• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şapka İnkılabı ve Ak Parti’nin içindeki AKP’liler

49 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Durmus emmi

Devrimler, derhal ve derin den yapılır. Türk lügümüze uymayan hertürlü Arap kültürü çöpe atılmıştır. Arabın fesi, yazısı bize uymuyor. Bu yuzden Atalarımız, gerekeni yapmıştır. Türkler Arap değildir, olmayacaktır. Arabın din anlayisida bize uymamaktadır. Türk milleti arabın din anlayisinada mesafe koymuştur. İyide olmuştur. M. Kemal kurucu ve ebedi liderimizdir. Araplara duyurulur.
  • 1 Ay Önce

Mehmet aktan

İnsan herşeyi bilmese de olur, sadece haddini bilse ne güzel olur.

Oosy

Öldüğünde kimlerle haşr olacakları gün yüzüne çıkmıştır. Millete kan kusturanlarla haşr olunca anlar ama iş işten geçmiş olur. Bunların ve bu zihniyeti terk etmeyenlerin yüzünden öyle zannediyorumki iktidarı kaybedecekler ve bu milleti 60 dan önceki günlere döndürecekler.
  • 1 Ay Önce

Hasan Çetin

Ak parti içindeki o ak partilileri kınıyorum.Allah onlara basiret versin.Sayın Cumhurbaşkanımızada yar ve yardımcısı olsun inşaAllah.
  • 1 Ay Önce

Reis Sevdalısı

Reis kutlanmasını istediyse kutlanacak nokta. Emir-ül Mümin'i sorgulamak insanı şirke kadar götürür.
  • 1 Ay Önce

ADSIZ

Cahil arabcılar Ebukehebinde ebucehilinde sarıkları vardı başlarında müslümanmıydılar Kırgızistanda bütün erkeklerin fetör şapka vardır başlarında
  • 1 Ay Önce

Nuh

Millet dönüşüyor, çagdaş ve batıl oluyor malesef. Din iman gidince yerine sahte ilahlar ve inançlar alıyor.
  • 1 Ay Önce

Abbasağa

Sayın yazar adamın yaptığı devrimleri kabul etme sonra karşı değilim. Bu ne perhiz ne lahana turşusu derler eskiler. Biz Müslüman Türk olarak herşeyi ne karşıyız. Milleti dinde soğuttu. Siz de biraz cesur olun bizden daha iyi biliyorsunuz yapılan lari.
  • 1 Ay Önce

Nuh

Kanun zoru diyelim, ideoliji pompalannası diyelim, seni sevmeyen ölsün diyelim. İğdiş bir toplum olduk.

MEHMET BEY...bu ne tezatlık

Heykele karşı değilim demeniz de tam bir tezatlıktır...Gavurun nesi varsa kopyalandı müslümana zorla yapıştırıldı...savunulacak bir tarafı yok..sahip çıkanlara bakın tezatlık değil başka bir nane görürsünüz..
  • 1 Ay Önce

günümüz ortalama bir selametçisinin dünya görüşü:

“Mustafa Kemal Paşa’ya karşı değilim. Ancak onun önderliğinde gerçekleştirilen Devrimlerin bir parçası olan Harf Devrimi, şapka ve kılık kıyafet kanunlarına karşıyım”
  • 1 Ay Önce

Anlayın.....

Ha hasan ha kel hasan.Ne fark eder.

camiler ve inkilablar

inşallah hüdaverdi şapkasıyla vaaz veren hocalar türemez yakında. sadettin kaynak foterle hutbe vermişti de..
  • 1 Ay Önce

SuaL

Osmanlidan bagimisizligini ilan eden son millet Turk milletidir,Turklere yapilan zulum cumhuriyet ile son bulmustur.
  • 1 Ay Önce

İlhan

Tarihini bilmeyen zavallı… Türk Selcukludur Türk Osmanlıdır Türk İslamdır

Türk Tarihini bir daha oku !

Seni de tornadan geçirmişler. OSMANLI yı kuran TÜRK AŞİRETİ KAYI BOYUdur seni hangi serada yetiştirdiler cahil parçası.Türk tarihi diye roma-helen tarihi okursan böyle kalırsın ortada

Cevap.

Soru:Amerika mı büyüktür,Teksas mı büyüktür?

Pilot

Mustafa kemale karşı değilsin ama inkilaplarına karşısın,bu nasıl bir yol ayrımı!Bugün sen Tayyip Erdoğana karşı değilim ama bu vatana kazandırdığı eserlere hizmetlere karşıyım diyebilir misin!Kaldı ki m.kamal inkılaplar adı altında bu ülkeye destekten çok köstek oldu,yaptığı her inkılap uyguladığı her icraat bu milletin değerlerine aykırıdır.Oysa Recep Tayyip Erdoğanın bu ülkeye ve millete hizmeti eserleri inkar edilemez inkar edene de lanet olsun.Ben anlamıyorum kimliğinde kamal atatürk yazan birine ısrarla mustafa kemal paşa,mustafa kemal atatürk vs demek ne oluyor!Yok gazi hazretleri,yok ulu önder atatürk!..Tövbe ya rabbi!..Bu milletin başına bunu türklerin atası diye bela ettiler,bir de hapiste var apo adında bir terörist ona da kürtlerin atası diyecekler!Geberdiğinde ona da bir anıt mezar yaparlar oh ne güzel...
  • 1 Ay Önce

Nuh

Sömürge ve manda ülkeleri böyle yönetilir, ingiliz siyaseti böyledir. Hintlilerin de bir gandisi bir de ineği var misali.

