• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Din afyondur”dan, “Dincilik afyondur”a!

170 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

MALATYA44

dinle insanları uyuşturup bir çok yerde sömürdükleri demi yalan örnek fetö
  • 1 Ay Önce

Yorum

Kamalizm en büyük afyondur! Ne güzel araştırmazsın sorgulamazsın önüne konanı yersin! Bundan daha öte afyon var mı?
  • 1 Ay Önce

SADIK

Din afyondur sözü gerçekte inanmadığı halde, İslamı her tür çıkarına riyakarca kullanan münafıklar için doğrudur. Hiç kimse samimi inandığı inancı, dünya menfaatleri için kullanmaz ve bundan şidetle kaçınır. Çünkü yaptıklarını sürekli kayda alanlara ve gözetene şüphesiz inanır. Onların ve destekçilerinin ebedi yurdu siccindir.
  • 1 Ay Önce

Abdüsselam EFE

Allah ın adı ile Rahman Rahim. GÜNDEM DIŞI! AK PARTİ NASIL DAVRANMALI! Bazı kimseler derler ki, Bu Ak partiye yeter artık birazda başkaları gelsin yönetsin. Oysa, O kimseler bilmez ki, Gelen Gideni aratır. Çünkü gelenlerde İnsanlardan ibaret kimselerdir, onlarda da, yanlışlar ve eksikler olacak ve hatta belki daha fazla olacak. Öyleyse Ak Partinin gidişi kimse için hayır olmayacak. Bu durumda, gerek Ak partinin ve gerekse Seçmenin yapması gerekli olan şeyler var, bunlar mutlaka yapılmalıdır; Sırasıyla! - Ak Parti, Anayasayı mutlaka değil ama, Mümkünse değiştirmeli, Türkiye İslam Cumhuriyeti adını almalı. Ay Yıldızlı Şanlı Bayrağımıza, Kelime i Tevhid eklenmeli. Devletin Resmi Dilleri, Türkçe, Arapça ve Kürtçe dir ibareleri konmalı. - İdam Cezası getirilmeli, Çocuklara tecavüz edip şehit edenler ve Suları Zehirli Atıklarla kirletenler, Orman Yakanlar ve Uyuşturucu işinde çalışan, Tüm şahıslar, suçları Mutlaka sabitse, derhal İdam edilmeli. - Ak Parti, Kibri ve Rehaveti bir kere atmalı, Ayakları yere basmalı, Mümkün mertebe yalanla yönetmeden uzak durmalı. Zenginin ve Güçlünün yanında olmaktan vaz geçmeli. Ben güçlüyüm öyleyse ben haklıyım zihniyetini terk etmeli. Mecliste Kadın döven Maganda yapıları bünyesinde barındırmamalı. - Üretime yönelik yatırımlar yapmalı, özellikle, Çiftçilere sübvansiyon, Faizsiz kredi ve sair imkanlar sağlamalı. - Emekli Maaşları en az % 100 arttırılmalı ve en düşük Emekli Maaşı 30.000 TL ye çıkarılmalı. - Senin yargın benim Yargım, zihniyetinden vaz geçilmeli, Güçlü olan değil Haklı olan daima kazanmalı. - Ahim ve Anayasa Mahkemesinin Kararlarına mutlaka uyulmalı. - Kürt Siyasetçilerin hakları gasp edilmemeli. Seçilecek şahıslar, terör örgütü mensubu ise, seçimlere katılması engellenmeli suçsuz ve Sabıkasız kimseler seçimlere katılmalı ve onların da hakları elinden bir bahane ile alınmamalı. - Kürt Siyasetçilere Mecliste Kürtçe Konuşmalarına müdahale edilmemeli. - Devlet ve Millet el ele vererek, Tüm Millet olarak, Ormanları ve suları azami derecede korumalıyız. - Gençlerimize iş imkanları sağlamalıyız. Tarım ve Hayvancılığı her alanda desteklemeliyiz, Ülkemizde var olan, Koyun ve Keçi Kıtlığına çözümler bulmalıyız. Köyleri üretken mekanlar haline getirmeliyiz. En iyini Allah Teala bilir, diyerek, Allah Teala ya emanet olunuz dileklerimle. Allah Teala, Cümlemizi Rahmeti ile uyandırsın Amin bi hürmeti Taha ve Yasin. 20.08.2024 Abdüsselam EFE.
  • 1 Ay Önce

ata

izmirdeki kadın izmirli mi bilmiyorum ama tuncelinin dağından da gelse akp seçmenine hakaret edemez.. kusura bamyasın... atarlar öyle içeri. enercii diye bağırır durur sonra. enercii...hadi canım...
  • 1 Ay Önce

Köylü

Solla bir tek k.ç yıkanır.
  • 1 Ay Önce

ersan

din afyondir dogru
  • 1 Ay Önce

Okur

Karl Marx "din Afyon dur" derken yahudi dini için söylemiştir. Yahudilerin bir İsrail devleti kurup Filistinlileri katledecegini ta o günden gördüğü için söylemiştir.
  • 1 Ay Önce

Okur a cevap

Hadiya ya adamın kalbinemi baktın

DEVAM

İZABELİN YAPTIĞI ÇÖKMELER GİBİ SERVET TRANSFERİ DEVAM EDİYOR
  • 1 Ay Önce

MALA

İSPANYA KRALİLÇESİNİN YAPTIĞI GİBİ MALA ÇÖKME DEVAM EDİYOR
  • 1 Ay Önce

salih

Evet adam! haklı. kemalizm dini afyondur.Beyinleri sulanmış
  • 1 Ay Önce

Ben

Şeytanın nasıl taşlandığını anlatayım: (Ali Bey de, taşlamayı bilmeyene ceza verirler diye uyarıyor.) Allah’a verdiğin sözü yerine getirirken seni engellemek için karşına cemreler şeklinde şeytan çıkabilir. Her cemreye sağ el ile 7 kez 7 taş atılır. (Kızıp da hepsini birden şeytana atarsan Amerika’ya karşı çok ayıp olur çünkü babaları orada) Bu işlem her şeytana uygun şekilde yapıldıktan sonra, engelleri yok etme fırsatı verdiği için Allah’a dua edilir. Ne Mutlu Müslüman’ım Diyene.
  • 1 Ay Önce

!!!

Bunlara hala inanan var yani 

Ahmet Faruk

CHP dinsiz bir partidir. Mutlumusun F. Şerbakan.
  • 1 Ay Önce

Alo

Nas%50 siz hala CHP ile yatın kalkın sonra kafir dinsiz deyin herkese
  • 1 Ay Önce

Araştırmacı gazeteci bu konuları yazmaz mı ali bey?

Çiftçi ürününü 1 tl ye satamıyor ürünü tarlada çürüyor, şehirlerde insanlar marketlerden pazardan pahalılıktan alışveriş yapamıyor. Bu nasıl bir saçmalık? Bu saçmalığa kimler sebep oluyor? Bizi yönetenler niye birşey yapmıyor? Niye dur demiyorlar,
  • 1 Ay Önce

Uğur

CHPKK'lı tüccar ve hâl mafyasına dur denmelidir. CHP ve PKK ile ilişikli ve iltisaklı herkes tahkikata uğratılmalıdır ve CHP ile DEM Parti örgütleri kapatılmalıdır.

Kimse birşey yapamıyor,,şimdilik..

