• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fahiş fiyatçıları bitirmeden enflasyon bitirilebilir mi?

57 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Reşat Bölükbaşı

Mesela bu hırsızlar kimmm?
  • 2 Ay Önce

mutlu karadoğan

zincir marketlere kayyum atanmadığı sürece bu teröristleri kimse ve hiçbir tedbir durduramaz.
  • 3 Ay Önce

Mehmet

Ne oldu dünya lideri üç tane markete söz geçiremiyormu yazar bey eyyy marketler diyemiyormu hem ekonimiyi perişan yanlıs politika uygula sonra halkı aç gözlükle suçla kendi becerisizlini halka yüklemeyin
  • 3 Ay Önce

Murat

Burada laf olsun diye yazan aklınca muhalefet yapcam diyen tipler var iktidarı kimse allayıp pullamıyor rahat olun ama iktidarı eleştirecekseniz yeterli önlem almıyor can yakmıyor fırsatçıya terörist muamelesi yapmıyor diye eleştrin amma fırsatçılığı yapan namussuzlara tek laf etmezseniz o zaman söylenenler zorunuza gitmeyecek ki bu tiplere çok güzel laflar edilerek yadedilyorlar içleri rahat olsun
  • 3 Ay Önce

Ökkeş Karalı

Bizim köy kahvesinde 1 bardak çay 4 lira. Ayda 10.000 lira maaş alan emekli köy kahvesinde bile çay içemiyor. Akşama kadar caminin bahçesinde pinekliyor.
  • 3 Ay Önce

turgay koç

çözüm çok basit yiyecek içecek vede temizlik maddelerinin üzerinde fabrika çıkışı parekende fiyatı yazılsın ne yasaya ne polise nede zabıtaya gerek yok bakın latif bey finiş bulaşık tapleti aldım ultumate pulus 40 lık bimde 190 lira migrosta 400 lira inanın üzerinde fiyatları fabrika çıkışı yazılsın pahalılık diye bir şey kalmaz adanadan selam vede sevg
  • 3 Ay Önce

acilin ben ekonistim

ekoniminin sorumlusu benim ben diye kim demisti bay kemalmi?
  • 3 Ay Önce

Zeydan

Milletin artık dayanacak hali kalmadı Bu da böyle biline
  • 3 Ay Önce

ŞEREFLİ TS

Ey gidi yazar iki uşağım var asgari ücretliyim spor kuluplerinin vergi borcunu kolaylaştıranlar hurda arabamın vergisini veremedim diye haciz yolladılar bırak oraya buraya çamur atmayı insaf lütfen
  • 3 Ay Önce

Oğuz Han

Ekonomi uzmanı olmadığınız belli. Bilmediğiniz konuda yazmak acaba nasıl bir duygu? Fahiş fiyatların kralı İstanbul havalimanında. Hükümet burayı bile kontrol edemiyor. Kalmış ki tüm Türkiye. Nerdeee?
  • 3 Ay Önce

Uzman mı dedin

Bunlar hiç bir seyden anlamaz. Fakat herbokolog gibi her konuda ahkam keserler.

Sehavet

Geçen Yıl Otobüs Terminalinde 2 TL. olan tuvalet ücreti daha bir yıl olmadan 7,5 TL. olmuş. Büyükşehir Belediyesi BURULAŞ a sordum cevap vermediler. Adımı telefonumu yazmama rağmen kimliğimle ilgili daha başka bilgi istediler. Bu Basit bir olay gibi ancak insanımızın zihniyetini ve ilgililerinde ilgisizliğini gösteriyor. Velhasıl Atasözümüz var Kör tuttuğunu kucaklıyor diye, yapanın yanına kar kalıyor.
  • 3 Ay Önce

Cafer

Hepsi hikaye Latif hocam Benim pek umudum kalmadı Temmuzda memur emekli zammı var Fırsatçılar bekliyor
  • 3 Ay Önce

