• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Lozan tacı Müslümana şapka mı oldu?

42 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

ali düşmanbasan

milli mücadeliyi başlatan k.maraşta da şapka için adam asıldı. hemde asılanlar çanakkale ve istiklal savaşı gazileri idi bu ittihatcı artıklarıu savaşı kendileri kazanmış gibi ukalaca mesnetsiz yazılar yazıyorlar. Oysaki onlar uzun uzun kavaklar tarihin den başka tarihte bilmeyen tufeylilerdir.Neyazık ki kahramanlar savaşta öldüler zafer taklarının altından bu ittihatcı artıkları geçti.
  • 12 Gün Önce

Bugünkü iktidar

Independent Türkçe’den Can Bursalı’ya konuşan Doğu Perinçek, partisinin AKP ile olan yakınlaşması hakkında “Kısmen iktidarın yönlendiricisiyiz, ortağıyız. Bütün Amerikan basını böyle yazıyor, Alman basını böyle yazıyor” diye konuştu. Cumhur İttifakı’nın üyesi olmadıklarını belirten Perinçek, “2014’ten bu yana Tayyip Erdoğan Türkiye’yi yönetmiyor. Türkiye Tayyip Erdoğan’ı yönetiyor” ifadelerini kullandı. "Biz iktidara destek vermiyoruz. İktidar bize destek veriyor. Kısmen iktidarın yönlendiricisiyiz, ortağıyız. Bütün Amerikan basını böyle yazıyor, Alman basını böyle yazıyor. O ittifakın üyesi değiliz ama Vatan Partisi programıyla, stratejisiyle Türkiye’nin sorunlarını çözdüğü için hükümetler Vatan Partisi’nin arkasından geliyor. 2014 sonrasının sürecini şöyle tanımlayabiliriz: 2014’ten bu yana Tayyip Erdoğan Türkiye’yi yönetmiyor. Türkiye Tayyip Erdoğan’ı yönetiyor." "13 Mart 2014 günü Silivri’den çıktığımda ‘Kınından çıkmış kılıç gibiyiz’ demiştim. ‘Türkiye’de cemaatler, tarikatlar temizlenecek’ dedim. Bakın temizleniyor. En tehlikeli cemaat temizlendi. Türkiye’de gericilik her zaman emperyalizmin kontrolünde olmuştur. Emperyalizmle iş birliği yapmayan bir gericilik bugün Türkiye’ye tehdit oluşturmaz."
  • 1 Ay Önce

nuri

Allah CC. Razı olsun. Düşüne ,düşüne.Tefekkür ederek okudum.DOYAMADIM.Çok şeyde öğrendim.
  • 1 Ay Önce

okur

yasemin nur nurimi oldun

salih

Balık baştan kokar üstadım.Erdoğan,Müslümanları laik devletle barıştırdı.Makam,mevki ve para mücahitleri müteahhit yaptı.Demokrat muhafazakar akp Atatürkçü oldu.Anıtksbire kızlı erkekli gençleri otobüslerle taşıyan akp değil miydi? Dünyalık oldular.Vehn hastalığına yakalananların sonu hüsrandır.Heyhat yerel seçimlerde tokadı yediler ama hala akıllanmadılar..Anapllaştılar ve dağılma surecine girdiler.Gazze soykırımında sınıfta kaldılar.Korkak ve aciz kaldılar. Şu hakikati unuttular: Hak geldi batıl zelil oldu.Hak ile batıl yan yana gelmez.Biraz ondan biraz bundan olmaz.Hak,Allah'tan gelendir.Şirk kabul etmez.
  • 1 Ay Önce

Şevki

Lozan ın gizli maddelerini hala bekliyoruz
  • 1 Ay Önce

Muhacir..

Yaşar bey, Numan bey sorumluluĝu olan bir Devlet adamı,tabi ki öyle konuşmak zorun da.Ama bu ne zamana kadar devam edecek,Allah bilir.Ama yürek ister...Bunların kapasiteleri ancak bu kadar,Numan bey gibiler'den fazla bir şey beklemeyin.Tv'lere bakın; kemalistler bütün kanallar da yanlız onlar mı ?Hayır, Perincegin adamlar da her köşe de.Akp niçin seçimi kaybet di,Kastamonu ya bakın görersiniz.Dua edin de Chp ile Dem bu şekilde devam etsin yoksa bu Milletin degerlerine düşman olan Irkcı maskeli ve kemalis maskeli İhtilal'cı dönmeler Akp 'yi yutarlar.Numan bey korkmasın da ne yapsın,her Akp'li Reis degil.
  • 1 Ay Önce

okur

harun karun numanmi?

