• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

15 Eylül 1882 İngilizlerin Mısır’ı işgâli ve Sûltân II. Abdülhamid’in İngilizlerle dansı

9 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Hasan

Kendi ellerimizle Mısırı ingilizlere vermisiz almak icinde birsey yapmamısız bu mu dahiyane Abdulhamid politikası.
  • 5 Gün Önce

zurna kıdemli yarbay, yuh artık

bando yarbay diye bir şey varmış bizim orduda! adam zurna üflüyor ve yarbay oluyor! bu adamla tankçı yarbay aynı yani!
  • 5 Gün Önce

Hamidiye

II. Abdülhamid, Osmanlı İmparatorluğu'nun 1.592.806 km² toprak ile en çok toprak kaybeden padişahlarından biri oldu.[1][2][3][4][5][6] 1878'den 1908'e kadar Mısır, Sudan, Habeş vilayetleri (Eritre, Cibuti, Kuzey Somali toprakları), Tunus, Sırbistan, Karadağ, Dobruca ile birlikte Romanya, Bulgaristan, Girit, Kars, Batum, Ardahan, Bosna-Hersek ve Kotur şehri, onun döneminde kaybedildi.
  • 5 Gün Önce

Dr. Uğur

Konuyu yine güzel anlatmışsınız. Faydalandım. Sağ olun.
  • 5 Gün Önce

Deli Halit Paşa

Sayın yazar yazılarını çok uzun .Sarıkamış bozgununa sebep olan Enver Paşayı savaşı kazanmış gibi gösteriyorsun.Kars ,Ardahan Batumu biz alamadık,Best Litovsk anlaşmasıyla Lenin bize verdi.Ayrica kafan çok karışık. Hem 2.Abdulhamiti hemde Enver Paşa yı övüyorsun. 2.Abdulhamiti tahttan indiren ve Osmanlı Devletini 1. Dünya savaşına sokup yıkılmasına sebep olan Enver Paşa dır.
  • 5 Gün Önce

...

1.dunya savaşında ingilzler,fransizlar ve ruslar bize karşı birlikte savaşan itilaf devletleri ülkeleridir.

cevaba cevabın cevabı..

ingiliz ve fransızlar Çanakkaleye saldırdığında, ruslar İstanbul'a saldırırsa ingilizlerle karşı karşıya geleceklerini biliyorlardı..ingilizler ruslar sıcak denizlere inmesin diye herşeyi yaptı, geçmişte İstanbula saldırmamaları için Osmanlıya yardım dahi ettiler..tarihin nerden öğreniyorsunuz ? heykel kitaplarından mı ? tarihi bilmeden sallamak böyle oluyor işte..uydurmaktan öteye gitmiyor.

Cevaba cevap

Ruslar bize saldırsaydı, ingilizler ve fransızlar Çanakkale ye saldırdığında ruslarda istanbul boğazına saldırabilirlerdi.

çok bilmişlere cevap..

ruslar, karadenizde tatbikat yaparken aniden İstanbula saldırdı, almanlardan aldığımız 2 gemi ile cevabı verildi.. ve 1.dünya savaşına girdik, Enver Paşa olmasaydı İstanbul işgal edilecekti..tabi bunları bilmediğiniz için yabancı tarihçilerden tercüme edilen uyduruk tarih kitaplarına inanmanız gayet normal..Sarıkamışta asker kaybedince savaş kaybetmiş olmuyorsun, iyi uyduruyorsunuz..yolları kesilmiş oldu,daha aşağı inemediler..ruslar kimseye hayrına toprak vermez,bunu anlamamak için saf olmak gerekir..Paşanın yanlışları olmuş olabilir ama faydaları daha fazladır..Filistin cephesinden kaçan komutanı öğren sen önce ! tabi eksik kitaplarında bulabilirsen..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23