• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yol ayrımı: Müslüman mıyız laik mi!

41 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

M. Seyfeddin Ulucak

Yaşar bey, bildiğinizi düşündüğüm gerçekleri bilmiyormuş gibi yapmanız garip kaçıyor. Bu devleti Osmanlı'yı yıkıp üzerine kuranların dinî ve etnik kimliklerini ve Lozan Antlaşması sonrası (Kadir Mısıroğlu'nun ruhu şâd olsun) uygulanan politikaları benden iyi biliyorsunuzdur. Birinci dünya savaşından sonra üç tane yahudi devleti kurulduğu sözünü de duymuşsunuzdur. Dolayısıyla hâl böyle olunca bu memleketin vatandaşlarının Müslüman mı laik mi olduğunu sormak çok manalı olmuyor. Ne dersiniz?...
  • 6 Ay Önce

Ömer

Laiklik nedir ? Din ile devlet işlerinin ayrılması yani ben kanun yaparım ben şeriat kanunlarını kabul etmem demek değil midir ? Kemalizm , gökten indiği sanılan doğma kitaplarla haşa yönetilemez diyen kim ? Sapla samanı karıştıran kim ? 
  • 6 Ay Önce

Sedat X

Ne mutlu, kalemini Lâik din düşmanlarına karşı kullanan yazarlara!
  • 6 Ay Önce

müslüm

Lasiklik dini kuralların devlet yönetiminde olmaması,herkesin din ve ibadet özgürlüğü kısaca laiklik adam olmaktır.Şeriaatla yönetilen mutlu huzurlu,çağdaş tek bir ülke varmı.Bangladeş,Afganistan,Pakistan,Suudi Arabistan,İran şeriaatla yönetiliyor.Gidin orada--Ben laiklik istiyorum-deyin bakalım zindana girip ömrünüzü orada tamamlamıyormusunuz.Laik cumhuriyetin kıymetini bilin.
  • 6 Ay Önce

Vatansever

Ezbere devam..Şeriat ile yönetilen tek bir İslam ülkesi maalesef yok. Olsaydı İsrail bu katliama devam edebilir miydi?.Şeriat İslam dır. Şeriat a karşı olan mümin değildir. Bunu bilerek konuşmakta fayda var..

Laikliğin semeresi

Bu ülkede Tonlarca alkol şarap şampanya tüketilmekte neticesini aklıma geldiği kadarıyla saymaya çalışacağım on binlerce trafik kazasına sebep olup binlerce kişinin ölümüne binlerce kişinin dul ve yetim kalmasına trilyonlarca liralık maddi zarara on binlerce yuvanın yıkılmasına sebep olmakta uyduruk laiklik ve Çağdaş yobazlık sayesinde sevgili erkek arkadaşı kız arkadaşı gibi süslü sözlerle zina teşvik edilmekte kadınlar baldır bacak her gün başa bir kucakta gayrimeşru hayat normalleştirilmiş süslendirilmiş bu yetmiyormuş gibi Çağdaş yobazlığın bataklığına bir de lgbt sapkınlığını yaygınlaştırmaya çalışarak aileyi ve gençliği milli ve manevi değerlerden tamamıyla uzaklaştırıp binlerce yuva yani aile hayatı yok edilmiş yıkılmış çocuklar Hüzün evlerine kadınlar kadın Konukevi adı altındaki başka bir hüzün evine doldurulmuş kutsal aile yuvası darmadağın edilmiştir yine laiklik sayesinde moda modernizm materyalizm alkol uyuşturucu ve fuhuş bağımlılığı aileyi ve gençliği adeta çürütmüştür. Bunlara bağlı olarak cezaevleri ağzına kadar dolu Kolluk Kuvvetleri sayısı yüzbinleri aştı. Adliyeler dava dosyaları ile ağzına kadar dolu Vatikan'ın Şeriati olan laiklik sayesinde bu milletin ne kadar huzurlu olduğunu Azıcık da olsa anlatmaya çalıştım gördünüz mü ne kadar da huzurluymuşuz. Yani yukarıda saydığım bağımlılıklardan kurtulmak için yani özgürleşmek için İlahe İllallah Muhammeden Resulullah deyip Allah'a kul olup tüm şer ve şeytani şeyleri Elimizin tersiyle iterek gerçek ten özgürleşmek varken adeta laiklik sayesinde batı ve batıla yani celladımıza aşık edilmişiz ama farkında değiliz Allah Diriliş ve Uyanış nasip etsin amin selamlar

İmanın 6 şartı..