Devran değişti

Artık yolun sonuna doğru geliniyor yerel seçimde millet Devran değişti dedi bu böyle gitmez ve gitmemeli dedi ve kimileri sarı kart gösterildi diyor halbuki millet kırmızı kartı gösterdi artık millette kanaat oluştu oluşan kanaattanda geri dönüleceğini zannetmiyorum sonuç olarak Devran değişti iktidarın değişimiylede bütün bu sancılar bitecek artık geriye dönüş yok ok yaydan birkere çıktı.
  • 3 Ay Önce

aklıselim

Kimsenin inancı beni ilgilendirmez ama benim bildiğim müslüman hiç bir ahvalde yalan söyleyemez. Erdoğan nasıl seçim ekonomisi uygulamadı diyebiliyorsunuz? EYT başlı başına ülkenin geleceğinin felaketi idi. Ben mi çıkardım eyt yasasını? Karşılıksız parayı muhalefet mi bastı? MB rezervlerini, doları baskılamak için elde ne var ne yok muhalefet mi sattı. Bütün dünya Merkez Bankaları ülkelerinde oluşan enflasyon başkaldırısına faiz artırımı ile karşılık verirken, Edoğan emirle faiz düşürtüp ülkeyi akıl almaz faiz girdabına ve enflasyon belasına sokmamış gibi yazarak halkı yanıltmaya çalışmak nasıl bir doğru sözlülüktür. Ben ekonomist değilim diye saçmalıklarınıza kılıf aramayın. Ekonomist değilseniz haddinizi aşmayın. Sizin önerdiklerinizin tersini yapan batı ülkelerinde her şey tıkırında giderken biraz düşünün bizde her şey neden tepetaklak. Böylesi bir faize ve servet transferine hiç bir ekonomi değil hiç bir ülke dayanamaz. Bu ülke böyle yalancı basını, böyle talanı ve yağmayı hiç bir döneminde görmedi. İki şişe su ile bir kilo peynir fiyatı peşine milleti koşturup büyük talan ve yağmayı, israfı gizlemeye çalışmayın. Sizin inancınıza göre bu büyük günah olmalı. Ben islamı böyle öğrenmiştim.
  • 3 Ay Önce

Murat

Şimdi sen ekonomistsin değil mi? Benim uzmanlık alanım da iktisat şimdi sana Keynes ya da merkantalist veya ortadox politikaları anlatacak değilim para ya da maliye politıkası araçlarından mevduat munzam karşılığı veya reeskontdan da bahsetmeyeceğim okun kanununa ya da GSMH ve temel rasyolardan da konu açmıcam nasılsa bilirsin bu basit iktisat kuramlarını king kanunu cobweb kuramı produktivite de senin uzmanlığındıe diye düşünüp cahilce yazmayalım hesabı olsun bir iki basit sual soracağım şimdi mesela kim faizler yükselince memnun olur? Bu ekonomiyi stagflasyon sürecine kadar götürür mü? 

Kurum

Kralll

aklıselim

Sayın yazar.Milleti yanıltmayın.Beş on lira kazık falan deyip dikkati dağıtmayın. 2017 yılına kadar hiç konuşulmayan konular şimdi neden gündemden düşmüyor?
  • 3 Ay Önce

adalet

İğneden ipliğe binlerce kalem malı zincir markete korsan olur böyle şeyler. Kazıklama var tamam hemfikiriz,Maliyet enflasyonuna ne diyeceğiz sayın yazar. 
  • 3 Ay Önce

Güven

Fırsat bilip fayda sağlamaya çalışan vurguncular konusuna bir şey demiyorum doğru ...AMa diğer taraftan belirsizlikle dolu bir ortam var enflasyon yüksek maliyetine hakim olamıyan kendinden emin olamıyan üretici ve esnaf korunmak için zam yapıyor çünkü önünü göremiyor bu da zincirleme fiyat artışı demek. Bu memleket benim hatırladığım 30 un üzerinde buyuklu küçüklü ekonomik kriz yaşadı onbinlerce iflasın olduğu dönemler oldu. Hep gününe uydurulmuş alel acele kısa vadeli politikalar kanunlar uygulamalar gelip gidiyor..Yaz Boz Tahtası gibi Hiç uzun dönemli garantili sağlam programımız olamıyor 3 gün sonra Mehmet Şimşeğin gitmeyeceği ne malum.. devlet dükkan işletir gibi davranıyor.
  • 3 Ay Önce

Ertürk

Fiyatlar her hafta yükseliyor veya yükseltiliyor market ve bakkallarca. Avrupa ülkelerinde böyle bir şey yok. Devlet yetkilileri veya sorumlularının görevinin gereklerini yerine getirmelerini bekliyor milletimiz.
  • 3 Ay Önce

