• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Atma Hamidiye atma, şapka da giyeceğuz…”

213 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

KIRIMLI

Alibey Hilafetin Kaldırılmasıyla Bu Milleti Maalesef Bizlerden Müslümanlar dan Bahsediyorum ki Az Kalsın Ki Tamamen Bizleri Kâfir Billahlardan Edeceklerdi Bu Cennet Vatanın Altında Yatan Yüz binlerce Şehidimiz Vardı ki Allahu Âlem Bizleri O Şehid Atalarımızın Yüzü Suyu Hürmetine Esirgedi Ve Rabbimiz Onların Tuzaklarını Boşa Çıkardı Rabiel Âleminin Bu
  • 1 Ay Önce

Ers61

O kadın gibileri Akparti içinde çok maalesef. Özlem Zengin meselâ. Oyları bizden alıp Kemalizm şakşakçılığı yapanlara hakkım haram olsun. Bu ezik, kompleksli tipleri oy verdiğim partide görmek istemiyorum. Gitsinler Chp'de, İp'te siyasetçilik oynasınlar. Pkk uzantısı HDP de bile mensup olduğu partinin dâvâsına aykırı hareket eden böyle yav...lar bulamazsın.
  • 1 Ay Önce

haktanır

Tam bir akıl tutulması. Hadi Kemalistlerin akıl ile irtibatları olmadığı kesin olmasına kesinde, Ak partide görev alıp ta bu kadar ahmak ise ona tuvalet bile emanet edilmez. 
  • 1 Ay Önce

Fetoculer hortladi !!!

Kemalistler hakkindaki iddiani hangi faraş yerinden uydurdun ??? Ispatlamazsan..

Abdüsselam Efe

بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم ورحمه الله وبركاته. CUMHUR BAŞKANINA HAKARET, KANUNEN SAHSA HAKARET DEĞIL , DIREK DEETIN MANEVI SAHSIYETINE HAKARETTIR! Adı konulmamış komünizmi yıkan değerli Şahıslardan birisi olan , Sayın Cumhurbaşkanımız i kuduz köpeklere, Bu Necip Milletimiz yem ettirmez,ayrıca bier Müslümanlar olarak kimsenin, dinine,inancına, itine putuna markamayız, ama bizim inancınıza ve Rehberlerimize de kimseyi karıştırmanız. Sayın Cumhurbaşkanımız a yapılan hakareti, şiddetle ve nefretle kınıyorum. Allah teâlâ cümlemizi rahmeti ile uyandırsın âmin bi hürmeti Taha ve Yasin. 26.8.2024Abdüsselam EFE.
  • 1 Ay Önce

Yanlışı düzeltmek doğruyu anlatmaktan zordur.Cahile laf anlatmaksa inkansızdır

Tarih öyle güzel ters yüz edilmiş,algılar olguların yerine öyle ustalıkla geçirilmiş,insanların kafalarına yanlışlar doğru gibi öyle yerleştirilmişki o yanlışları düzeltmek,insanlara doğru bildiklerinin yanlış olduğunu anlatmak ve bu konuda ikna etmek maalesef imkansız olmuş. 
  • 1 Ay Önce

ata

ali bey 40 milyon Kemalist'tin ayak seslerini duy 2-sene sonra iktidardayız
  • 1 Ay Önce

İbrahim Atalay

Ali Bey, bu şapka belasından çok vatandaşımız hayatından oldu. 1960 lı yıllarda orta okul ve liselerde şapka yüzünden öğretmenlerden çok dayak yedik. Bu ülkede şapkayı ve şapka olayını savunanlar iğrenç, zekası kıt kimselerdirler. Ancak şu hususu belirtmeliyim: öğrencileri şapka yüzünden döven öğretmenler Türkiye'nin şapka ile ilerleyeceğine inanıyorlardı. Konuyu anlamadan bu dünyadan ayrıldılar.
  • 1 Ay Önce

YILMAZ DURMUŞ

Şapka giymediği için asılan yüzlerce muhafazakarlar içinde kadınlarında olduğunu hesaba katarsak ne menem bir devrim olduğu anlaşılır
  • 1 Ay Önce

Kemalist

Iddiani ispatlamazsan  YILMAZ ...

ersan

sen gercekden sınırını astin.je zamandan beri sarık ve cübbe türk ün kıyafeti oldu.seni ve bir başka yazarının bugünkü yazılarını Cimer e şikayet ediyorum
  • 1 Ay Önce

ata

yüzyıllık bir yalan var ortada ama kimse bilmiyor ne olduğunu... fil odanın ortasında ama kimse görmüyor...
  • 1 Ay Önce

hilmi

Aşağıdaki bazi yorumlara bakılırsa bazi kriptolar hâlâ 1071'in, 1453'un kuyruk acısıyla debelenip duruyorlar..
  • 1 Ay Önce

Hacı abin

Aynen,o gün geldiginde herkesten fazla seküler olacan hacı:))))
  • 1 Ay Önce

Seda

Ali bey sabah kuşağında Ayşe var. Muhafazakar bir kizimiz. Bu hafta onun içinde bir yazı kaleme almanızı rica ediyorum. 
  • 1 Ay Önce

Kemal

"ŞAPKA DA GİYECEĞUZ, ASKERE DE GİDECEĞUZ!" Açıklama eksik olunca okuyanları da yanlış yönlendiriyor. Askere gitmemek için isyan edenler olduğunu Hamidiye'nin gidişinin tam olarak sebebini yazsanız iyi olurdu.
  • 1 Ay Önce

Yorum

Geçmişte şapka giymedi diye milleti asan kim varsa öbür tarafta odunları ve ateşleri bol olsun!
  • 1 Ay Önce

NEFER

OLSUN YOLDAS, ENDISE ETME, SART OLSUN O YOBAZLARI BU ULKEDE YASATMIYCAZ ZATEN !!!

nur

Aminn, Aminn

YOK

YOK

OLSUN

koyun KİM İŞKALCİLERLE İŞBİRLİĞİ YAPIP CEPEDEN KAÇTIYSA VE BU HAİNLERİ CEZALANDIRDİ DİYE SALDIRIP HALA HAİNLETİ SAVUNUYOR MİLLİ MUCADELE LİDERLERİNE DİL UZATIYORSA ONLARIN POKA BATMIŞ DİLLERİ KOPSUN ATEŞİ YUKSEK OLSUN BU ÜLKEDE YAŞAMAYI HAK ETMİYIRLAR HAİNLER

Mehmet Hatipoğlu

Bu millete deli gömleği giydirilse yeridir. Milletvekili (stockhom sendromlu) insanları görünce 2024 te denecek bir şey yok. O devirde insan lar ne yapabilirdi ki.
  • 1 Ay Önce

hilmi

Bırak bu ayakları...
  • 1 Ay Önce

hilmi

ben faizin haram olduğunu biliyorum.eğer yanılıyorsam bilgiç ali bize gerçeği anlatsın...
  • 1 Ay Önce

ata

fötürcü seniii

Paşa

Hani pandemide camiler aylarca kapandı ya işte bunu CHP döneminde görseydik CHP din karşıtı olurdu,nas ve ayeti unutup bir kenara koyup faiz politikası uygulayan ak parti ise zaten bu durumda Ali bey için sorun olmuyor hilmi kardeş.

Nuh

Ali bey rahmetli şehit Atıf hocayı hiç anmamışsınız. Buna ilave eften püften anayasa değişiklikleri yapıldı, ama bu sömürge yasaları devam ediyor.
  • 1 Ay Önce

SUZAN ÇATALOLUK

Ali Bey, Sırası mı şapka hikâyesinin? Günden saptırmak için bu kadar çabalıyorsunuz, ama olmuyor!  
  • 1 Ay Önce

Ers61

Şapka zûlmünün yıl dönümü olduğu için yazdı herhâlde, sana mı soracaktı? Kalemine güveniyorsan muhalif gazeteler çok. Birine git, ekonomi hakkında yaz. Yasak mı var?

Paşa

Olsun, çaba gösterip görevini yapmaya çalışıyor ya sen ona bak.

