• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yeni müfredatta neler olmalı?

28 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Osman nuri Benlioğlu

Sayın hocam bu millete kan kusturan İnönü yü niçin kahraman addediyorsunuz kahraman olup da hain ilan edilenleri anmayalim mi
  • 4 Ay Önce

Erdem Günaydın

Selamünaleyküm. Eğitim milli yerli, öğretim yani fen bilimleri ise milletlerarası öğretime uygun olmalıdır. Teşekkürler.
  • 4 Ay Önce

Mehmet Tevfik Saruhan

Devlette25 yıl, özel kurumlarda yıl çalışmış matematik öğretmeniyim. Okul ders kitapları fasikülleri halinde olmalı, öğrencinin yük taşıması bitirilmeli. 1. En az birer hafta dönem sonu olmak üzere dönemde işlenen konular fasiküllerdeki örnek sorularla uyumlu olacak dönem sonu sınavları haftası olmalı. 2. Okul öğrencilerinin tümü raporsuz olarak okulunda ve sınıflar karma olmalıdır. 3. Raporlu, özürlü tüm öğrenciler ilçede, ilde belirli bir haftada ortak sorulu eşdeğer sınav yapılmalı. 4. Okulun tüm öğretmenleri farklı okullarda görevlendirilmeli. 5. Sınav soruları bakanlıktan hazırlanıp gelmeli tüm illerde ortak dönem sonu sınavları olmalıdır. 6. (5_6_7_8_9_10_11_12) sekiz sene ikişer dönemden 16 dönem sınavı olmalı. 7. Her dönem öğretmenler kurulu dönem notu her öğrenciye kurul kararı ve rehber öğretmeni görüşleri alınıp verilmeli. 8. Okul her dönem sınıfta ders işleyen öğretmenlere deneme sınavları yaptırmalı, not vermemeli. 9. Disiplin davranış ve derse hazırlık ile ödev yapmayanların notları ders öğretmenlerin notları belli oranda verilmeli. 10. Tüm notlar toplanıp 16 dönem ortalaması ile genel ortalama alınır. 11. Tüm 5,6,7,8,9,10,11,12 ortalaması ile üniversitede puanı tutan bölüme kaydını yaptırmalıdır. 12. Üniversite giriş sınavı kaldırılmalıdır. 13. İlk 1,2,3,4. Sınıflarda sınav olmamalı, oyun, okuma, din, örf, kültür, deneyleme, sosyal alanda saygı ve kurallar tarih bilgileriyle yaşlarına uyumlu şekilde öğretilmeli dir. 14. Müfredat konuları güncel, faydalı bilgi içermeli. 15.okullarda mutlaka disiplin yönetmelik leri taviz siz uygulanmalı 16.Her öğretmen önlükle derse girmeli. 17. Giyim birliği, benzerliği öğretmen ve öğrencide sağlamalı. 18. Dersler gözleme, deneye, araştırma yoluyla öğretme, öğrenme odaklı olmalıdır.
  • 4 Ay Önce

Seda

Almanyada bizdeki imam hatip ayarı hıristiyan eğitimi veren bi okula gidilmiyosa okullarda laik eğitim vardır. Bütün gelişmiş ülkelerde olduğu gibi. Tabi insanları öyle fakirleştirdiniz ki kimse mahallesinden dışarı çıkamadığı için sık sıka bildiğin kadar. nasıl olsa kimse yurtdışına çıkıp göremiyo ne olduğunu.
  • 4 Ay Önce

Yusuf

Kısmen haklı eskiler de böyle der. Yani yaratmak Allaha mahsus der. 
  • 4 Ay Önce

Kocayusuf

Muhterm Hocam, Allah razı olsun, âb-ı hayat gibi bir konuyu ele almışsınız. Nevton-kanunu, Arşimet-kanunu gibi, keşf'edenlerin adı ile anılan kanunların hepsi, herşeyi/atomlardan galaksilere kainatı yoktan yaratan ve yöneten Allah'ın kanunlarıdır. Beyinleri materyalizmle yıkanan gençliğimiz, bu zulmümden kurtulup, gerçek mü'min ve Müslüman olarak yetiştirilmelidir!..
  • 4 Ay Önce

AHMED

Kaleminize sağlık Hocam. Torunum üniversite öğrencisi. İstanbul'u hiç görmemişti. İstanbul'da okuyan , liseden sınıf arkadaşı torunumu davet etti. Bir hafta yanında kaldı ve İstanbul'u gezdirdi. " Büyülendim doğrusu. Atalarımızın bu kadar muhteşem eserler yaptığını bilmiyordum. Ayasofyada Cuma namazı kıldım. Çok heyacanlandım ve gurur duydum.Topkapı Sarayı elbette muhteşem olmalı ki o kadar çok ülkeyi yönetsin . Şanına yakışır olmalıydı.". Anlata anlata bitiremiyor. Ortaokul ,ve Lisede öğrenci iken, laik hocaların Osmanlıyı her daim aşağıladığını bana anlatırdı. MEB liseye başlayan her öğrencinin İstanbul'u görmesini sağlamalı.
  • 4 Ay Önce