Aracılar tüccar tacirler esnaf ağırlıklı olarak hangi partiye oy veriyor,,? Bunun araştırması yapılsa neden bişet yapılamıyor bu ortaya çıkar.

Hayır yok öyle birşey!

Karl Marks bunu böyle dedi diye böyle olmuyor... bakın buradaki yorumlara... “Dini kavramlar, işçiyi patrona karşı uyutur” demiş.. “Dini kavramlar, yönetilenleri, yöneticiye karşı uyutur” demiş...bakın yorumlara yöneticilerin yaptığı yanlışı söyleyen de yaptığı doğruları söyleyen de burada...milletvekillerini de belediye başkanı seçilenleri de buradan uyaranlar bizleriz... doğruya doğru yanlışa yanlış ederiz...bu Marks ' ı bence yanlış anlayan torunları... yanlışa yanlış demeyi çok kolay yapıyorlar ama doğruya gelince... doğruya doğru demeyi bir türlü beceremiyorlar...bunu da açıkça temsili olarak dillendiriyorlar..."biz Akparti birşeyi doğru yapsa da doğru demeyeceğiz" diye açık açık diyen oldu...bu söz hepsinin adına söylenmiş bir sözdü...nitekim. Sokak köpekleri konusunda timsah gözyaşı ile mana lobilerine kazandıranlar insanların ölümüne seyirci kalmayı yeğliyor...
  • 1 Ay Önce

severiz bazı zaman gözyaşımız olur kan dostlar bizi ağlatan katlanırız mecburen (ferdi baba)

bu nasipsiz ezberci kafa şimdi diyor ki koşun koşun yobazlığı en çıplak halinde iş başındayken yakaladım diyor..diyelim buna inandın koştun ve dedinki ben mesela bir milletin kelimelerin tamlama halini neden hep m harfi ile başlattığını anlamak istiyorum mesela ev mev bisiklet bisiklet misiklet çikolata mikolata..hep m harfiyle..bulamazsın bir cevap.. çünkü hayatta onun için daha heyecanlı şeyler vardır.. mesela alışveriş yaptığı kasap cumaya gidiyor mu gitmiyor mu eşi başörtülü mü başı açık mı.. bunların arkasına düşmek çok heyecanlıdır onun için..m harfi ile tamlama yapılmasına gelince heç heyecanı yok yav..hem kimmiş o millet neredeymis ne önemi var manav Hayri cumaya gidiyorsa acaba kaç rekat kılıyor acaba dinci mi yoksa dinci değil mi beyimiz buna takmıştır kafayı.. on binlerce insanı da etkiler koşun koşun sadece Numan kurtulmuşu değil kasap hayri'yi de yakaladım demek istiyor ..eee yakaladın da ne olacak birader.. insanlar yıllarca emek verip akademisyen olurken biyografi yazmak için bir ömür harcarken oradan buradan toplama cümlelerle kitap yazıp Bir de duyguları sömürmek için 1881 adet satılacak fiyatı da fiziksel hacim olarak eşdeğer kitapların 100 katına satılacak camekanda sergilenecek bunları yapan kasap Hayri miydi ulan.. insanların tam ak partinin kendisiyle iç hesaplaşma yaşayıp bir donem kenarda beklemesi heyecanını yaşamaya başladıkları günlerde ey Özgür gözlüklerini çıkartip lens taktin fakat söylediklerini yine de gözlerine sokacağım pazartesiyi bekle diyen kasap Hayri miydi yoksa 1881 adet kitap pazarlayicisimiydi..offfff meşhur fakir yiyeceği olarak yurdumuzda iki yiyecek var melemen ve makarna bu emperyalizmin gönüllü kölesi olduğunun farkında olmayan kasap Hayri yakalayanlar insan öyle bunaltıyor ki makarnanın ismini değiştiren kuskus yapan yıllar sonra da nodul yapan firmalara teşekkür edesim bile geliyor.. çünkü mesele bir ahbabına gel şurada köfte möfte yiyelim ızgara mizgara yiyelim diyebilirsin m harfinin orada hangi duyguyu verdiğini sen gel de bana sor.. fakat gel şurada makarna makarna yiyelim diyemezsin iyiki nodul diye aslında makarna olan bir ürün yaptılar da gariplerin de o duyguyu yaşama ihtimali oluyor..nodul modul diyebilirsin..şuna bak şuna akp yi yakalamis..ulan akp yi ben hergun yakalıyorum.. içinde dinci de var laikçi de var samimi dindar da var Rümeysa kadak gibi atatürkçülüğü Suudi Arabistan'da hatırlayan Fenerbahçeyle gurur duydum diyende var.. her biri insandır yahu yanlışı görünce söyleyeceksin doğruyu görünce teşvik edeceksin ..sen bana m harfiyle gelsene Teksas tommiks bebesi..
  • 1 Ay Önce

Mehmet

CHP ve zihniyetini hiç sevmem
  • 1 Ay Önce

A101

Bende bazı zihniyet lerden nefret ederim

Ne verelim paşama? Akp? Mhp? Hüdapar?

Noolur sev lan memed! Hadi lan sev bak çok güzel olacak, kaçırma!

.....

Duygularımız karşılıklı....

Emekli zamı

Bununla ilgili yazdığımız yazıyı yayınlayın,korkmayın,zararı biz çekeceğiz,devlet çekecek.
  • 1 Ay Önce

Muzaffer

Ali bey allah sizden razı olsun düşüncelerimize rehber oluyorsunuz dualarımız sizlerle
  • 1 Ay Önce

Erzincanlı.

Ali bey,anlamadıĝım onlar küfreden de suç olmuyor ama biz küfreden'de suç oluyor....Hakim aynı Hakim,Savcı aynı savcı ve Mahkeme aynı mahkeme....Adalet Bakanı aynı...Hükümet aynı hükümet...Küfreden Kemalist ve Siyonist oldumu suç degil ama Müslüman Türk ve Müslüman Kürt haklı olarak küfrederse suç...Bu nasıl adalet..Ve Siz Ali bey okuyucunuzu 50,000 binle korkutuyorsunuz, küfür bize yakışmaz:Ama Haine Hain demek,Kafire kafir demek,Soysuza soysuz demek,Düşmana düşman demek suç olur mu??Size soruyorum bu küfürbazlar hangi dilden anlarlar....Yüzümüze tükürseler yaĝmur yaĝdı mı diyelim...Ali bey,Siz'den beklenen korkutmak degil,şu olmalıdır:Akit her zaman davamız söz konusu olduĝun da okuyucusunun yanın da olacaktır....Yanlış yazarsam veya suç teşkil eden sınırlara girilirse biz size güveniyoruz ne yapmanız lazımsa yani gramer hatalarını düzeltin ve küfürleri kanuna uygun hale getirin ve nihayetin de biz hukukcu degiliz ama biz korkak da degiliz,söz konusu Vatan olunca içimiz de ki Vatan hainlerinden korkmayız....
  • 1 Ay Önce

Yorum a cevap

Hain i ve gavurun ne oldugunu bilmiyosan ne göre yorum yapıyon o zaman bi deyiver de bizde bilek algı yapma

Ayan beyan

Çatalca bir iki örnek var değil mi?

Yorum

Neye göre hain hain oluyor yada kafir kafir oluyor kıstas senin demen mi.

ÇATALCA 77

ALLA ALLAH HÜKÜMET YANLILARI VATANSEVER,MUHALİFLER VATAN HAİNİ,DÜŞMAN HE.HADİ ORADAN..