Erhan

simdi ki CHP nin artik Atatürkçülük le alakası kalmamıştır . Zira Tüm tutumlari Atatürkculuge aykırı
  • 1 Ay Önce

%75'ini değiştirmişler

Anayasalar toplumun ulaştığı mutabakat metinler manzumesidir 82anayasasının mevcud maddelerini 23 yıllık iktidarlarında %75'ini değiştirmişler ellerini kollarını bağlayan ne varki zaman, zaman ısıtıp toplumun önüne getirdikleri anayasa değiştirme meselesini yine ısıtmaya başladılar izleyip göreceğiz ama bu sefer farklı şapkadan bahsediyorsunuz fesleri düştü kellerimayıs ve 31mart yerel srçimden sonra göründü
  • 1 Ay Önce

YORUM

Selamlar. Bu şapka kanunu nasıl bir dayatmadır aklım almıyor. Bu kanun yüzünden binlerce insanımızın katledilmesi nasıl bir insanlıktır vicdanım kaldırmıyor.
  • 1 Ay Önce

Ahmet Fazıl

O yıllarda milletlerin kimligini gösteren şapkalardı ve kıyafetlerdi.İlerlemenin önünde engelde kılık kıyafette, müzikte,içecekte vb.şeylerde görülüyordu.demokrasiyi müzige endeksleyip çok sesli müzigin çok seslilige geçiş olacagını,bakın her şehrin bir gazoz markası vardır gazoz önemliydi.eski filmlere bakın bar denilen yerlerde kadın erkek oturup içmesi.Almancılar geldigi zaman kafalarında tüylü fötrler.Kısaca eziklik.daha halada etkili olimpiyat ikincisi Yusuf Dikeç in annesine yapılan yorumlar....
  • 1 Ay Önce

Pençe

İyi vicdanlı ahlaklı merhametli insan olmadan iyi Müslüman olunmaz ağa geç bunları yemiyor insanlar iktidarı ve yandaşları yalan yala yalan bitiriyor ve bitirecek
  • 1 Ay Önce

ata

sen bi hele iktidar ol... seçimle ama haa...

BU NE

AHLATIN MALİYETİNİ YAZSANA EMEKLİ ASGARİ ÜCRETLİ AÇ SEFİLKEN BU NE ŞATAFAT
  • 1 Ay Önce

ata

fötür önemli değil... içki yalan... hayat güzel... lay lay lom...

Ayhan Polar

SUAVİ'NIN KONSER MALIYETINI NICIN SORMUYORDUN UYANIK KRIPTO...ZURAFAA SOKAK TROLÜ

ekrem versin maaşını chp versin

CHP vaat etmişti yürü maaşını PKK işle CHP ödesinler belediyelerde onlar var hadi yürü aldatıp oyunuzu aldılar git pkk dan ortağı chp den isteyiver

Paşa

İtibardan tasarruf olmaz kardeş.

Ayhan

.Birileri size 1071'i, 1453'u, 1974'u..hatırlatılınca kuyrugunuza basilmis gibi ciyakliyorsunuz...

Alı

Cumhuriyetin ilk yıllarında ne yapılmıs seker tutun ıvır zıvır yani elle tutulur bırsey yok bolca Balo gosterıs dinini sahıplenen bu ulkeyı kurtaran canını veren gariban halka zulum iste bu yapılmıs
  • 1 Ay Önce

CUMHURIYET KADINI

ASAGIDAKI BILMSEL YORUMDAN SONRA TROLLER BIR DAHA "1950'ye kadar bir agac mi diktiler" DIYE YORUM YAZARSA AR YOKUSUNU MUFTERI OLDUKLARINI KENDILERI ISPAT ETMIS OLURLAR !

Yerden goge kadar haklisin, o had bildiren zeka ve espri fiskiran yorumlari yazan ellerine saglik, klavyene kuvvet umetten cihadci Alı kardesim benim !

Zaten bu Kandil Devrimcisi CHPkk 1950'ye kadar bir agaç mı dikti ? Onlar ancak yan gelip yatmayi veya heykel dikmeyi bilir, vatan millet icin hicbir sey yapmaz ve tarih onları asla affetemeyecek ! Insanlik tarihinin acik ara en buyuk fanisi Yuce Turk Milletine nasip olmus ve onun onderliginde Cambridge'in Gec Osmanli, Erken Turkiye Tarihi isimli 4 ciltlik kitabinda yazdigi gibi TC 1923-1950 yillari arasinda EKONOMIK bir MUCIZE GERCEKLESTIRMISTIR ! 

Osmanlıya diktatör dediler ..15 yıl....

..Ulu önderleri heykel olunca böyle oluyor...müslümanın ULU ÖNDERİ Hz. MUHAMMEDDİR.

O günler bu günler

Allahından bul nankörlükte bu kadar olur o kadar fabrika tesis yapılmış kuru üzüm kuru kayısı satarak,,he uyanıklar kaymağı yemiş dersen o doğru,,,,bugünde AYNI..

Ayhan

Aynısını Cumhuriyet öncesi Dolmabahçe ve Çırağan saraylarında hanedan mensupları ve paşazadeler yapmişsa sorun yok.

Mankurt

Vah zavallı

Yerden goge kadar haklisin, o had bildiren zeka ve espri fiskiran yorumlari yazan ellerine saglik, klavyene kuvvet umetten cihadci Alı kardesim benim !!!

Zaten bu Kandil Devrimcisi CHPkk 1950'ye kadar bir agaç mı dikti ??? Onlar ancak yan gelip yatmayi veya heykel dikmeyi bilir, vatan millet icin hicbir sey yapmaz ve tarih onları asla affetemeyecek !!! Insanlik tarihinin acik ara en buyuk fanisi Yuce Turk Milletine nasip olmus ve onun onderliginde Cambridge'in Gec Osmanli, Erken Turkiye Tarihi isimli 4 ciltlik kitabinda yazdigi gibi TC 1923-1950 yillari arasinda EKONOMIK bir MUCIZE GERCEKLESTIRMISTIR !!! Üstelik Sevr’de payi % 62.5 iken Lozan’da %40’a dusurulen o zamanki bütcesinin 8,5 katı olan Osmanli borclarını oderken (bugunun 850 Milyar $'na esittir ve son taksit 1953'de odenmistir), üstelik dünya tarihinin en büyük ekonomik yıkımı olan 1929 krizine ragmen, üstelik savasa girmese de 1939-1945 arası milli gelirinin en az yarısını askeri harcamalara ayırmasına ragmen % 9 okuma yazma oranli, onyıllardir sayısız cephede suren savaslarla genc-orta yas erkek nufusunun %50’sini yitirmis Turkiye 1923'de toplu igne bile uretmekten acizken 27 yil icinde milli gelirini doviz bazinda 27 kat artirip Kore, Romanya ve Tayvan'i geride birakmis, tum demir, celik, cimento, seker, ayakkabi, basmasini, hatta tum silah ve muhimmatini kendisi uretirken tum dunyaya aşı, Avrupa'ya ucak ihrac eder hale gelmistir (Ucaklardan birisi Kopenhag Savas Muzesinde sergileniyor, inanmayanlar gidip bakabilir veya internette resimlerini bulabilir) !!! 27 yilda hem de doviz bazinda 27 kat artis bugune kadar dunyada kırılmamıs ve bir daha kırılması imkansız bir dunya rekorudur !!! Milli Gelirimiz bizi nerdeyse tamamında sag ve dindar iktidarların yonettigi ve 1971 ve 1980 gibi iki dinci darbenin yapildigi 1950-2022 arası 72 yilda sadece 7 kat artmis dersek bir anlam ifade etmez, cunku ancak karsilastirmali bilgi gercekleri yanistir !!! Daha onlarca ornek var ama madem yukarida 3 ulke ile basladik onlarla devam edelim !!! 2022 itibariyle Kore ve Tayvan bizi 4 kat, Romanya 2 kat gecmistir. Ustelik son 7 senede Cumhuriyet Tarihimizde bir ilk gerceklesmis ve milli gelirimiz ust uste doviz bazinda gerilemistir !!! 1923’den baslayan bu rakamlara isteyen herkes bizim de memurlarimizin calistigi DUNYA BANKASI ile IMF'in internet sitesinden ulasabilir !!!

Köylü.

