• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

12 Eylül 1980 Darbesi -1-

16 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Ülkücüler

Ülkücülerden hiç bahsedilmemiş onlarda budavanın mensuplarındandı, Mesela rahmetli Apaslan Türkeş, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu, Gün Sazak
  • 4 Gün Önce

Okur

Sloganımız "koministler Moskova'ya" derken kominist olmayanlar (dindarlar, milliyetçiler, Kemalistler) Amerika'ya demek istiyorduk.
  • 4 Gün Önce

Okur

Darbeler değilde devrimler olsaydı ülkemiz, milletimiz ve inançlarımız için daha kötü olurdu. Küba'da ki devrimi Ruslar destekledi Türkiye'deki darbeyi veya darbeleride ABD destekledi. İktidara gelmek için veya iktidarı ele geçirmek için ya darbe yada devrim yapacaksın. Ülkemizde devrim olmamışsa ordumuz sayesindedir. Darbeler yaparak milletimizi devrimlerden koruyan ordumuzla gurur duymalıyız. Allah Türk milletini devrimlerden darbelerle korumuştur. Cenabı Allah bize bu kadar darbe verdiği için çok mutluyuz.
  • 4 Gün Önce

Yıldız teskilati

Kurtuluş savaşında Hindistanlı Pakistanli müslümanlarin gönderdikleri yardımlarla kurulan iş Bankası hazineye devredilmeli
  • 4 Gün Önce

Nahit sazoglu

Gizli dünya devleti BM NATO IMf dünya Bankası UNESCO İsrail'e çalışmaktadır rockfeller Rothschildler Yahudilerin lobisi siyonizmdir kökleri dışarda olan zararlı yapilar lions rotary kulüpleri mason locaları acilen İçişleri bakanlığı tarafından kapatilmali siyon protokolleri devam ediyor ülkemizde ekonomik gelişmeler ancak demiryollarıyla olacaktır denizciligimizi devlet politikası yapmaliyiz tarım ve hayvancılıkimizi geliştirmeliyiz mesleki eğitim merkezi kurmaliyiz körfez ülkeleri ile bağlantı kurmaliyiz petrol şirketleri otomotiv şirketleri otobüs şirketleri lastik şirketleri cumhuriyet kurulduğundan bugüne kadar demiryollarini engellemişlerdir her ilimize hızli tren yapmaliyiz yük ve yolcu taşımacılığında acilen demiryollarına geçmeliyiz
  • 4 Gün Önce

Okur

Soğuk savaş döneminde Dünyanın birçok ülkesinde yapılan darbelerin en büyük nedeni sscb'nin varlığı ve ABD karşıtlığı idi. Darbelerin hepsi ABD dostu ülkerlerde yapılmıştır. Şili, Yunanistan, Endenozya, Pakistan gibi.. çeşitli kıtalarda bulunan onlarca ülkede çeşitli bahanelerle darbeler yapılmıştır. Şili, Arjantin, Yunanistan gibi ülkelerde baş örtüsü, Atatürk, Atatürk'ün ilke ve inkılapları, Alevi, Kürt, Erbakan, Ecevit, Deniz Gezmiş, TİKKO, dev sol olmamasına rağmen ordular darbeler yapılmıştır. Farklı ülkelerde darbe yapan orduların gerekçeleri farklı olmuştur. Bizim ülkemizde Bir Mayıs kutlanması, sendikacılık, nevroz Bayramı, işçi grevleri, NATO karşıtlığı gibi konular devletimizi ve milletimizi çok korkutuyordu. Son otuz yıldır Kaddafi, Esad, Saddam, Ukrayna , Gürcistan, Beyaz Rusya gibi yönetimlere yapılan müdahalelerde bir çeşit (demokrasi götürme adı altında) Rusya yanlısı yönetimleri uzaklaştırma darbeleridir. Erdoğan'ın Rusya yanlısı bir siyaset yapması bile ABD'nin siyasi çıkarlarına ters olduğu için 15 temmuz darbesi, gezi kalkışması gibi darbe ve kaljışmalara sebep olmuştu. ABD dünyaya hakim olmak istediği için Rusya ve Çin yanlısı devlet ve yönetimleri istemedigi için darbeler yaparak bu hedefine ulaşmak için "demokrasi götürme" adıyla darbelere ihtiyaç duyuyor. Ülkemizdeki darbelerin en büyük destekçisi milliyetçilerimiz ve dindarlarımızdı. Sscb dostları iktidara gelmesin diye hem dindarlarımız hemde milliyetçilerimiz darbelerin hep arkasında durmuşlardır. Soğuk savaş döneminde İslam'ı en çok seven en çok kullanan ülkeler batılı ülkelerdi.
  • 4 Gün Önce