Kendilerinden yana olursa Hukuk derler

Erzincanlı kardeş, o kesimin hukuk anlayışını en iyi anlatan bir dialog var arşivlerde! Ayşenur Aslan programına konul olan Mehmet Durakoğlu'na (İstanvçbul Barosu eski başkanı ve Chp'de İlçe başkanlığı yaptı) soruyor: Bunak kadın demek suç mu? Mehmet Durakoğlu cevaplıyor: Hayır suç değil. Ayşenur Aslan: Ama bana diyorlar. Mehmet Durakoğlu: Eee, şey evet o zaman suç...! Başka söze gerek yok sanırım

Ahmed

Bunlar kafirdir kafir demek hakikati inkar etmek demektir bunlar da tam bunu yapıyorlar bunların tek bir derdi vardır din düşmanlığı yapmak ve bu ülkeye Yahudi zihniyetini tam olarak egemen kılmaktır onlar gibi zaten yaşıyorsun bir tek egemenlik kalmış onu da mevcut Müslüman’ı Müslümanları yok etmek fikirlerini çalmak kafalarını bulandırmak tek dertleri bu Allah böylelerinin belasını versin verecek verecektir de ve Allahın izniyle biz bunu yasayacagiz Rabbimiz bize bunu yaşatacaktır âmin
  • 1 Ay Önce

Ahmo

Senin imanının ölçüsüne bi yaz da bilek ölçü kriterlerini neyin algısını yapıyonuz internet bilginleri sizi

.....

ABD ve yahudilere kim uşaklık ediyor biraz yakın tarihe ve bugüne bak görürsünüz...

Ahmo

Vay seni iman ölçerci seniiii.

Yıldız teskilati

Kâfirler istemesede Allah nurunu tamamliyacaktir
  • 1 Ay Önce

Paşa ya cevap

Nerden bildin nurunu tamaladıgı hala sizler gibi bilmediyi konularda algı operatörleri var sizler gibi

Paşa

Allah nurunu tamamladı, son din İslam dedi kardeş,sen daha neyi bekliyorsun acaba.

Bozkurt

Amenna...

EFE

ALTAN ÖYMENİN KİMLİĞİ ORTADA TABİİKİ TORUNDA KİMLİĞİ ÜZERİNDEN KONUŞACAK SEVGİLİ KARAHASANOĞLU KARDEŞİM.
  • 1 Ay Önce

Mmdoff

Din afyordur demis zevatin biri.Onlari dini olan Kemalizm ise eroindir.Afyondan daha tehlikelidir.Eline aldığını öldürene kadar birakmaz.Ha bir de laiklik vardi.O da yedek dinleri..Her ne menem şeyse.
  • 1 Ay Önce

Mehmet

Vay cahil vay

Fatih e cevap

Chp yi bir araştır bak altından neler çıkıyo

Fatih

Birde şöyle bakın,ugusturucu un en çok kullanıldığı 3 İslam ülkesi, Afganistan,Pakistan,İran ve yetiştirildiği ve ticaretinin yapıldığı ülkeler,herseyin aşırısı afyon etkisi yapar,Hint fakiri de kendine sis sokuyor bizdeki bazı tarikatlarda aynı gosterileri yapıyor,bir arastirin altından neler çıkar.....

B.Anadolu

Karl Maksta bos boş kinusacağina ÖLÜMÜ engelleseydiya.Her keste ona biat ederdi.
  • 1 Ay Önce

BERBER

KAMUDAKI ARAC SALTANATINA SON VERIP LUKS ISRAF VE GEREKSIZ YATIRIMLARI BIRAKIP ORMANLARIMIZA HELIKOPTER UCAK GOZCU ALMALIYIZ UYDULARLA ORMANLARIMIZI KORUMALI AYRICA MEVSIMLIK 3 AYLIK ORMAN BEKCISI GOZCUSU KADROSU ACMALIYIZ SURIYELILERE ORMANLARDA 1 KM DE 1 KULUBE VERIP ORMANLARI KORUMALARI ICIN GOREV VERELIM BIR ISE YARASINLAR BARI
  • 1 Ay Önce

Bekir

Belediye bunu eğer belediye yapıcaksa orman bakanına ne gerek var

DÜŞÜN

belediyeBİRDE BUNU MONAKO YAT LİMANINDA İSTAKOZ YİYİP KOLUNA MİLYONLUK SAAT TAKIP VE BUNLA ÖVÜNEN EVELE SÖYKESEN AİLESİYLE MALDİVLEDE TATİLE GİDENİDE BİR DÜŞÜN

A101

Belediyeden önce devlet var

.....

ITIBARDAN TASARRUF OLMAZ...

Belediye

İnşallah bunları Gülşen'e Tarkan'a Leyla'ya para basan, Roma'da Paris'te paraları ezen ama ne hikmetse itfaiye araçları alamayan belediyelere, rakı masalarında bağışları tüketmiş tüm uçakları enkaz halinde yatan tehekaya söylüyorsundur

Ahmet Fazıl

Bunlar sorgulamazlar.örnek batıdan aldıkları bir sürü şey gibi futboldada faule ugrayan futbolcu tedavisi saha dışında devam ederken faul yapan futbolcu saha içinde 11 kişi oyuna devam eder sakatlıga maruz kalan takım ise 10 kişi.Kimsede ya bu haksızlık bu esnada faul yapan kişide oyunda olmaması lazım demez.
  • 1 Ay Önce

garip degil mi

Uyuşturucu madde üretiminde kullanılan Afyon'un %90 nın çok sevip örnek aldıgınız Afganistanda üretilmesi ne garip degil mi.
  • 1 Ay Önce

Yorum

Ahlak başka din başka.

Mehmet Ay

Ali bey,  Kolay değil.
  • 1 Ay Önce

ÇATALCA 77

KARL MARX,AZİZ NESİN HAKLI.DAĞILIN ŞİMDİ..
  • 1 Ay Önce

.....

Seni görse niyeti bile olsa Müslüman olmazdı...

.....

Bugünkü muslumanlari gören, tanıyan biri asla Müslüman olmaz...Ancak Kuranı okuyup anlarsa Müslüman olur...

Akademisyen

Helal olsun @CHP'li Terziye. ..Dinsiz Kark Marx'in torunlarına gereken cecabi vermiş .

CHP'li Terzi

Deden KARL MARX insan olsa; tövbe edip imana gelir ve Musluman olurdu .