Ali bey,Şanlıdaĝ beyin yazısını okuyun derim,Akp niye seçim de Millet'den dayak yedi? Kastamonuyu iyi anlayın,iyi analiz edin,ama yok Kastamonu'dan Seçilen Baylar ve Bayanlar yenilgiyi anlamamışlar ve Chp'nin Milletin reyi ile niçin iktidara gelemedigi unutmuşlar.Reise bu bay ve bayanları Milletvekili olarak kim tavsiye etmişse etmişse,bu kişilerle yola devam etmek ancak Akp'nin sonu demek olur.Şapka Chp'ye seçim kazandıramadı Akp'ye seçim mi kazandıracak.Akp bu kadar Chpliyi
  • 1 Ay Önce

Vatan

Güzel hoş bir yazı Ali kardeşim ben daima şuna karşıyım bir kişi CHP den veya mhp den milletvekili seçilmiş bir yıl veya dört yıl geçmiş o parti bunu istemiyor örneğin şu demokrat Partili Cemal engin yurt gibi veya buna benzer kişileri niye başka partiler bunları almasın kendi partisine hayrı yok olmamış veya olmuş parti üstünü çizmiş orada kalsın kardeşim meclise sokmayın mesela chp li sonra Baykal’la yollarını ayrın Ertuluğ Günay vardı akpartiye bir iki cilalama yaptı baykalı sattı Akparti ona bakanlık verdi sonra Akpartiyi biraktı istifa etti vesaire eskiyi birak kardeşim yeni kan bul yeni ekonomiye ihracata ülke kalkınmasına faydalı çalışkan milletvekili adayı alacaksın bir milletvekili vardı eski doğru yol partili hümmet diye soy isimi yoksa adımı çok vatan sever biriyizdi onuda Doğru yol partisine genel başkan seçilen Mehmet ağar harcadı bir mecliste veya bir başka 28 şubatla ilğilimi hatırlamıyorum ha şimdi meclise gelmediler Erkan mumcu falan ne oldu hepsi siyasetin çöplüğüne atıldılar onun fır döndüler parite almayın Sarıgül parti kurdu gürledi başladı hepsi bitti boş kovan en son yine chp ye girdi Ali babacanın dönem kabineninngenç bakanı idi ne oldu itibar kaybetti güzel işte yaptı ama yok Ahmet DAVUT oğlu kendini bulunmaz hıt kumaşı sandı yok oldu Abdullatif Şimşek ne oldu bir dönem Erbakan hocanın yanında parladı Akpartiye geldi bakan oldu sonu ne oldu parti kurdu yine yok oldu bunlar liderler sayasında parlak oluyorlar lidersiz bir kişi çobansız sürüye benzer sürüyü kurt dağıtır ve tek tek kurt boğar sonra yemeye başlar bilmem anlatabildimi
  • 1 Ay Önce

Vatan

Düzeltme Abdullatif Şener olacak şimek değil özür dilerim

ETTİ

HIRSIZ DEDİĞİ EMPERYALİST UŞAĞINA HAZİNENİN ANAHTARINI TESLİM ETTİ

Şuayıp

Türk'ün şapkası börü dür, Türk'ün alfabesi Göktürk/Köktürk alfabesidir. Gerisi fasa fiso, dağılın.
  • 1 Ay Önce

Vahap

Vay başima gelenler Türkün alfabesi ne zaman latin harfleri oldu da biz anlamadık o zaman siz gidin latinlere yani batıya uşaklık edin.

Paşa

Türk'ün alfabesi şimdiki alfabedir, Türk'ün yönetim şekli cumhuriyettir, Türk'ün dini islamdır, Türkiye laik demokratik hukuk devletidir,sen kabul etmiyorsan ne türk olabilirsin ne ülkeni sevmiş olursun.

Ayhan

Kesinlikle katılıyorum.

Namık kasımoğlu

Fes giymek de islami bir sembol değildi. Fakat Osmanlı da millet fes taktı. Bu da o dönemin dayatması mı acaba!
  • 1 Ay Önce

Paşa bey.

Biz'le aynı Alfabeyi Almanlar da kullanıyor ama hiç bir Alman demiyor ki;Bu Alman Alfabesidir.Ne diyor? Latin Alfabesi.Ama biz yalan konuşuyoruz.

Vahap

Yok kasım kardeş osmanlıda dayatma yok fes sadece kültürün kendi mecrasında akarak yolunda giden bir gelenekti.

Paşa

Hadi versene cevap Ali.

Ismail yolaç

Gündemimiz şapkaydı hatırlattınız teşekkürler...
  • 1 Ay Önce

Selım

Sereflı o afganlar neden orda diye sorguladınmı cay kesecek adam bulmadıgınızdan olmasın cunku eskiden oldugu gıbı Kendınız kesme zahmetinde bulunmadıgınız ıcın sonrada yok efendım paraları afganlar afrıkalılar aldı bize kalmadı caydan kar edemedik deyip aglarsınız sorun bakalım eskilere caylarını kim kesıyormus bos yapmayın
  • 1 Ay Önce

şapkanın yararları

ali bey bu şapkanın bize ne katkısı var demişsiniz o şapkadan esinlenerek zaman ilerledikçe değişiklikler çizimler yapılarak bu gün insanların günlük kullandığı bir gereksinim haline geldi bu arada kime ne yararı var demişsiniz dede koçun buradan malı götürüp bu günki fetbazlarına yararı çok büyük oldu
  • 1 Ay Önce

Vahap

O zaman şapka satanlara bir bakın kimlerdi ve bir tane Türk ve müslüman esnaf varmıydı,parayı kim yada kimler götürdü bir bakın hele.

Asım,ın nesli

Keşke Japonlarında bir Atatürk'ü olsaymış, baksanıza çekik gözlü caponlar eçiş büşüç bir alfabe ile teknoloji de kör topal ilerlemeye çalışıyorlar, oysaki kemalist mankurtlara göre Latin alfabesi olmadan teknoloji olmaz imiş, japonya ya atom bombası atanlar bize de atam bombası attılar, 100 yıldır yerimizde sayıyoruz ne oluyuruz ne ölüyoruz yani anlayacağınız sürünüyoruz, yahu Japonlar ile atatürk ne alaka demeyin, Japon prensesi Atatürk hayranıymış, prenses hanım bizimle alay edeyi her halde, ah ulan ah caponyanın bir Atatürk'ü olaydı da sen o prenses ünvanını kullana bileydin bakalım, biliyorsunuz Japonlar teknoloji dehasıdır lakin evlerinde televizyon bulundurmazlar, Japon prensesine tavsiyemiz evine derhal bir televizyon alsın ve son samuray filmini izlesin, belki kendi ülkesi ve geçmişi hakkında bir fikir sahibi olur, ve başka ülkelerin iç işlerine burnunu sokmaz vede önüne çıkan herkese avanak avanak hayranlık duymaz.
  • 1 Ay Önce

SuaL

Ataturkten onceki 400 yilda halifeliginiz bile vardi niye yok oldunuz.!

Nuh

Japonya parlak bir abd sömürgesi ülkedir. İnsanları robot gibi otuzbes metrekare kümeslerde yaşayan kölelerdir.

Paşa

Bak sana göre iki ülke buldum, biri Afganistan biri yüzde doksan dokuzu ateist japonya, seç birini ve git lütfen,bu ülkede Atatürk'ü sevmeyen olmasın...

Bircok köyde hala Rumca konusuluyor....

Fatih dönemi.. Trabzon Rum imp. Fatih döneminde tarihten silindi diyecektim ama silinmedi, Torunlar kaldi... Torunlar Kurtulus savasi döneminde "Pontus" diye tutturdular.. Hamidiye'nin yaptiklari herhalde bu isteklere bir cevapti ama..Tarihi Püsküllüden ögrenirsen Koskoca Osmanliyi/Cumhuriyeti Fötr'e/Sapkaya baglarsin!...
  • 1 Ay Önce

Rizenin Türkleri var olmayanı var,karıştırmamak lazım.

Antik grekçe,,yunanlılar bile anlamıyor..Göğsünü gere gere ben Türküm diyeni pek yok,,varsada Kafkas Dağıstan üstünden gelenleri var..Dinine kast edilmekse bırak dibi gender oldunuz gender,,aşıyı nasıl çaktılar..

Vahap Kalyoncu

Rizeli hiç bir zaman devletine ası olmadı ve olmaz akıllı olun iftira atmayın RİZELİ sadece dinine kastedene karşı çıkmıştır ve bu günde çıkmaktadır varmı ötesi,Rumca konuşmaya gelince yörede eskiden kalma yaşlıların da rumlardan etkilenerek kullandığı fakat yazı dili dahi olmayan ve zaten yeni neslinde bilmediği bir yarım yamalak lehçe vardır hepsi bu.

Hangi millet Ahmet trolu?

Icimizdeki kahir azinlik kripto araplar millet oldu da bizmi bilmiyoruz?

Ahmet

Beyefendi o toplar atılırken pontusunpsi bile yoktu hedef milletin ta kendisi.

Bircok köyde hala Rumca konusuluyor....

Fatih dönemi.. Trabzon Rum imp. Fatih döneminde tarihten silindi diyecektim ama silinmedi, Torunlar kaldi... Torunlar Kurtulus savasi döneminde "Pontus" diye tutturdular.. Hamidiye'nin yaptiklari herhalde bu isteklere bir cevapti ama..Tarihi Püsküllüden ögrenirsen Koskoca Osmanliyi/Cumhuriyeti Fötr'e/Sapkaya baglarsin!...
  • 1 Ay Önce

Bozok

Ak parti de önüne çıkanı alıp adam yerine koyup mevki, makam sahibi yapıyor. Bunlar aynı yemek ile karışık bo.a benziyor.
  • 1 Ay Önce

Yazar

Başlığın sonundaki GİYECEĞUZ diyerek kimi veya neyi kast ediyorsun
  • 1 Ay Önce

Çizer

Lazları.

