• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fahiş fiyatla milletin ekmeğini çalanlar kim? Cezasız mı kalacaklar?

48 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

YILMAZ DURMUŞ

Kendi aralarında tröstleşmiş üç harflilerle mücadelede idari para cezaları ile önlenemez. Hele herhangi bir şubesinde yapılan hatadan dolayı Türkiye genelindeki bütün şubelerini bir müddet kapatma cezası verin bakalım bir daha densizlik yapabilecekler mi? Ayrıca yıllardır yılan hikayesine dönen HAL YASASI neden çıkarılamaz anlamak mümkün değil
  • 5 Ay Önce

Ramazan

Latif Abi kanun çıkacak diyorlar. Bir yıl öncede demişlerdi.Bu nasıl kanun anlamadım.Bundan daha öncelikli acil kanun olurmu.Hemen çıkarmaları lazım.
  • 5 Ay Önce

İhsan y

Ya latif taksimden girip şişhaneden çıkmışsın 3 harflileri kim şımarttı önce onu söyle fahiş fiyat derken özel getirdin konuyu oradan yeni anayasaya fırıldak olduğunu biliyorduk bu kadar hızlı döndüğünde haberimiz yoktu öğrenmiş olduk.
  • 5 Ay Önce

Sahi

Faizi kim yükseltti
  • 5 Ay Önce

Muzaffer Bayrak

Fiyat artislarinin sebebi sadece ve sadece IMAN eksikligi. Kul kalbinden Allah (cc) korkusunu atinca her sey normal.
  • 5 Ay Önce

Ekrem Ezerçelik

Cezasız kalacak gibi görünüyor. Dün Fındıkzade'de Migros'ta soğan 34 liraydı. Karşıda bir yerde 14 liraya aldım. Sevindim. 14 lira bile fahiş. Sermayeciler batı ile iş tutuyor. Bunu gören yok mu?
  • 5 Ay Önce

