• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Irak ile yeni dönemde tarihi hamleler

4 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Nahit sazoglu

Körfez ülkeleri ile bağlantı kurmaliyiz körfez yeniden canlanıyor ülkemizde ekonomik gelişmeler ancak demiryollarıyla olacaktır petrol şirketleri otomotiv şirketleri otobüs şirketleri lastik şirketleri cumhuriyet kurulduğundan bugüne kadar demiryollarini engellemişlerdir cevrecidir her ilimize hızli tren yapmaliyiz raylı sistemler geliştirmeliyiz mesleki eğitim merkezi kurmaliyiz tarım ve hayvancılıkimizi geliştirmeliyiz
  • 5 Ay Önce

15 yıldır devam eden bir proje...

Kalkınma Yolu Projesi: Basra-Chalamja projesi , Irak'ın Türkiye ile olan kuzey sınırından güneydeki Körfez'e kadar uzanan 745 mil uzunluğundaki demiryolu, karayolu ve enerji boru hattı projesi olan Irak'ın 17 milyar dolarlık Kalkınma Yolu Projesi'nin bir parçası . Irak Ulaştırma Bakanı Razak Muhibis el-Saadawi'ye göre Kalkınma Yolu Projesi'nin hedefi , Irak'ta "ekonomik bir rönesans" yaratmak, aynı zamanda "doğuyu batıya bağlamak ve devlet hazinesinin gelirlerini en üst düzeye çıkarmak". Geliştirilen altyapının Irak'a yıllık 4 milyar dolar ekleyeceği ve yaklaşık 100.000 yeni iş yaratacağı öngörülüyor . Proje Katar, Suudi Arabistan, Türkiye ve Çin'in ilgisini çekti ; bu ülkelerin her biri, gelişmiş Irak altyapısından elde edilecek potansiyel enerji getirilerinden yararlanmak istiyor. Irak, Basra-Chalamja Bağlantısının yanı sıra Güney Koreli Daewoo E&C tarafından inşa edilen Al-Faw limanının inşaatını da bitirmeyi planlıyor . Tamamlandığında Al-Faw dünyanın en büyük limanlarından biri olacak.
  • 5 Ay Önce

Azad

(Erbil (Rûdaw)) – Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin Türkiye ile ilişkilerini her alanda geliştirme arzusunda olduklarını ve her zaman bölgede barış ve istikrar unsuru olduğunu vurguladı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, Irak'ın başkenti Bağdat'taki temaslarının ardından akşam saatlerinde başkent Erbil’e geldi. Erdoğan, Erbil Havalimanı’nda Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani tarafından resmi törenle karşılandı. Törende Başbakan Mesrur Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ve bakanlar da hazır bulundu. Ardından Kürdistan Bölgesi Başkanlık ofisinde Kürdistan Bölgesi hükümetindeki bakanlar ve iki taraftan üst düzey yetkililerinin katıldığı toplantı gerçekleştirildi. Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, toplantıda Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin Türkiye ile ilişkilerini her alanda geliştirme arzusunda olduğunu yineleyerek, Kürdistan Bölgesi'nin her zaman bölgede barış ve istikrar unsuru olduğunu vurguladı. Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi'ne verdiği destekten dolayı Türkiye'ye teşekkür etti. Başbakan Mesrur Barzani de Kürdistan Bölgesi hükümetinin Türkiye ile ekonomik ve ticari işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu vurguladı. Türk şirketleri için Kürdistan Bölgesi’nde her alanda iş ve yatırım fırsatı olduğunu anımsatan Mesrur Barzani, Ankara hükümetine desteklerinden dolayı teşekkür etti. Erdoğan ise ülkesinin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne verdiği desteğin devam edeceğini, her alanda işbirliğine ve ilişkileri daha da geliştirmeye hazır olduğunu yineledi. Erdoğan, bölgede barış ve istikrarın korunması, sorunların çözülmesi ve toplulukların haklarının güvence altına alınması gerektiğini vurguladı. Görüşmede ayrıca bölgedeki son gelişmeler, sınır güvenliği, güvenlik ve karşılıklı çıkarları ilgilendiren diğer birçok konu ele alındı.
  • 5 Ay Önce

KALKINMA YOLU PROJESİ

işin ekonomi tarafını bir tarafa bırakırsak PKK ile mücadele hayati öneme sahip her seçim zamanı iktidara bela oluyorlar akıllarınca cezalandırıyoruz diyorlar Kandil gibi bataklıkları bu proje ile kurutursak pkk nın hayatiyeti sürekli seçimlere müdahalesi CHP şemsiyesiyle bu ülkeye çektirdikleri bu çok önemli bir mevzu hükümet seçim ile belirlenir anlamadığım nokta şu CHP iktidara gelse bu teröristlerle savaşmayacak mı?Devlet politikası değişmez hükümet kim olursa olsun o zaman ne yapacaklar?
  • 5 Ay Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23