Tarih Tarih diyenler

1.Dünya savaşı sonunda Ankara tek dikili ağacı akan çeşmesi hatta taşlı yolu bile olmayan bir kasaba iken birden tarlalar yahudi sebatay siyonistler tarafından toplanıyor ne tesadüf Ankara başkent ilan ediliyor birden araziler 4000 - 5000 katına satılıyordu ne tesadüf şapka kanunu çıkmadan v v şen şapka italyadan eski yeni gemi dolusu şapka getirmişler İstanbul da bekliyordu mercedes 1925 bmw 27 porche 31 wosvagen 37 de imal edilmiş piyasa çıkmış satılmaya başlanmış peki biz ne yapmışız şekille uğraş uçak yapanların uçaklarına hava alanlarına el koy toprağa göm sahiblerini hapse at silah bomba füze yapanların fabrikasını sahipleri ile havaya uçurmak kapatıp soba yaptırmakla devrim kanunlarına itiraz edenleri yokluk içindeki gariban halktan kadın erkek demeden asmakla meşgulduk Sahte imza ile Ayasofya yı müze yap Cami kapat Ezan yasakla yetmemiş Türk halk sanat müziğini bile yasakla servet ödediğin radyodan belediye hoparlörinden klasik müzik dinlet
  • 1 Ay Önce

Vahap

Az dedin az kardeş daha neler var da.....

İfnetor

Artık yeter. Sokak dostlarımız için çözüm.
  • 1 Ay Önce

Zuraafa Sokak'tan Peceteci Nefer

Hayvanlari cok seviyorum..En cok da kızarmış tavuk, dana rosto, oğlak kebabı .

099

Zulüm dayatma sadece şapka mi ? Alfabeyi değiştirerek onbinlerce kelime lik konuşma dilimizi birkaç bin kelimeye indirerek dilimize ve millete en ağır darbelerden biri indirilmiştir maalesef.
  • 1 Ay Önce

OLUR

2024 SENİN BU DÖNEMDE İNGİLİZ POLİTİKASININ DURUMUNDAN HABERİN VAR Mİ İTİFAKTAN FRANSA İTALYA ÇEKİLMİŞ ANKARA HÜKÜMETİYLE ANLAŞMALAR YAPMIŞ YALNIZ KALAN SAVAŞ KIŞKIRICISI LlOYD GEORGE HÜKÜMETİ ÇOĞUNLUĞU KAYBETMİŞ DÜŞMÜŞ HALFAKSDA BAŞBAKANLIĞ KABUL ETMEMİŞ KRIZ VAR PARLEMENTOSUNDA ENSONUNDA WİLSTON CHURCHILL KURTARICI OLARAK ÇIKMIŞ POLİTİKAYI DEĞİŞTİRMİŞ HALKIN TEPKİSİYLE YUNAN ORDUSUNA VERİLEN DESTEĞİDE KESİLMİŞ SAVAŞA KARŞI ÇIKILMIŞ ONLARINDA ÇEKİLMEKTEN BAŞKA ÇARELERİ KALMAMIŞ BAŞKA GİZLİ SEBEBİ NE OLABİLİR UYDURUKCU … ÜFÜRÜKCÜ

Ayhan

1000 yıl evvel Göktürk alfabesini Uygur alfabesini bırakıp ortadoğu toplumlarina özenipArap alfabesine geçen bir btoplum batı gelişince bu seferde ona özenip Latin alfabesine geçer çok görme. Latai bize ait değil ama Arap alfabeside bize ait değildi. Hem, Arap alfabesi ile okuma yazma orani%5 iken Latin alfabesi ile okuma yazma oranı %95 oldu onuda hatırlatayım.

Paşa

Osmanlıca diye bir dil Yok kardeşim, Farsça,acemce, arapça karışımı bir dildi bunu istemenin sebebi ne olaki, sakın İslami bir alfabe falan sanıyorum deme düşüp bayılırım bak şimdi.dili değil inancı Kutsal gör olurmu kardeş.

2024.

Harf devrimi olmadan önce kimler latinharfleriyle yazıp okuyor du?Ermeniler,Yunanlılar ve Yahudiler.Devlete memur lazım,Ögretmen lazım,Devlete hariciyeci lazım.Kim olacak tabi ki gayri müslimler ve dönmeler.Yani büyük oyun,İngiliz aklı,biz de merak ediyoruz İngilizler niçin İstanbulu bir kurşun atmadan terk etti.Biz çok safız;oyun aynı oyun ve devam ediyor.

A102

Dedemizin mezar taşını okuyamiyok.

Sorun yok

Tasalanma kardeş senin gibiler o zaman da cahildi, hala cahiller

İlkokul 3. sınıfa başlayacak çocuk

"Türk tarihinde Selçuklularda veya Göktürk’de fötr şapka vardı da biz mi bilmiyoruz..." demiş Ali kişisi. Ebu Cehil de tam senin gibi atalarımızda bunlar yoktu dermiş Veya, Karluklular da senin mantığın ile, bizim atalarımızda namaz mı vardı vs dese idi, Türkler müslüman olmazdı vs. Yani ne yapmıyor muşuz; davranışlarımızı atalarımızınki ile sınırlandırmıyormuşuz. Derslerine iyi çalış, ilkokul 2 ile sınırlı değil okurların.
  • 1 Ay Önce

Ali Malat

MALESEF BU KARDEŞ DERSLERİNE ÇALIŞMIYOR.DAHA HALA İLKOKUL İKİNCİ SINIFTA.BANA KIZMASIN AMA GERÇEK.İLK EMRİN "IKRA"OLDUĞUNU UNUTUYOR.

İlkokul çocuğu

23 Nisan'da sapkani tak eteğini giy ne yaparsan yap çocuk.biz burda dayatmadan bahsederiz.

İskender

Antartikadaki buzullar büyük bir hızla eriyor. Bu okyanus seviyesinin yükseleceği ve kıyıların su altında kalacaği anlamına gelir. İşte o zaman ne akp olur nede CHP. Ne muhafazakârlik olur nede sol. Ne liberalizm olur nede devlet ekonomisi. Erdoğanin, miçotakisin, macronun, Putin'in, bidenin, netanyahunun bütün liderlerin herşeyi bırakıp bu konu üzerinde çözüm üretmelerinin zamanı geldi. Boş işlerle uğraştiğinizin farkina o zaman varacaksınız.
  • 1 Ay Önce

Deli İbo

Harf İnkîlabı dediler Osmanlı ile geçmişimizi kopardılar, yetmedi Osmanlı fes giyerdi, sarık sarardı, Avrupa'lıda melon şapka, fötr şapka, kasket giyerdi. Sırf Osmanl'nın izlerini tamamen silebilmek adına "ŞAPKA DEVRİMİ" adı altında hıristiyanın şapkasını bu millete idamlarla, kolluk kuvvetleri ile zorlan giydirdiler. Arkasındanfa KILIK KIYAFET Kanunu diyerek, Yemenimizi kundura ile, cepkenimizi ceket ile, şalvarımızı Fransız'ın pantolunu ile değiştirdiler. Şu anda hemen hemen Batı'ya dönüştürüldük bir tek dini inancımız İSLAM kaldı, onuda dönüştürmek üzereler. Bu ülkenin % 98'i İslam diyorlar ama, gerçek İslam bu ülkede % 10'larda, sokaklarımızın, hanerlerimizin durumuna bakın kararı siz verin.
  • 1 Ay Önce

Nuh

Son cümleyi herkes iyi okumalı, ona göre tedbir almalı.

O zaman

Yüzde 10 sa, geri kalan akp ye oy veren 0,40 ne oluyor..

Paşa

Bugün o kıyafetleri giyenler hala var, Allah bilir sen sarık fes giymeyip hava atanlardansın.

Alı

Yahudi asıllı emın Oktay tarihini okuyanlar turkıyede tarihlerde istiklal mahkemelerinde dindarlara ne zalımlıklerın edıldıgınden Bi haberler anlayacagınız resmı tarih siyonistlerın turkiye ıcın uydurduğu tarihtir hala bunun dogru oldugunu sanan gafıller var
  • 1 Ay Önce

Hüseyin

roma ve paris gezisi yapan sosyal demokrat paylaşımcı eşitlik özgürlük demokrat komünist (öyle diyordu demokrasi yada koministlik gelecekse biz getiririz diyordu meşhur nevzat) cahil heykel partisinin sponsoru ortaya çıktı boğazda yüzlerce ağaçları kesip villa diken yerli olikark ve orjinal olikark işin garibi çevreci ağaçsever doğasever hayvansever insanlar medya sosyal platformlar hepsi birden maymun oldular
  • 1 Ay Önce

YOKMU

hüseyin ALLEN MUSKIN SPACESİKİYLE UZAYA GİRDİK MALİYETİNDEN HABERİN VARMI 95 MİLYON DOLAR 270 MİLYON TL ÖDEDİ AHLATA GİTMENİN MALİYETİNİ BİLİYORMUSUN HIÇ ONLARA LAFIN YOKMU

İmla şart.

