• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Montesquieu ve Batının Türk’e bakışı

28 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Alamancı

İğneyi kendine batır çuvaldızı başkasına diye ata sözümüz var. Almanya ve gurbetçiler için konuşursak. Burda almazlar kuralcidir çalışkandır kanuna kurala uyarlar. Hepsi değil ama büyük bir kısım turk ve yabancılar çalışmadan kazanma, siyah çalışma, vergi kaçırma, kaçakçılık kuralları ihlal vs vs ile taninirlar. Turkiyede 4_5 evi olup almanyada sosyalden geçinen birçok vatandaş var. Simdi bizim Türkler burda İslami ve Osmanlıcılık iyi temsil etselerdi dürüstlük ve çalışkanlık örnek olsalardı emin olun bugün almazlar türkülere farklı bakarlardi aynısı diğer Avrupa ülkeleri içinde geçerli. Burda kimse bir türkün yanindında çalışmak istemez mesela hani aynı ırktandik iş paraya gelince turk çok çalıştırır az para verir derler. Anlayacağınız birde bu açıdan bakın derim.
  • 3 Ay Önce

Bozok

Aynen öyle. Başkan Erdoğan bir taraftan en az 3 çocuk diyor, aileyi korumayı hedefliyor, öte taraftan çalışan kadın artsın diyor. İki olay birbirine ters bir olaydır. Çalışan kadın arttıkça aile biter nitekim hızla bitiyoruz. Boşanmalar hızla arttı. Başkan Erdoğan ihtiyarladı galiba eskisi gibi iyi analiz edemiyor.
  • 3 Ay Önce

İbrahim Alkılıç

Batıyı geçtik, içimizde ki batıcıları ne yapalım. İzmit'teki okul açık saçık giyinmeyen öğrenciyı içeriye almadı. Pek dindar eğitim bakanımız ise; Bakanlık olarak incelemeleri yapacağız.' dedi. Bakan dindar ama işi bilmiyor. Önce yetkilileri açığa alırsın; sonra incelersin. Dedimya işi bilmiyor, birde bakan olmuş. Reise bu aciz insanları kim tavsiye ediyor acaba?
  • 3 Ay Önce

KADAR

EĞİTMİYOR DONAYMIYOR SER SEFİL CAHİL BIRAMIYORSAN NÜFUSUN ARTIRMANINDA KİMSEYA BİR FAYDASI YOK KÜLFETİ VAR ANCAK MUHTAÇ İNSAN SAYISINI ARIRIRSIN O KADAR
  • 3 Ay Önce

Çocuk fabrikası

Ben 5 çocuk yaptım şimdi bakamıyorum!
  • 3 Ay Önce

Seyine sağlık

Durmak yok. Devaammmm!

Hikmet Yılmaz

Türkiyem sıkıntıya (Allah korusun) girince ilk yardıma "sadece Azeriler yardımcı olur'.' ( Bir yıl sonra Bursa'da ) başlıklı makaledeki ifadeni kınıyorum...Özbek,Türkmen, Tatar,Uygun, Azer bir boydur; Karapapak, Kırgız,Kazak bunlar bir soydur. TÜRK'ÜN TÜRK'DEN BAŞKA DOSTU YOKTUR. Not: Irak ve Suriye'deki Türkmenler ile suyun ötesinden gelenlerin bir tutalamayacağınıda iyi bilyoruz.
  • 3 Ay Önce

Göktuğ

Türkiye'nin nufus artışına en iyi çözüm Almanya, Avusturalya ve Kanada'nın yaptığı gibi sunni müslüman olan ülkelerden(Afganistan, Türk Cumhuriyetleri, Suriye ve Rusya'da ofisler açarak ihtiyacı olan işlerde çalışacak genç nüfusa vatandaşlık vermektir. Bu durum hem ülkemizde ekonomik hayata dinamizm katacak hemde ükemizdeki iş gücü açığını kapatacaktır. Bu yapılırken iyi araştırma yapmak lazım vasıfsızları, psikopatları uyuşturucu müptalalarını almamak gerekir.
  • 3 Ay Önce

İbrahim Alkılıç

Soru: Batı müslüman Türkü nasıl görüyor, içimizde ki batıcılar nasıl görüyor? Cevap: İçimizdeki batıcı gavurlar, netenyahu ve abd yani bütün İslam düşmanı gavurlar öldürülmesi gereken böcek, haşarat gibi görüyor bizi. Ama diyor daha sırası gelmedi. Rabbim belki bize fırsat verecek, kimbilir.
  • 3 Ay Önce

Erdal

 bu hafta içerisinde sivasda toplu tasımaya ve ekmeğe zam geldi 7 TL olan ekmek 19 TL oldu oranı siz hesap edin bellimi olur 
  • 3 Ay Önce

TEPİNİRDİNİZ

erdal BBP PARTİLİ EKREM OLSAYDI ÜSTÜNDE TEPİNİRDİNİZ

Erdal

Özür dilerim ekmek 10 TL oldu

Görüş

Avrupa'nin felsefesini kanun yaptık. Kendilerinin bile yaşamadığı yaşama şekline kul olduk. Şimdi kendimizi nasıl kurtarırız diye çözüm arıyoruz. Ak parti dönemi dini kullanılan manivela konumuna getirdi. " dönemem diyorum öf öf, sen Dön diyorsun"
  • 3 Ay Önce