ADANALI

 BEĞENMEDİĞİN ÜLKEDE NİYE YAŞIYORSUN DEFOL GİT O ZAMAN 

sağ partiler hep düzene yalvaran partilerdir

DP, AP, ANAP, AKP; bunların hepsinin içerisinde CHP özel şubesi vardır, ama chp’nin içerisinde hiçbir zaman dpapanapakp olmamıştır.
  • 1 Ay Önce

YILMAZ

eline saglık çok güzel anlatım. saygılar hürmetler sayın yazar
  • 1 Ay Önce

Hatice

Sayın yazar, ben dil devrimine karşı değilim, çünkü Türk Türkçe konuşur, diğer ülkelere bakın , herkes diline nasıl sahip çıkıyor . İsteyen Arapça öğrenebilir , kursa gidebilir, şu anda isteyen istediği gibi giyiniyor , sorun ne , anlamadım .
  • 1 Ay Önce

Abbasağa

Hatice hanım öncede Türkçe konuşuluyordu. Sadece alfabe Osmanlıca idi. Latin harfleri ne zaman Türklerin alfabesi oldu. Bu adamın zorlamasıyla oldu.

Salih

Özlem Zengin ve ekibi ve kırmızı halısı 6284,süresiz nafaka AKP ekibinin zorlama uygulamaları değilmi?
  • 1 Ay Önce

Korkut

Millete vurulmus en buyuk darbe yazinin silinmesi.Dinin yasaklanmasi .Din adamlarinin asilmasi.Kilik kitafetin degistirilmesi Yahudi hristiyan foteri Ingiliz kiyafeti dayatmasi.Kotuluklerin onunun acilmasidir.Yuz yildir degistirmeye kimsenin gucu yetmiyor.Birde ogunmesinler bari.Ne zaman uyanacagiz.
  • 1 Ay Önce

Nuha

Sen onu ingiliz gemisine binip kaçanlara de

Nuh

İngilizlerle hic milli mücadele savaşı verilmişmidir? Samsun ve istanbulun kurtuluş günleri varmıdır? Beyin çalıstıran sorular değilmi? Fransız, italyan ve yunana var, patron ingilize ne kahraman nede gazi ilimiz var acep neden?

Yorum

Hangi din adamları asılmış 3 tane örnek versene

İzmirli Yusup

Gâvurun herşeyini alır kullanırız ama zinhar şapkasını takmayız.
  • 1 Ay Önce

Gavurun fesi ine sesin çıkmıyor ama

...

Görüş

Osmanlı imparatorluk topraklarını ele aldığımızda Türkiye nin sınırları bir kayıptır.
  • 1 Ay Önce

Okur

Alfabe, ölçü birimleri değişimiyle positiv bilimlere daha yakın olduk. Önceki alfabe ve ölçü birimleriyle ancak bilim ve teknolojinin olmadığı dönemde yetinilebilirdi. Fizik, kimya, biyoloji, astronomi, elektrik, elektronik ziraat, matematik vs. gibi bilim dallarında o kadar çok teferrutli birimler var ki bunu Osmanlıca ile ile ifade imkansız. Osmanlıca bilimde zaten gelişmemiş ve hemen hemen Orta Çağ:a hapsolmuş. Örneğin nanometre, kilolitre, joule, kalori ve diğer sayısız birimleri Osmanlıca nasıl ifade edeceksiniz? Hele bir positiv bilim dalında derinleşin, mevcut Türkçenin dahi yetersiz kaldığını farkedersiniz. İngilizce en az 300 bin kelime ve hepsinin ayrıntılı tanımı mevcut, Almanca 7 milyon 200 bin kelime, Fransızca da en az 500 bin kelimeden ibaret. Bunlar karşısında Osmanlıca ve Türkçe, sönük, çok eski ve işe yaramaz kelimeleri kapsıyorlar. Hele Osmanlıca kelimelerin bugün karşılığı yok yani tarihi mezbeleye gark olmuş. Osmanlıca'da ısrar etmek bilime yüz çevirmekle özdeşdir. Batı dillerinde yılda ortalama eskimiş 7 ila 10 bin kelime sözlükten atılır, bir o kadar da sözlüğe dahil olur. Kusura bakmayın ama beynelmilel yaşarsanız Türkçeyle kendinizi iyi ifade edemezsiniz, o; kısır kalıyor. Her dilde yeni kelimeler, icat ve keşiflerle ortaya çıkıyorlar. İcat yok, keşif yok, dil nasıl gelişir? Avrupa'nın şimdiki meşgul olduğu bilimlerle Türkiye ancak 10 asır sonra tanışabilir. Osmanlıca veya Türkçeye hakaret etme gibi bir niyetim olamaz fakat gerçek böyledir.
  • 1 Ay Önce

