• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yegâne çıkış yolu: Malazgirt…

27 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Mehmet

Ayhan Bey’in yazısı güzel bir yol.Malazgirt zaferi ve Çanakkalede’de Tek millet içinde hep birlikte bu vatanı savunarak şehit oldular bugün yaşayan nesiller olarak onların torunlarıyız .Tür Kürt diye bir şey yok hep birlikte kardeşiz ve hep birlikte tek milletiz
  • 1 Ay Önce

Yegane çıkış yolumuz

Haram, talan düzeninden vaz geçip her tür israf ve şarafata son vermek, devleti soymamak ama dahada önemlisi soydurmamamak. Eskiden eleştirdiğimiz yöneticilerin ne yazlık sarayi, ne kışlık sarayı ne de bilmem nesi vardı. varsa yoksa Çankaya Köşkü dedikleri 10-15 odalı bir yerden devleti yönetiyorlardi.
  • 1 Ay Önce

Bozok

Malazgirt'i alırken bizdeki iman ile şimdiki bir mi? Hele hele son 10-15 sene içinde daha da bozulduk. O iman ve inanç kalmadı. 2071'i bırak yakında bizi Anadolu'dan postalarlar. Ya mezara ya da Suriye'liler gibi belli olmayan yerlere biz de dağılırız.
  • 1 Ay Önce

Zaferin kedicikleri

Dikkatimi çekti ayhan abi Zaferin kedileri seni okuyorlar. İnşallah bişeyler öğrenirler.
  • 1 Ay Önce

Okur

Kürtler Türklerin hangi boyundadır. Kürtler bu coğrafyaya Türklerden öncemi gelmişler? Kürtler moğolistandan gelirken Türklerle yoldamı karşılaşmışlar? Kürtleri niye bu coğrafyaya sokmuşuz?
  • 1 Ay Önce

Alperen

Seni bile burada kabul etmişiz. Düşün yani... :)))

yenilgi de olsa destanlar bizimdir

böyle yazılarda büyük kumandanin kuvvetlerin çarpışmasından hemen önce bir konuşma yaptığının hatırlatılması bence önemli..mikrofon yok fakat yinede bir konuşma yapıyor..daha doğrusu kumandanlarinin önüne kefeniyle çıkmasi..şu bile olabilir belki biraz sonra başlayacak çarpışmada açık hedef olmamasi açısından dublör kullanmaya ikna edilmiste olabilir..ikna diyorum çünkü burada asıl konunun bu tarihi carpismada türk islam Hakaninin beyaz kefeni giyip en önde olmalı dusuncesinin ağırlık kazandığını gormekteyiz.. bu durum karşısında hayır Sultanım açık hedef oluyorsunuz bu olmaz orduyu başsız kalma riskine bu derece maruz bırakmaya hakkınız yok ayrıca savaşta hile günah olmaz benzerinizi buluruz o konusur diyenler veya hayır efendim konuyu bilmeyen kumandanlarınızı da kandırmış olursunuz hem caiz olmaz hem risk doğurur diyenler de olmuştur..peki ne yaptı dublor kullanmaya ikna oldu mu bilmiyoruz çünkü ilk seçenekten daha riskli de olabilir..konuşmanın ağırlığı ezeriz geçeriz güçlü olan biziz yerine veda konuşması agirlikli olduğuna göre büyük sultanin bizzat kendisinin konuştuğunu düşünmek durumundayız.. tarihe şan katmış büyük bir milletin çok önemli bir dönüm noktası olan büyük bir savaş olduğu için detay oluşturmaya çalışmak anlamlı geldiği için bunları yazdım bir de meşhur yay hareketi var ki konuşma yapılmasının belki 3 katı yorum çıkar ezberleyip geçmek değil de yorum getirebilmek önemli çünkü çok büyük bir savaş..
  • 1 Ay Önce

Alamancı.

Ayhan bey kardeşim,çok güzel makale oldu.Yorum yapmıyorum,Sizi tebrik ediyorum ve Allah yar ve yardımcınız olsun.
  • 1 Ay Önce

tarihi bilgiler...

Senin üzmek istemiyorum ama mecbur birakiyorsun!.. Bu ülkede TC vatandaslari yani Türkler yasar! Laz, Kürt, Cerkes, Gürcü, Arap yoktur!.. Yerel dilde vardir ama tarihimizde sözü gecmez yani yoktur!. Ikide bir Kürt-Arap vesaire kurcaliyorsun!..  Taa Mogolistandan baslayarak Türk tarihini ..Sonra Cumhuriyet tarihine gel... Selamlar...
  • 1 Ay Önce

Okura

Tam olarak bilmediğin şeyler hakkında konuşma, otur yerine, tut çeneni.