AFYON mu

Burcu köksal seçilirsem DEM liler ilr çalışmayacağım ama CHP içinde ortsklığımız daimdir birlikte her konuda uzlaşıyoruz meclis arkadaşlarımız PKK ile birlikte karar alıyoruz nasıl ama aynı OYUNU Balıkesirdede oynamışlardı her iki ili ele geçirdiler Saldırgan CHP karar almış her ile ayrı şerbet hazırlayacağız fırıldak ekrem fırıldaklığı ile CHP yi değiştirecek milliyetçi illerde bozkurt Güneydoğuda PKK işareti yapmaya devam!Her nabza ayrı ayrı şerbet verilir değil mi AMA!Bakalım Fırıldakları izlemeye devam fırıldakçılık kazandırıyor işin içinde para oluncada oy alınıyor bunada başarı deniyor dürüstlükle bir yere varılmıyor Ak parti dürüstlüğü yüzünden kaybediyor halbuki bol keseden vaatler fırıldakçılık yapsaydı ülkeyi terörden korumasaydı iyi oy alırdı tıpkı SALDIRGAN CHP gibi
  • 1 Ay Önce

Mehmet

İftiracı fırıldak seni

Dr. Uğur

Din demek Kur'an Arapçasında ve dolayısıyla asıl Türkçede "yasa" veya "yargılama" demektir. Altan Ö. ve Ayşenur A. gibi din yani yasal sistem karşıtları gerçekten de yasasız, kanunsuz kimselerdir, o yüzden medeniyet içinde bulunmaları tehlikelidir. Erzurum-Kars dağlarında kurulacak sürgün ve rehabilitasyon kamplarında işe yarar beden işlerine koşularak rehabilite edilmeli ve medeniyetten ömür boyu uzak tutulmalıdırlar.
  • 1 Ay Önce

SENİ

uğursuz DR SENİ ADAM YAPMAZ BEYİNSİZ

BAKİDİR

uğursuz BEYİNSİZİN İSMİNİNİN ÖNÜNE Dr EKLESENDE BAKİDİR

Uğur

Vay acemi akademisyen hoş geldin Dr luğun hayırlı olsun. Bende sigortalı bir işe girdin sanmıştım

.....

Bir Müslüman bu kadar zalim olamaz... Yahudilerden bir farkın yok...Sen de herhalde o kafa kesen zihniyettensin....

Uyuyankim

Afyonu yutup uyuyan kişi kimseleri rahatsız etmez. Ama kefere, müslümandan çok rahatsız. Son zamanda Diyanete saldırının dozunuda artırdılar. Panik halindeler.
  • 1 Ay Önce

Ferit

Yakinda Turkiyede turk olmayacak diyarbakirda macta "once vatan " pankarti acan istanbulspor 20 bin kisi tarafindan isliklandi.
  • 1 Ay Önce

Ferit

Ormanlarimizi cayir cayir yaniyor gunah yazik iha siha Teknoloji gelismesine ragmen ormanlarimizi koruyamiyoruz yangìnlara karsi neden daha fazla ucak almiyoruz yaz aylarinda mevsimlik kule nobetcileri iscileri alsak 10 milyon multeci besleyecegimize ormanlarimiza bekci helicopter ekipman alsak itibardan tasarruf edip kamudaki gereksiz harcamalri birakip ormanlara sahip cikabilsek ah aaah nerde ?
  • 1 Ay Önce

www ya cevap

Ferit bey 1 oneri soyluyor ucak alalim israf etmeyelim diyor cozum sunuyor neden hemen tek hucreli canlilar gibi saldirip soytari diyorsun insanin dili kalbinin aynasidir lagim gibi dilin olursa kalbin pek temiz olmaz

www

sen iskembeden sallamaya devam et. seni tutanmi var git yardim et git para yardiminda bulun. klavye soytarisi seni, klasik CHP secmeni seni, biz sizleri iyi biliyoruz. ALLAH cc sizlere firsat vermesin

Sosyoloji

Bütün ön yargılar bir sözle, bi bir davranış biçimiyle paramparça olabilir. Her Türk doğuştan Atatürk milliyetçisi muhafazakar aslan parçası, asena doğar, bizi ümmetin gücü yapan bu Allah vergisi hasletlerimizdir. Bugün gazzede filsitinde ırak da türki cumhuriyetlerde, müslüman ülkelerde TÜRK yozlaştırılmaya çalışılıp bunda da kısmen muvaffak olunmuşsa bu ABD, ingiltere, fransa gibi emparyalist, israil gibi siyonizm sosyologlarının yıllardır adım adım işlettikleri planlarının sonuçlarıdır, maalesef halen içimizde birbirimizle didişmek, kim daha müslüman, kim daha milliyetçi bunun didişmeleriyle bu oyunlara alet olmaktayız, CHP yapay bi partidir ideolojisi yoktur, bi örnek vereyim adı Rahmi, çocuklarına halifelerin isimlerini verecek kadar muhafazakar, tüm yatırımlarını ülkesine yapmış Türk milliyetçisi Muhafazakar bi aileye akla hayale gelmeyecek yakıştırmalarla bikinçli olarak nerdeyse zulüm yapılmaktadır, sn dr Bahçeli dünkü tavrı ve verdiği fotoğrafla hem partisinin hem kendisinin ülke için ne kadar önemli olduğunu, FB üzerinden ülke üzerinde oynanmak istenen oyunları görmüş, farkındayız demiştir, MHP ve sayın bahçeli her Türk evladının içinde olan Atatürk milliyetçisi muhafazakar evlatlarına sahip çıkarak aslında ülkeye, malum yapılar korunup kullanılarak israil, abd, ingiltere, bilhassa fransız oyunlarının farkında olarak ülke için ne kadar önemli bi lider olduğunu milyonlarca FB linin içindeki Atatürk milliyetçisi, vatan sevdalısı damarlarına basarak, ülkemizin ihtiyacı olan kıvılcımı canlandırmıştır, teşekkürler sn dr Bahçeli, iyi ki varsın MHP
  • 1 Ay Önce

Abdülbaki

Doğuştan atatürk milliyetçisi nasıl oluyor yahuu? Ben doğuştan yaratanıma teslim olmuş bir müslümanım!

HADİ

sosyoloji KENDİNİ İNKAR EDİP SAKIN GİTME YALVARMASI MI DEVLET ADAMLIĞI HADİ ORADAN

CUMHURIYET KADINI

DÌNDAR : DINI HICBIR MENFAAT GOZETMEKSIZIN ALLAH RIZASI VE KENDI HUZURU ICIN YAPAN KÌSÌ. DÌNCÌ ; DINI MADDI MANEVI MENFAAT ICIN KULLANAN BU YOLDAN HIC CALISMADAN YORULMADAN PARA KAZANAN MADDI MANEVI KAZANC SAGLAYAN KISI .
  • 1 Ay Önce

Rahmi

Evet, AYNEN ATATÜRK DEN GEÇİNENLER GİBİ DEĞİL Mİ?

Yorgun

GAK GUK, KEM KUM, TISSSSSS !!!

CUMHURIYET KADINI

OZLEM ZENGIN NEDEN SIZDEN FARKLI YORGUN EFENDI ?

Yorgun

Dinci: Müslümanlara direkt müslüman diye saldırmaktan imtina edenlerin kullandığı kelimedir. Benzerleri de islamcı, siyasal islamcı gibi deyişlerdir.

Bir dost

Peki kemalizm ne afyon değil mi Her haltı yiyip ben atatürkçüyüm deyip atatürkün arkasına saklananlar ne peki Atatürkün arkasından bize ateş edenler ne peki Soruları çoğaltabilirim ama cevap gelmeyeceğini biliyorum

sss

sizin dinle alakaniz olmadigi icin bu islere burnunuzu hic sokmayin daha iyi olur.Dinle alakali yorum yapmak insanlari ayristirmak sizin haddinize degil! Hadi baska kapiya

yener tutan

bu laikçi yobazlar kudurdukça, küfrettikçe kalitelerini ortaya koyuyorlar.
  • 1 Ay Önce

Mehmet

Aynaya bir bak.........

KEMALİST:(İSLAM VE LAİKLİK ALGISINDA TÜRKİYEE...)

