• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ezan-ı Muhammedî 74 yıl önce özgürlüğüne kavuştu

46 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Ayhan

Hocam çok kıymetli bilgileri kayıt altına alıyorsunuz hangibirini söyleyeyim, hangibirini örnek sunayım hepsi birbirinden önemli, işte bunun için size minnettarız. Mevlam çalışmalarınızda güç versin, sağlık afiyet versin, yolunuz açık olsun inşallah.
  • 3 Ay Önce

Doğu

Menderes ve arkadaşlarına allah rahmet eylesin ve ezanı türkçeye çevirenlerin ateşi bol olsun p...kler .
  • 3 Ay Önce

Aybuke

Sayın hocam Kalemine sağlık durumu güzel anlamışsınız......
  • 3 Ay Önce

Mehmet

Ezanı Türkçeleştirmenin amacı ne idi Yahudinin başındaki şapka ne amaçla kanunlaştırıldı. Bütün inkilaplar sözde Türklük uğruna yapıldı ise inkilaplarda Türklük yok Harf inkilabı İngiliz alfabesinin harfleri Şapka inkilabı İngiliz şapkası Medeni kanun İsviçre ceza kanunu İtalya Laiklik kanunu Fransa'dan Avrupa yı medeni olarak gören yazılar demeçler Savaştığın devletlerin kanunlarını almak kıyafetleri ni almak.Onları medeni toplum olarak görmek.Savaşta yenildiğinin göstergesidir.Yada başından beri onlara çalışıyordu. Mantıklı ol londrayı Osmanlı işgal etse idi kraliçe kral aşağılanıp İstanbula gönderilse idi bir tane siyah saçlı siyah gözlü bir İngiliz subay kontrolü eline alsa idi Osmanlı lar bu arada londrayı terketse idi akabinde bu İngiliz subay şapkayı atıp bir anda sarık lı fesliçıksa idi.Sarık ve fes kanunu çıkarsa karşı koyan İngilizleri assa idi Sonra Osmanlı Arap harf inkilabı yapsa idi krallığı ve kraliçeliği kaldırsa idi.Soyadına ataingiliz koysa idiOsmanlıdan müslüman teba yerleştirse idi.Öldükten sonrada büyük bir kubbeli türbe yapılsa idi.Sonra her tarafa tuğraları yapıştırılsa kanunlarla korunsa İngilizler ne düşünürdü acaba çaktırmadan işgalmi edildik diye düşünürdü ama söylemek için cesaret edemezlerdi.
  • 3 Ay Önce

Çetin

Yorum yapanların çoğu islam düşmanı olduğu, dinden imandan uzak oldukları, maneviyat yoksunu oldukları kesin,Rabbim ıslah etsin.
  • 3 Ay Önce

Hilmi şendil

Ben arabistanda 2 yıl kaldım burada kurban bayramına kavurma bayramı diyorlar.
  • 3 Ay Önce

Dayi

Sizin Dua niz kabul görmüyor Allah katında. Görüyoruz Ezan lı ülkeleri, insanları. Fakirlik orada, cahillik orada, kan orada, gözyaşı orada, çaresizlik orada. Zengin ülkeler,mutlu ülkeler Müslüman olmayan ülkelerdir ekseriyetle. Neden. Bu sorunun cevabı çok önemli. Eğer 1300 sene önce uygulanan din kurallarını bugün uygulamaya çalışırsanız, millet dinden sogar. Din uyuşturucudur. Sorgulanmaz, soramazsınız akla bilime uygun olmayan uygulamaları. Elestiremezsiniz örnegin cariye düzenini, kölelik düzenini, ganimet düzenini. Sorma, biat ol istiyorlar. Sorarsan maskeler düşer çünkü.
  • 3 Ay Önce