Abdul cebar

Bu olumsuzlukların sebebi genel ve yerel yönetimlerden kaynaklanıyor. Yerel yönetimle, İktidarın yok olması için ellerinden geleni yapıyor. İKTİDAR malesef OLUŞANLARI BİR MAÇI SEYREDER GİBİ izlemektedir. Bu gün ( 26.4. 2024 ) ŞİŞLİDE bulunan bir yere uğrarken aracı otoparka bırakmak istedim. Bırakmadan önce görevliye 1 saatlik ÜCRET NE KADAR deyince 300 LİRA DEYİNCE PARKA BIRAKMADIM. bİR SOKAK İÇİNE PARK ETTİM. Yine belirli bir süre öncesi Gültepede bir taziyedeydim. Konuşma oluşan AŞIRI FAHİŞ FİYATTAN olunca, yanımda bulunan ölenin amcası ' BEN GEÇENLERDE YOLDA YÜRÜRKEN, GÖREVLİLERİN caddenin karşı tarafında bulunan İŞYERLERİNİ DENETİKLERİNİ gördüm. Durup bunları izledim. Belirli yerlere giriş- çıkış yaptılar. En son BİM veya A 101 'İN ÖNÜNE GELDİKLERİNDE burayı geçerek BİTİŞİĞİNDEKİ YERE girince yolun karşısında bunların yanlarına vardım.Kendilerine ' NE YAPIYORSUNUZ ' deyince ' GÖRMÜYORSUN FİYATLARI DENETLİYORUZ ' deyince, ben ' SİZİ BELİRLİ BİR SUREDEN BERİDİR CADDENİN KARŞI TARAFINDAN İZLİYORUM. NEDEN O MARKETE GİRMEDİNİZ ' deyince, verdikleri cevap ' BİZE İSMİ VERİLEN MARKETLERE GİRMİYECEKSİNİZ dedikleri için belirtilen yerlere girmiyoruz' DEMİŞLERDİR. dURUM BÖYLE OLURSA VEYA GAZETELERDE BELİRTİLDİĞİ GİBİ 10- 20 MİLYON YÜKSEKTE İDARİ PARA CEZASI VERİLDİ cezaları BEYHUDEDİR. İktidardaki yetkililer, boş sözlerle kendilerini ve vatandaşları KANDIRMASIN. SERBEST PİYASA EKONOMİSİ sözlerinin arkasınada saklanmasınlar.Nasılki ZEYBEKÇİ ' YAHUDİLERE SATILAN MALLAR Y' yönünde yaptığı konuşma sonrasında oluşan TEPKİLERE cevap olarak ' SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM ' ısrarında bulunup, İKTİDARA ZARARI GETİRTECEK TEPKİYİ DAHA AZDIRIYORSA, Vatandaş eski vatandaş değildir. Onlarda İKTİDARA ' YEREL SEÇİMDE UYGULADIĞIMIZ SİSTEMİN ARKASINDAYIZ ' diyeceklerini unutmasınlar. Belirli bir grup hariç HİÇ KİMSENİN HESABINDA OLMAYAN CHP veya GENEL, YEREL SEÇİMLERDE KURDUKLARI 6' LI GANYAN BAHİS OYUNA KERHEN OY VEREREK İKTİDAR YAPARLAR ? Ak parti içinde belirli yerlere gelipte BULUNDUĞU MEVKİ MAKAM GİTMESİN diye YAĞCILARI BİR AN ÖNCE kapı dışarı atması gerekir.MAAŞ DIŞINDA DEĞİŞİK YERLERDE GÖSTERMELİK YÖNETİM KURULLARINDA BULUNMA ADI ALTINDA 4-5 YERDE YÜKSEK MEBLAĞDA AYLIK ALMAKTADIRLAR.Halen aksiliğe devam edip vatandaşı önemsemeyip boş sözlerle oyalarsa, o zaman BAKALIM ELMİ YAMAN. BEY Mİ YAMAN? durumu ortaya çıkar. İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLUR
  • 5 Ay Önce

Oosy

Fahiş fiyat için on katına kadar ceza artırımı için kanun çıkaracaklar mış mış... En az cezanın yıllık gelirinin iki katı olacak şekilde kanun çıkaracaksın ve bunu zaman geçirmeden bugün uygulamaya koyacaksın ki birde peşin alacaksın, kıvırırlarsa en az üç ay kapatacaksın ki, bizde ceza kesmişler diyelim. Ama yapamazlar, lobileri hemen yargıyla harekete geçerler.
  • 5 Ay Önce

Gözlerdeki ışıltı

Derdimize dermen olsun diye getirilen adam Nebati ise demekki her sey bize müstehak.
  • 5 Ay Önce

Okur

Kent lokantası, en az 3 yemek, su ve ekmeği 40 liraya sunuyor. Millet çok memnun. İktidarın aç bıraktıkların aş evi gibi! Saray ve ahalisi hem fakir bırakır hem de fakirin halinden anlamaz.
  • 5 Ay Önce

Can

acaba bol alkis tutulan mansetlerde her gün medyamiz tarafindan cilalanan Kavcioglu Nebati ikilisi yanlis ekonomi kararlar vermis olabilir mi? KKM ile hazineye ve MB ya asiri faiz borc yüklemek enflasyonu patlatmanin niye cezasiz kaliyor? her sey sanki bir acgöz esnafin sucu mu?
  • 5 Ay Önce