Sen Türkçeyi;önce imlası ile kullanmayı öğrensen...

Monşerden zır cahile

"...Reis, Batı'ya yabancı dil kullanmadan ayar veriyor." cümlesinden sonra okumaya devam edemedim. Hoş, yazıyı böyle yazabilecek Türkçe dilbilgisi becerisi de yok.

Bebelere dil öğreten monser

İki kelime ezberledin diye hüküm sahibi mi oldun.senin beğenmediğin 22 yıllık reis, batıya yabancı dil kullanmadan ayar veriyor.bir sizin bozuk ayariniza çaresiz.biliyoruz ki ingilizceyi papağan gibi konuşan, yabancı liderler karşısında el pençe suklum büklüm duran lidercikleri özlemişsin.

Maymuna mi döndüler

Yanlış ifade kardeşim,insana döndüler deseydin haber değeri olurdu.

Bebelere ve cahillere dil öğretiyoruz

Olikark ne be? Lafa gelse Batı'yı taklit etmeyi eleştirir; becerebilse belli ki taklit edecek dilini vs. Neyse ki, istidadı yok. Yazılışı oligark; oligo azınlık demek, archie egemenlik demek. Yani azınlığın iktidarı. İktidardaki azınlık demen iktiza eder ama 21 yılı aşkındır iktidarda olan parti ortada. Uktudar omo moktodor doğol, cümleni cevap olarak verir senin güruhtan bir kifayetsiz

Ayhan

Ben Kafkasya kökenliyim ninelerimim dedelerimin giydiği geleneksel giysiyi bilirsiniz. O giysiyi çikartip kara çarşafa ve sariğa mecbur eden şeriat cumhuriyettede şapkaya mecbur ettiyse çok görme. Hem siz nekadar çok merakliymişsiniz ötekileştirmeye ayriştirmaya. İnsanlar belli partilere oy atıyor diye o insanları vatan haini ilan ediyorsanız millî birliği ve beraberliği bu kafayla sağlamanız mümkün değildir.
  • 1 Ay Önce

Ahmet Fazıl

Yapma Ayhan şu anda bile kıyafet konusunda en özgür milletler Rusya daki Türk Cumhuriyetlerinde yaşayan milletdaşlarımızdır.Çeçenlere bak, Çerkezlere bak,Şeyh Şamil e bak......

Kör han

Rus zulmüne uğradığınizda sövdügunuz Abdülhamit ve beğenmediğiniz müslümanlar size kucak açtı.dogrusu da buydu.kimse size muhalefetin Suriyelilere yaptığını yapmadı.biliyoruz ki Kafkas kardeşlerimiz senin gibi nankör değil.fitneni Kafkas kardeşlerimizi karıştırmadan yap.

Ayhan

Çerkezim öyle diyorlar. İstanbuldada doğup büyüdüm. Normal giysiler giyiyorum askerlik yaptım 30 yildirda çalişip ülkeye vergisödüyorum. D.r uğura gelince beni bu memleketten kovamiyayacağina göre kinini dökekebilirsin sorun yok. Nasıl olsa yazdiğinlan kalır.

Tutumsuztutumlu

Dedelerinin ninelerinin giyxiği kıyafetler dinen meşru idi. Ayrıca onlara kimseler kara çarşaf giy demedi. Sorun şuki ; sosyoloji "insanlar tutumları dışındaki bilgileri almak istemezler" diyor. Din bilgisine sahip olmak istemeyen çok.

Dr. Uğur

Şeriatta geleneksel kıyafetlere yasak yoktur. Asıl şapka kanunuyla geleneksel kıyafetler yasaklanarak şapka mecburiyeti geldi. Ama senin gibi magandalık timsali işgalci dağlılar bile bile yalan söyler. Ulusal birliğimiz içinde senin gibi İslam şeriatı düşmanı işgalci dağlıların yeri yok. Def ol git güzel ülkemden kendi dağlarına.

.....

Milli birlik ve beraberlik mi...O eskidendi...

Ayhan Bey'e cevap

Bölücü bunlar Ayhan Beyciğim, farkındalar ki gelecekleri yok bu topraklarda uzun bir süre. Çaresizliğin gürültüsü hoş gör. Dedelerine saygılar, sen giy yerel kıyafetlerini bu sarıklıya inat. Derkenar: Ayhan dilimizdeki birçok isim gibi uniseks, ama çoğunlukla erkek ismi diye biliyorum. O yüzden Bey diye hitap ettim, aksi ise özür dilerim.

Süleyman Sırrı Dinçer

Kaleminize sağlık Ali bey Kardeşim. Kemalist Nefer şikayet etmiş, 5816 yasa gereği yargılandım ve ceza aldım. Yaşım ve hastalığım sebebiyle bir sene önce cezamı tecil ettiler, dört senem kaldı. Bu yazınızı Face’de paylaşmak isterdim ancak Nefer beni ille de hapse sokmak için hala açığımı kolluyor. Selamlar Saygılar.
  • 1 Ay Önce

Fikret Türk

Ali bey hiç boşuna uğraşma bunlar ak partili de olsa CHP’li de olsa şu veya bu partide de olsa eziklikten kurtulmadıktan sonra hava cıva bunlardan bir cacık olmaz
  • 1 Ay Önce

Vehbi

Şapka kanunu adı altında yahudi şapkasını millete dayatarak fıtratlarınının gereğini yaptılar..
  • 1 Ay Önce

Abdullah

Muhterem Ali bey yazılarınızı her zaman takip ediyorum.bizim duygularımızı cok güzel ifade efiyorsunuz. Kastamonu ile ilgili yazınızı okudum. Aynı oyunun başka bir versiyonu Afyon şehrimizde yapılmış.bu hafta kutladığımız kurtuluşumuzun senei devriyesinde.altında merasim yapılan.heykelimizin de bir hikayesi vardır muhakkak.iki çıblak erkeğin heykeli (zamanında başka şeylerininde olduğu halkın itirazından dolayı kaldırıldığı söylenir.) İki sene yunan işgalinde kalan ve daha sonra büyük bir mücadele ile geri alınañ şehrimize bu mu yakışırdı.bazı şeyleri fazla konuşamıyoruz malum tabu diyorlar...saygılarımla
  • 1 Ay Önce

Dr. Ürolog

Konuş konuş

Sayın ayna

Sayın ayna elbette gavur arabasına binecegiz seveceğiz. Zira şapka ile uğraşmaktan ne araba ne bir alet yapılabil.simdi iha sha yapılıyorsa bu o dönemin ayıbıdır. Çocukluğumuz teknoloji nedir öğrenmek yerine şapka kanunu ve durmadan cumhuriyet konusu ile geçti. 5 ay 19 mayıs çalışması yapıldı okullarda. 3 ay 23 Nisan yürüyüşü. Bu öğrencilerden ne beklenir
  • 1 Ay Önce

Haciwatt

Sanki şimdi atomu parçaladılar. Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan fabrikaların özelleştirme adı altında satış listesini yazmaya kalksam sayfalar tutar, hollanda lalesi.

Sinan

Aynalı Sazan yazan arkadaşımı tebrik ediyorum. Aynen öyle .1929 abd buhranınında ileriyi gören vatan evlatları, abd 'den sanayi makinelerini ucuza getirmek için o zamanın başkanına ricada bulunmuşlar ama 100 yıl sonrayı bile görebilen arkadaş karşı çıkmış. Biz tarım ülkesi olacağız demiş. Ayna denen lümpene baksan o yıllarda memleket refah içinde. Ama o yıllardaki gazete manşetlerinde milletimize kedi eti yiyin tavsiyesi veriliyor, 3000çocuk açlıktan öldü manşetleri veriliyor ,verem hastanesi yapılacak kadar paraya heykel yapıldı diyor.. Yalan mı bunlar Ayna Lümpeni EV ZENCİSi!!
  • 1 Ay Önce

Sansunlu

Hemsinli sen hasta degil miisin ? Gecen hastanedeyim falan diyordun.? Ne alkolü, ne hapı otu istiyorsun..?