İmanın 6 şartı yerine chp-kamalizmin 6 şartı (6 ok) icat edilmiştir.. bunlardan biri de Laikliktir! Mesele budur.. bu kadar açıktır.. vesselam.
  • 6 Ay Önce

Yorum

İslamı şartı 5 tir. Anti laiklik diye bir şartıda yoktur
  • 6 Ay Önce

Vatansever

İslamın şartlarını bilseydin dalga geçer gibi yorum yapmazdın.

İmanın-İslamın şartları içinde..

İmanın-İslamın şartları içinde Laiklik diye bişe yok.. yani Müslümanın laiklikle işi yok.. alakası yok..

Chp nin şartı 6..!

Kamalizmin şarı 6.. Biri de Laikliktir!

sosyal devlet

Siz sapla samanı karıştırıyorsunuz. Laiklik bir din degildir. devletler din,dil,ırk gözetmeksizin toplumun her kesimini kucaklamak zorundadır.Din devleti degil, Sosyal devlet olmanın geregi budur.Sosyal devlet laik yönetim sistemini benimser. Sosyal devlet yerine din devleti olmayı seçenler bir arpa boyu yol kathedemezler ve çagın gerisinde kalırlar. Bakınız çagı yakalayamayan geri kalan Osmanlının son zamanları yada günümüzdeki İslam devletleri
  • 6 Ay Önce

salih

Asıl sorun kraldan çok kralcı olanlar da! Sekularizm din dışı bir hayat insanın kendi heva ve heveslerine tapmasıdır.Kafasına göre ya da batıl ideolojisine göre yaşamak insanı Hak olan dinden uzaklaştırır.Hak olan din Allah'tan gelen İslam şetiatıdır.Şeriata uymayan her şey batıldır. Laiklik,Kemalizm,komünizm,sosyalizm, liberalizm ...vb izler batıldır. Hak ile batıl yanana gelmez.Hak ile batılı karıştırmak, biraz ondan biraz bundan anlayışı Şeriatı inkardır. Dunyevileşen insanlık Hak'ka ulaşamaz.Tek kurtuluş yolumuz vardır: Şeksiz şüphesiz Allah'ın ipine Kuran'a ve rehberimiz Hz. Muhammed ( sav)' e tabii olmaktır.
  • 6 Ay Önce

Çok saçma sapan bir soru

Senin sorduğun soruya göre imamhatipte okumuş biri olarak cevap veriyorum; Laikim. Laikliği gâvurluk olarak görüyorsan tedavi olmanız gerektiğini söyleyebilirim.
  • 6 Ay Önce

Sen okumaya çalışırken

Almanya iki tane dünya savaşından çıktı. Bizim kahraman yaşarken heykel dikme planı yapıyordu. Sonra başımıza ithal ettiği insanlar(!) ile bela etti. Şimdi Almanya nerede, bir civata üretemeywn ve üretmek isteyenlere köstek olan laik üniversiteler nerede?

Vatansever

Yazıklar olsun. İslamı bilmeyen imam hatipliler de varmış demek.

Fatih

Sende laikliği dinin ahkamına uygun görüyorsan. Sende tedavi ol

Orhan İnan

Putperestlik her zaman hak olan dinlere karşı inkarın simgesi olmuştur. Bu kıyamete kadar böyle gidecek. Ülkemizin imansızlari da yeni putlarına sadakatlarini her daim ifade etmekteler. Yazık. Müslüman mumince yaşamalı.
  • 6 Ay Önce

Saat

.. yol ayırımı derken bir düşün
  • 6 Ay Önce

Anayasanın 2. Maddesini iyi okuyun!

LAIKLIK DIN DEĞILDIR... anlatamıyoruz...
  • 6 Ay Önce

Ali

Tamam din değil diyelim peki neden anayasa ile koruma altına alınmış (değiştirilemez ve değiştirilmesi dahi teklif edilemez) ne demek şimdi bu Allah'ın kanunu mu bu değiştirilmesi asla düşünülmeyen tek kanunlar ve yasalar var o da C Allah'ın koyduğu kanunlardır

Orhan

Laiklik din karşıtlığıdir. Hele ülkemizde İslam dini ve ona tabi olan Müslümanları baskılayan, ezen ve hatta yok etmeye çalışan, devletin de benimsediği, büyük bir silahtır

H.Y.E

Türkiye 'de din gibi icra edilmektedir. Öyle olmasaydı devlet ezanın Türkçe mi, Arapça mı olunacağına, ibadetlerin nasıl yapılacağına, bir müslümanın neyi giyip neyi giyemeyeceğine karar veremezdi

anlamazlar

kapasiteleri bu kadar.