Gezi eylemindeki İstekler Neydi

Havalimanı köprü yol bataj vs. Türkiye yararına hiç birşey yapılmasın!peki siyasi arenada geziciler nerde CHP de zaten CHP liler geziciydi ittifak ortaklarıyla PKK partiside İyi partide vardı o zaman iyi parti ayrışmamıştı ama MHP liler kısmen Gezi eylemcisiydi destekliyorlardı zaten iyi partiye yerleştiler İmamoğlu gezi eylemcisiydi Meral Akşener gezi savunucusudur diğer ufak partileri saymıyorum tüm sol marjinal partiler PKK partisi hepsi birden gezi eylemcileriydi şimdi bunlar sokakta değiller o halde nerdeler CHP şemsiyesi altındalar!Faaliyetlerine siyasi oyları ile devam ediyorlar peki nasıl başarıyorlar tabiki EKONOMİ silahını kullanarak,Sermaye sahipleri çoğunlukla onlar(TÜSİAD gibi) her türlü aracı kullanırlar terör(pkk/dhkpc/daeş) ve ekonomi terörü GEZİCİLER CHP DELER!!!Sokaktaki vandallıklarını bırakıp CHP de kenetleşiyorlar peki Anadolunun saf temiz insanları niye bunlara prim veriyor sorun tamda o noktada!
  • 5 Ay Önce

Vahap Kalyoncu

Bu gidişle öyle görünüyör.
  • 5 Ay Önce

yeter ama

İcap ettigi gibi cevap vermeyi bilir
  • 5 Ay Önce

Volkan Savaş

"Bunları durduracak tek şey uzun süreli işyeri kapatma, işyerinin camına “fahiş fiyat nedeniyle kapatılmıştır” yazısı asma ve indirimsiz hapis cezaları getirmektir. İşte bu kadar.Galata'da sallandiracaksin ki maalesef artık sallandiramiyoruz en azindan mal varlığına el koy hapise at bitsin.
  • 5 Ay Önce

Mehmet Ay

Hani zamlari pahaliligi yapan Allah di. Vatandas a neden pahali satiyorsun diyemezsin o zaman. Benzini dogalgaz i elektirigi zamli satan iktidar degil mi. Asacaksan konusacaksan Ilk önce iktidarda basla, sonra digerlerine

Ömer

Ne anlatmak istiyorsun. Fiyatlar tarım kredide de aynı.. Demekki üretim pahalı.
  • 5 Ay Önce

Git işine be! Üretim pahalıymışmış!

Bu nasıl üretimdir günlük haftalık değişiyor Ne altın Ne döviz hiç bir enstruman hızına yetişemiyor İşçilik ücreti aynı maliyet girdisi aynı her şey aynı nasıl oluyorsa maksimum haftada bir değşiyor senin maaşın değişiyormu?Maliyet hesabı yap!Tarım Kredi neden pahalı onuda dinledim tarım kredilerin kira ödeme kalemleri büyük eskiden olduğu gibi belediyelerin yer tayin etmesi gerekir Tanzim satış yerleri gibi olmalı!Tarım krediler 3 harfli büyük market zincirleriyle yarışamıyorlar,Belediyeler bunlara yer vermeli kira ücreti ödemesinler sorunları öyleymiş

Hikmet Yılmaz

Tarım kredi kooperatifi mağazalarının niçin açıldığını bilmiyormusunuz ? Piyasada denge sağlayacayıp ucuzluk yapacağına malasef diğer marketlere göre daha pahalı. Yönetimi gözden geçirmeli.
  • 5 Ay Önce

Aynen abim

 Faiz inadı diye bir şey de olmadi. Operasyon çeken dış güçler var.
  • 5 Ay Önce

Sayin yazar

Sizden rica ediyorum. Noktadan, virgülden haberi olmayan, tarla sürer gibi yorum yazanların yorumlarıni yayınlamayın. Kafa şişiriyorlar.