Mühend¡s

şapkayı savunanlara bakın...ilkokuldan itibaren beyinleri heykelle yıkanmış olduğunu görürsünüz..
  • 1 Ay Önce

sahte kahramanlar...

İSLAMIN HALİFELİĞİNİ KALDIRMA SÖZÜ VERDİLER..sonrasında ankara hükümeti her istediğini yapabildi..Osmanlıdan kurtulmak için ingiltere maşa gibi kullandı..Dünya Müslümanlarının tek dayanağı Halifelik ve saltanata saldırmaktan geri kalmadılar..ingiliz kraliyeti şu anda var ona ses çıkarabiliyor mu laik yobazlar ? sesleri çıkmaz..Avrupada ki bir çok krallıkta halen ayakta..ne oldu demokrasileri mi bozuldu ! Padişah İsteseydi Anadoluda bir iç savaş çıkardı, istemedi. tehdit edildi.. HİCRET ettiğini söyleyerek vatanı terk etti, geri geleceğini düşünüyordu...Osmanlı namaz kılan bir nesildi..rakıcı ayyaş takımı değildi....biride yazmış yunanın son dönemde kaptığı adacıklar diye..işte böyle cevap veremeyince yalan ve iftiraya sarılıyorlar..milyonlarca m2 alanı lozanda heykelleri verince ,adacıkları da hediye vermiştir AKP ! ne oldu zorunuza mı gitti
  • 1 Ay Önce

"Zorumuza gitti"

Allah akıl fikir versin diycem de olmayacak duaya da amin denmez. Bu tam olarak kötülük. Vatan a kötülük, yurttaşlara kötülük. Bu kafa verdiği zarardan dolayı ibretlik cezalandırılmalı. Bir daha kimse cesaret edemesin. Böylelerini gördüğünde ifşa etmek her vatan evladının görevidir.

Haci

Yav arkadaş, siz hele şu Yunanlıların son dönemde kaptığı adacıklarımızı geri alın, ondan sonra lozanı tartışın.
  • 1 Ay Önce

Halil Özdemir

Aynen ya kardeş sizi kutluyorum.

kıça don, kafaya şapka: anasından öyle doğdu

camiye gelen 50 kişiden kaçında yahudi şapkası yok, bir sayabilir misiniz?
  • 1 Ay Önce

Yorum

1923'te lozan barış antlaşması imzalandıktan sonra türk heyetinin salonda bulunmadığı bir sırada karşı taraf devletlerin delegasyonunda yer alan birinin: "türkler bu antlaşma ile hak ettiklerinden fazlasını kazandılar" demesi üzerine, ingiliz heyetinin başında bulunan zat: 'eğitimden, sermayeden, sanattan yoksun, ticaretten anlamayan bir halkın, kazandıklarını elinde tutması mümkün değildir. her şeyi başlarındaki önderle sağladılar. o da sonsuza kadar türklerin başında kalamayacağına göre, kaybettikleriniz için üzülecek bir şey yok.' cevabını verdi." kaynak: osman pamukoğlu, ey vatan
  • 1 Ay Önce

O iş öyle değil

İyi ama, Lozan'da hakkarından feragat edenler bizim Türk! heyeti. Lord Curzon İsmet İnönü'ye ; Batı Trakya'yı tamamen istiyor musun istemiyor musun diye sordu, İsmet İnönü, Hayır cevabı verdi. Hasan Saka Kıbrıs adasından vazgeçtik, sorumluluklarından kurtulduk dedi. Yâni Müttefik devletler vermiyoruz demedi, istiyor musunuz, istemiyor musunuz diye sordu, bizimkiler istemedi, hayır dedi. İngilizler özellikle Musul konusunda ısrarcı oldular, onu da 1926 Ankara anlaşması ile 500.000 Sterline aldılar.