Okur

Atatürk'ten önce bugünkü Türkiye'de Türk var mıydı tam olarak bilmiyoruz? Osmanlı'nın son yıllarına kadar Türklerin yaşadığı, Türkçe'nin konuşulduğu topraklar Yunanistanın kuzeyi, Bulgaristan'ın güneyi olan Balkan topraklarıydı. Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla Türkler İlk defa Anadolu coğrafyasına adım atmışlardır. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin İlk yıllarında 2-3 yüz Bin kadar Türk vardı sonraki on yılda Kürt, Çerkez, gürcü, Arap, Arnavut , Boşnak, mekadon, Yunan, Bulgar müslümanları gibi halkları Türk yaparak "on yılda onbeş milyon olduk" Marşı'nı yazmışlardır.

Yanlis tarihi bilgiler...

Senin üzmek istemiyorum ama mecbur birakiyorsun!.. Bu ülkede TC vatandaslari yani Türkler yasar! Laz, Kürt, Cerkes, Gürcü, Arap yoktur!.. Yerel dilde vardir ama tarihimizde sözü gecmez yani yoktur!. Ikide bir Kürt-Arap vesaire kurcaliyorsun!.. Sen Taa Mogolistandan baslayarak Türk tarihini bir daha oku ve iyice ögren!. Sonra Cumhuriyet tarihine gel... Selamlar...
  • 1 Ay Önce

Canturk

Malazgirtten cooook once Turkler zaten anadoluda idi.
  • 1 Ay Önce

Okur

"Kürt" diye bir şey yoktur Türkiye'de herkes Türk'tür başka kimse yoktur. Türk milletini yaratan Atatürk'tür. Kürt diye bir şey olsaydı Atatürk söylerdi. Osmanlı imparatorluğunu yıkıp Türkiye Cumhuriyeti devletini kurduktan sonra herkes Türk oldu ve Osmanlı imparatorluğuna son verilerek padişahlar ülkeden kovuldu. Cumhuriyete geçtikten sonra Kürtleri yok ettik herkes Türk oldu. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Yunanlılar ile savaştığı gibi Kürtler ilede savaşmış en son 1938'de Tunceli kurtuluş savaşı ile Türkiye'de Kürt kalmamıştır. Atatürk'ün ömrü yetseydi Kürtleri ortadan kaldırmak için daha birçok kurtuluş savaşı verir Kürtlerin kökünü getirirdi. Atatürk'ün görevi Kürtlerin kökünü getirip Türkler için bir devlet kurmaktı onuda hastalanıp öldüğü için başarmasada bize bir Türk devleti bırakmıştır.
  • 1 Ay Önce

ŞEREFLİ TS

Malazgirtle TÜRK lere açılan anadolu şuan istilada haberin olsun ha unutma kapılar hakkaten açıkk bilgin olsun
  • 1 Ay Önce

Türkler her daim Anadolu'daydı

İslamiyetten önce Türk tarihi sadece Orta Asya'dan ibaret değildir. Türkler, hayatlarını devam ettirmek için ana yurtlarından başka bölgelere göç etmişler ve geniş coğrafyalarda varlıklarını hissettirmişlerdir. Türklerin izlerinin takip edilebildiği yerlerden biri Anadolu topraklarıdır. Bozkır coğrafyasından Anadolu'ya uzanan bir süreç, Türklerin tarih sahnesinde yeni bir sayfa açmalarını sağlamıştır. Türkler, 1071 yılından önce Anadolu'da yaşamışlardır. Türklerin Anadolu'daki serüveni, yaklaşık 4250 yıl öncesine dayanmaktadır. Akad Kralı Naramsin (MÖ 2260-2223), Şartamhari Metinleri'nde yaptığı seferleri anlatırken Anadolu'da Türki Krallığı'ndan bahsetmektedir. Bu metinler, serüvenin ilk izleri olup Türklerin Anadolu'daki varlıklarının kanıtıdır. Kimmerler, İskitler, Avrupa Hunları, Sabarlar, Avarlar, Hazarlar ve Oğuzlar, Anadolu'daki Türk varlığının temsilcileridir. Bu kavimlerin Kafkaslardan ve Boğazlar üzerinden Anadolu'ya yayıldıkları hem yazılı kaynaklarda hem de arkeolojik kazılarda tespit edilebilmektedir. Bu kavimler, Anadolu'yu yaşayabilecekleri yurt olarak tercih etmişler, bozkır kültürüne özgü yaşam biçimini burada sürdürmüşlerdir. Malazgirt Muharebesi, Anadolu Türk tarihi açısından dönüm noktasıdır. Selçuklular, Bizans'a karşı kazandıkları zafer ile Anadolu'yu kalıcı olarak yurt edinmişlerdir.
  • 1 Ay Önce