Hamdi

Latif bey son derece haklısınız piyasalardaki bu utanmazlık son bulmadığı sürece enflasyonu düşürmezsiniz istediğiniz kadar ekonomik tedbirler alın
  • 3 Ay Önce

Paşa

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde her hangi bir köye git üreticiyle bir konuş latif, sadede topladığı eriğin ilaçlanması, elektriği, sulaması, işçiliği ve ambalajlanması bir kiloda yirmi iki lira tutuyor Ali bunun nakliyesini de ekle esnafın kazancını da koy oldu sana bir kilo erik yetmiş seksen lira, meyve cenneti canım ülkemde al sana bir kilo erik fiyatı Ali, yine meyve cenneti canım ülkemde kirazın kilosu yüz elli lira, çeyrek karpuz yüz lira latif sen hala ne sorumlusu arıyorsun güzel kardeşim,ha diyeceksin ki işte arada fırsatçılar var peki bir senede devletin belirlediği vergiler yüzde yüz kırk arttı Ali buna ne diyeceksin, askerlik borçlanması geçen yıl 17 bin TL şimdi iki yüz bin TL buna varmı diyeceğin Ali,peki iktidarın belirlediği süt, yumurta fiyatlarını kıyasla bakalım ortaya ne çıkacak hep birlikte görelim latif bey bak latif bey bir ülkede yüksek enflasyon yüksek faiz ve yüksek döviz olursa burda üreticide, besici de, çiftçi de problem arama kardeşim,kurdun kuzuyu kapmasından kim sorumluysa bize bunu yaz latif,yoksa vatandaş kim fırsatçı,kim kalpazan,kim stokçu,kim yanlış yapıyor ona bakmaz, vatandaş cebine bakar,TENCERESİNE bakar latif bilesin...(Not: geçmiş her iktidar döneminde de böyle fırsatçı böyle stokçular vardı niye hepiniz dönemin iktidarını eleştiriyordunuz ,o zamanlarda iktidarın yanında olaydınız ya).
  • 3 Ay Önce

son fahiş fiyat bükücü

Akaryakıta , köprülere yollara 1538 defa zam yap, gerçek enflayonu %150 yap , tarım ve hayvancılığı bitir ondan sonra fahiş fiyatcılara ceza :)))))))) Komik adamlar:))))))))))))) Sen kendin inanıyor musun bu yazdıklarına?:))))))))))))))))))
  • 3 Ay Önce

Yaman

Çok iyi ve değerli görüşler sunan bir yazı. Yazara hakkını teslim etmeliyiz. Yalnız sadece ceza kesmekle olmaz, cezayı fiyatlara yansıtarak vatandaştan çıkarırlar. Öncelikle fiyat kontrol komitesi oluşturulmalı, fiyat-zam-kar hadleri belirlenmeli, uymayan olursa ondan sonra ceza, hapis, kapatma, ticaretten men cezaları uygulanmalı. Bunlar yapılmadan doğrudan para cezası uygulamasının bir faydasının olmadığını yaşayarak görüyoruz. Madem Batı'dan serbest piyasa ekonomi modelini almışız (bu da doğru mu yanlış mı ayrı bir konu). Öyle ise Batı ülkeleri buna nasıl çözüm bulmuşlar da oralarda bu problemler yaşanmıyor incelemek lazım. Kurulacak fiyat komisyonu bu işlere bakmalı. Bu şart. Çünkü bu sorunlar hiç düzelmeden nice yıllardan beri kalıcı kronik hale geldi. Vatandaş yerli yersiz hükümeti suçlayıp duruyor.
  • 3 Ay Önce

Ahmet

Sayın yazar hükümeti allayıp yine suçu halka atmışsınız.bu iade baya iyisiniz.asil soyguncu devlettir.peki ekonomistim deyip ülkeyi iflas ettirene tek laf yokmu.hani o patlattığı iz üstüne toz kondurmadiginiz akp liler nasıl Karun kadar zengin oldu.bunu yazsaniza.devlet ağlama yeri değil.varsa sorun çözmesi gerekir.devletin denetleme kurumu var aç aba ne işe yarıyor.birakin artık algı peşinde koşmayı.bu dünyanın ahiretide var.gercekleri kaleminizi satmadan yazın
  • 3 Ay Önce