Ali sögüt

Yeni müfredatta ATATÜRK ve CUMHURİYET olmalı
  • 4 Ay Önce

Orhan Naci Ak

Çok güzel tespitler. Teşekkürler
  • 4 Ay Önce

Mehmet Bayraktar

Okullardaki dini ders tercihleri tersine çevrilmesi gerekir. Yani isteyene ders vermek değil Tercihi dersi istemeyen yapmalı.
  • 4 Ay Önce

hocam

hocam ne zaman ki medreseler pozitif bilimleri terk edip sadece dini ilimlere ağırlık verdiğinde müslüman alemi gerilemeye başladı siz şimdi fen bilimlerinin içini boşaltıp onu da dini eğitim olarak verilmesini öneriyorsunuz. Vallahi bu zarardan başka bişey değildir bilim ve inanç konuları çok farklıdır birbirlerinin alanlarına girmeliler örneğin peygamberin ayı ikiye bölüp tekrar birleştirmesini hiç bir bilim insanı kabul etmez edemez ve ispatlayamaz ancak bir müslüman buna gayet temiz ve kalbi duygularıyla inanır. Fenden bilimi çıkarırsak afganistana döneriz yanlış yoldasınız biz hem ahlaklı hem de bilimsel bir eğitim verebiliriz demeniz lazım ama mutasyonu dünyanın oluşumunu vs. bilimsel olarak kabul ederek.
  • 4 Ay Önce

Bilmemek ayıp degil araştırmamak ayıp...

Said Nursiyi duydun mu?'Said Nursiye sor o sana anlatsın eger ikna olmaz isen tekrar sor. Veya Nurculara sor ve aklına takılan her şeyi sor.Korkma çay ve meyve ikram ederler.

Sadece hakikat

Okuduğunuzu yanlış anlıyorsunuz.kimse fen derslerinden bilimi demiyor ki.bilim her türlü anlatılacak fakat bunu yapan bir yaratıcı olduğu da çocukların aklına ve kalbine işlenecek.bu da lafta değil kâinattaki mükemmel düzen ve mantık gereği bir yaratıcı olma zarureti anlatılarak yapılacak. Ayrıca evrim gibi safsatalarin bilime aykırı olduğu da yine bilimsel metodla anlatılacak.

salih

Yalan tarih değişmeden hiçbir şey değişmez.
  • 4 Ay Önce

Kadir mısıroĝlunu yanlış anladınız.

Rahmetli Kadir bey,İşkalin ve Devrimlerin sonuçlarının mukayesini yaptı

Sizin gerçek tarih anlayışınız bu

Keşke Yunan galip gelseydi. Ne Hilafet yıkılırdı, ne Şeriat kaldırılırdı, ne Medrese lağvedilirdi, ne hocalar asılırdı, hiçbiri olmazdı. Kadir Mısıroglu

Reis Sevdalısı

İkinci Kurtuluş Savaşı Gazisi, Yeni Türkiye'nin kurucusu olan Recep Tayyip ERDOĞAN'ın hayatı ve davası zorunlu ders olarak okutulmalıdır. İnkılap Tarihi dersine 2002-2023 arasını anlatan ''Kutlu Yükselişten Dünya Liderliğine'' bölümü oluşturulmalı, Süleyman Soylu, Binali Yıldırım, Selçuk Bayraktar ve Halil Konakçı Hoca gibi Türk büyüklerinin hayatından bahsedilmelidir.
  • 4 Ay Önce

Reis Sevdalısı

yok daha neler nickli yazar; Vatan sevgisi içiyorum, Peygamber ve Allah dostu sevgisi içiyorum

Reis Sevdalısı

Senin tedaviye ihtiyacın var nickli yazar; sizin de Vatan, Bayrak ve İslam sevgisine ihtiyacınız var. bu üçünü seven Sayın ERDOĞAN'I baştacı eder, sırtında taşır.

yazar senin gibilerin artması için ugraşıyor

Yazarın istedigi Yeni müfredat senin gibi nicelerini yetiştirmek için var

yok daha neler...

ne içiyon olum sen

Senin tedaviye ihtiyacın var

ciddi olarak

TürkOğlu

SAYIN HOCAM UMARIM MÜFRADAT KONUSUNU İLERİDEKİ YAZILARINIZDA DAHA KAPSAMLI BİR ŞEKİLDE ANLATIRSANIZ ÇOK SEVİNİRİZ,,BENCE MÜFREDATIN EN ÖNEMLİSİ,,, ÇOCUKLARI ANA OKULUNDA İSLAM DİNİNİ DAHA GENİŞ BİR ŞEKİLDE ANLATILMALI, OSMANLI DÖNEMİNDE SIBYAN OKULU GİBİ AZDA OLSA ANLATILMALI ÇÜNKÜ 4 YAŞI İLE 6 YAŞ ARASI ** ÇOCUĞUN BEYNİ KODLANMIŞ OLU YERLEŞİ KAZINIR BİR DAHA UNUTAMAZ ,, ALMANLAR VE GAVURLAR HATTA OSMANLIDA AMİN ALAYI DÜZENLERDİ AMAÇ ÇOCUK YAŞADIĞINI UNUTMASIN ,, SAYIN HOCAM SİZİN GİBİ EĞİTMEN KONUSUNDA UZMANSINIZ SİZLERİN VE DİĞER HOCALARDA ** MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞA TEMASLI OLMANIZ BENCE BÜYÜK KATKINIZ OLUR ***TEMENİMİZ İLERİDE DAHADA İYİ OLUR İNŞALLAH ,,, Vesselam,,,
  • 4 Ay Önce

BAYBURT SEVDALISI

Çokdoğru
  • 4 Ay Önce

Zekeriya

Güzel tespitleriniz var İnşallah okuyup okuyup gereğini yaparlar
  • 4 Ay Önce

İzmirli

Asrın Kur'an tefsiri Risale-i Nur ilkokuldan itibaren zorunlu ders olmalı. O zaman her ev bir medrese olur. Tadına doyulmaz vallaha.
  • 4 Ay Önce

Süleymancılardan sorumlu fetö imamı, izmirli

Bu süleymancılar neden chp ye oy veriyorlar, kuriş, neden akp ye oy vermiyorlar?

Ali

15 temmuzda bitmemişmiydiniz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23