gülümse

DEVLET KURMAK YÖNETMEK ONU İLERİ TAŞIMAK KOLAY OLSAYDI BUGÜN İÇİNDE BULUNDUGUMUZ KİRİZLERİ YAŞAMAZ UZAYA ÜST KURMUŞ OLURDUK KONUŞURKEN HERŞEY PES PEMBE İCRATE GEİNCE DÜNYA YI KARŞINA ALMAN HEPSİYLE VARLIK SAVASI VERMEN GEREKİR ONLAR ALLAH RAHMET ETSİN CANLARINI VERDİ BUKADARINI KURTARDI SİZLER HERŞEY ELİNİZDE DAHA FAZLASINI YAPMAKTAN SİZİ ALI KOYAN NE KURULÜ DÜZEN MİLET ARKANIZDA DEVLETİN TÜM KAYNAKLARI ELİNİZDE YAPILAN ÖZELLEŞTİRMELERLE KASA AGZINA KADAR ALTIN DOLU SAVAŞ YOK CAN KAYBI YOK GENİŞ GÜNLERDE SİZ YAPIN BİZİDE MUTLU VE PAİDER EDİN ÜMİTLE BEKLİYORUZ İNŞALLAH HİÇBİR HALK DAHA FAZLASININ KARŞISINDA DURMAZ, YANINDA YER ALIR.
  • 1 Ay Önce

Evet

Valla haksız da sayılmazsın....

Tarihin aynası

Lozan anlaşması ile ilgili en doğru,sağlam ve güvenilir kaynak,anlaşmayı yerinde Lozan'da canlı, çıplak gözle izleyen ve bunu kitaplaştıran dönemin gazetecilerinden Ali Naci Karacan'ın "İş Bankası" yayınlarından çıkan Lozan isimli kitabıdır. Güvenilir, sağlam, doğru kaynak dememin nedeni, Yazar ve yayıncı kuruluş'un kim olduğu ile ilgili detaylardır. Kemalist kesim Ali Naci Karacan ve İş Bankası yayınlarına da gerici,yobaz demez, zannetmiyorum! Yazar Ali Naci Karacan kitap'da heyetin, birinci murahhas üye olarak da İsmet İnönü'nün Adalardan,Batı Trakya'dan, Kıbrıs'dan, Almanya ve Avusturya bankalarında bulunan Osmanlı altınlarından, bedeli İngiltere'ye ödenmiş gemilerden, Yunanlıların ödemesi gereken savaş tazminatından vazgeçerek ( İsmet Paşa gülerek söyledi diyor) Karaağaç'ı aldık demesinden söz ediyor.Yine İsmet Paşa'nın ,Toprak meselesinde kendi "ZARARIMIZA, müttefikler LEHİNE "kararlar aldık. Azınlıklar meselesini müttefiklerin dilediği gibi hallettik. Boğazların serbestliğini kabul ettik. Mâli konuları müttefikler lehine hallettik dediğini yazıyor. Yazarın 64.Sayfada ki şu yorumu ise oldukça ilginç: Şimdi konferans başlayacak Osmanlı İmparatorluğu masa üzerine getirilecek ve madde madde tasfiye edildikten sonra enkazından yeni bir Türkiye Devleti doğuverecekti! Antalya Kaş ilçesine 2 km uzaklık da olan Meis adasından neden vaz geçildiğini anlattığı kısım ise insanı düşündürecek, güldürecek cinsten adeta! Evet, Meis Anadolu toprağıdır, Dünya barışı için Meis adasından vazgeçiyoruz. Görüldüğü gibi, Meis adasını vererek dünya ile sonsuz bir barış sağlamışız!?
  • 1 Ay Önce

Güle güle

Aklın yolu birdir hocam, öyle abartmadan herkesin güvendiği bir kaç kaynaktan okusan aklın yolu bulunuyor. Delirme ısrarınızı anlayabiliyorum, tüm imkanlar geri gelmeyecek şekilde elinizden kayıp gidiyor. 100 yıl öncekiler beceremedi, ama sizler sayesinde halkımız aydınlandı,
  • 1 Ay Önce

Okur

Lozan ile birlikte Türklüğü kazandık, Araplardan, Arap alfebesinden kurtulduk. Lozan'dan önce "bizi yaratan Allah'tır" diyorduk Lozan ile birlikte Allah'ı bırakıp "bizi ... Atatürk'tür" söylemine geçtik. Türkiye Cumhuriyeti devleti için Yunan, İngiliz veya Fransız ile savaşmadık Osmanlı ile savaştık. Yunan, İngiliz veya Fransız ile savaşmakla Osmanlı'yı yıkamazdık. Osmanlı imparatorluğunu yıkmak için Osmanlı ile savaşmamız gerekiyordu ve onu yaptık. Osmanlı ile savaştığımız için Osmanlı padişahını ülkeden kovduk. Cumhuriyete geçtikten sonra: Türk olduk, Atatürkçü olduk, laik olduk, batıcı olduk, batı medeniyetine geçtik.
  • 1 Ay Önce