Vahap Kalyoncu

Söylediğiniz çok doğru bu ülkede yapanın yanına ya kar kalır yada atı alan üsküdarı geçtikten sonra cezai mueyyide uygulanır lakin esnafa da yüklenirken vicdanlı ve dürüst olmak lazım zira daha dün enflasyon rakamları açıklandı aylık bazda %3 küsür du şimdi her esnaf elindeki mala % 3 küsür zam yapacak ki sattığını yerine koyabilsin bunu da göz ardı etmemek lazım derim yani vatandaş şünü bilmeli enflasyon durmadan hiç bir şeyin fiyatı durmaz.
  • 3 Ay Önce

Sivas

Yıl 2000 lerde Ak Parti ilçe baskanı manavcılık yapıyor. Bizde devamlı dükkanına takılıyoruz. Mevsim kış batlıcan getirmiş tezgahta duruyor fiyatı çok yüksek. manava devamlı gidiyoruz ama batlıcan olduğu gibi duruyor ve nihayetinde vatandasın biri iki kg aldı ama kalanda çürümeye basladı. Manava abi fiyatı indir de satılsın çürüyor dedim. Aldıgım cevap şu. Ben kasada iki kg sattım ana parası çıktı fiyatı indirirsem bir daha bu fiyata satamam dedi. İşte size zihniyet bu fakirin sofrasında bu zihniyetin gözü olduğu müddetce bu ülke düzelmez olan alt gelir ve emekliye oluyor
  • 3 Ay Önce

Prof.

Haklısın abi de yazıda yazdığın gibi vatandaş masum değil,masum dediğin vatandaş da bir yolunu bulup ya devletten vergi kaçırıyor ya devlete borçlu oluyor!Tayyip Erdoğan da böyle bir ülkede birşeyler yapsın da ne yapsa da vatandaşa yaranamadığı gibi bir de vatandaştan yeteri kadar seçimde destek görmedi!Millet altta kalanın canı çıksın dercesine hep kendini düşünüp günü kurtarmanın peşinde,hâl böyle olunca da ortada ne serbest piyasa ekonomisi kalır ne ticarette ahlak kalır...
  • 3 Ay Önce

NARH

ekonomisi çözüm getirebilir. Kar oranı devlet tarafından belirlensin. Ama devlet vatandaşa yüzde 75 enflasyon var diyor özel okullara yüzde 105 zamma onay veriyor.
  • 3 Ay Önce

Kanber

Selamlar, çok güzel konulara değinmişsiniz ağzınıza sağlık. Bu ülkede insanımızın öncelikle ahlakını bozdular. ruhunu çaldılar. ahlaksızlaşan, ruhu çalınan bu insanlar bu hırsızlıkları bu ahlaksızlıkları hiç utanmadan yapmaktadırlar. Polisiye tedbirlerle de bir noktaya kadar etkili olunabiliyor. Bunların iş yerlerine kapatma cezası, hapis cezası verilmezse hırsızların yaptıkları yanlarına kalacaktır. Gerisi hikaye
  • 3 Ay Önce

Vatandaş

Hiç kusura bakmayın, türlü türlü bahane aramayın, sorumlu benim dedi mi onu da dedi!. Eeeeee, ? 
  • 3 Ay Önce

Vehbi

Ben bakanlığa bildirdim de bir şey yapılmadı, meydan boş, meydan vurguncuların elinde!
  • 3 Ay Önce