Ben

Yazınız, arzu ve amaçlarınız çok güzel. Allah sağlık ve başarılar versin. Fenci olmama rağmen Tarih derslerini çok severim. Ankara’da, Orta öğr.mimde çok yaşlı olan sevgili tarih hocamızın, sayfa adedine göre puan verdiğini bilenlerden öğreninceye kadar ilk yarıyı zayıf ile bitirdim. (Yeminle söylüyorum) sonraları, zaten 1.5 sayfa tutan doğrulara ilave olarak (arkadaşların yaptığı gibi) maçları, filmleri yazarak 6-7 yaprak ile 7-8 puan alırdım. O emekli olunca gelen hocamız sanki kendisi savaş meydanındaymış gibi anlatırdı. Çocukken, rahmetli dedemin, köydeki evin avlusunun bir köşesine sevabına açtığı misafir evine gelip kalan misafirlere yengelerim akşam yemeğini getirir ve sonra savaşlara katılmış yaşlıların sohbetleri başlardı. Katıldıkları savaşlarda olanları, yaralananları, şehit olanları, galibiyetleri, sonraları millete yapılan akıl almaz zulümleri, Ezan’a ve Kurana ve öğrenimlerine yapılanları, 1950 de Rahmetli Menderesin gelişini, Ezan’a saygısını ve daha neler… İşte onlar, tarihi bizzat yaşamış gerçek tarihçileri dinlemek, okuduğum ve herkese okumanın nasip olamayacağı en önemli tarih derslerimdi.
  • 3 Ay Önce

salih

chp diye yazılır zulüm diye okunur
  • 3 Ay Önce

SANA

salih SEN ONU EBENE SOR O SANA ANLATSIN CHP'NİN ONLARI TECAVUZCU YUNAN ASKERİNİN ÇIRIL ÇIPLAK ÇİFTE TELİ OYNATMAKTAN TECAVUZ ETMESŞNDEN HAÇ ÇIKARTIRMAKTAN İZMİR METROPOLİTENİNİNİN VAFTİZİNDEN NASIL KURTARDIĞINI SANA ANLATSIN ANCAK ANLARSIN

Dayi

Ezan Arapça okutuluyorda ne oldu? Sokaktan çevir 100 kişi en az %99 u Türkçe çevirisini bilmez, anlamaz. Demekki Anlamasınlar diye Arapça okunuyor. Anlamadığım birşeyin bana hiçbir faydası olmaz. Ezanında kimseye bir faydası görülmemiştir. Arap geleneğidir, yezit'i, Muaviyeyi atası görenlerin uygulamasıdır.
  • 3 Ay Önce

Batı aşkı

Ülkede ezan İngilizce, Fransızca, Yunanca okunsa değil ses çıkartmak medeniyet geldi diye sevinirsiniz.

ELİNDE

ayı ONAYINDAN GEÇTİĞİNİ NERDEN BİLİYORSUN NOTER ONAYIMI VAR ELİNDE ÜFÜRÜKCÜ

Molla kasım

Yuh olsun sana rafizi meşrep sahtekar ezan rasülüllah efendimizin dolaysıyla Allah cc ın onayından geçmiş bütün islam alemi kabul etmiş ama siz kabul etmeyip hz muaviye r a ve yezidle bağ kuruyorsun ya pes doğrusu yoksa hz ali r a türkçe ezan taraftarımıydı dünyanın bütün gavurları Müslüman olurda siz asla müslüman olmazsınız sesinizin gür çıkmayacağı günlerde gelir elbet münafık zümre Allahın cc laneti üzerinize olsun.

Neden

Neden incil,tevrat kursları yok,kuran kursları var?
  • 3 Ay Önce

SENIN

senin gibi imansızların küfrü artsın diye. neden i bu

Molla kasım

Sen git aç yap vazifeni boş boğaz

Reşat Bölükbaşı:Kurban Bayramınız Mübarek olsun,Cümlemizin

Yazınızda 74 yıllık esaretten bahsediyorsunuz ama o yıllarda A Menderes vardı,Diğer işlere girmeyelim,sevabınla günahıyla orda kaldılar. İlk Türkçe ezanın İKİNCİ ABDÜLHAMİT dönemindedir,kitabınızda bunuda yazın.Selamlar
  • 3 Ay Önce