Hemşinli

Sinan ne içiyorsun bize de ver bizde içelim

MÛZAFFER

Hâlâ o beğenmediğin dönemde yapılanları satıyorsunuz 

Samsunlu

Benim dedemde şapka giyerdi şapka dedeme ne yakışırdı be.
  • 1 Ay Önce

Hemşinli

Samsunlu ben İskoçyada yaşıyorum ve doğru son 8 ayda 4 ameliyat oldum şimdi evdeyim benim dunyalar güzeli hemşerim sağlıcakla kal

Kavga etmeye bahane çok,illa kavga isteyene.

Tarikatçiler sarık,,akp liler fes,,chp liler şapka,,ülkücüler kalpak,,Türkçüler börk giysin, yasak yok bişey diyen yok,,boşuna gerginlik çıkarmaya uğraşmamalı.
  • 1 Ay Önce

mete

Ne anlatıyon sen Ali Bey kardeşim? Dünya sorun varken, fakir daha da fakirleşip malum tabaka zenginliğine zenginlik katıyorken sen ne anlatıyorsun?
  • 1 Ay Önce

Nuh

İçten çürüyen bir toplum görüntüsü ne fena bir durum. Düşmanlar göbek atıyordur.

Ali Malat

Masal anlatıyor masal.Biz "Ben ne kalemin zamparası oldum nede fikrin fahişesi "diyen düşünürlere ihtiyacımız var,masal anlatanlara değil.

yener tutan

cehapenin özü şapka, heykel, alkol vs boş şeylerdir. ülkeye aidiyetleri yoktur. hatta kendileri gibi düşünmeyen, oy atmayanlardan nefret ederler. iktidar ellerinde olsa anında yok ederler.
  • 1 Ay Önce

ŞEREFLİ TS

Yav sen boşver onu bunu TRABZON gibi yerde afganların lokontası berberi dükkanı var hepside çakı gibi genelde 5 kişilik gruplar halinde organize geziyolar habunlar nezaman gidecekler habu msjımıda yayınlayın daaa
  • 1 Ay Önce

Şeref meref

Sen de Afganistan'da lokanta aç şampiyon.sonra on kişiyle gez.intikamimizi al.

spiit

ali son iki paragraftaki yazın beni benden aldı. 
  • 1 Ay Önce

Hasan

Bi soğuk duş al..Balkona cik..Olmadı ambulans çağır..

Bu HANIMEFENDI de AKP'li, ustelik Reisiniz Surekli UST DUZEY GOREVLER VERIYOR !!! 

AKP'li Zengin'den Dilruba çıkışı: Tutuksuz yargılansın. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, sokak röportajındaki sözleri sonrası tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilruba K.'nin tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledi.
  • 1 Ay Önce

Saıh

Boyle bır kanun ancak dıktatorlukle yonetılen ulkeler de olur sacmalık tan Baska bir sey degıl bu sacmalık yuzunden turlu bahanelerle bır cok dın adamı idam edılmıs zulum gormustur asıl amac halka zulum ederek İslamı bu topraklardan sılmektı dusmanı yenmek falan hikaye idi aslında dusman bizi yendi fıkır ve kulturunu alarak zaten onlardan olan bir millet olduk yok birbirimizden farkımız ha ıngılız ha turk
  • 1 Ay Önce

YAOAN'A!?

YAOAN ( Ne demekse) bak Nutuk'da Kemal paşa; İngilizler Merzifon'daki birliklerimizi çekersek memnun olur musunuz dedi, bizde memnun oluruz dedik. Gerçekten de birliklerini tüm ağılıklarıyla önce Samsun'a ordan da İstanbul'a götürdüler, der. Kemal Paşa da mı işgalci İngilizlerle işbirliği yaptı? Bunu mu demek istiyorsun.

YAOAN

salih CEPHEDEN KAÇAN İŞGALCİ İNGİLİZLERLE İŞBİRLİĞİ YAPAN MİLİ MUCADELEYE KARŞI OLAN FETVALAR VEREN LİDERLERİNE HAİN DİYİP KATLİ VACİPTİR DİYEN İSTEYEN HAİNLERE GEREKENİ YAPMIŞLARDIR NE YAPACAKLARDI

Sahi

Şapka giymediği için idam kararı verilen birtane mahkeme kararı göster 

Kemal

2024 yilinda böyle bir yazi ! Cumhuriyet devrimler üzerine kurulmustur. Laik TC miz Bu Cografyada ve Islam aleminde örnek bir Devlettir. Milli birligimiz en önemli dengemizdir. Bu Meclis gerekirse Don kanunuda cikarir. Akla ihtiyaci yok Nokta !
  • 1 Ay Önce

.....

Don kanunu çıkarmaz da Yahudi israil askerleri üşümesin diye don ihraç ederiz...

Hasan

Sana yakişma Zaten ,,,,,fes tak sen
  • 1 Ay Önce

Ahmet

Ah Ali bey ah ,  şu an şapka taksan ne takmasan ne . Derdimiz şapka mı.
  • 1 Ay Önce

.....

Sapkasiz çıkmam abi....

Cigerci

Garibanın derdine kör olanlar sağır olanlar dilsiz olanlar...Okul masrafları başladı kaç evde şapka konuşuluyor çanta konuşuluyor kıyafet konuşuluyor servis konuşuluyor günlük harçlık konuşuluyor.....sizde şapka konuşuluyor demekki merhamet vicdan herkese nasip olmuyor..saygilar
  • 1 Ay Önce

Vijdansız

Bunlar hep gündem saptırma harekatları be dostum.

Fesleğen

Şimdi birde derler, şapka giymediği için asıldılar diye. Şapka giymediği için idam edildiğini ispatla desen, bir tane mahkeme kararı gösteremezler.
  • 1 Ay Önce

Fötür...

Mahkeme kararına ihtiyaç varmıy'dı?

Kim mi

Nerden bilsin reyhan kızımız.ogretilmis ezberler sonucu beyin Duma Duma dum.

Bilmek isteriz

Kimmiş düşmanla iş birliği yapanlar, yazarsan öğrenmiş oluruz?

Reyhan

Şapka giymediği için asılmadılar ki,düşmanla iş birlği yapanlarla savaştan kaçıp samanlıklarda saklananlar asıldı,nenem anlatırdı.

SuaL

Dedeleri Kuva i inzibatiyede olanlar kurtulus savasi ve devrimlerden bahsedemez.
  • 1 Ay Önce

Yasin yılmazer

Bırakalım .. CHP nasıl 1. parti oldu...
  • 1 Ay Önce

Oldu....

Olacak: Chp iktidar oldu ve Chp ikinci Selens'ki arar...Ve bulur...Türkiye ikinci Ukrayna olur..Vatan arayın....

Milli Seçmen

Oy vermeye gitmemekte CHPKK oy vermek demektir Allah aşkına Afyonda Denizlide Manisada Balıkesirde Bursada Ankarada gerçekten oy vermeye gitmediler mi?Gittiler isteyerek verdiler hallerinden çok memnunlar!İstanbuldakilerde öyle İstanbul seçmeniyim oldukça memnunlar bilerek isteyerek özellikle iyi partililer PKK partisi ile can hıraç yarıştı CHPKK oy taşımak için DEM ortaklık kurdu İyi parti sadece gönüllü verdi karşılıksız oy verdi imamoğlu için pkk aşiretleri İstanbulda fink atıyordu örgütlemek için kirli leş işkembeleriyle

Milliseçmen

7 milyon akparti ve mhp kızgın seçmen oy kullanmaya gitmedi. Bunlar chp ye ve koltuk deyneklerine asla oy vermez... Cumhur seçmeni partileri yerli ve milli çerçevede yenilenerek bu sorunu aşacaktır....

AKP MHP li seçmenlerin DESTEĞİ

AKP ve MHP li seçmenlerin büyük çoğunluğu CHPKK ya oy verdi yani CHP DEM ortaklığına destek verdiler diğerleri zaten verecekti Örneğin Ankara ne olduna Mansur o kadar oy aldı?Ben bilmiyorum görmedimde neydi %60 oy oranına taşıyan hangi icraatti? biz göremiyoruz onların gördüklerini

Siyasî Analist

Istanbul'da DEM'in %10 dokayli destegi ve Anadolu'da sagci, muhafazakar partilerin destegi ile..

Vural

Milletin tek derdi şapka kanunuydu.
  • 1 Ay Önce

nurettin

uydurulmuş tarih mankurt yetiştirdi birilerine göre dünyanın en demokrat kuzey kore liderini görebilir en demokratik en muasır ülkede *türk halkının yüzde altmışı aptaldır* imza aziz nesin
  • 1 Ay Önce

Durmak yok

Durun, hala cehalete devam ediyorsun, yazmayı öğrenemedin ama millete nizam veriyor yok gösteriyorsun. Kadir Mısıroğlu size göre hain! Peki,Lord Kinross, Falih Rıfkı Atay, Rıza Nur, Kazım Karabekir,Fethi Okyar'ın kitaplarında yazanlar nedir? Zorla yaptı, kimseye danışma gereği duymadı gibi ifadeler var? Sen onları da Kadir Mısıroğlu'ndan duymuşlardır dersin eminim...