Faiz politikası kısmen yanlıştı

Buna katılıyorum ama hükümetmi fahiş fiyat yapın diyor hayır fırsatçı şer odakları amaç iktidarı değiştirmek CHP yi pofpoflayıp başa getirmek neden mi herkesin bildiğini sanıyorum ama hemen söyleyeyim.CHP iktidara gelirse pkk ile savaş duracak ne dediler SİHA lara dokunacağız bütün emekler atıl kalacak pkk ile istediklerini gerçekleştirecekler CHP pkk ya bağlı oy alıyor parti oy aldığı sürece var olur.Amaç Türkiyeyi her alanda çökertmek borçlandırmak yine IMF borçlar başlar 1980 li yıllara dönüş pkk her yerde fink atar eskiden olduğu gibi şimdiye kadar yapılan tüm çalışmalar ilerlemeler ÇÖP olur ÇÖP!Bu yüzden CHP nin güçlenmesi gerekir ki amaçlarına ulaşabilsinler CHP beka Sorunudur belki aa der inanmayabilirsiniz eylemleri ortada en kötü ihtimal başa getirirsiniz hep beraber CHP nin boyunduğuna mahkum yaşarsınız sömürge gibi yaşam bakınız İstanbul çok büyük bir örnek görmüyormusunuz İstanbulun halini perişan ve aynı kişi her türlü kirli siyaset ile tekrar GETİRİLDİ amaç İstanbul geriye gitsin mahfolsun zaten öyle bunu Türkiyeye uyarlayın 1980 li yıllara geri dönün korkarımki bu halk ekonomi ile uyuşturulmuş kutuplaştırılmı yani kutuplaşınca beyin çalışmaz beyin çalışmayınca uyuşuk beyinler CHP yi iktidar eder bir daha asla gitmezler İBB yapışmış gitmiyor diğer büyük iller içinde aynı durum!Ekonomi ile beyinleri uyuşturup kutuplaşmayı körüklersen SAĞ DUYU kalmaz iş işten geçince KEŞKE fayda edermi bilmiyorum????Sülük gibi yapışırlar her türlü kanunları çıkarır hiç gitmezler CHP ye çok fazla prim verildi YANLIŞTI YANLIŞTI YANLIŞTI bu yanlış ileriki seçimlerdede devam ederse SÖMÜRGE olup yaşayacağız SEFİL hayatlar geriye karanlık günlere dönüş

MİSAFİR YORUMCU

Fahiş fiyatların sebebi hükümetin yaptığı fahiş zamlar ve fahiş ekonomi politikalarıdır.Zamlanmayan mal ve hizmet kalmadığına göre esnafın tamamının kepenklerini mi indirelim.Bu kafa hala ders alınmadığını gösteriyor.
  • 5 Ay Önce

Asım

KHK ile fahiş fiyatlara kapatma ve hapis cezası verdirebilir hatta mecliste yasa çıkarmak istese (hal yasası mesela) emin olun hiçbir parti bu harami düzenine destek olmaz ama yapmıyorlar. Neden sorusunun cevabı ile Ak partinin oy kaybetme sebebi aynı. Yönetenler patron ve sermayeder olunca yapacak birşey yok.
  • 5 Ay Önce

Vedat

Seçim bu yüzden kaybedildi, ama görülüyor ki hala tınlayan yok!
  • 5 Ay Önce

serdar

Kaleminize sağlık çok yerinde ve doğru tespitlerde bulundunuz. Uzun bir süreden beri bende bu tespitlerde bulunmuştum. Hükümet yetkilileri (Tüm bakanlar Kurulu)Bu tespitleri doğrultusunda karar aşmak için en kısa sürede girişimlerde bulunmalıdır. Aksi takdirde durum hiç de iyi değil. Üç liraya aldığı bir ürünü günlük, saatlik olarak fiyatı kim hangi ülkede değiştirilebilir? Hükümet/Devlet yokmuş gibi bir tavır sürdürülmektedir. Artık Devletinde, Hükümertinde olduğunu görmelerinin zamanı geldi,geçti bile.
  • 5 Ay Önce

