• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İbrahim Hulusi Yahyagil (R.H.)

34 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Raci

İşte geldik gidiyoruz. Önden gidenlere rahmet, kalanlara selam olsun. Şu gökkubbede hoş sada olabilenlete ne mutlu!
  • 2 Ay Önce

Bazı gafil yorumculara

İnsanların faziletli yanlarını anlatmak yüceltmek için değil, örnek alınmasına teşvik içindir. Mücerret düşünceyi müşahhas hale getiren zevatı hayırla yad etmek şeytandan başka kimseyi rahatsız etmemeli.
  • 2 Ay Önce

Hakkı

Hulusi Yahyagil Elazığ’ın köklü ailelerinden Yahyazade’lerdendir. Bu aile aynı zamanda Seyyittir. Bediüzzaman’la böylesi bir kan bağı da vardır.
  • 2 Ay Önce

Ali Haydar Muvahhid

Rabbimiz Allah. Birliğine imanımız var. Kalu belâ'dan beri Müslümanız Elhamdülillah. Saidden sonra değil. Kitabımız Kur'an'dır Risale değil. Peygamberimiz Muhammed Mustafa'dır (Selam olsun) Muhammed ümmetiyiz Said veya Fetö değil. Ne Said ne Fettoş'a ihtiyacımız var. Allah şerrinizden hıfz u emîn eylesin.
  • 2 Ay Önce

Önder

Albay Hulusi Yahyagil, örnek bir hayat yaşamış. Dersimde tek kurşun Atmadan büyük fitneyi önlemiş. Allah gani gani rahmet etsin.
  • 2 Ay Önce

Diriliş

Her şeyi yoktan var eden Allah, dinden uzaklaşmanın zirve yaptığı o yokluk döneminde, Dine hizmet eden bir kaç bahtiyar insanla varlık cilvesi gösterdi. Bediüzzaman ve talebeleri işte bu bahtiyarlardandı. Ektikleri tohumlar şimdilerde baharı muştuluyor. Önden giden bu öncülerin hepsini rahmetle anıyoruz. Allah onlardan ebediyen razı olsun. Hasenelerini Nur’a tebdil buyursun.
  • 2 Ay Önce

İmran

Davasını gaye, gayesini dava edinmiş bir bahtiyar kul. Allah Hulusi abiden ebediyen razı oldun.
  • 2 Ay Önce

Mustafa

Allah rahmet eylesin inşaallah mekânı cennet olsun
  • 2 Ay Önce

Özgür

Şahıs değil ilke merkezli bir hizmet anlayışına sahip Hulusi Yahyagil, sadece bu anlayışıyla bile kendi zaman şeridini aşmış görünüyor. O düşünceleriyle, hizmetiyle dimdik ayakta duruyor. Ya yaşarken ölmüş olanlara ne demeli... FETÖ gibi...
  • 2 Ay Önce

Tavsiye

Bence bütün risale-i Nur talebeleri merhum Hulusi Yahyagili örnek model almalı, siyasetle aralarına mesafe koymalıdır. İhlas risalesinin en az on beş günde bir okunması düsturundan ödün verilmemelidir. Onun dediği gibi siyaset yapmak isteyen kendini temsil ile siyaset yapsın, buna kimsenin bir itirazı olamaz, ama Nur hizmetini siyasete alet etmek... istenmeyen davranış budur.
  • 2 Ay Önce

Filozof

Dinin Aslı ve özü ihlastır. İhlas yapılan her şeyin Allah rızası gözetilerek yapılmasıdır. O razı olduktan sonra isterse ve hikmeti iktiza ederse başaklarını da yapılandan razı hale getirir. O razı olmadıktan sonra bütün dünya razı olsa hiç bir kıymet ifade etmez.
  • 2 Ay Önce

Muvahhid

Rabbimiz Allah. Birliğine imanımız var. Kalu belâ'dan beri Müslümanız Elhamdülillah. Saidden sonra değil. Kitabımız Kur'an'dır Risale değil. Peygamberimiz Muhammed Mustafa'dır (Selam olsun) Muhammed ümmetiyiz Said veya Fetö değil. Ne Said ne Fettoş'a ihtiyacımız var. Allah şerrinizden hıfz u emîn eylesin.

Adsız

O zatı aliyi reşhaya benzetmeniz, hem özgün hem de tam hale mutabık bir benzetme olmuş. Rabbim bizi de öyleler zümresine dahil etsin. Amin.
  • 2 Ay Önce

Hüseyin Aydın

Uçurun uçurun bakalım. 

Müslüm ARSLAN Elbistan

Latif Bey sizden Allah razı olsun, yazınız için teşekkürüm az olur ama lütfen kabul ediniz.
  • 2 Ay Önce

Sempatizan

Abide bir şahsiyet. İzinden iz tutup gidebilenlere ne mutlu!
  • 2 Ay Önce

Mehmet uzun

Allah razi olsun Latif agabey.Hulusi agabeyi cok guzel anlatmissin

Tebrikler..

