları tanımamız tesbit etmemiz hayati bir zorunluluktur.nisa 48-116 ayetlerinde Allah cc affetmiyecegi günahlar varken bizler haram günahlarla uğraşıp affedilmeyen günahları es geçiyorsak şeytan ve Allahla aldatanlarin oyununa gelmişiz demektir.osmanli sonrası İslam dünyasında haramlar dan önce itikadi sapkınlıklar a yogunlasmaliyiz.Ali Ra hakikati öğrenirseniz kimin hakta kimin batilda olduğunu öğrenirsiniz sözü çok çok önemli..kiminle dindaşlik yapıldığı çok önemli.cunku herşeyi zahir.. şirk ve küfür inançlar apaçık savunan yapan inanlar apaçık.cunku bu sapkınlık lari yapanlar Nizamulk gibi devlet adamı ve devleti olmadığını ve imam Gazali gibi âlimlerin olmadığını biliyor onun rahatliligi..zaten ahir zaman rivayetleri nde hak batıl batıl hak bilinecek.bir camide 1000 kişi namaz kılacak (şii mutezili vahdeti vucud cu sufiler hristiyanların İsa as ve salih zatların ruhundan istiğase istane rabıta yapmalarına benzer inanç sahipleri vb) ama mümin müslüman olmayacak rivayetleri var.. Resulullah sav ilk kavmi cahiliyye dönemine dönüş olmuş.cunku ahir zaman rivayetleri nde İslamın bağlarından ilk bağ olarak Allah cc hâkimliği ilahligina rabligine halel getirilecek bağ çözülecek ve en son olarak ta namaz bağı ibadet bağı çözülecek buyrulurken gidiş oraya doğru.. Resulullah sav ve ashabı ne yapmışsa bire bir aynı şeyler yapılmalıdır.imam Mâlik rahimullallah'in ilk kavmi ne kurtardiysa son kavmi de o kurtaracaktır sözü çok çok önemli
  • 1 Gün Önce

Hadi inşallah

Allah musibetlerini zalimlerin üstüne sağanak sağanak yağdırsın.
  • 1 Gün Önce

Abuzer Çalışkan

EyvAllah, hak söylediniz, hakkı hak bilinmeyenler batılı hak bilirkermiş. Allah Razı olsun inşaAllah. Rabbim hakkı haykıranların sayılarını çoğaltsın.
  • 1 Gün Önce

Okur

ARTIK FITNE EVDEN SOKAGA CIKTI ADAM PARKTA SAHILDE CADDEDE CINSEL ILISKIYE GIRIYOR KIMSEDE KINAMIYOR
  • 1 Gün Önce

abdullah

toplum olarak o kadar çürüdük ki, bizi ancak büyük bir musibet belki yola getirebilir. Allah c.c. halimizi ve sonumuzu hayreylesin.
  • 1 Gün Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23