• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'deki otobüs kazaları

8 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Adem Erdoğan

Dönemin icişler bakanlığı hız sınırlarını artırmıştı.
  • 1 Ay Önce

Vahap Kalyoncu

1. 50 yaş üstü şoförler otobüs kullanmamalı,2. Otobüs şoförleri en az lise mezunu olmalı,3.Çok sıkı bir şekilde denetlenmeli,4.Periyodik eğitimlerden sistemli bir şekilde geçirilmeli.şimdilik bunlar yapılabilir tabii yapan olursa.
  • 1 Ay Önce

Değil

Otobüs işletmeciliği yapmış biri olarak söylüyorum git gel güzergahlarda şöförü dinlendirebilirsin ama ring şeklinde tur atan otobüslerde ( örneğin İstanbul-Ankara - İstanbul- Marmaris-izmir- Sivas-Ankara - İstanbul neredeyse kontak kapatmadan) şöförü dinlendirmek mümkün değil devlet ringlere el atmalı bir ay tur atılıyor birde lastik gerisi hikaye hız kontrolü falan filan değil mevzu

Ömer

Demiryolları ağı genişlemeli uçaklar ucuz olmalı , otobüs firmaları sıkı denetlenmeli . Her meslekte hata payı var ama şöförlükte yok saniye hataya yer yok hele uykusuzluk büyük tehlike . Sonuç olarak Türkiye’de en ucuz şey insan canı maalesef . Ölenlere Rabbimden rahmet diliyorum . Kader değişmez ama sorumluluğu kaldırmaz .
  • 1 Ay Önce

Heykelcilerin marifeti..

Dünya şehirleri köstebek metroları yaparken..sözde .otobüs firmaları arabacılık gelişsin diye , demiryolları yapılmadı...heykel yaptılar...türbe yaptılar...1950ye kadar ne yapıldı !

NamlıRecep

Bir otobüs şoförü bir gün 24 saat ıçerisinde günde 9 saat sürekli 6 saat araç kullanabilir devlet sistemi ve termografi koymuş.Ancak firma sahipleri az şoförle çok iş çok yol yaptırdıkları için şoför ekmegi icin fazla sürede araç kullanmaya ses çıkarmıyor veya çıkaramıyor sistem şoförler için çok güzel sisteme uyumda şoför hicbir zaman yorgun araç kullanmaz yeterince dinlenmiş olarak araç kullanacak Süre ihlalleri hız ihlallerive takografa müdahale cezalarının hepsi firmaya işletmeciye yazılması lazim bu cezalar firmaya gelince firma şoföre neden kural ihlalini yaptığımı soracaktır.cunki cezalar geldikçe normal hızın üzerinde normal sürenin üzerinde araç kullandirmayacaktir o zamanda kazaların önüne geçilecek kazalar olmayacak Uygulamalarda eksiklikler var Emniyet personelleri de göstermelik boş sorgu gunluk verilen boş sorgular yapmak sorgu sayısını tabletten doldurmak yerine gerçek etkili uygulama yaparsa herşey çözülmüş olur.Allah a emanet olun kazasız günler diliyorum
  • 1 Ay Önce

Otobüs tren

Çözüm denetimin artmasından önce para varsa tren sisteminin getirilmesi hem ekonomik hem güvenli hem konforlu
  • 1 Ay Önce

.....

Bence de devlet demir yolu ağlarını genişletmeyi, hem daha güvenli hem de ekonomik...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23