• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Aşırı Sağ’ın yükselişi Alman ekonomisini olumsuz etkiliyor

11 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Mert

Avrupada milliyetciligin yukseklmesinin nedeni Avrupa kulturune adabde olamamis gocmenler. Almanya bu konuda gec bile kaldi.Tum Avrupa bu konuda sert onlemler alacak.Hristiyan Bati Dusmanlarinin ne is var Avrupada Amerikada.
  • 4 Gün Önce

CUMHURIYET KADINI

BU ALMANLARDA COK CAHIL .
  • 5 Gün Önce

icazettin efendi

seçimlerin yapıldığı sachsen ve thüringen ne almanları ne de almanyayı temsil ediyor ve hatta bundan daha da kötü sonuçlar bekleniyordu. afd'ye protesto oyları gidiyor kimse çare olacak diye oy vermiyor ama tabi bir bakarsınız hükümet olmuşlar bu mümkün. geleneksel partiler eskisi gibi değil, politikacılar çok kötü artık..
  • 5 Gün Önce

Hazar G.

Değerli Mehmet Koçak Hocam, Öncelikle geniş perspektifli yazınız için teşekkür ediyorum. Yazdıklarınız bana şunları düşündürdü. Yakın geçmişte elle yapılan bozkurt işareti üzerinden bir medyatik dalga yaşandı. Belki de haklı olarak söz konusu yasağın Almanlar tarafından Türklere uygulanırken bazı diğer milletlere uygulanmadığı konuşuldu. Ben bir başka perspektifin gözden kaçtığını düşünüyorum: Sorumluluk duygusu taşıyan kimi Almanlar bu hareketin Alman aşırı sağına "kendi ülkemizde biz Nazi sembollerini yspsmazken başkaları kendi milliyetçi sembollerini yapabiliyor " diye düşündürterek kışkırtmasından korkuyordu. Alman aşırı sağının bu farazi tepkisini haklı buluyor değilim. Ancak gerçekçi bir bakışın böylesi bir toplumsal riski tanıması gereğine inanıyorum. Bu Türklerin ve Türkiye'nin menfaatine değil. Türkiye'nin muhazakar, dindar kesimi olarak karşı kesimin ikide bir Almanların başarılarını gözümüze sokmaya çalışmasından haz etmiyor ve doğal bir tepki duyuyor olabiliriz. Ama bir diğer açıdan Alman toplumunun ciddi sorunları vardır. İki dünya savaşı çıkarıp kaybeden bu toplumun endişeleri vardır. Üçüncü tarafların ülkelerin kendi içinde mültecilerle/göçmenlerle vb çatışmasından çıkar elde edeceği bir dünyada biz Türkler daha büyük bir perspektife geçmeli ve bizim avantajımıza olmayacak kışkırtmalara tevessül etmeyip Almanlarla ilişkilerimizin bir kazan-kazan ilişkisi olmasını hedeflemeliyiz. Onların bizden öğreneceği kimi değerler vb olabileceği gibi bizim de "Hikmet Müslümanın yitiğidir, nerede bulursa alır" hadisi doğrultusunda onlardan birşeyler almamız daha olgun bir yaklaşım olmaz mı? Unutmayalım ki Necmettin Erbakan, Fuat Sezgin gibi övünerek andığımız kimseler Almanlarla karşılıklı ilişkimizden kazanç elde edebilmiş kişiler. İnsan açık bir varlık ve ilişki kaçınılmaz. O halde bu neden dosdoğru olmasın? Niçin başkasının hassasiyetlerini dikkate alacak olgunluğu sergilemeyelim? Bundan ne Almanlar ne biz karlı çıkarız, sadece ne bizim ne Almanların menfaatini arzu etmeyen üçüncü taraflar karlı çıkar ve zil takıp oynar. Tekrar aklınıza sağlık, ellerinize sağlık diyorum.
  • 5 Gün Önce

ersan

yok ya
  • 5 Gün Önce

sağ sol olayları

arif sağın yükselişi herkesi berbat etti
  • 5 Gün Önce

Abdullah

AFD ırkçı bir parti değil, Almanyaya uyum sağlamayan, sağlamak istemeyen göçmenlere karşı. Polonyalılar yada Avusturyalılar uyum sağlarken, ortadoğudan göçenler Almanyanın toplum yapısını bozuyor. AFD buna karşı çıkmakta sonuna kadar haklı.
  • 5 Gün Önce

Sertaç

Türkiye büyüme rekorları kırıp dünyanın süper gücü olmuşken çifçisi memuru asgari ücretlisi para içinde yüzerken Alman ekonomisi batıyor.Türkiue yüzyılı tamda budur...
  • 5 Gün Önce

Bırak almanı kendine bak

´Keçi ile koyun bir arktan geçerken, önce koyun geriye çekilip hızla arkın üzerinden atlarken, koyunun poposu gözükür. Keçi, o gevrek ve tiz sesiyle bir güler, bir güler. Koyun merak eder. Keçi´ ye, niçin güldüğünü sorar. Keçi´ de, arktan atlarken popon göründü der. Koyun ise keçinin gözünün içine baka baka çok fazla söz söylemeden ?´Yahu´´ Keçi Efendi ?´senin popon her zaman görünüyor. Birde kendine bi bak der.
  • 5 Gün Önce

Durmus emmi

Almancilar, Almanya'da sol partilere oy verirler. Aynı insanlar Türkiye seçimlerinde sağ partilere oy verirler. 
  • 5 Gün Önce

.....

Çünkü Avrupada göçmenlerin ve yabancıların haklarını, sol partiler,yeşiller, sosyal demokrat partiler savunuyor...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23