Okur

Emperyalist ülkelerin başını çeken ABD ve AB ülkelerinin emperyalist olanları darbeler yaparak güçlü olmaya çalışıyordu. sscb ve Çin'in başını çektiği sosyalist Ülker'de devrimler yaparak güçlü olmaya çalışıyordu. Milletimize sorsaydılar devrimdenmi yanasın yoksa darbeden'mi yanasın? Yüzde 96'sı "darbeden" diye bağırır veya el kaldırırdı. Atatürk'ün yaptığı darbeyi o kadar çok sevdik ki hala Atatürkçülük yapıyoruz. Devrimleri değil, Darbeleri seven bir milletiz.

Öz yorum

12 Eylül olmasaydı halk mhp yi iktidara getirecekti.
  • 4 Gün Önce

Okur

Cumhuriyete geçtigimizden beri MHP iktidardadır. MHP'nin iktidarda olmadığı bir dönem yoktur. Adnan Menderes'e yapılan darbeyi rahmetli Alparslan Türkeş'te desteklemiştir.

Ahmet Aydın

12 Eylül‘de ben öğretmendim bu millete o kadar çok çektirdiler sağcı solcu ya da işkenceler yaptılar. Bir nesli zayi ettiler
  • 4 Gün Önce

Abdullah

Eyvallah güzel ve doğrular hatırlatılmiş. Elinize yüreğinize sağlık. Bu yazıyı, daha 1-2 gün önce Akit gazetesinde Kenan Evren ile ilgili yazan İdris Günaydın Beye gönderirseniz iyi olur. Çünkü kafası karışık bir yazarımız. Saygılar
  • 4 Gün Önce

Proje büyük

Dün yazmıştım, yine yazayım, 1980 deki tüm anarşik olaylar, ABD'nin uzun süreli projesi olan BOP projesinin bir parçası idi. Kenan Evren de bu projede yer verilen bir figürandı. Kendisine verilen görevi ifa etti ve gitti. Proje; sağı ve solu bitirip siyasal islamın önünü açarak, iktidara taşımak ve Ortadoğu'da İsrail'in çıkarları doğrultusunda hareket ettirmekti. Rahmetli Necmeddin Erbakan, bu projenin içeriğini ve gerçek amacını anladığı için siyasetten pay pass edilerek safdışı edildi. Neticesinde de başarılı olundu, bugün yaşadıklarımız o günlerdeki planlı uygulamaların, yani hedeflenen projenin bir parçasının sonucu oldu. Bu proje henüz neticelenmedi, en nihayetinde ki gerçek amaç; Ortadoğu'da güçsüz devlet ve devletçikler kurulması ve Tevratta İsrailoğulları'na vaat edilmiş olan ve onlara ait olduğu ifade edilen Arz-ı Mev'ud yani yahudilere vaat edilmiş olan topraklara kavuşup, Büyük İsrail Projesini (BİP) tamamlamaktır. Bu projede dönem dönem bazı müslüman devletlerin askerî ve sivil yöneticilerine de aktif olarak görevler verilmektedir.
  • 4 Gün Önce

MÛZAFFER

Türkiye'de ki tüm darbelerin ve darbecilerin arkasında ABD vardır. Yapılan tüm darbeler, özellikle 1980 darbesi, sağı ve solu budar ken, siyasal islamı büyütmüş, siyasal İslamcıların ekmeğine yağ sürmüştür.
  • 4 Gün Önce

Pilot

Bizlere ülkemizin geçmişte yaşadığı kanlı olayları ve buna paralel yaşanan irtica adı altında kurgulanan İslam düşmanlığını hatırlattığın için teşekkürler yusuf hoca!O günlerde darbe çığırtkanlığı yapan darbeci askerlerin,nasıl bir yolunu bulsakta irtica kamuflajlı İslam düşmanlığı üretsek diye hayıflanırken,sağolsun milli görüşçü abilerimizde buna zemin hazırlamış oldular!Yalnız o günler yazıda anlatıldığı gibi karanlık günlermiş,ama bu karanlık günleri tertipleyenler bu işlerin bu noktaya geleceğini bile bile bu lanet darbeye giriştiler!Yazının devamında sanırım bu konu işlenecek.
  • 4 Gün Önce

Ahmet Faruk

Siyasi bölünmüşlük 12 Eylülü getirdi. Günümüzde de aynı oyun oynanıyor.
  • 4 Gün Önce

Figüran

100 yıllık bir projenin parça parça oynanan bölümleri.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23