özcan

kendi gerici düşünceleriniz doğru ve hakmış gibi ileri sürüyorsunuz.şapka batı tarzı kıyafet ise fes, çarşaf vb ne tarzı. Türk tarzı mı. Arap alfabesi ne zaman Türk milletinin örfü adeti oldu Allah aşkına. Kaç kişi arapça biliyor du. arapça yazmayı biliyordu cumhuriyet öncesi de geçmişle bağı koptu. . Arapça okuduğu kuranı hala günümüzde kaç kişi anlıyor.Neden Türkçe okunmasından korkuyorsunuz. Lozan ortadoğu bataklığından kopmasının belgesidir. Osmanlıdan sonra bir Türk devletinin daha olduğunun belgessidir. atıp tuttuğunuz şahsiyetler olmasaydı bugün Türk devleti bile olmayacaktı. umrunuzda mı, sanmıyorum.
  • 1 Ay Önce

AMA

ama sayın ve pek kıymetli yazar sen böyle sürekli dogruları yazarsan nasıl olcak bu işler?dogrular her yerde söylenmez ki. hele hele bu köşeleri mesken edinen cahil kemalist geçinenlere....hiç söylenmez.
  • 1 Ay Önce

Yorum

Yaşar Bey. Sevr anlaşmasını okudunuz mu? Muhtemeldir ki okumuşsundur. O zaman Lozanın neden bir başarı olduğunu da gayet iyi bilmeniz gerekmez mi?
  • 1 Ay Önce

Metin

Kıytırık tarihçiden tarih öğrenen zavallılar sevr onaylanmadı diye seviniyor o zaman İstanbul niye işgal edildi cahil

"Bizi aldatan Bizden değildir." Hadisi Şerif

Sevri Padişah imzalamadı...sürekli bu yalanın etrafında dolaşıyorlar..Lozanda verilen toprakları görünce yalan lazım tabi..

..... Cevap

Sevr imzalandı fakat onaylanmadı, taraf meclislerinde onaylanmayan hiç bir uluslararası anlaşmanın hükmü ve geçerliliği yoktur. TC Anayasa'nın 87.maddesidir bu. Mondros'u imzalayan da Rauf Orbay'dır. Lozan anlaşması sırasında Başbakandı! Lozan sonrası görevden ayrıldı. O koltuğa zorla o koltuğa her halde.

.....

Sevr ve Mondros mütarekesinden söz etmezler, kimlerin imza attıkları belli...Haydi sayın yazar, Lozan bitti diyordunuz, zaten uçan bir Türkiye var almak istediğiniz yerleri gidin alın...Lozan dönemin koşullarına göre Türkiye Cumhuriyeti için tapudur...Beğenmiyorsaniz Müslüman,kerkuk, batı Trakya, adalar, kibris orada duruyor, gidin alın...

yorumsuz ...

Yunan serpuşu olan fesi giymek câiz olur da şapkayı giymek neden olmaz ve yine onlara, bütün millete hatırlatmak isterim ki, Bizans papazlarının ve Yahudi hahamlarının kisve-i mahsûsası olan cübbeyi ne vakit, ne için ve nasıl giydiler?(M.K.A)
  • 1 Ay Önce

Peygamber efendimizin giydiği sarığı gericilik gören ahmak dolu memleket..şapka gavurların sembolüdür..önce bunu idrak edin

Müslümanlar gavura benzememek için onlar saçlarını uzatınca kesmiş, kısaltınca uzatmışlardır..Burada maksat onlara benzememekti.. Peygamber efendimizin sarığını yasaklayan zihniyeti savunmayın..

Yorumlu yorumsuz

Serpuş dediğiniz Fransız'ın,bere Yunan'ın,tepesi kokuçlu takkeler Ermeni papazlarının.Geri kalan niçin,niye,nasıl gibi vs.sorularının cevabı araştıranlar için malum.