DURUN

haltetin KEŞKE YUNAN İŞKAL ETSEYDİ DİYEN HÜNİLİ HAİNİN YAZDIĞI YALAN TARİHTE SENİN GİBİ HAİNLERİN AĞZINA SAKIZ VERDİ ÇİĞNEYİN DURUN

Bizim goremedigimiz

Hokkabazlar şapkadan tavşan çıkarır,boncuk çıkarır, kuş çıkarır.kefalistler şapkadan ne çıkarmış da bizim avallar gösteriye şapka çıkarmış.belki şapkaya bir dev sokup içinden bir cüce çıkarmışlardır.
  • 1 Ay Önce

Hee hee

Gibi, cahilsin,bilmediğini de bilmiyorsun.Bari bunu burada aşikar etme. Yunan İzmir'e doğru çekilirken Batı Anadolu'yu yaktı, yıktı. Kadınlara kızlara tecavüz etti. Sen roman yazıyorsun, hemde sürekli yazıyorsun. Yazdığını da zor tercüme ediyoruz zaten.

GİBİ

sizin görmediğiniz EBENE SOR NELERİ KURTARDIKLARINI İŞGALCİ YUNAN ASKERİNDEN EDENE ÇIPLAK ÇİFTE TELLİ OYNATMAKTAN HAÇ ÇIKARIP VAFTİS ETMEK KURARMAYI ÇIKARDI

Şapka kanunu!

Don-atlet-şapka kanunu mu olur:) Ne şapka kaldı ne kamalizm.. hepsi çöp..
  • 1 Ay Önce

Pilot

Yakın tarihimizi bilmiyoruz bizlere okulda okutulanlarla yetiniyoruz,oysa cesur tarihçilerimiz sayesinde yakın tarihimiz hakkında enteresan şeyler öğreniyoruz.90'lı yılların sonuna hatta 2000'li yılların başlarına kadar cumhuriyetin banisi için tek laf bile edilmesi yasakken,her nasıl olduysa hayatımıza giren televizyon kanalları ve sosyal medya platformuyla artık herşeyi rahatça konuşabiliyor ve yazabiliyoruz tabi istisnalar hariç.Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğanın sık sık eski Türkiye geride kaldı demesini de bu kapsamda değerlendirebiliriz.Cumhurbaşkanımız bu yolda çok bedeller ödedi ve ödüyor,en son tuncay özkan denen  Türkiyeye 22 senede adeta her yönden çağ atlatan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan için çirkef ifadeler kullandı.Sadece bu değil pek çok chp'li,hdp'li,tip'li ve hatta birkaç sene öncesine kadar mhp'liler bile Recep Tayyip Erdoğana saldırmaktan geri duymadılar.Bir örnek vermek gerekirse eski sağlık bakanı mhp'li osman kuDURMUŞ'un mecliste hem Tayyip Erdoğana hem Tayyip Erdoğanın eşi Emine hanıma yakışıksız cümleler sarf etti ve bu yakışıksız cümleler mhp'nin de aralarında olduğu muhalefet partileri tarafından alkışlandı.Nereden nereye geldik,yazdım ya Tayyip Erdoğan bugünlere gelene kadar çok bedeller ödedi ama o davası uğruna mücadelesinden vazgeçmedi çünkü onun arkasında milyonlar var işte o milyonlar sayesinde yıllardır bu ülkenin direksiyonunda.Yine o milyonlara güvenerek eski Türkiye yok artık dedi,o milyonlara güvenerek darbeleri ezdi geçti ve yine o milyonlara güvenerek birşeyler daha yapacak.Çünkü daha işi bitmedi,Türkiyeyi kendisinin deyimiyle çok ama çok güçlü ülke yapacağız ki bunu başaramazsak bölgemizde bizi de diğer ülkeler gibi ezerler.Yapması gereken en önemli işler arasında m.kamalın koruma kanunu kaldırması olacak ki hem yakın tarihimizle ilgili tüm gerçekleri öğrenelim hem de bu koruma kanunun kalkmasını da Avrupa bizden bekliyor.Tayyip Erdoğanın bunu kendisiyle uğraşanlara inat yapması gerekir ki kendisine gönül veren milyonların da istediği bu.Cumhuriyetin kurulmasıyla bu ülkede insanlar sadece şapka giymek istemedikleri için değil,cumhuriyeti kuran kadronun İslam aleyhine icra ettikleri işlere muhalefet ettikleri için de asıldılar.Umarım bu konular açıklığa kavuşur herkes neyin ne olduğunu öğrenir.Selam ve dua ile...
  • 1 Ay Önce

YETİM

pillit AHLATA GİTMEK İÇİN BAKANLARIN YARDİMCİLERİNİ. İLLET VELERİNİN HARCADIKLARI YETİM PARASI HAKINIDA YAZSANA EMEKLİ ASGARİ ÜCRETLİ AÇ SEFİLKEN

Karayılan

Hala sarıkmı sarsalardı
  • 1 Ay Önce

Karayilan

Ben fötürume dokundurtmam..Ben laik bir bireyim..

Etek

İlle bir şey saracaksaniz kafanıza ilim sarın irfan sarın teknoloji sarın.ille yahudi şapkası saracaksaniz etekle iyi gider lgbt savunuculari.

MUZAFFER

ELİNE SAĞLIK. GÜZEL ÖRNEKTİR TEŞEKKÜRLER....
  • 1 Ay Önce

Osmanlı da 1829 dan itibaren fes zorunlu kılındı

"Sarığımızı çıkartmayız!” diyen dönemin tutucuları, fesin "gavur başlığı" olduğunu belirterek, fes takmayı reddetmişlerdir.
  • 1 Ay Önce

iyi oku , okkalı cevaptır..

Peygamber efendimizin sarığını yasaklayan zihniyet, o günleri anlayamaz,anlatamaz..böyle çarpıtır. cahillerde alkışlar...Fes geldiğinde sarık yasaklanmadı, sadece devlet erkanı giymesi öngörüldü..Ulema yine sarık giyebiliyordu..siz ne yaptınız gavurun şapkasını yahudiden gemilerle sipariş verip aldınız sonrada dayattınız.. dayattınız da ne oldu ? dünya uzaya giderken heykel rakı peşinde koştunuz .araba uçak fabrikalarını kapattınız..yasakçı bir zihniyetin köhnemiş tipleri gelmiş medeniyet satıyor..rakıcıların peşinden koşun sıkı sıkı sarılın..mahşerde hesap günü anlarsınız ! sarık mı yoksa gavur şapkası mı..

O zaman

Mısırlıoğlu gavurmuydu sarıklılara göre..

Cahil yorumcu

Fes sadece memurlara mecburdur halka değil.yine de yanlıştır.gunumuzde kravat zorunluluğu gibi.kravati da akparti zorunlu olmaktan çıkararak hayırlı iş yapmıştır

YAVUZ

Fesi Kim İcat Etti? Fes'i kimin icat ettiği tam olarak bilinmemektedir. İcat edildiği yer ise Fas'tır. Adını Fas'ın Fes şehrinden alan bu şapkalar, Osmanlı Devleti dışında birçok Arap ülkesinde de kullanılmıştır. Fes Nereden Geldi? Fes, ülkemize Tunus'tan gelmiştir. Serpuş adıyla da bilinen fesler, ülkemize geldikten sonra halk ikiye bölünmüş, kimileri fes takarken kimileri sarık giymeye devam etmiştir. II. Mahmud'u ve yaptığı yenilikleri desteklemeyen kesim, fes için ''püsküllü bela'' ifadesini kullanmıştır. Günümüzde de sıklıkla kullanılan ''Kimin nesi kimin fesi'' sözü de bu dönemde ortaya çıkmıştır.
  • 1 Ay Önce

Recep Polar

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Yavuz bey.

Fesligillerden deli adil

Türklerin fesle tanışması, 16.yüzyılda Cezayirli denizciler vasıtasıyla olmuştur. Fesin, resmi başlık olarak kabulü, II. Mahmud döneminde, Yeniçeri Ocağı'nın kaldırılması sonrasına rastlar. Fes, Serasker Hüsrev Paşa vesilesiyle Osmanlı'ya getirilmiştir.
  • 1 Ay Önce

Din adami

Fesliye allahtan rahmet diliyorum. O da şapkayı çok severdi...
  • 1 Ay Önce

Tel Aviv'li Din Adami Nefer

Fötr şapkama dokundurtmam..Laikligimizi sey ettirmeyecegiz...Selo'ya özgürlük isterük.. Netenyahu'yu yedirneyecegiz..