Bu Gidiş İyiye Degil

İnsan kendini bilse ve ölümlü olduğunu aklından çıkarmasa bir gram kul ve kamu hakkına girmez, girmeyi göze almaz. Geçmişte yolsuzluğun meşhur mucitlerinden biri yine dünyasını degiştirdi. İmam nasıl bilirdiniz, hakkınızı helal ediyor musunuz diye sorduğunda cami avlusunda" helal olsun" diyenler, cami avlusunda çıkarken alınlarından sıkıntı ve riya teri döküp dökmedilleri ülkenin gelecegi için belirleyicidir. Her şey herkesin gözü önünde oluyor, çok şeye çokları şahit oluyor. Mazlum, dar gelirli, dul, yetim, yoksul fiyat artışlarının altında eziliyor. Yargıda hak aramak zahmetli, pahalı ve uzun yıllar süren mahkemeler; geciken adalet, adalet degildir kanaatini pekiştiriyor. Kulaklar duymaktan, gözler görmekten ve dilelerin konuşmaktan kaçındığı zamanlardan hayır beklene bilinir mi? Fiyat artışları sadece fırsatçılarla açıklanamaz. Kamunun mal ve hizmetleri de sürekli zamlanıyor. Alım gücü günden güne düşüyor. On bin lira alan emeklinin her ay 3 , 4 yüzlirası havaya uçuyor. Ocakta 10 bin lira alan emeklinin maaşının alım gücü bu gün mayıs sonunda 7 bin liraya düştü. Allah dar gelirlilerin yaşamını kolay kılsın.
  • 3 Ay Önce

Mehmet Ay

Sayin yazar,  Bu fahis fiyatlara neden göz yumuyor o zaman. Sizin dediginize göre fiyat uyguluyorlarsa devlet yakasina yapisacak. 
  • 3 Ay Önce

Sadık Vural

İyi güzel yazıyorsunuzda,birkaç ay önce bim market ten peynir aldım,aynı peyniri bir ay sonra birdaha alacaktım,önceki bir paket fiyatı,89 tl idi bir ay sonraki fiyatı,110 tl civarına çıkmış,resmini çektim şikayet etmek istedim,resmi bir kurumu aradım beni e devletten şikayet etmem için yölendirdi,edevletten şikayet etmek istediğimde ise resmini çektiğim bir paket peynir resminin çok büyük olduğu bu resimle şikayetimin kabul edilmeyeceğini bildirdiler,bende aklıma geleni saydırıp şikayetten vazgeçtim,diğer tüketiciler nasıl yapıyorlar bilemem.iyi günler
  • 3 Ay Önce

Sonuç

Sayın yazar, Ekonomi uzmanı değilim diyorsunuz ama ekonomi yönetiminin elinden geleni yaptığını söylüyorsunuz.Uzmanı değilseniz bu sonuca nasıl vardınız.
  • 3 Ay Önce

Ömer

2,5 lira olan suyu hastane büfesinde 10 TL ye aldım . Marketler arasında aynı kalite üründe inanılmaz fark var . Terzi mantonun eteğini dikmeye 250 TL istedi 100 liraya hemde pantolon dahil yaptırdım .çoğaltabiliriz örnekleri . Piyasa başıboş , meyve sebze de aynı durum var
  • 3 Ay Önce

Gıda beka meselesidir.

İyi demişsin, üretimin bir maliyeti var, örneğin çay üreticisinin bir maliyeti var, ama bakanlığın verdiği fiyat üretimi karşılamıyor? Buğday aynı şekilde? Fatura niye üreticisine çıkıyor?
  • 3 Ay Önce

Zks

Devleti idare eden iktidarın görevi denetlemektir yasalar kanunlar yönetmelikler vs. Milleti ahlaksızlardan namussuzlardan korumak içindir. Oturupta ahlaksızdan ahlaklı olması beklenmez
  • 3 Ay Önce

Nuh

Evet fahiş fiyat ve tl nin değerinin pula çevrilmesine dur demek için ekonomik tetikcileri deşifre edecek ve cezalandıracak bir denetim ve uygulama bekliyoruz.
  • 3 Ay Önce