Karl Marx, bu sözü yoksulların acılarını bastırmak için; Dine sarılırlar yani, Yoksul kesim Dine daha yakındır diye söylemiş. Afyon kelimesi burada anladığımız manada afyon değil yani...Peki ,KEMALİZM DİNE KARŞIMIDIR ?din ve devlet işleri neden ayrı olsun istenmiştir....ATATÜRK BİLİNDİĞİ ÜZERE İLK ZİYARET ETTİĞİ YERLERDEN BİR TANESİDE EDİRNE CAMİSİDİR bu Camii de ATATÜRK'ün resimleri var çünkü Sınırdaki Camiimizdir o Cami o sebeple Zarar görmüş dağınık tarihi bir Camiidir Üçşerefeli Camii'ni ziyareti Mimar Sinan'dan Kalma Selimiye Camii ÇOK ÜNLÜ BİR CAMİ O, O ZAMAN ,ATATÜRK TALİMATLA ,bütçedeki parayla Camii ONARIMINI SAĞLAMIŞ NEDEN? Çünkü sınırdan girdiğimizde ,önümüze bu Camii çıkacak ve KUBBELERİ Yıkık dökük olan Camii YURTTAŞLARIMIZIN YADA Yabancıların dikkatini çektiğini düşünmüş tedariki istemiş ,yine İstemiş ki ,Modern bir zamanda yaşıyoruz, İyi imamlarımız olsun, İMAM HATİPLER açılsın tahsilli eğitimli bağnaz olmayan İMAMLAR yetişsin demiş ülkemizde neden Çünkü Tekke ve zaviyeler o'zaman da resim ve filmlerde görülecektir Nargile çeken Din gereksiz beyanatlarla bulunmaktadırlar kapatılmış, Sonra ATATÜRK BİZ DİNE DEĞİL HURAFELERE KARŞIYIZ DEMİŞTİR .Din toplum için sıva ve harçtır demiş anlaşılır dilde önemli bir zatın Kitabı olan Elmalı Hamdi tam yazarın kitabını Türkçe meali ile TAB ettirmiştir...Gökten indiği zannedilen Hurafeler çoğul anlamdaki Tekke ve Zaviye uydurmaların yerine .Din adamlarımızın bağlı olacağı Çünkü Halifelik makamı artık boş kalmış onun yerinende DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI görevlendirilmiştir hurafelere son verilmesi amaçlanmıştır CHP öyle bir parti DİN VE DEVLET İŞLERİNİN ayrıldığı Modern Laik bir devlet kurulmuş isteyenin de istediği gibi bir düzende yaşanması arzulanmıştır....Şimdi Şeriat nedir? sorusuna Cevap verelim Kemalistlere göre::ŞERİAT insan yani Mümin insan, Müslümanın şeriatı burda kişi inanıyordu bir sorun yok ;amma velakin bizler Cumhuriyette yaşayan insanlar olarak Yönetimde Şeriat istemiyoruz nedeni? Şeriat ALLAH'IN İRADESİNİ GÖSTEREN VE BÜTÜN İSLAM TOPLUMLARI İÇİN GEÇERLİ TEK YASADIR...!Müslüman Tebaa bu yasalar ile tek çatı altında birleşmek yaşamak isterler bu Şeriat kanunları değiştirilemez Laiklikte Din işleri Devlet işlerinden ayrı var kabul edilirken Şeriat rejimlerde LAİK diye bir yaşam tarzı yoktur o sebeple yönetimde Şeraiti kabul etmiyoruz ,ancak kişilerin Şeraitine saygımız var fakat istiyoruz ki, İsteyenin istediği bibi bir yaşam tercihi olmalı o sebeple LAİKLİK olmazsa olmazımızdır...GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ DİN DEVLETİ ANLAYIŞI HER TÜRLÜ KADIN ERKEK İLİŞKİLERİ YEMEDEN İÇMEYE KURALLAR VE YASAKLAR GETİRMEKTE ve Kanun ve Kaidede Şeriat ne derse onun yapılması öngörülmektedir..Yine Şeriat'in istediği devlet yapısında değiştirilmesi olanaksız ve bir Devlet yönetimi biçimi ve yaşam tarzı getirdiğinde ülke insanımız ve Ülke kanunlarımız RESMİYETİMİZ DİN İŞLERİ OLSUN DEVLET İŞLERİDE OLSUN AMA BUNLAR BİRBİRİNDEN ayrı olmalı diyerek Şeriati ;Bireysel ve kişisel algılamıştır. Demek olmaktaki Kemalistlerin dini ortadan kaldırdığı iftirası Herhâlde AKP den öncede 75 bin camii mevcuttu bu gün 89 bin camide sabah 5 ‘den akşam vaktine kadar ezan sesi gelmektedir efendi hangi din nerde kalkmış? BIRAKALIM BU TATAVAYI!GÜNÜMÜZDE: Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2023 yılında 36 milyar 468 milyon 836 bin lira olan bütçesi, 2024 yılında yüzde 151 oranında artırılarak 91 milyar 824 milyon 805 bin liraya yükseltildi. Türkiye'deki 11 ilin nüfusundan fazla personeli bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 211 bin 164 kişi istihdam ediliyor. Dünyada SUUDİLERİ çık ABD kaynaklı Müslümanlık yoktur ki, böyle bir ülkede yaşanmakta. ATATÜRK gelmiş İslam'ı silmiş iftiralarına cevap veririz biz yumruklarımızla değil bilgimizi konuştururuz..CHP ZİHNİYETİ VE ATATÜRK BÖYLE BİR KALDIRMA PROJESİYOKTUR LAKİN KUTUPLAŞTIRILDIK YA BENDENSİN YA ONLARDAN MANTIĞI TİYATROLARI BUNLARI YAPIYOR BİZLERE TOPLUMUMUZA.. SAYGILARIMIZLA...
  • 1 Ay Önce

Seninki

Kuş b.kundan kaygana

Abdülbaki

Uzun uzun neyi anlatıyorsun? Göğsünü gere gere kendisi hayatta iken ( Eşhedü en la ilahe illallah. Ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve rasulüh...) demekten acizmiymiş?

Mehmet

zzz rumuzlu tezek. Adını babana sorda gel biliyorsan tabi. iftiracı......oğlu.

Yorum

Yazdıklarınız çok kıymetli. Fakat anlayacaklarını hiç sanmıyorum. Deprem bölgesinde fay hattına apartman dikip depremde yıkılınca suçu haşa Allaha yıkan zihniyettir bu. Oysa Kuran da defalarca Allah akletmezmisiniz demesine rağmen

::::

Rahmetli anam, torununu uyuturken sanki gerçekmiş gibi öyle hikayeler uydururdu ki ben bile oturup dinlerdim.

zzz

Atatürk dinsizdi müslüman degildi, bu bir gercek, diyanet dini kontrol etmek üzere kurulan bir kurumdur. Atatürkün kuran ve efendimiz hakkindaki aciklamalarini acin okuyun