Kanber

Selamlar ağzına diline imanına sağlık bu tağutlarla adeta aileyi ve gençliği zehirlediler çürüttüler bu zehir ve çürükleri Tımar etmek çok kolay olmayacaktır Allah yar ve yardımcımız olsun
  • 6 Ay Önce

hesap

BEN MÜSLÜMANIM DİYEN HİÇ KİMSENİN LAİK OLMA HAKKI VE SEÇENEĞİ YOKTUR
  • 6 Ay Önce

Orhan

Eyvallah kardeşim

memduh

Sen ne istiyosan onu ol. Ama sosyal devlet din,dil,ırk farketmeksizin her kesimi kucaklayacak şekilde idare edilmek zorundadır

Muhammet

Toplumları kontrol altında tutmak ve yönetmek için sistemler oluşturmak ve uygulamak gerek. Bizim ülkemizi sömürüp sınırlayanlar da laiklikle bizleri tımar ediyor, diyanetle de dini kontrol altında tutuyor. Kontrol önemli sitemde sıkıntı yaşamamak için arada balans ayarı da yapılıyor. Mutlu mesut yaşayıp gidiyoruz. Arada koltuk kapma yarışmalarıda işin eylencesi! Mesela istanbulu kim kapar gibi?
  • 6 Ay Önce

Mehmet

Hocam Rabbim razı olsun.Duygularımıza tercüman oluyorsunuz.Sizi severek takip ediyorum.
  • 6 Ay Önce

Soru yanli$..

Laiklik DIN DEGILDIR!..
  • 6 Ay Önce

ÖZCAN ŞAHİN

GÜNAYDIN.. BU ÜLKE LAİK DEMOKRATİK HAK HUKUK VE ATATÜRK CUMHURİYETİ OLARAK İLELEBET DEVAM EDECEKTİR EFENDİM
  • 6 Ay Önce

Nuh

Ebedilik illelebet fani dünyanın da harcı değil mi? İngiliz ve abd kaç yıllık 1917' de 1945'e kadar ingiliz 45 den beri abd boyunduruğundayız bakınca abd başarılı ama ingilizler yancı olarak devam ediyor, yani masa ve oyuncular hala dağılmadı. Ama her şeyin bir sonu vardır.

Ayasofya açıldı..

Sırada 5816 var.. sonra inşallah kamalizm-laiklik-heykelpereslik devri bitecek.. 
  • 6 Ay Önce

hep aynı nakarata hep aynı cevap

5816 kalkınca Zeki Müren'de bizi görecek mı?

Ne mutlu müslümanım diyene

Kamalizm, laiklik, ladinilik, heykelperestlik.. bunların alayı dinsizliğin kibarcasıdır! Vesselam.. Ne mutlu müslümanım diyene..
  • 6 Ay Önce

Tamam

Laik müslümanız
  • 6 Ay Önce

Kenan adak

Millet 5 yıl önce laik aday i.oğlunu seçerek  çıktı.Halkın genel seçimde % 47 si K.oğluna oy vererek  seçti...
  • 6 Ay Önce

Okur

Hz. Peygamber ve Halİfa'dan sonra namaz, oruç, hac hariç İslam'dan eser mi kaldı ki! Müslümanlar kıyamete kadar sürünmeye mahkumlar, hastalık, fakirlik, zillet de çabası. Allah ve peygamberden dünyevi hiçbir yardım da gelmeyecek. Kafirler her devirde rahat, fakir de değildi, onlara bu dünyada cennet yaşayacaklar, nimetler peşin ve bol verilmiş sonra ebedi direkt cehennem. Laik mi, putperest mi, dinsiz mi , olacaklar kendi bilecekler iş.
  • 6 Ay Önce

Korkut

Amin hocam.Allah razi olsun.Laiklik Fransanin olsun ic yuzunu bilmiyorlar.Gayri millilerin Musluman milletimize dayatmasidir.Millilesmemiz lazim.Batida cok ulkede okullarda uc dil ogretilir.Bize tek dil ogrettiler.Milli egitim Osmanlicayi mecburi ders olarak okutsa.Ben 70 yasindayim 40 yildir okuyorum.bir ayda ogrendim.Arapcayi okumayida.Birde Ingiliz Alman rus cin dili fransuz olur.Orta mekteplerden itibaren cocuklarimiza 3 dil ogretseler.Devletimizden bekleriz.Selam ve dualarimizla.
  • 6 Ay Önce

Osmanlıca

Osmanlıca ;Osmanlı yönetici sınıfının ve eğitimli seçkinlerin kullandığı bir yazışma ve edebiyat dilidir. günlük hayatta konuşulan bir dil degildir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23