RTE

Devletin fahiş fiyatla baş edemediği aşikar ipin ucu kaçtı,marketler kasaplar şarküteriler ve diğer işletmeler keyfi zam yapıyor!Hem bu keyfilik yıllardır devam ediyor durmadan değişen etiket fiyatlara vatandaş tepki veriyorsa da su akar yatağını bulur misali milletçe bu olayı kanıksadık sanki!Benim şahsi fikrim başkan Erdoğanın chp'den umduğu desteği bulamayacak olması,Tayyip Erdoğan chp'nin önceki başkanıyla hemen her platformda tartışdığını hatta ondan önceki lideri Baykal ile de aynı kaderi yaşamış olması,bence şimdiki lideriyle de pek birşeyin değişmeyeceğinin sinyali gibi!O sinyallerini birisi de chp liderinin HAMAS'a terör örgütü demesi ama başkan Tayyip Erdoğanın HAMAS için mücahitler ordusu demesi.Kaldı ki chp'nin birlikte hareket ettiği terör örgütünün meclisteki uzantısı DEM gerçeği görmezden gelinirse belki bir arpa boyu yol alınabilir!Millet ak partiye yeteri kadar destek vermiş olsaydı Erdoğan anayasayı değiştirmek için bu kadar çırpınmazdı!
  • 5 Ay Önce

Ali bey

Selamün aleyküm hayırlı bereketli cumalar olsun şu üç harfli marketler dizayn edilmeden ekonomi düzelmez mesela 2,5 kg pirinç 132,5 idi şimdi 150 TL oldu
  • 5 Ay Önce

Mehmet Ay

Zamlari yapan Allah dir. Diyordunuz

Muhammet

Ev kirası konusunda yazarımız yanılıyor. Benim evimde iki bin tl kirayla oturan kiracı ne fahiş fiyata oturuyor değilmi? Aynı bina ve sitede on onbeş bin kira ne ala. Nerede adalet.
  • 5 Ay Önce

Şeref

Reis anayasa değişikliği ile son 20-25 yıldan sıyrılmak istiyor.CHP ye muhtaç gibi.Bu yaklaşım erken seçim getirir..
  • 5 Ay Önce

Milleti AÇ bırakacaksın ki OY tercihleri Değişsin

Boş tencere iktidar devirir diyorlar tencereyi boşaltıyorlar bir yandanda reklam algı iftira göz boyama kamyası ile güçleniyorlar önce ekonomiyi sarsıyorlar aç bırakmaya çalışıyorlar daha düşünmeden ardı sıra fitne fesat iftira kampanyası Sonuç:CHP nin her yeri ele geçirmesi!Önce aç bırak relam algı iftira her türlü medya aracını kullan!Sokak kedileri köpekleride fiilen sokaklarda fink atıyor Sokak röpartajları ile Sokak kedileri faaliyette örgütleniyorlar parasıyla değil mi?İBB de para bittimi hayır eee parasıyla kardeşim
  • 5 Ay Önce

Eski başkana

Geri zekalı mı bu devlet. Öyle yapanı at içeri, kapat işletmesini. Belini doğrultamasın. Ama senin gibi trollerde bunu düşünecek beyin yok işte. Çamur at izi kalsın. Görende CHP'yi organize sanayi örgütü sanır. Fiyat kırarsın açtığın Tarım Kredi Marketlerinin reklamı olur işte ne güzel.

Eski baskan

CHP eski başkanı ,marketcileri toplayıp fiyatlara zam yapın diye uğraşıyormus.Bu zam olayı içinde CHP ve iç dış güçler kesinlikle vardır.İsin haram tarafına,kul hakkına,cehennem tarafına kimse bakmıyor.Medyen kavmi tartıda hilekarlik,fahiş fiyatlar yüzünden helak oldu ve yer yüzünden silindiler.HARAMZADELERE DUYURULUR!!!