DELİ BİLİR

Ben bu sözde gazeteye soru sormuştum hala cevap veremediler soru basit hani bu tip yayın organları devamlı sürekli ATAM.... ATAM...ATAM...diyorlar o zaman ''MUSTAFA GAZİ PAŞA ATATÜRKÜMÜZ'' bizzat kendisi bu gazeteyi niye 2 sefer kapattı evet sorum gayet AÇIK ve NETT eyer bu sorunun cevabını bilirseniz bunların kim kimlere PİYONLUK yaptıklarını ANLARSINIZ....sadece bunların değil sözcü , karar , Birgün , fox (now) halt tv , oda tv , ekşi sözlük , krt tv , flash tv , anka , duvar ve sokaklarda dolaşan sosyal yuotube kanalları çoğunluğu talimatları EMPERYALİST KÜRESEL ŞER ODAKLARIN ,dan alırlar onların yazdığından söylediğin ,den başka tek kelime laf edemezler söyleyemezler belki içinizden sosyal youtube kanallarını izleyen vardır sizlere nacizhane tavsiyem sakın ola sakın izlemeyin özellikle filanca ünlü ekonomist dehşet dolar planını açıkladı yok ünlü bankacıdan ürküten ekonomi tahmini yok bilmem ne bilmem ne arkadaşlar eskilerin güzel 1 sözü vardır ''KELİN İLAÇI OLSA İLK ÖNCE KENDİ KAFASINA SÜRER'' işin tuhaf tarafı bu tiplerin bariz şekilde Yurttaşların gözünün içine BAKA BAKA BAKA YALAN DOLAN söylemesi haaa bunların adam sanıp dinleyen alım yapanlar var çoğunluğu zarar etti ondan sonra AKP AKP AKP istifa arkadaş niye gözünün önüne bak ya bunlar kim ya gerçekten işlerinin EHLİ olsalar UZMANI olsalar KOCA KOCA Holdingler ,de Şirketler , de İşletmeler ,de olurlardı hepsinin işi gücü sosyal youtube kanalların ,da GOY GOY yapmak dedi kodu yapmak yaşanmamış olmamış durumları gerçek gibi söylenmemiş konuşulmamış şeyleri söylenmiş gibi Yurttaşları KEKLEMEK NEFRET KİN beslemek başka hiç 1 meziyetleri yoktur.
  • 1 Ay Önce

Hüda Partili

Dincilik yani din sömürücülüğü afyondur evet ancak halkçılık dedikleri ideoloji de afyondur.Afyondan bin beterdir.Halkçılık adına 100 sene içinde insanları dinisizleştirip ahlaksızlaştırdılar.Sadece dinden çıksalar iyi insanlıktan da çıktılar.İnsani,ahlaki ve vicdani hiçbir sınıra riayet edemez oldular.Halk düşmanı oldukları halde halkı bu kadar uyutanlar halkçılık afyondur sözüne birebir muhatap olmuyorlar mı?
  • 1 Ay Önce

Sayin yazar

Kimsenin din ile bir sorunu yok.
  • 1 Ay Önce

Bir dost

Tüm sorununuz dinle hutbede ayet okuyan diyanete demediğinizi bırakmadınız ayete karşı geldiniz ve bu sizleri dinden çıkartır

qqq

CHPnin kesinlikle islam ile bir sorunu var diger dinlerle bir sorunu yok

Bu guruh

Kendilerinden başkasını müslüman olarak görmez .Bunlara göre kendileri müslüman kalan herkez ateist,putperest,budist, taocu,kamasutracı

Sarı lacivert

 ceo su gs lı sahibi danimarkalı, saldırganının göztepe yöneticisi olduğu söylenen göztepeliy miş.. Çok da korkuttu bizleri,, "göztepeye kimse posta atamazmış" sorsak meraklı ya rakamlara, izmirde kaç göztepe li, kaç FB li vardır.
  • 1 Ay Önce

MUZAFFER..

ELİNE SAĞLIK, ŞEYTAN TAŞLAMA DAN TAVAF YAPAMIYORUZ, MEZARDA HESABINI VERECEKSINIZ,DİLEDİĞİNİZ YAPIN SÖYLEYİN..
  • 1 Ay Önce

.....

Cehennem bomboş, bu şeytanlar aramızda... Hesabımızı veririz, hırsızlık, yolsuzluk yapmadık, kul hakkı yemedik, mülakatlarda adam kayırmadik, faiz yemedik, dürüst davrandık...Allah biliyor zaten....Sen kendine bak...Allahın işine de karışma....

Hakkı kul

Tartışılması bile abesle iştigal, inanmak, din hem mutlak gerçeklik hem de insanların hayatını kolaylaştıran, mutluluk, huzur, güven engüzel duyguları yaşatan, sarıp sarmalayan ilahi yapı taşıdır.. Sadece sn cumhurbaşkanın bi zaman dediği gibi, dini eğip bükerek dine zarar veren din tüccarları, hokkabazlar mutlaka toplumda ifşa edilerek, güzel dinimize zarar vermeleri, halkımıza dincilerin kendi uydurdukları din anlayışına bakarak, peygamberlerimizin tebliğ ettiğ kusursuz tertemiz dinimizi, karıştırmamalarını, güzel dinimizi yaşayıp, anlatmalıyız, dini alet eden zübükleri ayırdebilmeliyiz.. Muhterem ali bey, bugün Hakkı Yalçın abimiz sporla ilgili çok güzel bi yazı yazmış,, biliyorsunuz birkaç ay önce, bi takımın TD ulusal yayınlarda gösterildiği üzre "şinanay da yavrum şinanay diyerek kutsal analarımıza" ananızı s... GS diye " küfür etti,, sokak röpırtajında ki kadın hakaret iddasıyla tutuklanırken, aleni anamıza küfreden biri nasıl halen hiç bi şey olmamış gibi gayet mutlu, güzel kaldığı yerden devam edebilmektedir..
  • 1 Ay Önce

DEDİ

hakkı kül ONUN İÇİNMİ DİNDE REFORM YAPILMALI DEDİ

Yavuz Sultan Selim Han

Islam ve Musluman düşmanlığı faşizmin de ötesinde sizofrenik bir ruh hastalığı haline gelmiştir..Bu sizofrenikler; yorumlar köşesinde de görüldugu gibi (bkz. PKK-TIKKO-Yahudi comari dinsiz Nusayri yobazi Nefer trolünun yorumlari) en cok da laikliğin ve Ataturk'un arkasına saklanarak, Atatürk simsarlığı yaparak Islam'a ve Müslümanlara hirliyorlar
  • 1 Ay Önce

Hasan Tahsin

Dogru soyluyirsun kardeş ..Bahsettigin Ziraafa Sokak trolu Nefer bi de agz8ndan salyalar akita akita sürekli diğer yorumcular küfür ve hakaretler ediyor.. Bir o dilini bir yerlerine kaçıracaklar haberi yok terbiyesizin

Bim

Sosyalizm, şu an körü körüne savunduğunuz iktidarın benimsediği kapitalizme göre İslamiyete daha yakındır. Din Luther'in tanımı dışına çıktığı an (Allah ile kul arasında) ranta dönüşmeye başlayabilir. Gerek siyasi gerekse iktisadi örnekleri ülkemizde defalarca görülmüştür. Sonuç olarak dindar ama fanatik olmayan, doğru ile yanlışı ayırt edebilen sorgulayan aydın gençler yetiştirmeliyiz. Ama bu eğitim sistemi ve sosyolojik sorunlar ile işimiz çok zor.
  • 1 Ay Önce

TRTRTR

iktidar kapitalizmi benimsemiyor ama o yoldan cikamiyor. Nasil cikabilecek öneride bulunun?