Okur

Alfebemizi degiştirecegimize dilimizi degiştirebilirdik. Türkçe dili Arap alfebesine uygun degildiyse Latin alfebesine geçecegimize Arap diline geçerek Arap alfebesinde kalabilirdik. Latin alfebesi ile bir akrabalığımız yoktur. Arap alfebesi ile Kur'an dili ve alfebesi olduğu için ortak yanlarımız çoktur. Latin alfebesine geçişimizin en büyük nedeni İslam dininden çıkıp laik dine geçme arzumuzdan dolayıdır.

İslam bilim tarihini okuda beyne biraz kan gitsin...

iyice zırvalıyorlar..Osmanlıca Joule nasıl ifade edilecekmiş miş ? ilkokul çocuklarınıda işte böyle zehirliyorlar..cehalet böyle bir şey... bilmediği konularda ahkam kesen ahmak dolu memleket

gavur sevicilik buna denir..

Japonlarda latinceye geçeceklermiş geri kalmışlar...çok üzülüyorlarmış..bir yardım edinde geri kalmasın zavallı japon halkı...

çok bilmiş okura okkalı cevap....ancak okulda çocukları aldatırsınız

Şu an avrupada ve bizde kullanılan rakamlar ARAP RAKAMLARIDIR..çok sevdiğin gavur avrupa roma rakamlarını kullansında görelim medeniyetlerini..Batı bugün sahip olduklarına İSLAM medeniyeti ile kavuşmuştur..yine her zamanki bilimsel zırvalıkları geri kaldık vs yumurtlamışlar....pozitif bilimlere değil gavura yakınlaştınız... ÇİN JAPONYA ALFABEMİ DEĞİŞTİRDİ EY GAFİL ? hepsi bizden daha teknolojiyi iyi kullanıyor şimdi.. buna cevabınız yok tabi..anca ilkokul talebelerini kandırırsınız.

Okur ama ney.....

Okur bey,Latin Alfabesini kullanmayan devletler:Japonya,Çin,Güney ve kuzey kore,Hindistan,Rusya,Yunanistan,İsrail,bütün Arap Ülkeleri,İran ve bilmedigim bir çok Ülke.Mankurt olmuşuz farkın da degiliz.

Doğrusu...

Ortalık, okumayan Okur'larla dolmuş!!!??? Bu batı hayranlığı inşâallâh en kısa zamânda biter...

Okur

Acaba Çin Japonya yaziyi degistirmeyince bilimde gerimi kalmışlar.

İzmirli öğretmen

Herkesin korkudan şapka taktığı zamanlarda Bediüzzaman hz. sarıkla dolaşmıştır. Lütfen bu büyük âlimin eserlerini indirip okuyalım. Akit yazarlarında maalesef Risale-i Nur alıntıları göremiyorum. 28 yıl hapis yatmış, 19 kez zehirlenmiştir.
  • 1 Ay Önce

Biz muhabbet fedaileriyiz, husumete vaktimiz yoktur

Diyen Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin bir takipçisinin ne olursa olsun küfür etmesi yakışmadı.

Nuh

Şehit iskilipli atıf ve niceleri bu yolda şahadete yürüdü

Bak hele rumuzlu yanlış yapıyorsun söyleyeyim

Yorumcuları hiçbiri küfür etmemiş. Biri Bediüzzaman hazretleri hakkında soru sormus. Digeri yusuf her yazara bu yorumu yaptıgı için tarikatın reklamını yaptıgını sölemiş . Ama sen gelmiş küfrediyorsun. Bu mudur Bediüzzaman efendi hazretleri sevgisi,böyle mi insanların Bediüzzaman Hazretlerini örnek almalarını saglayacaksınız.Yaptıgın efendi hazretlerinin yolunda yürümek degil insanları daha da uzaklaştırmak. kendine gel

Kudurun

Osmanlı ve İslam alimleri düşmanları yine sahnede... Gavurun tarihçilerinden kopyaladığını utanmadan müslüman millete tarih kitabı yazan zihniyet kuduruyor..İslam alimi adını duyunca..Namaz kılan bir nesil Osmanlı anılınca hazmedemiyorlar...

Bak hele

abdulhamithan nereeeee beiuzzaman nere be cahil kızancıklar sizi. hele o tarikat nikli soytarı tam bir gırtlakcı kefalist putist ne dersen de. zır cahil. iki cümle kuramaz (çünkü beyni yok fikri var türünden bi zevat) ona buna laf atar anca

Ysp

Abdülhamit onu tımarhaneye attırmadı mı?

Nurcu

Tarikat reklamını git başka yerde yap

Ysp ysp

Abdülhamit Han, Bediüzzamanı neden tımarhaneye gönderdi, yusup bunu bir araştır bakalım?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23