Adamın biri

Sayın yazar, Malazgirt savaşını bizans'a ve Moğol karanlığına karşı kazanılan bir zafer olduğunu yazmışsınız. Hatırlatmak isterim;Malazgirt savaşı kazanıldığı tarihte, Moğollar henüz tarih sahnesine çıkmamışlardı. Cengizhan, bu savaştan yaklaşık 90 yıl sonra doğdu. Cengizhan' dan önce Moğollar Orta Asya bozkırlarında bölük, pörçük kabile idiler.
  • 1 Ay Önce

Adamin birine

Yalan soyluyorsun. Oyle dememis. “Bizans soğuğuna ve Moğol karanlığına karşı, bir ateş yaktılar.“ Bizans ve Mogol birer figur. Soguk ve karanlik bir benzetme. Anadoluya Islam atesi yakarak karanlik ve sogugun onune gectiler demek istiyor. Bak atesde bir figur. Anladin? Hahaha

Vvgg

Yegane çıkış yolu nedir yaaaa bu nasıl bir başlık nereye çıkıyor nereye Malazgrit çıkış değil giriş yolu hayrola girdiğiniz yerden çıkmak mi niyetiniz
  • 1 Ay Önce

Akli ciktiginda olana

Belliki senin aklin yerde. Cik sen yukari cik. Varsa kafatasinin icindekini kullan! Sadece basliklari degil yazilarida okumaya calis. Heee bu arada adam icinde bulundugumuz tum sorunlardan cikis yolunu gostermis. Ama anlamak istemeyene davul zurna az!

Akadamisyen

Malazgirt Savaşı'nda Bizans ordusunda yer alıp taraf değiştiren ve Malazgirt Savaşı'nın kazanılmasında etkili olan Türk boyları Peçenekler ve Oğuzlar dır. Ayrıca, Malazgirt Türkler'in Anadolu'ya ilk değil son gelişleridir. Ondan öncesinde Türkler Anadolu'daydı zaten.
  • 1 Ay Önce

Okur

Malazgirt Savaşı'ndan önce Anadolu'ya gelen Türkler kaçak yollarla gelmişler. Suriye'den gelen mülteciler nasıl ki kaçak yollarla Türkiye'ye gelmişse Malazgirt Savaşı'ndan önce Anadolu coğrafyasına gelen Türklerde kaçak yollarla gelmişler. Malazgirt Savaşı'ndan önce Anadolu'ya gelen Türkler Alevi oldukları için Arap coğrafyasına degil daha çok Balkanlar'a gitmişler. Alparslan'dan önce Anadolu coğrafyasına gelen Türkler Alevi Türklerdir.

sarı lale

Okuduğunu anlamıyorsan, noktalama işaretlerini bilmiyorsan o senin sorunun. provakatorluk kolay bilmek ve anlamak zordur. Bulundukları yer neresi? Anadolu. Kader birliğine ilk adımı atanlar kim? Türkler ve Kürtler. Türklerin Anadoluya ilk geldiğini söylüyor mu? Hayır.

Lale

Adem angıtı bak yazar ne yazmış; "26 Ağustos 1071’de, bulundukları yerden başka gidecek bir yeri olmayanlar, kader birliğinin ilk adımlarını attılar. Bizans soğuğuna ve Moğol karanlığına karşı, bir ateş yaktılar. Anadolu’nun kapılarını, sadece Türklere değil, İslamiyet’e, kardeşliğe ve huzura açtılar." Anadolunun kapıları Malazgirtden önce zaten Türklere açılmıştı. Türk boyları savaştan önce zaten Anadolu'da vardılar.

Adem

Akademisyen olmusun ama okuma yazman yok galiba. Nerede ilk diyor? :))

Musa işbir

Alpaslan anadolunun kapılarını türklere açtı.
  • 1 Ay Önce

Hasan

Alpaslan Anadolu vatan yapti. Hem Turklere hem Kurtlere! Bu vatan hepimizin. Allah tum vesile olanlardan razi olsun.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23