• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mümin Kimdir?

14 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Kanber

Sahurun var mı hocam Ağzınıza sağlık Allah bizi şuurlu Allah ve resulünün dostuyla dost düşmanıyla düşman olanlardan eylesin
  • 4 Gün Önce

Munkir nekir katipleri yazıyor

Mümin âlemlere rahmet olarak gönderilen rahmet peygamberin işaretle buyurdugu el emin olan kimselerdir.yani Muhammed ül emin gibi yasayanlardir.muslumam kızımda olsa elini kesin diyen peygamberin umetidir.ams şimdiki müslümanlar benim cenahimdeise hırsızlıkta yapar zinada yapar miri malına başkasının malına namusuna ifetine çöker hata bu hatları daha rahat yapmak için bu yunde rahatlika fetva çıkartır bana dokunmayan Müslümanım diyen bunları şahsi menfaatleri için ayakta alkışlar çünkü bunu yapanlar aynı mahaledeler.onun için müslüman coğrafyası oluk oluk kan akıyor.bu kanın durması içinde zalimlerden medet bekliyorlar.
  • 4 Gün Önce

Hikmet Yılmaz

Suud’lar mümin sayılırlar mı ?
  • 4 Gün Önce

Ömer

Biz maalesef Tanzimat’tan beri sürekli batıdan aradık getirdik taklit ettik izzetli şerefli olacağımızı zannettik . Heyhat ki bugün bile ibret almayıp batının kanunlarından mahkemelerinden medet umar haldeyiz olmuyor olmaz olamaz . Biz hz Ömer efendimizin dediği gibi islamla şereflendik yükseldik . Batının pis kanunları bizi alaşağı etti . İslam medeniyettir kurtuluştur . Bu dünyayı da ahireti de kazandıracak yegane unsurdur dinimiz islam . Diğer yollar batıldır çıkmazdır , hüsrandır sonu cehennemdir Rabbim tüm ümmeti Muhammed’i korusun amin .
  • 4 Gün Önce

Kimdir

Mümin kimdir ..
  • 4 Gün Önce

Vay vay

Mümin, dünyanın neresinde olursa olsun zulme karşı mazlumları korumaktır..Ama nerede filistinde çocuklar açlıktan ölüyor 57 Müslüman ülke ve liderleri israilden korktukları için sesini çıkarmıyor...Çünkü hepsi koltuklarını koruma ve saltanatlarini sürdürme derdinde....Ebu Hanife : Bir yerde bir insan açlıktan ölüyorsa oraya ulaşma imkanı olan herkes sorumludur..diyor...Bu sorumluluğu almayan Müslüman mümin olabilir mi bilmiyorum...

Pilot

Mümin; riyakârlık yapmayan özü sözü bir, devlet malına el uzatmayan, kul hakkı ve hayvan hakkı yemeyen, doğaya zarar vermeyen, ihalelerden fifti fifti rüşvet almayan, adaletli, vijdanlı, merhametli olan kişidir.
  • 4 Gün Önce

Nur

Pilotun derdi başka malınına hem mıhına

Hostes

Pilot nur teyzeden daha güzel açıklamışsın mümini.

.....

O zaman Türkiyede neredeyse yok gibi...

Nur

Zina yapmayan vatan hainliği yapmayan ailesine ana babasına sahip çıkan içki içmeyen kumar oynamayan yalan konuşmayan fitne yapmayan namaz kılan oruç tutan tesettür üzerinde olan erkek kadın Allahın emrettiği tesettür tabiki faiz yemeyen kendi aklına göre değil Allahın emrettiğine göre yaşayan emirleri bazıları kendine göre eğip büküyor vs bunları bir ara yaşar bey açıklarsa bazıları iyi anlasın diye memnun oluruz ülkemiz islam cahili kadını erkeği yaşlısı genci hepimizin çok eksiği var her kes kendi ben nasıl bir müslümanım mümin miyim değilmiyim diye kendini sorgulamalı devlete çakma yapmak siyasilere çakma yapıyoruz ama biz nasıl müslümanız değilmi? Kimse kimsenin günahını üstlenmeyecek en iyisi biz kendimize bakalım yanlışlarımızı düzeltelim geç olmadan . Müşrikle kafiri gördüğümüze göre ayıracaz kalpleri okuyamayız hele şimdiki zamanda öyle su yüzüne vuruyorlarki medya siyaset sosyal medya net görüyoruz örneğin mümin terörist olmaz teröriste destek vermez yalan söylemez içki içmez sorumlu olduklarını yaya bırakmaz bilerek adam öldürmez birde müminin feraseti vardır eşyanın arkasını görür Rabbim yüreğine doğruları ilham eder . KiinşaAllah bizde ferasetli müminlerden olalım

Okur

Hocam zate Müsrikle kafiri bir ayirabilsek hersey hallolacak da Turk milleti olarak onu ayiramiyoruz
  • 4 Gün Önce

Uğur

Hocam yazınız çok haklı ve güzeldir, ama mesela Mümtehine Suresinin 4. ayetindeki bir ifadeyi unutmuşsunuz. Kafirlerle ve bilhassa müşrik kafirlerle (onlar ki ateistleri de en başta kapsarlar) aramızda bir "düşmanlık ve kin" de açıkça vardır. Sadece "sevmezlik" değil, düşmanlık ve kin/nefret de vardır, kaçınılmaz olarak. Ama maalesef kendim de bu konuda aşırı yumuşaklık ediyorum, muhtemel ateist müşriklerle bazen fazla muhatap oluyorum. Oysa hele böyle ne idiği belirsiz münafıklar düz kafirlerden de daha düşmandır. Allah teala Münafık Suresinin 4. ayetinde bunu açıkça söylüyor: "Asıl düşman onlardır!"
  • 4 Gün Önce

Vehbi

Kafirun Suresinin esbabı nuzulünü bilip anlayan ve kafirlerin"bize de pay yokmu?"teklifine lâ diyenler mutlaka mümindir.Mümin;kitabında,peygamberinin uygulamasında olmayan sosyo-ekonomik ve ideolojilerden uzak olanlardır,mümin akılcı değil nakilci olandır,alâ mümin ise ķör mukallid.değil tahkiki müslüman olandır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23