• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

64’üncü yıl dönümünde 27 Mayıs 1960 darbesinin düşündürdükleri…

20 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Kanber

Hırsız evin içerisinde olursa kapı kilit tutmaz derler ya. Vatan hainleri, darbeciler, ve islam düşmanları içimizde olduğu sürece emperyalist ecnebiler Elbette Destek verecekler. Ülkemiz bu şer grubundan ne zaman kurtulursa işte o zaman ancak bağımsız güçlü bir devlet olma yoluna girecektir.
  • 4 Ay Önce

Yıldız teskilati

Kökleri dışarda olan zararlı yapilar lions rotary kulüpleri mason locaları acilen İçişleri bakanlığı tarafından kapatilmali iş Bankası hazineye devredilmeli ülkemizde ekonomik gelişmeler ancak demiryollarıyla olacaktır denizciligimizi devlet politikası yapmaliyiz tarım ve hayvancılıkimizi geliştirmeliyiz mesleki eğitim merkezi kurmaliyiz
  • 4 Ay Önce

Ömer

İttihat terakki artığı CHP nin , devrimlerinin propagandası hala etkili . Bunlar darbelere desdek vermiş özellikle 60 darbesinde meşru bir hükümetin yıkılmasında Menderes ve üç arkadaşının idamında etkili olmuşlardır . 28 Şubat suçluları affedildi niye ? Pişman mı oldular hayır yine kuyruğu dik tutuyorlar Erdoğan’ı tehdit edebiliyorlar.
  • 4 Ay Önce

Pusula

Yazar abimizin yazdığı gibi siyonist küresel çete olduğu gibi bir de kemalist terör örgütü var,bu kemalist terör örgütü osmanlıyı yıktığı yetmemiş artı osmanlı hanedanını da yurt dışına sürdü!Buna ne derler dağdan gelmiş bagdakini kovuyor,dünya siyasetinde pek çok diktatör veya vatan haini alçak gelip gelmiştir doğal olarak güzel ülkemde malesef bundan payını aldı.Diktatör halka rağmen halkçılık yapan halkın milli manevi değerlerini ayaklar altına alan,ilk başlarda halktan yana görünüyor gibi rol yapan ama bir süre sonra esas niyetini ortaya koyan kişiye denir!Dahası da var milyonlarca kilo metre toprağı lozanda satanlar ufala ufala 780 bin kilometre kare toprağa razı oldular daha doğrusu razı edildiler!Nasıl edilmesinler ki ingiliz efendileri kağıt üzerinde cetvelle çizilen coğrafyaya diktatör bozuntuları gülerek karşılık vermişlerdi hem de başlarına geçirdikleri ingiliz fötr şapkalarla lanet olasıcalar!Gazeteci Nuh Albayrak 27 mayıs darbesini ismet inönü yaptı diyor doğrudur o atasından atası da efendilerine sadık bir köle kalmak için herşeyi yaparlar!Zaten hangi darbe dışarıdan yönetilmedi ki,meşhur 28 şubat darbesi bile israilin emriyle yapıldı en son 15 temmuz darbe girişimi de bizden biri gibi görünen lakin bizden olmayan iplerini terör örgütlerinin tuttuğu fetö'nün direktifiyle yapıldı.j
  • 4 Ay Önce

Çarşı karışık

Karşı, tarihini öğren, tarih kronolojisini öğren önce. Sultan Vahideddin kaçmadı,İngiliz işgal kuvvetleri komutanı Harington yazdığı mektubunda, İngiliz tarihçi Lord Kinross ise kitabında devrik Sultan İstanbul'dan "AYRILDI" diyorlar. Üstelik ayrıldığında padişah değil artık. 1 Kasım 1922'de Saltanat kaldırıldı, yâni padişahlık ünvanı yok artık, kendisi de 17 Kasım 1922'de ülkeden ayrıldı.Sabah maiyeti ile tekneye oradan da Malaya zırhlısına bindi. Kaçmak eylemi gizli, saklı yapılan bir eylemdir. Hemen herkesin gözü önünde gelişen olaylar kaçış değil gidiştir. Kaçmış olsa bile açık da duran İngiliz gemisinden gidip alınabilmeli değil miydi? Yedi düvelden olan İngilizi yeniyorsun ama, kaçtı denilen Vahideddin Hanı ellerinden alamıyorsun! Ve sende bunu yiyorsun, daha çok yediğiniz şey var ya... Hem İngilizin adamı olan, İngiliz işbirlikçisi denilen ve İngilize sığınan İtalya değil İngiltere'de paşalar gibi yaşamalı değil miydi? Oysa İtalya'da sefalet içinde vefat etti. Ama olsun, size kaçtı öğretildi bada naşkasına inanmanız mümkün değil.