Murat

Latif bey çözüm çok basit kural bir Allah acısa büyüğünden küçüğüne bu fırsatçılık zulmünü yapan kim varsa açıktan gizliden destek olan savunan zemin hazırlayan bunu kılfına uydurup ortamı bu lehine idare etmeye çalışan herkese muamele de vicdan rafa kalkacak acıma merhamet kelimesi lügattan kalkacak ve büyük bir keyifle bedel ödetil ecek mesela marketler çıbanın başı bir gecede kamulaştırılacak sahiplerinin malına mülküne çökülecek yetmez kamu yararına asgari ücretle orada çalışma cezası verilecek ve ifşa edilecek vatandaş bilecekki işte beni soyan fırsatçılar bunlar aynı şekilde muhalefet adı altında serbest piyasayı bahane edip bu marketlerim önünde eylem yapan aynı FETÖ'ye yaltaklanan kancıklar misali toplumda ifşa edilecek ve bunlara saldırı aşağılama hakaret darp cezadan muaf olacak halkın arasına çıkamayacaklar asla yerse de yürekleri bedelini orada ödeyecekler ve son olarak yargıda üst mahkemeler de bunların lehine çalışan ve cezalarını iptal eden sözde hukukçuları ifşa edeceksiniz mesela bunların çocukları gittikleri okulda çarşıda pazarda görüldüğünde birisi gelecek işte bu vatandaşı soyanları affeden ve ceza vermeyenin çocuğu diye en hafifinden korkutulup sokağa çıkmays yürek isteyecek hale getirilirse bakın herşey nasıl düzeliyor denemekten kimse bişey kaybetmez bedava ama bu merhamet ahmaklığı üzerimizde olduğu sürece zalimlere gerçekten acıyı üzüntüyü tattırmadığımız için bu haldeyiz bunu genele yaydığınızda bu ülke ve ümmetin tek kurtuluş reçetesi budur acı ama gerçek yoksa kötülükte ısrar etmeyerek makul olana hatasını anlayıp düzelene veya hep düzgün olmaya çalışana kimse bunu reva görmez ama mazlumun canını yakarsanda bu hayat bunlara dar edilmelidir.
  • 3 Ay Önce

Erdal

Latif bey en az bu haber sitesinde üç yıldır yorum yazıyorum. Bendeki kanaat iktidar halkın soyulmasına resmen göz yumuyor veya bakanlıklar çalışmıyor. Emekliyim büyük halleri gezdim kamyonla soganı kasalarla sebze grubunu çöpe atanları gördüm sırf piyasa fiyatı düşmesin diye. Devletin memuru calısmıyor ve risk alıp hiç bir sorunun üzerine gitmiyor. Özellikle büyük marketlerde defalarca tezgah ile kasa arasında farkları tespit ettik ama değişen bir şey yok . Lafın kısası iktidar faturayı kesti emekliye bu gidiş hayra alamet degil. Neden bu marketlere kapatma cezası verilmez
  • 3 Ay Önce

Ahmet

Mehmet şimşek gitmeden bu enflasyon düşmez bence
  • 3 Ay Önce

Fahiş değil! Kötü niyetli SÜREKLİ ZAM diyelim!

Fahiş zam evet doğru değil adamlar tamam diyor fahiş yapmıyorum haftalık yapıyorum sürekli yapıyorum gıdım gıdım yapıyorum ama zam yapıyorum peki neden?Önemli olan zam yapma ihtiyacı neden?İşte asıl mesele burada eğer Fahiş zam dersek yanlış teşhis koyarız fahiş değil ama sürekli yapılan zam nedir hiç bir sebep yok çaktırmadan tereyeğından kıl çeker gibi ama ZAM!Bunlar takip edilmeli ya gramj oyunları yada minik minikte olsa zam yaparak suyu bulandırmak koskoca denize kirli kirli minik taşlar atarakta bulandırırsınız müsilaj gibi anlatabiliyormuyum oyun bozucular zam yapmaya devam ediyor Fahiş ile sınırlandırmayalım SÜREKLİ MİNİK MİNİK ZAMLAR diyelim ki teşhisi doğru koyalım!Zam neden yapılıyor?Sebep ne?Ekonomi programı sekteye uğrasın diyemi?Amacı ne?Teşhisi doğru koymak lazım?Kardeşim neden zam yapıyorsun?Fahiş veya değil neden ZAM????
  • 3 Ay Önce

Ahmet

Ben ekonomistim
  • 3 Ay Önce

HTURK

Bende. 10 bin ile öldürmek istediler, ölmedim.

ÖZCAN ŞAHİN

GÜNAYDIN fahiş Fiat ortamı... FAHİŞ FİAT HERŞEYDE YİYECEKTE İÇECEKTE GİYİMDE HİÇBİR ŞEYİ AYNI FİATA ALAMIYORUA BİR MÜDDET SONRA ZAMLANIYOR MESELA UZUN ZAMANDIR 198 LİRAYA ALDIĞIM BEYAZ PEYNİR DÜN BAKTIM 235 LİRA OLMUŞ HERŞEY BÖYLE YANLIZ MAAŞLARIMIZ SABIT GİRDİ MALİYETLERİ ARTSIN ARTMASIN HERKES YENİSİ PAHALI GELECEK KORKUSUYLA ZAMLI SATIYOR.
  • 3 Ay Önce

