• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ayasofya neyimiz olur?

21 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Vatandaş

Ayasofya roma eseridir. Fakat fetih ile bizim olmuştur. Anadolu 1071 öncesinde Bizans toprağı idi. Şimdi anadolu Yunanistan'ın toprağı mıdır? Atatürk Bizans toprağınımı işgal etti? Anadolu'yuda terk edelim o zaman. Anadolu ve Trakya bizim. İçindekileri de bizimdir. İzmir de Meryem Ana kilisesi Yunanistan'a ait değildir. O ve onun gibi eserlerde bizimdir. Sizi rahatsız eden Ayasofya da ezan sesidir. Hangi millet ve dine mensup iseniz.
  • 2 Ay Önce

Rıdvan Akbulut

1071 değil cahil 1453

Alibaba

Hıristiyanların kilise olarak yaptığı mekanı camiye çevirip, aslına döndürdük demekten saçma bir şey olamaz
  • 2 Ay Önce

Yasemin

İstanbul'u aldığımızın sembolü Siyonistler devamlı eleştirir çıldırıyorlar

Halid bin velid

Tıpkı insanlar gibi Allah’ın yarattığı tüm canlı ve cansızlar İslam fıtratı üzerinedir. Her canlı ve cansız İslam üzerine yaratılmıştır. Nasıl insanlar İslam olunca aslına dönüyorsa herşey İslam olunca aslına dönmüş olur. Ayasofya İslam olmuştur İslamın olmuştur.

adsız 24

Yusuf bey "Evet, İstanbul İngilizlerce işgal edildiğinde minarelerinden okunan ezana dokunulmamıştı ama, onlar gittik den sonra okunan ezan'a da, câmi vasfına da dokunuldu"-yazarken neyin imasında bulunduğunun farkındayız. Dün gözümüzün önünde Suriye'deki Şah Süleyman türbesini 3-4 çapulcu işid-çilerden koruyamayıp, harpçilerimiz tarafından Türkiye'ye kaçırılmasını futbol maçı gibi utanarak izledik ve zamanı gelince geri götürdük. Ancak, 100 yıl önce her şeyde güçlü batının yıllarca kiliseye çevirme baskısına, ne kilise olsun ne cami, o zaman için en güzel cevap idi ve zamanı gelince cami olarak yeniden açılmış. Yani, kinaye ile birilerini suçlamadan önce, tarihi durumları göz önüne almak gerekiyor. o ki kaldı ezan'a, milyonlarca Türk onun Türkçe okunmasını bu gün de istiyor.
  • 2 Ay Önce

Adil

Ezan zaten Türkçe. Sen Türkçe bilmiyorsan o senin cahilliğin.

yol,köprü,siha,iha,ayasofya

İktidar yol,köprü,siha,iha,ayasofya ile savunulmaz. Adalet,egitim, saglık,kişi başına düşen gelirle savunulur.
  • 2 Ay Önce

Ömer

Kişi başı düşen gelir ne idi ne oldu cahiller anlamaz istatistikten anlamaz 20 yıl önce genelev patroniçesi vergi rekortmeni idi 100 yılda 0 yatırım yatırım 0 20 yılda uzaya çıktık Antarktikadayız ulaşım süper konforlu yollar kısaldı süper

hasan

tamam sen evinde iktidarını kurunca öyle yaparsın.

Keşke müze kalsaydı...

Elimde yetki olsa tekrar müzeye çeviririm...
  • 2 Ay Önce

Alperen

O yüzden bu millet size yetki vermiyor :)))

Yusuf

Ayasofya,İslâm'ın Haçlı topluluğuna karşı en büyük zaferlerden birinin sembolüdür. Ülkede bundan rahatsız olduğunu belli edenler de oldu. Gezi olaylarında ZULÜM 1453'DE BAŞLADI diyenler gibi,2020'nin felaketleri manşeti atarak,Ayasofya'nın açılışından rahatsız olanlar gibi... Evet, İstanbul İngilizlerce işgal edildiğinde minarelerinden okunan ezana dokunulmamıştı ama, onlar gittik den sonra okunan ezan'a da, câmi vasfına da dokunuldu.
  • 2 Ay Önce

Erzincan'dan Salih

Baş imam olarak atanan muhterem Boynukalın hocafendi,görevden niye alındı?
  • 2 Ay Önce

adil karahasan

niye sordun? imam olurken ben ancak ayasofya başimamı olurum diye mi sözleşmiş? bugün ordasındır yarın burda. maksadınız ancak mide bulandırmak.

Şeref

Ayasofya bir gavur mabedidir Ecdadîmızla ilgisi yoktur.Bir Bizans eseridir.Türklerin tarih sahnesine çıkış göstergelerinden olan Orhun kitabelerinden bile eskidir yapılışı.İnsanlığın ortak mirası olmuş muhteşem bir yapıdır.Yapmınada en ufak bir katkımızın olmadığı bu eseri türklükle,islamla ve ecdatla irtibatlamanız Rahmetli Demirel'in deyimi ile abesle iştigaldir.
  • 2 Ay Önce

Ali

Şeref rumuzlu kişi doğru söylemektedir.Ayasofya Hristiyan dininin en önemli mimari eseridir.Dolayısı ile Ayasofya'nın İslam'la Türklükle uzaktan yakından ilgisi yoktur.Biz türkler Mogolistan'da mezar taşı ( Orhun kitabeleri) ve çadır yaparken "kahpe" Bizans insanlığa miras olarak böyle bir muhteşem yapı bırakmıştır.

O kilise ortodoks hiristiyanlığın bit eseridir..

Çok doğru şeyler yazmışsin Şeref Bey.. Teşekkürler

YILMAZ

şerefi yitikler kudurur biz gurur duyarız türklükle islamla ve ecdatla direkt irtibatlıdır.

adil karahasan

bıkmadınız milletin başını ağrıtmaktan, usanmadınız milletin midesini bulandırmaktan. en fazla 30-40 yaşındasın. müslümanmısın? o da belli değil ya neyse. ayasofya 600 senedir müslüman. şimdi söyle bakalım hanginiz daha müslüman?

Deli İbo

Oğlum sen Türk görünümlü Yunan'mısın? İsmin Şeref ama, sadece isimde kalmış, kimliğin ne onu anlamadım. Bu senin Türk'ün kılıç zoru ile kazandığı, senin zoruna giden fetih, benim sevgili peygamberim tarafından hadis olarak tüm İslam alemine vasiyet edilmiş, Rab'bimde 18 yaşındaki cennet mekan hanlar hanı Fatih'e nasip etmiş.Sene 1453, sizler için bir şey ifade etmiyor mu? Hani sizler için zulmün başladığı yıl, Rab'bim zulmünüzü arttırsın, hep zulm içinde kıvranın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23