Ayna

Gâvurun arabasına, uçağına binersiniz, gâvurun yaptığı telefonu, buzdolabını, çamaşır makinasını, bulaşık makinasını, televizyonunu, bilgisayarını kullanırsınız, villa ve yalılarınızın içini gâvurdan getirttiğiniz lüks mobilya ve mefruşatlarla dekora edersiniz, gâvurdan ithal edilenleri yer, içer giyersiniz, çocuklarınızı gâvur memleketlerinde okutursunuz, gâvur memleketlerinden evler, villalar, çiftlikler alırsınız, ondan sonrada "Mustafa Kemal bize gâvur şapkası giydirdi" diyerek riyakârlık yaparsınız. İşte siz tamda böylesiniz.
  • 1 Ay Önce

İşin hangi tarafı için denmiş,,birbirine karıştırıp içinde kaynatmamalı..

Gavurun icat ettiği silahı ona karşı kullanana kimse bişey diyemez,,,,ama itibar kazanç lüks konfor kaliteli yaşam v.b için olanlarını kullanıp kullanıp yapılan gavur muhabbetine deniyordur,,,,ikisi farklı şeyler..

YETMEZ

aynalı sazan BALKANLARDAN AÇ SEFİL GELEN 500 BİN MUHACİRİ YERLEŞTİRİP YER ARSA VERİP KARNINI DOYURDU UNUTMA VE BU GÜN SENDE G 20 DE OLAN KURDUĞU ÜLKEDESİN ONUN VE YAPTIĞI DEVRİMLER SAYESİNDE DEĞERİNİ BİL SEFASINI SÜR ÜRME DUA ET ONLARA HEMDE ONBİN VAKİT BEŞ VAKİT YETMEZ YOKSA UÇAĞIN TEKERİNE SARILIRSIN AÇLIK SEFALETEN DİNİ DESBOTİZİMDEN KAÇMAK İÇİN

Asım,ın nesli

İ Gavurun icat ettiği silahları niye gavura karşı kullanırsınız demeyi unutmuşsun.

KILAN

aynalı sazan SENERYOYU TARİH VE GERÇEK SANIYORSUN PARGALI İÇİN TEMSİLİ CENAZE NAMAZI KILAN

BU NE

9 TORUNUDA YABANCI OKULLARINDA OKUTURSA İHL DURURKEN BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU DERLER ŞAPKA KARŞITLARINA

Bu işler hep böyle

Gavurun malı tatlı,güzel,kazançlı,havalı,itibarlı,,,,bi yandanda gavur bunlar gavur,bakmayın malına ayılıp bayılmamıza gavurluklarınıda söylememiz farzı kifaye, e o kadarcık olur..mozayik burası, herşeyin mozayiği var.

Cavit

Ağzına sağlık günün engüzel yorumu.

Aynalı sazan

ne getirmiş, şapka. ne getirmemiş,bilim teknoloji lux bilgisayar bulaşık makinesi..... öyle hokkabaz ki Aynalı sazanimiz, şapkayı getiren aynı zamanda bilimi teknolojiyi de getirdi halk zengin oldu ferrariye mersedese bindi akşam yemeklerini özel uçaklarla Paris'te yerlerdi.....sadece şapkaya karşı çıktı nankörler,der.oysa halk cahape açlari gibi değil hakikaten aclardi.sadri Ertem silindir şapkalı köylü romanında idam edilmemek için tarlalarını satıp şapka satın alan köylüyü anlatır.

ÖZCAN ŞAHİN

TEBRİKLER TEŞEKKÜRLER EFENDİM ÇOK GÜZEL BİR YORUM BİZ TÜRKÜZ ATATÜRKÇÜYÜZ YOLUMUZ ONUN YOLUDUR EFENDİM

YILMAZ

Helal olsun Ali bey ellerin dert görmesin. Küfürbazlar iftiracılar gelmezden evvel Sabah şeriflerin hayır olsun.
  • 1 Ay Önce

Köylü

Güzel bir yazı
  • 1 Ay Önce

Es 60

Elimizde Kuran-ı Kerim dilimizde Allah Allah sesleri ile 7 düvele karşı savaştık vatanı kurtardık sonra bir şeyler oldu yedi düvelin bilim teknoloji hariç ne kadar ahlaksız edepsiz icraatlarını kanunlarını aldık esrar eroin rakı bira fabrikaları açıp insanların beyinlerini uyuşturtuk harf devrimi yap milyonları cahil bıraktık kılık kıyafet kanunu diye ecnebi kıyafetini aldık halka dayattık memur maaşının bile yetmediği şapkayı nasılsa kanun çıkmadan önce haber almış birileri gemi dolusu şapka getirmiş limanda bekliyormuş(şuan en ünlü modacısı olmuş) hatta ingilizler haberimiz olmadı diyerek iki gemi dolusu şapka getirmişler ama geç kalmışlar atı alan Üsküdarı geçmiş
  • 1 Ay Önce

KOŞTU

kes 60 OSMANLI MEMUR YAPACAK KİMSEYİ BULAMIYORDU RUM ERMENİLERİ MEMUR YAPIYORDU OKUR YAZAR ORANI %2-3 ÜFÜRÜKCÜ ARAP ALFEBESİYLE OKUMA YAZMAYI ÖĞRENMEK ÇOK ZORDU ENVER PAŞA BİLE ALFABEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTEMİŞTİ III. SELİMDEN BERİ ÇABALAR VARDI ARAP ALFABESİ TÜRKÇE SESLERİN TAMAMINI KARŞILAMIYORDU YAZILDIĞI GİBİDE OKUNMUYORDU ÇOK ÇEŞİTLİ ANLAM AYI ANDA AYNI YAZILIŞTA ÇIKIYORDU ENVERİ ALFABEYİ ENVER PAŞA NİYE MECBUR KOŞTU ORDU YAZIŞMALARINDA

Veli

Alibey sen şapka giyme 
  • 1 Ay Önce

Ahmed YAHYA

HACI,HOCA,HAFIZ şapka giymeyen kalmadı Üstadım.Ne kadar da gönüllü varmış meğer.(Şüheda gitti gider.Binlerce)
  • 1 Ay Önce

şüayıp

Hem giymezler hem de saldırı vasıtası olarak kullanırlar
  • 1 Ay Önce

şapka taksınlar da yolda tanıyalım bu gavur sevicileri..

gavur şapkasını savunanlara bakın..heykelden başka icraatları olmadığını görürsünüz..üstüne gavur kanunları kopyalayıp müslümana yapıştırdılar..adını medeniyet koydular....siz ne yazsanız bildiklerini okurlar..sen onu boşver ekonomiyi yaz diyen ahmaklar sıraya girer şimdi ..
  • 1 Ay Önce

Bura

burası osmanlı bakiyesi musluman Türkiye dir efendim. ecdadımız osman beye ve bayragı taşıyıp aleme türkü müslümanlıgı ile tanıtan sonraki padişahlarımiza selam olsun saygı ve hürmet ile....

Sayı ile mi veriyorlar sizi

Burası 1923 yılında kurulmuş Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyeti.Derdi olanlar ,yedigi kaba pislemeyi alışkanlık haline getiren nankörler seke seke gidebilir.

Okur

Şapka da Giyeceğiz. Vergi de vereceğiz. Vergi kısmı eksik kalmış. 
  • 1 Ay Önce

Okumaz

Senin şapka giymene gerek yok. Şapkasız da zihniyetin belli.

5816 kalkmali

ancak o zaman sapka giyenleri sebestce elestirme hakkina sahibiz vesselam
  • 1 Ay Önce

Lozan'in GIZLI maddeleri ..

Bir tanesi herkesi 100 sene sapka giymeye zorlamakti.. ama artik serbest.
  • 1 Ay Önce

İzmirli öğretmen

MHP de Kemalisttir maalesef. CHP fötrlü resmini kullanılır. MHP kalpaklı. Fark bu kadar.
  • 1 Ay Önce

KEMALIST

cumhuriyetin degerlerini say desem koyun gibi yüzüme bakarsın kalkmış birde araştırma sonucu veriyosun.

haberin yok

Sen her Reis sevdalısını kendin gibi mi sanıyorsun .Bu ülkenin %89 u Cumhuriyet ve degerlerine baglı.

şapka kanunu

Herkes tekrar FES giymeli ..
  • 1 Ay Önce

BAŞTA

salih ODA HAİN YOBAZIN TEKİYDİ KEŞKE YUNA İŞKAL ETSEYDİ DİYİP GEBERDİ AMA O HAHİNE DEGER VERİP HASTAHANEDE ZİYARET EDEN HAİNLER BAŞTA NE YAZIK Kİ

Salih

En son Fes giyen biri vardı kısıroğlu
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23