Okur

'ikinci dünya savaşından sonra bütün dinler peygamber ve kutsal kitaplar din olmaktan çıkarılıp NATO dini ve siyaseti olmaya dönüştürüldü. "Ruslar Kars'ı istiyor" yalanı ilede geliştirilen atmosfer sonucu Türkiye olarak Kore'ye asker gönderdik. bir kaç yüz "şehit" verdikten sonra hem askeri hemde siyasi olarak NATO'ya girdik. Yine ikinci dünya savaşından sonra "sscb dinsizdir, dinlere baskı yapıyor, yasaklıyor, kominizmi getirmek istiyor, Allah yoktur diyor, tüm dinlere ait inanç yerlerini kapatıyor, din adamlarını tutukluyor, Ana bacı tanımıyor, mum söndürüyor, komünizm sistemini getirmek istiyor" propagandaları altında tüm dünyadaki dini inançlar ve inanan toplumlar kandırılarak NATO'ya üye oldu. ABD ve Avrupa ülkelerinin emperyalist olanları dinlerin Mekke'si oldu. Dünyadaki tüm askeri darbeler NATO ile başladı. Dünyadaki tüm ibadet yerleri (kilise, cami, sinagog) ve din adamları NATO için anti komünist mücadeleye girdi. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ibadet yerleri komünizm ile mücadele dernekleri din adamları ise dernek başkanları gibi çalışmalar, vaazlar, propagandaların yapıldığı yere çevrildi. NATO üyesi ülkelerin dindarları, din adamları batılı ülkelerde okumaya, ibadet yerleri açmaya davet edildi (fetö) ve desteklendi. NATO ve ABD'nin dini kullandığınıı gören (Erbakan) din adamları baskılandı, susturuldu, tutuklandı, darbelere maruz bırakıldı. ABD ve AB'nin gelişmiş emperyalist ülkeleri İslam'ı ve İslam'ın tüm degerlerini sever pozisyonuna girdi. ABD ve AB'nin emperyalistleri "İslâm" adı altında örgütler, partiler kurarak dünyadaki birçok yönetimlere savaşlara müdahalelerde kullanıldı. Kur'an yakmalar, cami'lere saldırılar, Hz Muhammed'in karikatürleştirmeler, İslam'a hakaretler, İslam düşmanlığı gibi olaylar pek fazla yaşanmadı. Sscb yıllarında NATO için terör, savaş gibi yerlerde rahatlıkla kullanılan İslam ve İslam'a inananlar İslam dinini inanç olmaktan çok terör için kullanılan insanca çevirdi. Soğuk savaş için bu kadar kolay kullanılan İslam ve İslam'a inananlar Allah'ın gönderdiği din olmaktan çok soğuk savaş için var olan din olarak görüldü.
  • 3 Ay Önce

Yorum

Kardeşim olayı çok güzel özetlemişsin emeğine sağlık

okur

niye ALLAH(hasa)Turkce bilmiyormu?
  • 3 Ay Önce

OKURA cevap

sünnet e saygıdır bir yerde ezan. ezanına dokunursan müslümanın, kafir uşagı olarak kalırsın hafızalarda tarih sayfalarında

Molla kasım

Sanane müslümanın ezanından sen git mabadinle yahudi borusu öttür magablinede kilise çanı taktır zıpır

ZENCİ

BİZ TÜRKÜZ TÜRKCE OKUMALI 
  • 3 Ay Önce

BENCE

bence senin ezan ile alakan yok. boş yapmana da gerek yok haliyle. türklükle ezanın alakası yok

OLUYOR

molla ARAPCA KUTSAL DİLMİ Kİ ZENCİNİN NAMAZ ÇAĞRISI ARAPCA OKUNCA KUTSALMI VAHİ Mİ OLUYOR

Molla kasım

Okuda görelim gavurlukda eline su dökemeyecekleriniz bile bunu başaramadı hele sizin gücünüz hiç yetmez 

Vehbi

Ben Müslümanım diyenlerin çoğu daha 'ilah' kelimesinin etimolojij anlamını bilmiyor,birçok cami imamı da bilmiyor,bilenler dayatma vaaz'ın dışına çıkamıyor.Haliyle vatandaş nedve ci fırkacı olurken bir acayip İslam diye şirket dinine tabii olmuşlar.Yazacak cüretiniz varsa işin bu tarafını yazınız.Millet'e karara çekmesiniz
  • 3 Ay Önce

Vehbi

Karara değil kavara olacaktı.Kur'an nın terim ve kavramları basit bir kelimeyle karşılanabilseydi,Moiz Kohen nin kuluçka artığı türkcüerimiz doğru düşünmüş olurlardı.

Cevher

Hocam din üzerine yapılan manipülasyonlar sadece ezanla sınırlı kalmadı,m.kamal rahat durmadı bu sefer camilerde türkçe Kur'an okutuldu!Senin bunları bilmen gerekir,harf inkılabından sonra millet Kur'an-ı anlayabilsin yalanıyla ya da aldatmacasıyla ezanın türkçeye çevrilmesinin ardından yüce Kur'an türkçeye çevrildi.
  • 3 Ay Önce

Nuh

Türkçeye çevirince ibadet ve dindarlık oranı nasıl bir atılım ve sıçrayış yaşadı da abd ve ingiliz kölesi bir millet olduk? Milletin evletları tarzan ve tarzanca hayranı!!!