KARŞI

kusulasıcası İTTAHAT TERAKİ ÜYELERİ PADIŞAHIN GİBİ İNGİLİZ GEMİDİNE BİNİP ÇALDIKLARIYLA AKIL HOCALARI MİLLLİ MUCADELEYE DESTEK OL DEMELERİNE KARŞI ÇIKMALARINA RAĞMEN PADIŞAHIN KAÇTIN AMA ONLAR KAÇMADI MALTAYA SÜRÜLDÜ MİLLİ MUCALEYE KATILDI YADA DESTEK OLDULAR İŞKALE KARŞI SAVAŞTILAR

Nuh

Bu zihni ve fikri isgal devam ediyor. Bizim bu küresel sömürüden nasıl kurtulacağız. Sorusunun cevabı nedir.
  • 4 Ay Önce

Şeref

5816 sayılı yasayı Menderes niye çıkarttı acaba. ?
  • 4 Ay Önce

mümin ekiz

Amin inşallah ????????
  • 4 Ay Önce

BAYBURT SEVDALISI

Amerika bir şeytandır
  • 4 Ay Önce

Pusula

Arapça ezan yasağı senin yazdığın gibi 1941'de başlayıp 1950'de bitmedi,1932'de başlayıp 1950'de bitti!Merhum Adnan Menderes 18 sene süren türkçe ezan yasağını aslına döndürdüğü gün ülkemizde bayram havası esmişti milletin sevinç gözyaşları görülmeye değerdi!Millet bir diktatöre güvendi sözde vatanı kurtarmış müthiş işler başarmış ama güvendiği o diktatör ülkenin gelişmesine yönelik icraatler yapacağına asırlardır İslam ile yoğrulmuş bu milletin milli ve manevi değerleriyle savaştı!Bir diktatör kanunla korunur mu ama bu ülkede korunuyor malesef kanunla korunuyor ki Türk milletinden biri olmadığı anlaşılmasın diye!Türkiyem bazen yıkıla yıkıla bazen tökezleyerek bazen sendeleyerek zor dönemlerden bugünlere geldi çok şükür.Elbette içimizde hainler dün olduğu gibi bugün de var o hainlerin ihanetleri yüzünden Türkiyemi yıktılar ama ayağa kalkmasını da bildi çünkü Türkiye ayakta kalmak zorunda hem de sapasağlam dosta ve düşmana ibret olsun diye!
  • 4 Ay Önce

Yav he dedik he

Benim eğitiminin ne önemi var, sen kendi eğitimini geliştir...

BOŞ

hav hav EĞİTİMİN TECRÜBEN NE YAZDA ENGİN DÜNYANI BİLELİM ELEŞTİRİNE DEĞER VERELİM YOKSA İÇERİĞİ ÇOK BOŞ

Yav he he

Pusula, ne yaptın ya, biri kudurdu, yazıyor yazıyor, yazıyor ama hırsını bastıramıyor. Küfür,hakaret etme diyor ama kendisi herkese İT, AHMAK, ZINDIK diyor. Bir de yazı yazmayı öğrense, Türkçeden söz ediyor, Türkçe'yi katlediyor.

Ali

Pusula'ya ,Şeref rumuzlu kişinin yazdıklarına bir itirazınız varmı..?

OKUNSUN

BİZ TÜRKÜZ EZAN TÜRKCE OKUNMALI DOĞRUSU BU ARAPİSTANDA ARAPCA OKUNSUN BİRTANE CESUR İMAM YOK BUNU YAPACAK KEŞKE OLSAYDI

BİNLERCE

pusula SENİÖPUDULANI ŞAŞIRTIRIM FEODAL OSMANLIDA AT NALI BİLE ÜRETİLEMİYORDU İT YAPTIĞI DEVRİMLER SAYESİNDE 100 YILDA G20 DESİN KEYFİNİ ÇIKAR HAKARET KÜFÜR ETME ONA MİNET DUY ET YETMEZ BİNLERCE DUAET BİNLERCE İT

SENİ

pusula AĞZINI TOPLA  BİR DAHA SENİ ŞİKAYET EDECEĞİM SAVCIYA

Şeref

1960 darbesi ABD nin zımni onayı ile gerçekleşmiştir.Darbeyi anons eden kişi reis'in "demokrasiye hizmet etti" dediği albay Alparslan Türkeş'tir. Menderes bu ülkeyi ABD nin kucağına oturtan adamdır.Karaktersizdir. (Evli birinden nikahlı karısını isteyecek kadar) Kore'ye meclisten onay almadan asker göndermiştir.Oy vermedi diye Kırşehir'i ilçe yapmıştır.Tahkikat komisyonları kurarak muhalefeti baskı altına almaya çalışmıştır. Vebali büyüktür.1960 ihtilali sonuçları itibariyle (idamları saymaz isek) bu ülkeye daha demokratik bir anayasa (1961anayasası) kazandırmıştır.Yeni ve modern kurumlar hayatımıza girmiştir.( DPT ve Anayasa mahkemesi gibi) Millet , grev ve Sosyalizm gibi yeni kavramlarla tanışmıştır. Neticede ihtilal bir "karşı devrim" hareketini bastırmak olarak halkta değer kazanmış, halk müdahaleyi yapan askerleri omuzlarda taşınmış ve askerlerin yaptığı 1961 anayasasını büyük bir çoğunlukla onaylanmıştır..
  • 4 Ay Önce

Bu mu yani

Şeref bey kardeşim,ülkeyi ABD'nin kucağına oturttu dediğin ismi ABD ve dış istihbaratı neden asar ? Daha öncesinde ki hükümet 1949'da Fullbright anlaşmasını ülkenin başına bela ederek en azından eğitim sistemini ABD'nin kucağına atmış olmadı mı? İlk kez halkın özgür seçimlerle sandığa gittiği ve seçtiği iktidarın darbe ile indirilmesi demokrasiye darbe değil midir ? Adnan Menderes ve iki bakanı suçlu ise DP en önemli ismi olan Cumhurbaşkanı nasıl masum olarak ve yaş haddinden idamdan kurtuldu? Ve darbe sonucunda 1963 yılından itibaren Hürriyet ve Anayasa Bayramı olarak kutlanan bayramın demokrasiyle bağı,ilgisi ne olabilir,iktidar üyelerinin asılmasının bayramı nasıl demokrasi olur?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23