Okur

Sayın yazar guzell yazmissiniz Kurdun dişine kan değdi .ne tedbir alırsan al bu Fiat artışını onleyemezsin.
  • 5 Ay Önce

CHP elbette DEM göz yumacak uyuyacak

CHP muhalif bir parti değil DÜŞMAN bir parti muhalif iktidar partisinin varsa yanlışlarını söyleyip çözüm önerisi getirmek doğru yapılanlarında hakkını vermektir CHP kesinlikle muhalif bir parti değil bu yüzden DEM/PKK partisinin tüm yapıp ettiklerine göz yumuyor seçmeni kazanmak için oldukça memnun hiç sorun etmiyorlar tamamen tepkisizler ülkenin parçalanmasına bölünmesinede eyvallah kabul ederler önemli değil zaten bayrak marşa vs sembolik şeyler diyorlar önemsemiyorlar bile bunlara rağmen gittikçe oylarını güçlendiriyorlar bu akıl tutulmasımı evet öyle ne yapılabilir pkk ile savaşa devam Fiyat teröristleri ile en ağır şekilde savaş başlatılmalı o zaman CHP nin bahanesi ne olacak???ASIL MESELE FAHİŞ FİYAT TERÖRİSTLERİ İLE SAVAŞMAKTAN GEÇER!Soğan patates ile geldiler güçlerine güç katmaktalar SEBEB yine EKONOMİ yine EKONOMİ yine EKONOMİ aktörleri sahnede işliyor Devlet bir yandan Savunma sanayi ile silahlı terör örgğtleri ile savaşırken SİNSİ SİNSİ İLERLEYEN FİYAT GIDA TERÖR örgütleri meydanı boş bulmuşlar istediklerini yapıyor SİYASETİ DİZAYN EDİYORLAR
  • 5 Ay Önce

Hepsi belli de, icraat lazım icraat.

Sayın Latif hoca, onların kim'ler olduğunu ben sana yazayım. Belki sende yazarsın. 1- Akaryakıta, doğalgaza ve elektriğe sürekli zam yapanlar. 2- Gübre ve zirai ilaçlara sürekli zam yapanlar. 3- Çok yüksek kâr marjı ile satış yapan marketler, esnaflar ve inşaat sektörü. 4- ÖTV, MTV gibi vergi oranlarını çok yüksek tutanlar. 5- 2009 yılında 131 dolar olan 200 liramızın alım gücünü bugün itibariyle 6,5 dolara düşürenler. Bak ne kadar kolay bulduk müsebbiplerini.
  • 5 Ay Önce

Fahiş Fiyat ile CHP nin Yükselişi doğru Orantılı ilerliyor

Dr.Masum Türkeri dinledim Ağustos 2019 dan beri Türkiyeye Operasyon çekliyor Cumhurbaşkanıda bunu biliyor dedi.Nasıl geldiler başta ekrem mansur vs isimler soğan patates ile sadece o değil fetönün partisi iyi parti ve pkk partiside eşlik ettiler durum değişmedi devam ediyorlar,Tabi Masum bey Ecevit in nasıl bu süreçten zarar gördüğünü anlattı tarih tekerrür ediyor aynı durum Erdoğan için sahneleniyor stokçuluk ve fahiş fiyat politikasını devreye soktular bunda ABD Avrupa CHP DEM gibi partiler sermaye sahipleri rol üstlendiler el birliği ile Ak partiyi yok etmek yani Erdoğanı ve hükümetini tabiki bunda başarılılar mı?Seçim sonuçları ortada ekrem İBB de bir daha bir daha bir daha aynı şekilde büyük şehirlerde CHP aktörleri yaşam sürdürmakteler güçlerine güç kataraak Türkiye haritası kırmızı ile ERROR veriyor!Sadece bizim ülkemizdemi Fahiş Fiyat Terörü hayır başka ülkelerde siyasi amaç için kullanılır mevcut hükümeti indirmek zayıflatmak için yapılır peki nasıl önlem almışlar hapis cezaları,yüksek fiyat cezaları,ifşa,kapatma gibi cezalandırı yöntemlerle şu halde tez elden bu duruma terörizmdir el atılmalı ama maalesef 2019 dan beri hal böyle iken bir şey yapılmıyor ki yollarına devam ediyorlar Fahiş Fiyat gıda güvenlik meselesi TERÖR dür PKK teröründen güçlü bir terördür!CHP gücünü bu Fiyat teröründen alıyor besliyor EYT yi körükleyende onlardı ekonominin bu halde olmasına CHP liler iç dış düşmanlar aşırı memnun eee olmazlarmı kurdukları oyun tıkır tıkır işliyor!Özetle bu fahiş fiyat teröristlerini ağır cezalar hapis cezaları terörist oldukları için idam bile olmalıdır çünkü teröristler Fahiş Fiyat artış teröristleri illa dağdamı olmalılar illa kalaşnikofmu almalılar SİLAHLARI fiyat artırmak stokçuluk yapmak bence en ağır yaptırımlar olmalı ama şimdiye hiç birşey yapılmadığına inanıyor üzülüyorum bu terör şebekesi gücüne güç katmaya devam ediyor
  • 5 Ay Önce