BUMU

cevhersiz  ALDATMACA DEDİĞİN BUMU SANKI ARAPCASINI OKYUPTA ANLYORDA

DİYİP

SANKİ OKUYUP ANLIYORDA ANLAŞILSIN YALANIYLALA DİYİP 

Yorum

Kötü mü oldu i insanlar Allah yüce kitabımızda insanlara ne diyor ne anlatıyor Türkçe sayesinde öğrendiler Kuranın Türkçe ye çevrilmesi birilerini neden bu kadar rahatsız etmiş olabilir bir türlü anlayamadım

Nahit sazoglu

Ülkemizde ekonomik gelişmeler ancak demiryollarıyla olacaktır denizciligimizi devlet politikası yapmaliyiz petrol şirketleri otomotiv şirketleri otobüs şirketleri lastik şirketleri cumhuriyet kurulduğundan bugüne kadar demiryollarini engellemişlerdir körfez yeniden canlanıyor her ilimize hızli tren yapmaliyiz yük taşıma demiryollarıyla olacaktır gizli dünya devleti BM NATO IMf dünya Bankası UNESCO İsrail'e çalışmaktadır rockfeller Rothschildler Yahudilerin lobisi siyonizmdir kökleri dışarda olan zararlı yapilar lions rotary kulüpleri mason locaları acilen İçişleri bakanlığı tarafından kapatilmali siyon protokolleri devam ediyor
  • 3 Ay Önce

BAK

okumaz BABANIN PARASIYLAMI KURULDU AHMAK KURDUĞU SANAYİ. İŞLETMELERİNE SAĞLADIĞI İSTHTAM VE İHRACATA BAK

ANCAK

İSPANTOLA VE ALMAN SİEMENSİN YAPTIRDIĞIN GEMİ VE TRENLE KALKINAMAZSIN ONLARI KALKINDIRIRSIN ANCAK 

okur

is bankasi ?

Allah razı olsun

Bayram Mübarek olsun..
  • 3 Ay Önce

TOLGA

Sanırım 2024 yılında İslam alemi için kurban bayramı, ama Türk milleti için “Ezan ve Kurban bayramı” demek daha doğru olacak. Bu sene iki bayramın tevafuk etmesi makus tarihimizi tekrar hatırlamaya vesile oldu. 1918'lerde Ziya Gökalp'in önerileriyle başlamıştı Türkçe ezan ve ibadet çalışmaları. İlerleyen süreçte halkın kendisine dayatılan İslam düşmanlığına mukavemet sağlaması hasabiyle aslında DP nin doğal olarak güçlenmesine de vesile olmuştu. Bu dayatma bundan öncekilerle birlikte halkın kalbinde malum partinin üzerinde bir karalanet gibi hala devam ediyor. Ebediyen de üzerlerinden silinecek gibi görünmüyor.
  • 3 Ay Önce

BİR

LANET FEDAL OSMANLIDIR AT NALI TIRPAN KOYUN KIRPMA MAKASI BİLE ÜRSTEMİYORDU İNGİLTEREDEN ALINIYORDU ORDAN BİRDEN BİRE ENDÜSTÜRYEL ÜRETİME GEÇEMİYORSUN CAHALET DİNİ TAASUP YILLARCA KARA BULUT GİBİ ÜSTÜMÜZDE DURUYOR BİR TÜRLÜ YIKAMADIK

İzmirli

CHP'nin elinden gelse daha beterini yapar. İşte süleymancılar bu CHP'ye oy veriyor. Yuh olsun
  • 3 Ay Önce

ŞİMDİ

izmirli DAHA BETERİNİ O SANA ANLATSIN YUNAN ASKERİ E YADA HAÇ ÇIKARTIRAMADIYSA YADA METROPOLİTAN HACIYAKIS VAFTİZ EDEMEDİYSE HEPSİ CHP SAYESİNDE KURTULDU 

okur

suleymanci yurtlarinda 

Okur

Bedava mı dağıtıyorsunuz.
  • 3 Ay Önce

::::

Senin bedava verdiğin bir şey var mı?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23