Nur içinde yatsın..
  • 2 Ay Önce

Gökçek

Hırkayı kaftanın altına giymek... sizin bu ifadenizi kırk yıl önce bir yazınızdan okumuştum... Albay Hulusi abiye bu tabir ne kadar uygun düşmüş... baki selamlar
  • 2 Ay Önce

DAVACI

MAALESEF NE HAZİN Kİ. BU MUHREME DE MASON AJAN B. BERK İN OYUNUNA GELİP DAVADAN AYRILIP BÖLÜCÜLERE KATILMIŞ.
  • 2 Ay Önce

Cuma Boyner

Mason olmayan mı var? Ajan olmayan mı? Ne it belli ne kurt. Allah azılının azısından muhafaza eylesin.

Nedret

Yorumunda iki iftirayı birden dillendirmişsin. Birincisi Bekir Berk gibi bir İslam kahramanına attığın iftira. İkincisi, Hulusi Yahyagil gibi bir feraset abidesine yakıştırdığınız aldanma. Allah hidayet versin...

Muzo

İnsanlara kudsiyet atfetmeyin, sonra manyağın biri çıkıyor kendini bir b... zannedip devlete karşı darbe yapmaya kalkışıyor.
  • 2 Ay Önce

Helal olsun Muzo Bey

Muzo çok haklısın. İnsana kudsiyetin sonu insana tapmaya varıyor. Hakikate tahammül edemeyen ajanlar beğenmemiş. Hangi ajan tövbe etti?

Amin

Mühim bir ilim sahibi olan Albay Hulusi Yahyagil Bediüzzaman’ın ilk talebesi sayılır. Yazar Latif Erdoğan’ın kadirbilirliği takdire şayandır. Elhamdülillah. Altını sarraf bilir.
  • 2 Ay Önce

Şîr

Hulusi ağabeyi üstada getiren kişi şeyh Mustafa idi. Üstad, şeyh Mustafa'ya ara sıra 'Tembelsin! Risaleleri müridlerine okut, neşret'! diye kızardı. Şey Mustafa da üstad kendisine ne zaman kızsa 'Üstadım ben de size Hulusi'yi getirdim' der, onu şefaatçi ederdi. Üstad da affederdi. İhlâsı kazanmak başlı başına bir cehd yolu iken, bir de o kazandığı ihlâsı ömür boyu devam ettirmek ancak o nasipli muhlâsın işidir. Hem Hulusi ağabey, ihlasda, talebelikte ve hizmette birinciliği kazandığı dönem itibarıyla düşünülmeli. Kimler arasında birinciliği kazanıp muhafaza etmiş bu zat? Aleladi kimseler arasında değil. Abdülmecidler, Sıddık Süleymanlar, hafız Aliler, Hüsrevler, muhacir Ahmedler, Şamlı tevfikler, Zübeyrler, Sungurlar, Bayram yükseller, Hüsnü Bayramlar arasında birinci olmuştur. Elbette o sıra dağlar arasında bu makama ulaşması onun hakikaten durduğu yerin insanı olduğunu gösterir. Suni ilaveler, Hüsnü zannın eklediği meziyetler, çaresiz nazarların yüklediği kurtarıcı vasıfları yok. Hakiki ihlas, hakiki insan. Allah ebediyette buluşmayı nasip etsin.
  • 2 Ay Önce

Vah vah diyen zavallı

Malzeme buldum diye “ Şefaat” kelimesine takılmışsın. Niyetin şer olunca kelamın da habis. Zavallı zır cahil…

Vah vah

Cahil......

Vah vah...

Şunlara bak, kimleri şefaatçi ediyor. Şefaatin Allah'tan gayrısından istenmeyeceğinin bile farkında değil zavallılar.

Yorumlar

Allah cc razı olsun. Hulusi abiyi çok güzel anlatmışsınız. RABB'İM bizlere de böyle muhlis şahısları emsâl alıp Risale-i Nur eserlerini anlayarak okumayı ve İman Hakikatlerini hissederek yaşamayı nasip etsin İnşallah.
  • 2 Ay Önce

Seyda

Nur’un birinci talebesi Albay Hulusi Yahyagil’i ne güzel anlatmışsınız. Allah ondan da sizden de ebediyen razı olsun. Böylesi mana büyüklerinin sayısını artırsın. Amin.
  • 2 Ay Önce

İzmirli öğretmen

Risale-i Nur külliyatı harikalar harikası. Kur'an'dan sonra Dünya'da en çok okunan kitaplar. 12 ciltten oluşuyor. Rabbime sonsuz şükür. Bana nasip etti. Ailece her gün ders yapıyoruz.
  • 2 Ay Önce

Adamın birine

İ.’nin biri Risale i Nur a bela demiş. Ne yazar? Kötü söz sahibine rücu eder.

Adamın biri

Belanı bulmuşsun, desene
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23