Fatma

Hükümet bu arada armut mu topluyor ?

Yaman

Fahiş fiyat ile ilgili yazınız takdire şayandır. Yalnız sadece ceza ile problem çözülmez. Ceza gelene kadar fahiş fiyata devam anlayışı ile hareket ediyorlar. Ceza geldiğinde ise cezayı fiyata yansıtıp müşteriyi daha da mağdur ediyorlar. Cezadan önce fiyat belirlemesi ve fahiş fiyatların tespit edilerek şu fiyatın üstünde satamazsın denilmeli. Bundan sonra ceza ve kapatma (biraz uzun süreli olacak şekilde) gibi yaptırımlar uygulanmalı. Bu tedbirler neticesinde "fahiş fiyatla satarsak hep zarar ederiz" diye düşünmeye mecbur olurlar.
  • 5 Ay Önce

Gürsel Erdoğan

İktidarın Yanlış politikalarını esnafa yıkmak için algı yapıyorsunuz bu nebalin altında kalacaksınız.Mazota,Benzine,sigaraya,doğal gaza,gübreye,tarım ilaçlarına,vergilere esnafmı zam yapıyor milleti kandırmayın artık Faizleri nas diye düşür dünyada hiç uygulanmamış yöntemle ülkeyi batır garıban esnafa yükle hadi ordan şaklaban
  • 5 Ay Önce

Ahmed YAHYA

YEKİLİLER uyuyorlar. millet ders verdi anlamadılar,anlamazlar. yazık oluyor.kesilen cezalar anında zam ile karşılanıyor.KAPATIN
  • 5 Ay Önce

Namli Receo

Serbest piyasa diyeceksiniz fiyatlar yükselince piyasa oyuncuları diyeceksiniz.Kim bu piyasa oyuncuları kardeşim.Kimse yasalardan devletten üstün değildir.Yapanlarin tepesine bineceksin kimin nesi kimin fesi olursa olsun.Yasalari uygulayan yok piyasayı denetleyen yok herkes kafasına göre bir yol tutturmuş gidiyor.Gercekten kanunlar uygulansa cezalar verilse kimse cezalara dayanamaz ceza meza yok denetleyen de yok kimse kimseyi kandirmasin eskiden maliye memurleri sokaklarda caddelerde gezer denetleme yapar di simdi disarida gezen denerleme yapan bir tane memur gormuyoruz nerede bu memurlar bazi kurumlarda bos bos formlar doldurup boş sorgular yapip istatistik yapiyorlar istatistikler hep yalan soyler tum kurumlar ozune donup isini yapmalidir bu milletin göstermelik yapilan islere karni tok icraat istiyor istiyor.Millet evine ekmek goturemez geçinemez duruma geldi bazılarının tuzu kuru tuz kokmuş tuz.Bir an önce devletin yetkili kurumları devreye girip denetimleri artırıp bi piyasa oyuncuları denilenler kim yada kimler ise gereğini yapmalıdır.iyi olacak derken günden gune daha da gerilere gidiyoruz.Allah sonumuzu hayreylesin Allah a emanet olun.
  • 5 Ay Önce