rahmetullah

din asıl konyadır hocam hiç konyaya geldiniz mi
  • 1 Ay Önce

Fuat misirlioglu

Sn yazar ,muhalif olanlara kininiz ve dusmanliginiz okadar gozunuzu ve beyninizi karartmis ki artik meclisteki konusmalari ve kavgalari ,anlamamis ve suzememissiniz.size nacizane tavsiyem olanlari ve konusmayi ( ahmet sikin)bir daha basini ve sonunu dikkatlice okuyun,ahmet şık hakaret etmiyor,AKP nin hakaretlerini siraliyor ,hatta Cibiliyetsiz bunlari eksik soyluyor.
  • 1 Ay Önce

Muammer

 Ananın Babanın terbiye etmediğini zaman Zamanın terbiye etmediğini kabir.Kabrin terbiye etmediğini Cehennem.O asi nefsin yolunda gidenler,mutlaka terbiye edileceksiniz.Dün nasıl vardı geçti,gelmeyecek sandığınız ölüm gelecek ve hesaplar görülecektir.Zamanın sahibine karşı gelmek neymiş göreceksiniz.
  • 1 Ay Önce

Kesinlikle din afyondur

Kefalizm dini, kesin şeri kurallar içeren, farklı düşüneni engizisyon mahkemelerinde linç ettiren son derece Katolik bir dildir. Kefalizm dinine mensup olan betonistler yeni fikirlere gelişmelere kapalı üryanik, klişelerine sıkı sıkıya bağlı normanlardır.
  • 1 Ay Önce

DENİZ EFE

KEMALİST LAİKLER ...

Afyoncu

Öyle demeseydin adamlar uzaya gideceklerdide füzeye motor takmayı akledememisler kemalizmm afyondur

Erhan

Marx in sadece bu lafına sadiklar. Oysa Marx in hedefinde burjuvazi,kapitalistler vardı. . Ama bu solcu gecinenler bunun aksine burjuvazi ile kol kolalar. bunların solculugu sadece İslam karsitligi. Yani gerçek anlamda solcu molcu da değiller.
  • 1 Ay Önce

Zaman onları haklı çıkardı....

Alman filozof Karl Marx'ın dinle ilgili ortaya koyduğu tezi için kendisine çok kızardım ama geldiğimiz ve yaşadığımız durumları görünce Marx'ın haklı olduğunu anladım. Sadece marx mı? Ayrıca Aziz nesin ve Aysun kayacı da haklılarmış ama zamanında onları anlayamamış, düşüncelerinden dolayı linç etmişiz hepsini.
  • 1 Ay Önce

@VAR'a

Islam ve insanlik düşmanı haçlı kılıç artığı kripto Gelmissin 70 yaşına şu konuştuğun şeylere bak..

VAR

1517 SİZ KENDİ LİDERİNİZ DİLAN POLATI TAKİP EDİN REİTLEDE FOTOĞRAFLARIDA VAR SICAK SICAK

Nefer

Aysun yoldaş yeni lideriniz ve önderimizdir.. Aysun yoldaş düş önümüze; haydi hep beraber devrimce daha laik bir dunyaya....Ben muhitinden Züraafa Sokaktan kankalarimi toplayıp geliyorum..

1517

Islam ve Musluman düşmanlığı ; sizofrenik bir ruh hastalığıdir....Aysun da yeni önderiniz mi:))

Farklı bir din anlayışı

Ali bey son dönemde yeni bir kitle oluştu, hemde az uz değil bayağı büyük bir kitle. Bu kitle dine inanıyor ama sizin inandığınız dine değil, kendi kafalarında oluşturdukları "doğruluk, dürüstlük, adalet, mehamet, şevkat ve ahlâk" ın baskın olduğu, münafıklıklığa yer verilmeyen farklı bir dine.
  • 1 Ay Önce

Fış fış

Afyonzadeler yoruma dalmışlar

DOĞRU

geri zekalı YARATIĞINIZ GENÇLİĞİN MAFYA OLMAK İSTEMELERİ Mİ DOĞRU OLAN

..,,..

Zengini görüp de paradan vazgeçtin mi ki dindarı görüp dinden vazgeçersin ışıldak

Gezi zekalılık dini

Anadan üryan gezen gençlik, telefonu sosyal medyayı kutsayan instagramsız on gün geçiremeyen gençlik tiktokta rezalet paylaşımcısı gençlik iş yapmadan zengin olmayı düşünen gençlik. Bunlar haşhaşlanmış gezi zekalı din gençleri dir. Eğer müslüman gençliği görmek istersen teknofeste bir uğra

fhgvkhf

İslam dininin; ''az, uz olmayan bayağı kitlenin'' kendi kafalarına göre uydurduğu inanç olmadığını(cehalet hariç) herkes bilir.

.....

Aynen öyle...Niye böyle, çünkü dindarım diyenlerin yaptıklarını gördükçe uzaklasiyorlar... Bu ülkede alınları secdeye gidiyor diye makamlar mevkiler verilen insanların 15 temmuzda yaptıklarını gördük...

Akademisyen

27 yıl hapsi istenen Dilan Polat 9 ay sonra tahliye oldu.
  • 1 Ay Önce

@SÖYLE'YE (Kripto'ya)

"AHLAKSIZ" SEN VE SENIN YEDI CEDDINDIR..TERBIYESIZ, EDEPSIZ KARI..BU HAKARETLETLERININ SONUCU SENİ HOPLATACAKLARININ FARKINDA MISIN?

SÖYLE

duyarlı vatandaş BUNLARI BERABER SICAK EROTİK POZLAR VERDİĞİ REİTİNE SÖYLE AHLAKSIZ

Duyarli Vatandaş

Ne mutlu sana.. Laikçi, seküler bir müşterisi olarak gözün aydın.. Gelmissin 70 yasina; Dilan yoldaşın senin nedeni guzellestirecek o da ayrı bir konu..

Halit topal

fakir sabredince cennete gideceğine inandırılmışsa ,sorgulamıyorsa afyonu içmiştir.
  • 1 Ay Önce

hasan

Fakir tarikat lideri,seyh gördün mü? 

.....

Bu ekonomik krizde vatandaşa ne deniliyor....ŞÜKREDİN VE SABREDIN...

Afyoncu

Kemalist bu düzen böyle gidecek uyutmaya ve korumaya devam diyorsa Afyonu yutmuş demektir

Muh

Ali bey sizi hergün mutlaka okuyorum gerçekten güzel yazıyorsunuz en azından bana göre öyle ama şu Saadet partisine yaptığınız alaylı göndermeler can sıkıyor bir dönem gerçekten çok büyük hatalar yapsalarda neticede onlar bizim kardeşlerimiz mutlaka bir bildikleri vardır lütfen artık bu üslubunuzu terk ediniz müminler birbirinin kardeşidir düsturuna riayet ediniz selam ve dua İle
  • 1 Ay Önce

EVEL

muh  HAKLISIN EVEL

Celal Madenoğlu

Atatürkle Tayyip Erdoğanı kıyaslaman yanlış. Atatürk ülkeyi kurtardı ve devlet kurdu.
  • 1 Ay Önce