Sokağın SESİ

Biz, kemer cezası ödememek için kemer takan bir MİLLETİZ ! CEZALAR Ağırlaştırılmalı başka çözüm yok. Her konuda cezalar Ağırlaştırılmalı. Mesela Anne babasını öldüren, Çocuklarını öldürenler İDAM edilmeli. Tecavüzlü cinayetler ve VATAN hainleri İDAM edilmeli.
  • 3 Ay Önce

Vahap

Evet katılmamak mümkün değil bu cezalarla hiç bir süçü önleyemezsiniz,ülkemizde Adalet reformları maalesef suçluya daha az nasıl ceza verebilirim in üstüne bina ediliyor acı ama gerçek.

Sokağın SESİ

Maalesef canavar çok büyüdü. ZİNCİR(BEŞLİ) MARKETLERİN Sayısı 40 bini geçti. Ortaklarıda Yabancı Şirketler! Bunlar Erdoğanla (Devletle) savaşıyor. 2 bin yada 5 bin Tarım Market bunlarla rekabet edemez Edemedi de Fiyatlar hemen hemen aynı. Fetö, Dempkk, Chp li iş insanları GIDA üzerinden Erdoğan ile savaşıyor. Talimat Baydın dan geldi Bütün dünya TV lerden duydu.
  • 3 Ay Önce

Ben ekonomistim

Enflasyonu arttıran ürünlere yapılan zamlar durdurulmalı ki, enflasyon da dursun. Akaryakıta, elektriğe, doğalgaza, gübre, yem, tarım ilaçlarına ve vergi oranlarına yapılan her zam ve artış, otomatikman tüm ürünlere zam olarak yansıyor ve bu da enflasyonu arttırıp azdırıyor.
  • 3 Ay Önce

Liyakat.

Hükumete senin gibi 3 tane adam olsa düzlüğe çıkmıştık. Ama maalesef Albayrak ve Nebati vardı böle oldu

Muammer

İçinde bulunduğumuz grupta gerçekleri korkmadan birazcık da olsa söyleye bildiğiniz için teşekkür...
  • 3 Ay Önce

Sermaye

sevdalısı bir iktidar var sayın yazar. Ve bu sermayenin yurtdışına kaçma ihtimali var. O yüzden acı reçete emekli, emekçi ve memura kesiliyor. Denetleme eksikliği bu iktidarın en büyük sorunu. işletmelerin girdi çıktısını kontrol altına al bıçak gibi bu fırsatçılık nasıl kesiliyor gör. Bu arada iktidar da bu işten nemalanıyor düşünsenize bir hal yasası bile çıkarılamadı bu ülkede. Gelir vergisi beyan etmeyen binlerce esnaf var. Doğru beyanda bulunan esnafın sayısı ise anca yüzde yirmidir. Kdv, ötv yi arttırmak, kök maaş ile vatandaşı kandırmak kolay. Sözün kısası bu ortamı yaratan iktidar, denetlemeyip önlem almayan yine iktidar.
  • 3 Ay Önce

Ordulu

Bu ceza safsatası 3. Seneye giriyoruz konuşuluyor. Hareket yok. Halka açıklanmış düzgün ibretlik bir ceza yok. Siz ceza derken adamlar bir yerleriyle gülüp halkı öpmeye devam ediyor. 3 bakan geldi gitti durum daha kötüye gidiyor. Koskoca ticaret bakanı 3 harfli marketcileri almış poker masası etrafında poz verir gibi gulusuyorlar. Senin muhatabın olmuslarsa vay memlekete... Senin yardımcın yokmu. Ne muhatap alıyorsun ver talimatı emirleri geç. Devletsin yap gereğini yoksa bak millet yaptı. Fakirin bir soğanı ekmeği vardı ona da el uzattirdiniz o eller kirilmazsa kaybetmeye devam ..Kendi ellerinizle buyuttukleriniz şimdi size kafa tutuyor... Adamlar siyonist usulü ticaret yapıyor herkesi şehvetinden cebinden ve karnından bağlamış kimse birşey yapamıyor..
  • 3 Ay Önce

Nuh

Kalemine sağlık ordulu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23