Heey

gidi cahil hey.hala M K A yazmazmı birde. sen önce cübbenin ne olduğunu bir ögren

Korkut

Lozan hizmetmi.Hezimetmi kitabini 45 yil once okudum.Lozan hezimettir en buyuk felakettir.Diplomat olmayan geyri muslum Inonu ve uc yahudinin topraklarimiz peskes cekmesidir.Bastaki Kocaman Adamlar.Numan Kurtulmusda Valide olsa bunu bilmeleri lazim sapka icin onca adamlar asiliyor.Yazimiz dinimiz gidiyor butun kotuluklerin onu aciliyor.Bunlari yapani 5816 ile koruyup kahraman ilan ediyorlar.Tek adam her seyi berbat ediyor .Ver kurtul yapiyor.Bu gun bu kadar akilli adamin duzeltmeye gucu yetmiyor.Allah o Zalim ingilizleri ve is birlikcilerini ebedi Cehennemde yaksin
  • 1 Ay Önce

Vehbi

Partilerin rol gereği söylemleri ayrı ayrı olur,ķafalarının içindeki zihniyetin aynı olduğunu küplerinin sızdırmasından anlıyoruz.

Korkut'a

O zamanlar İsmet nerenin ... oluyor du.O,M.Kamal,ın emir uşağıydı,baş sorumlu Sabataist,Şimon Zivi öğrencisi,Kapani sülalesinden m.kamaldır.

Görüş

İşte geldiğimiz nokta, dün reddettiklerimizi bugün över duruma gelmişiz. Arada sadece üç beş kişinin kutladığı garnitur Malazgirt. Kültür hava gibidir, su gibi elbise gibidir, sarar kaplar yaşanır. Zoraki kültür sonradan yapılan kötü ekleme gibi sırıtır, ayrı ve iğreti durur. Din de öyle, Lozan dini, kültürü, dili ve özümüzü bozma anahtarı olmuştur.
  • 1 Ay Önce

H.Y.E

Muhterem Hocam, şapka devrimini/zulmünü kutlayanlarin hiç birinin başında şapka yoktu. Tam bir komedi! Mantık ilmi burada iflas etmiş.
  • 1 Ay Önce

Lozan'a laf söylemeden önce Sevr'e baksaydın hacı!

Senin türünün bitmez söylemidir: 'Madem Kurtuluş Savaşı'nı kazandık, neden verdik bu toprakları?' Sevr'e hazırlık olan Mondros'ta gani gani vermişiz! Hadi, Mondros sadece bir ateşkes anlaşmasıydı, Sevr'de Türkiye toprağı diye bir şey kalmamış, sen ne konuşuyorsun? Ulu Atatürk önderliğinde Kurtuluş savaşı kazanıldı diye TC sınırlarını padişahlarınız zamanında kaybedilen toprakların hangi bölümünü talep ederek çizecektiniz? Viyana kapıları keser miydi? Cumhuriyet düşmanı, laiklik düşmanı, kadın düşmanı bir güruh olduğunuzu biliyoruz da bari tarihle ilgili yazı yazmadan önce bazı kaynakları okusaydın. İngilizi de, Fransızı da, Yunanı da kendi kaynaklarında Lozan'ı 'zorlandığımız ama günün şartlarında karşı çıkamadığımız bir uzlaşma' olarak tanımlıyor! Bu ülkeye senin cinsinden daha düşman olanı yoktur; en azından İngiliz, Yunan ''Düşman'' sözcüğünün anlamını yerine getiriyor!
  • 1 Ay Önce

Lozancıya

Mondoros'un zeminini hazırlayıp,orduyu İngilize kırdırıp;behe mahal mütareke imzalanmalı(Sevr onaydan geçmedi) deyip İngilizleri geldikleri amaçla giderlerken yerlerine müstemleke vekili bıraktıkları,Lozan da yapacağını yaptı.Akıllı(!?)adam sen daha cumhuriyetle demokrasi arasındaki farkı bilmediğin gibi,adı cumhuriyet olsa da 1.,2. adamlar tiran olarak yönettiler,cumhuriyet hiç olmadı bu ülkede ki karşı olmadan bahs edesin.Dersini iyi çalış,bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma.Resmi tarihin Niyazi Akşit,Emin Oktay ların ağzına bakarsanız olmaz,int.te sörf yap soru üretip,cevap ara.

İzmirli öğretmen

Herkes şapka takarken Bediüzzaman hz. sarıkla dolaşmıştır. Bu büyük âlimin eserlerini indirip okuyalım. Maalesef akit yazarları Risale-i Nur'dan alıntı yapmıyorlar. Kendisi 28 yıl hapis yatmış, 19 kez zehirlenmiştir.
  • 1 Ay Önce

tarikat

hiç degilse putçuluk yapmıyor efem

Tarikatçı

git işine yusuf sabah sabah nurculugun tuttu gene
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23