Serbest piyasa

Serbest piyasa için ticari ahlak lazımdır.Ticari ahlak için de ;din,imam,Allah(CC) korkusu lazımdır.İnanc(hakiki,ihlâslı)olmadı mı,bu olaylar hep sürer gider,artarak(bu eğitim sistemi olduğu sürece kaçınılmaz son budur) devam eder.Dinde sabit fiyat hoş görülmemiştir ,fakat ekonomik kriz durumlarında ,kıtlık zamanlarında fiyat kontrolü için,karaborsa durumlarını önlemek için ,belli bir süre için makul görülmüştür.Devlet ;üretim aşamasından son satıcıya kadar,bütün maliyetleri(hammadde,işçilik,enerji ,nakliye,kira,vergi gibi şeyleri katarak) hesap ederek belli bir fiyat belirler.etiket olarak ürünlere yapistirilir,bu fiyatlar enflasyon ya enerji vb fiyatlarındaki artışlara göre devamlı güncellenmelidir.İSYERİ KAPATMA EN ETKİLİ CEZA YONTEMİ olur diye düşünüyoruz.

Uğur

En büyük problem fahiş KİRA VE İKİNCİ EL KONUT VE İKİNCİ EL ARABA artışlarıdır, daha doğrusu fahiş kira vs. yoluyla hükumet darbesi operasyonudur. Geçen sene seçimlerden önceki ve hemen sonraki aylarda kiralar bir anda yüzde 300 ila yüzde 1000 zamlandırılmaya çalışılıp kiracılara korkunç zorbalıklar yapıldı. Hâlâ da nüfusun yüzde 30 ila 40'ı olan kiracılar zor durumda. Ama galiba zengin faizci rantçı mal sahipleri lobisi bu konuyu unutturuyor. Ne de olsa kiracıların çoğu mazlum Ak Parti seçmenidir, o yüzden Ak Parti'nin kendi liderleri dâhil olmak üzere bütün kodamanlar ve yağcıları ve bilhassa Ak Parti'ye emir veren CHP'li ve Zilletçi zenginler onları hor görür.
  • 5 Ay Önce

Yıldız teskilati

Derin Siyonizm seçimleri kazandırdı sermaye TÜSİAD medya gibi politikacilar kökleri dışarda olan zararlı yapilar lions rotary kulüpleri mason locaları acilen İçişleri bakanlığı tarafından kapatilmali siyon protokolleri devam ediyor ülkemizde ekonomik gelişmeler ancak demiryollarıyla olacaktır denizciligimizi devlet politikası yapmaliyiz tarım ve hayvancılıkimizi geliştirmeliyiz mesleki eğitim merkezi kurmaliyiz körfez ülkeleri ile bağlantı kurmaliyiz petrol şirketleri otomotiv şirketleri otobüs şirketleri otomotiv şirketleri otobüs şirketleri lastik şirketleri cumhuriyet kurulduğundan bugüne kadar demiryollarini engellemişlerdir cevrecidir yük ve yolcu taşımacılığında acilen demiryollarına geçmeliyiz her ilimize hızli tren yapmaliyiz
  • 5 Ay Önce

Ersoy

Tuvtürk trafik sigortası makine mühendisleri odası bu üclü bir cıvata bile takmadan halkı soyuyor. Fahiş fiyatın tek sebebi iktidarın taa kendisidir. Çak cuklarla bir sonuç alınamadıgını kendiside görüyor. Bu ülkede tek susturulan emekli. O da yakında sahada olursa şasırmayın
  • 5 Ay Önce

Erdem

Fahiş fiyat konusunda öykec
  • 5 Ay Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23