KADAR

görüş ZATEN KULDUN KULUĞA DEVAM ETMİŞSİN O KADAR

Erdal

İdris bey geçen günkü yazınızı okudum neredeyse ülkede fakir yok diyecek gibiydin. Bir dönercinin veya bir pastanenin dolu olması ekonominin iyi olması anlamına gelmiyor. Artık yeni nesil çalışan kendisi gibi çalışan biri ile evleniyor ve ortalama gelir yüzbini buluyor. Bu kesimde zaten mutfak yok hep dışarıdan yeniyor. Çalışan tek maaş ve ev kira ikide çocuk varsa Allah yardım etsin işi zor. Özellikle temmuzdan beri emekli mağduriyeti ile ilgili yazdım. Ne garipki iktidar taraflı medya hep üzerini örtme derdindeler. Ben vatanımı dinimi milletimi bayragımı ve özellikle reisi çok seviyorum ama bu yanlışlara yanlış dememi engellemez. Evet bu ülkede bir problem var, problemin adı gelir dagılımı adaletsizliği . Ülke olarak büyüyoruz gelisiyoruz yatırımlar devam ihracat tamgaz merkez bankası doldu ama isçiye memura vekile gelince var ama emekliye gelince yok. Bana bunu biri acıklasın . Evet onbinlira birilerin çocuklarının günlük haslıgı birilerinin bir vakit yemek parası. Ayrıca emekliye seyyanen ve ek gösterge verilmedi yani vaad edilen vaad yerine gelmedi. İdris bey dert çok lakin batı hiç bir zaman nedeni olmamıştır batının zenginligi sömürdügü ülke insanlarının kan ve gözyası üzerinedir. Biz inanıyoruzki bu ahlar batıyı bir gün tarumar edecektir. Sizden istirhamımı temmuzdan beri emekliyi öteleyen görmezden gelmenin sebebi nedir.
  • 3 Ay Önce

Erdal

Yorum yapanlara cevap. İktidara destek vermemde doğru yolda oldugumu biliyorum. Lakin işlerin sakat gitmesinde sıkıntı var. Yanlışı eleştirir doğruyu savunmak insan olmanın geregidir

Net

Senin iktidara destek ver sonra ağla iyi olmuş

okur

ohhh ohhh göz göre göre seni ac birakani destekliyorsun sonrada sikayet ediyorsun

Akademisyen

Chpkk yazanlar nerede?
  • 3 Ay Önce

İdris dede....

Hacı abi, aşağıdaki yazıyı senin yazmadığına, 11 yaşındaki torununa yazdırdığına çok eminim. Ya da senden habersiz, senin şifre ile girip torun yazmıştır. Başka izahı olamaz. "Felsefi olarak etkilendiği bu Türk düşmanının görüşlerini hayata geçirmek yerine, Mustafa Kemal padişah gibi ülkeyi yönetmiştir." "Çünkü Türkiye’nin de nüfus artış hızı düşmektedir. Halk zenginleştikçe evlenmeyi unutmaktadır."
  • 3 Ay Önce

Mehmet 71

Teşekkürler hocam.son zamanlarda okuduğum en doğru en güzel ve isabetli makale.ne olur müslüman kadını çocuklarını yetiştirebilir şartlara ulaştıracak hale getirelim.en az üç çocugu olan anneyi mutlaka emekli edelim.çocuk adedine göre azda olsa bi ücret verilsin.sgk aylık pirimini devlet ödedin vs.çok teşekkürlet.ne olur yazmaya devam.aileler batıyor.batıyoruz....
  • 3 Ay Önce

YOK

mehmet 71 EĞİTMEDİKCE İNSANLIĞADA ÜLKEYEDE BİR FAYDADI YOK

gavurdan ne varsa kopyaladılar

"Mustafa Kemal padişah gibi ülkeyi yönetmiştir.".. yazmişsınız hazmedemeyen yobaz laik çok olur..
  • 3 Ay Önce

Okurr

Cok cocuk yap kafayi ye önce millet vekilleri o kadar paraya zenginlige karsi 6 cocuk yapsin sonra halk dusunur
  • 3 Ay Önce

İzmirli

Kadınlar yuvalarından çıkıp beşeri yoldan çıkarmış. Yuvalarına dönmeli. Ev hanımlarına maaş bağlanmalı. Maalesef Ak parti kadın istihdamında CHP'yi geçti. Tuzağa düştü.
  • 3 Ay Önce

PALAVRA

itmirli BÜTÜN DERDİNİZ. ÇÜ.... ÜZ NÜFUS MÜFUS PALAVRA SAPIKLAR

KUMA

izmirli zındık İÇERİYE KAPATINCA İNSANLIKTAN ÇIKARIP KÖLE KUMA CARİYE OLMUYORMU .....

Muhammed

Çok doğru tesbit katılmamak elde değil söyledikleri kadın istihdamını artıracağız o zaman çocuk bekleme.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23