• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Muhafazakarların dünyevileşme sorunu

11 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yunus Üstü n

Çok isabetli tesbitler yapılmış. Kaleminize sağlık olsun. Selam ve dua ile
  • 3 Ay Önce

Nuh

Bu çözülmeye eğitim ve öğretim yapan yaptıran mektep ve mualimlerin etkisi ne kadardır? Algı ve propoganda nerede bu insanlar sadece rahat ve refahtan mı böyle oldu? Kadın isihtamının tavan yapmasınının etkisi nedir?
  • 3 Ay Önce

Ali

Çözüm bulmana gerek yok, çözüm zaten var sen bunu uygula içine gir yeter,.Slogan kelimeler, siyasi tarafgirlikler ve particilikler nezdinde dini algılayan, dindarlığı bu zanneden ve hayatını bu anlayışa bina etmiş şekilde gününü gün eden kendine bu noktadan vazife çıkaran ve kendini kurtulmuşlardan karşı tarafı hainlerden ilan eden anlayışın hakim olduğu bir toplumdan böyle neticeler çıkması kadar normal bir durum yok,, dindarlık bu değil arkadaşlar.
  • 3 Ay Önce

Vicdan

15 temmuz dinden soğuttu demeniz çok saçma.Din ile darbe önlendi.Hükümetin dine katkısı oldu dediniz.Öyleyse süresiz nafaka neden duruyor?Katsayı zulmü ilk birinci endüstri meslek liselerine 80 li yıllardan beri uygulanıyordu.Hemde acımasız.Mühendis ve teknik öğretmen olmaları engellendi.Haberimiz yoktu demeyin.Hasan Celal Güzel bile bu işte sorumlu olabilir.Kadın istihdamının desteklenmeside dindarlığa mutlaka zarar vermiştir.Ayrıca Ayasofya'yı açtık,baş imamına çok konuşuyorsun deyip görevden aldık.Kuran ve peygamberin hayatı derslerini okullarda zorunlu yapmayarak,hocalara sinek avlattık.Anadolu'da camilerin çoğu boş.Bu konuda taşımalı bir sistem ve benzeri bir çalışma yapmayarak israfı destekleyerek kadrolaştık.Merkezi ezan sistemi ilede imamları tembelleştirdik.Bosanmaları kolaylaştırarak nüfusumuzun yerlerde sürünmesini sağladık.
  • 3 Ay Önce

...

hükümetin bir suçu varsa o da sunduğu özgürlük ortamı olur.
  • 3 Ay Önce

Görüş

Kusura bakmayın, hükumet bu işin tam da göbeğinde. Maalesef. Artık gerçekleri, " acı gercekleri" kusmaz isek Gazze değil ulkemizi de kaybederiz. Oraya doğru gidiyoruz. Şakası yok. Artık ey milleti merhume, sabah oldu uyan ! Sana az geldi ezanlar, diye ötsün mü bu çan? Ne Kürtlük, ne de Türklük kalacak aç gözünü ! Dinle Peygamber-i Zişanın İlahi sözünü.
  • 3 Ay Önce

Uğur

Muhafazakârlık modern laikçi veya yarı-laikçi bir ideolojidir. George W. Bush ve Donald Trump ve Fetullah Gülen ve Süleyman Demirel ve Özlem Zengin muhafazakârdır. Gerçek müminler ile muhafazakârlar birbirinden farklıdır. Ben size daha 19'uncu yüzyılın ikinci yarısındaki ilk muhafazakârların yediği haltlardan anlatsam dersiniz ki hiçbir şey aslında zerrece değişmemiş, hep aynıymış. Siz de tarafınızı seçin: muhafazakâr mı olacaksınız, yoksa normal mümin Müslüman mı? Muhafazakârlar Allah tealanın Kur'an'daki tabiriyle "kalplerinde bir hastalık olanlar" tanımı içine girerler. Bazıları imana yakındır, bazıları küfre yakındır ve hatta artık tamamen imansız münafık olmuştur; ama küfürdense imana yakın olanları bile gerçek anlamda mümin değildir ve Allah'ın ahıretteki ateşinin eşiğindedirler. O hâlde hepimiz karar verelim: Mümin miyiz, yoksa muhafazakâr mı?
  • 3 Ay Önce

Mehmet aktan

El Hakk doğruyu yazmışsın hocam.
  • 3 Ay Önce

Prof.

Muhafazakar veya mütedeyyin kesimin maneviyata ilgisinin azalmasının sebeplerinden birisinin 15 temmuz darbeye teşebbüs olaylarına bağlaman bence yanlış!O gece olası bir darbeyi veya ihaneti bu milletin feraseti kurtardı,laik kemalist veya dünyevileşme hastalığında olanlar Kemal Kılıçdaroglu gibi o gece yaşananları televizyondan izlerken,milyonlarca insan bu aziz vatan için gerek malıyla gerek canıyla gerek dualarıyla cihat etti!
  • 3 Ay Önce

H.Y.E

Dinden soğumanin bir sebebi de birbirlerine karşı her gün meydan okuyan hoca efendiler. Öyle ki kim kime ne söyledi,kim kimi altetti gibi magazinsel şovlar. Yok Kur'an Müslümanlığı, yok geleneksel Müslümanlık.
  • 3 Ay Önce

Okur

Aliya İzzet Begoviç der ki'dinler ve devrimler yokluk zamanı zirve yapar,bolluk zananı dibe vurur'vesselam.
  • 3 Ay Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23