Sosyalist

 K. Marks’ın “Din halkın afyonudur” sözünün içerdiği anlamı siz de yanlış biliyorsunuz. Marks bu cümlede afyonu halkı uyutma aracı olarak değil, yaşanılan acıyı dindirme aracı olarak ifade etmiştir. İçine itildiği acı, yoksulluk, ıstırap dolu hayata katlanabilmek için kullandığı bir araçtır din Marks’a göre. O dönem tıpta afyon yaygın olarak ağrı kesici olarak kullanılıyordu. Zaten Marks’’a ait yazının o cümlenin de içinde geçtiği bölümüne bakarsanız neyi kastettiğini açıklıkla anlarsınız. Şöyle der Marks orada: “Dinsel ıstırap hem gerçek ıstırabın dışavurumu hem de gerçek ıstıraba karşı bir başkaldırıdır. Din, ezilen insanın iç çekişi, kalpsiz dünyanın kalbi, ruhsuz koşulların ruhudur. Din halkların afyonudur.” Mesele bu kadar açıkken siz kalkıp söylenmeye çalışılanı Marks dini egemenlerin bir komplosu olarak nitelendiriyor diye eleştirirseniz ya bilmemezlikten muzdaripsinizdir ya da açıkça tahrifat yapıyorsunuzdur. Marks ve Marksizm egemenlerin dini toplumu kontrol etmek için kullandıklarını söyler elbet ama bu cümlenin ve içinde yer aldığı metnin söylediği bu değildir. Marks o metinde şunu da söyler:” “Halkın yanılsamalı mutluluğu olarak dinin ortadan kaldırılması gerçek mutluluğu talep etmek demektir”.
  • 1 Ay Önce

üstada ilaveten

Marx a göre din;üstadın dedigi gibi ezilen insanların çektiği gerçek acının bir dışavurumudur.Acı çeken insanlara teselli sunar.Insanlara "öteki dünya" vaadi sunarak onların bu dünyadaki adaletsizliklere karşı başkaldırısını engeller.Marx için asıl amaç, bu yanılsamayı aşarak, insanları gerçek mutluluğa ve özgürlüğe kavuşturmaktır.

Eline saglık Üstadım

Sözlerinize kulak vermek büyük bir zevkti.

.....

Sayın yazar, kapitali okuduğunu sanmıyorum,  bir cümle seçmiş ahkam kesiyor.... Hangi ülkenin Müslümanligi, Türkiye, İran, suudi arabistan, Afganistan mi...

Sosyalci

Ondan ötürü bu yazıyı Ali beye değil eleştirdiği yazara demeniz sizleri hakiki sosyalist yapar

Reis

burada sizi anlayacak kültürel birikime sahip okur pek yok azizim. İdeolojinin neyi savunduğu ile nasıl uygulandığına dikkat etmek gerekir. Sosyalizmi tamamen devletçilik çizgisinde izleyen ve dini yok sayan Sovyetlerin yanlış uygulamaları yüzünden yazar atıp tutuyor.

Afyon

Dediği gibi olsa da sonuç aynı kapıya çıkar. Tanrı inancının gerçeklerden değil kendini avutmaktan meydana gelen bir avunma aracı olduğunu iddia eden materyalist anlayıştır. İkincisi, bu sözü materyalistler Marx'a göre değil kendi dünyalarına göre kullanmışlardır.

MARKS bunu tahrif edilmis hrustiyanlik ulicin soylemust

Dysunmeden tipis tipis itaat eden güruhun ve hashasilerin siyasi fanatik imani da boyledir
  • 1 Ay Önce

Tam Olarak Şöyle

Din, ezilenlerin çığlığı,kalpsiz bir dünyanın kalbi ve ruhsuz koşulların ruhudur. 
  • 1 Ay Önce

şüayıp

Dünyada ilahi özellikler yaşadık ca firavünikler de olacaktır
  • 1 Ay Önce

Hukuk Akademisyeni

Dinler HUKUK bizim FAKULTELERIMIZDE bile hala HUKUK TARIHI DERSI icinde OKUTULUYOR !!! Yani TARIH olmus FARKINDA bile DEGILSINIZ !!!
  • 1 Ay Önce

Bilin Insani Nuri

Eyvallah yiğenim..El öpenlerin çok olsun..Sahtekarlarla mücadeleye devam..

Ayhan

Bilim Insani Nuri Abi saygılar.. Ellerinden öperim abi..Sahtekârlara gerekli cevabı veriyorsun her zamanki gibi..

Bilin Insani Nuri

Dikkat...Yukaridaki Hukuk Akademisyeni" numatasi yapan sahis meşhur binbir surat ajan provokatör trol Islam ve insanlik düşmanı Nusayri yobazi dinsiz kripto Nefer'dir..Gecen de "Antropolog Akademisyeni" rumuzla yazmisti yaramaz..

Hukuk Akademisyeni ne

İnsanlar ölür, fikirler ölmez....Siz vahşi kapitalist sistem içinde devam edin...

akademisyen bey

sen tarih olunca inkar mı edileceksin yani.? tarih oldu denilerek yok mu sayılacaksın? kuş beyinli gibi davranmayı bıraksan mı artık?

İzmirli öğretmen

Bin tövbe de Süleymancıların çekmesi lazım. 14 mayıs beyanatlarında CHP'nin eski CHP olmadığını söylüyorlar. CHP'ye adam yetiştiriyorlar. Yuh olsun Kurişe
  • 1 Ay Önce

ASPİRİN

İzmirli ÖĞRETMEN BİLE DEĞİL OLAMAZDA NERDE ONDA O ZEKA KAYTURUK KUYTURUK SINIF ÖPRETMENİ O KADAR YANİ ASPİRİN

CHP'li Zabıta Amiri

İzmir'den senin gibi bir Türk öğretmen asla çıkmaz ! 

Hasan Tahsin

Isbirligi yaptigi Yunan kacarken gemisine binemediginden geride kalan İzmirli’nin torunu !!! Torunum seni orda bekliyor, yuregin varsa Kordon'a ilk kursunu attigim yere gelesene !!!

Hasan Tahsin

Sen asla İzmirli olamazsin, olsan olsan Kabil'den filan olursun !!! 

Karl Marx

Fettoşşistlere, sülemancılara kefalistlere baktığımda Marx amcaya ,haklısın üstad, diyesim gelir.

Yusuf Bi de git

..

Yaman

Din afyon değil yaşam tarzıdır, her insanın dindar olması elzemdir. Ancak dincilik (dinle aldatmak) afyondur. Dini kullanıp aldatarak, müslümanların dini duygularını sömürerek dünyalık sahibi olan, holdingleşen, müslümanın malı ve parasıyla, yetim parası ile şişen dincileri biliyoruz. İçinde yaşadığımız ortamı biliyoruz.. Karşınızdakinin olumsuz vasıfları varsa bu beridekinin olumlu vasıfları olduğu anlamına gelmez. Hak hukuk adalet terazisinde ayrı tartılırlar.
  • 1 Ay Önce

Bari ismini dogru yazin ..!!

Gazi Mustafa Kemal ATATURK olacak ..
  • 1 Ay Önce

iyi güzel söylüyorsunda

Yedigi kaba pisleyenlerden çok şey beklememek lazım

Bence

Bence hemen dava açmalısın. Hiç kimse atanın ismini eksik yazamaz. Hatta sen de eksik yazmışsın. Ulu sıfatını eklememişsin.kendini de dava etmelisin.

KEMAL

Olmazsa ne olur? Mustafa Kemal.

iyi de

tek derdin bu mu yani?

Sebahattin dereyurt

Onlar iflah olmazlar Allah şuur versin ilham versin hidayet versin amin
  • 1 Ay Önce

VERSİN

derezırt SANADA AKIL BEYİN VERSİN
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23