• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mustafa Kemal Şeriatı savunuyor

45 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Mahmut Gürbüz

Kitap Cilt Sayfa olarak belirtseniz iyi olurdu
  • 6 Ay Önce

Orhan

Kemalistler İslam dan ve Müslümandan hoşlanmazlar. Sadece laikliği ve açılıp saçılıp gezmeyi, kafa çekmeyi ilericilik ve Atatürk cülük zannederler. Keşke okuyup öğrenseler de yanlışlarına sırt cevirseler.
  • 6 Ay Önce

Sonuç da?

Mustafa bey, 1 Kasım 1937 tarihli meclis konuşması yazınızın temelini destekliyor, İslam'a, Osmanlıya, Sultan Vahideddin'e, Saltanat'a, Şeriat'a sonsuz övgülerle dolu o konuşma. Fakat daha sonrası malum...!?
  • 7 Ay Önce

Uğur

Laiklik 1856 Islahat Fermanı ve Paris Antlaşması ile geldi. Toplantılar ve kararlara dair Fransızca tutanaklarda sık sık laiklik kelimesi geçiyordu. 1856'dan sonraki yasal düzenlemeler genelde laiktir. 1858 Ceza Kanunnamesi kesinkes laiktir ve zaten direktman laik Fransız ceza kanunundan adaptedir, ama onun kurnaz utanmaz yazarları metnin içinde kelime oyunlarıyla şeriata bağlıymış gibi yapıyorlardı, nasıl ki daha sonra Mustafa Kemal de maalesef onları örnek alarak yaptıysa.
  • 7 Ay Önce

Mardin

Şeriatı kaldıranlar parmaği olan sevinenler ateşi bol olsun.
  • 7 Ay Önce

Bir Dost

Şeriat hayettir...."Hayat; iman ve cihattir.."
  • 7 Ay Önce

Alierdalkorkmaz

Mareşal GAZİ m.k.ataturk niye karşı olsun,oda Osmanlı subayı yetişme tarzı( babaannem gibi )karacarsafla geldi selanikten burada başörtüsü takti..Mühim olan şerri hukukun ( şeriata nasıl adapte olacağı//// hakkı ile kim nasıl uygulayacak...????Şeriat hukuku uygulama açısından bugünün yaşamında adaletin yerine gelmesi anlaminda iyi bir uygulama olurdu.. Selam olsun...Tüm mümin kardeşlerimize...
  • 7 Ay Önce

Yıldız Hacıoğlu

SERİAT (YOL. YÖNTEM, YASA) Şeriat, şer'i yasalar,Türkçe anlamıyla yol, yasa İslam dünyasında iki şeye denir. 1. Kur'andaki yasalardır, bunlar tartışılmaz doğrudur. Çünkü aklın sahibi ve aklın yaratıcısı Tanrı sözleridir. 2. si ise toplumsal sorunları çözmek için Müslüman dünyasında oluşturulan yasalardir. Mezheplerin doğuş nedenidir. Bunlar insan yapısı olduğu için eksiklikleri yanlışlıkları vardır. İkisine de aynı ad konulması, büyük yanılgıdır ya da Müslümanlara büyük oyundur. Çünkü ikincisi, birincisinin sanilmasina yol açmaktadır. İkincinin yanlışlarına yapılan tepkiler, cahil insanlarda birinci yani Kur'an'a saldırı olarak anlatıldığı ya da anlaşıldığı için , keskin kutuplasmalara neden olmaktadır İslam dünyasında çeşitli toplumlar vardır. Her toplumun kendine özgü kültürü, sorunları vardır. Bu nedenle ikincisi olan şeriat tüm toplumları kapsayan ortak yasa, hukuk olamaz. Her toplumun hukuku kendine özgüdür. Araf 199"Marufla yönet" ayetinde maruf , örfü de kapsadığı gibi ortak insanlık degerlerini de kapsar. Kuran'da örf ile ilgili bir çok ayet vardır.
  • 7 Ay Önce

Muhammed

Mustafa bey 1909 ve 1024 arası görünen yüzü doğru da iç yüzü öyle değil. Takiye ve siyaset gereği konjonktür olarak öyle davranması ve konuşması gerekiyordu, yani köprüyü geçene kadar eşeğe dayı deme olayı, gerçek yüz 1926 dan sonrasıdır. Sonuç İngiliz siyaseti ve hedefleri doğrultusunda siyasal hayat canlı bir şekilde devam ediyor.
  • 7 Ay Önce

Tutu

Büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk, içinde bulunduğu devletin yasalarından bahsetmektedir. Yani orada her hangi bir düzeni, devlet yasasından bahsetmiyor. İngiliz emperyalizmini denize döküp, serv paçavrasini yırtıp suratlarına fırlatıp atınca, inandığı gerçek düşünceyi yani laikliği kurduğu devletin Anayasasına yazdırıyor. Mesele bu kadar net ve açıkken lafı neden dolaştırıyorsunuz ki?..

Okur

ABD soğuk savaş döneminde İslam'ı savunuyordu bugün savunmuyor İslam'ı savunanlara "terörist" diyor.
  • 7 Ay Önce

Tuğrul

Bre gıt akıllı Kemalist güruh (Kamalist değil) Şeriat Gelmez gelmez. Yaşanır Yaşanır. Yoksa siz ayakları olan şeymi sanırsınız ŞERİATI...
  • 7 Ay Önce

Korkut.

Allah razi olsun hocam sagolun.
  • 7 Ay Önce

Oğuz Han

Çok güzel mülagata yapıyorsunuz. Korkma M. kemal'i çok iyi okuduk. Biz anladık ama siz anlayamadınız. Laikliği getiren, devrimleri yapan kim? Onu yapan Hacıyatmazmı?
  • 7 Ay Önce

mustafa poyrazoğlu

Sayın Armağan, iyi güzel de bugün şeriatdan anlaşılan dini hükümler olduğuna göre değerli yazınızı nasıl anlamalıyız. Selamlar.
  • 7 Ay Önce

müslüm

Atatürk ve laik cumhuriyet düşmanları her konuda istismara devam ediyorlar.Efendim 1909 da padişahlikla yönetilirken Mustafa Kemal beyanname hazırlamış orada şeriaatı korumak istediklerini söylemiş.Ne diyecekti şeriaatı kaldırıp laik cumhuriyetimi kuracağız diyecekti.Ancak yurdumuz işgal edilip halife ve şeriaat yanlıları yabancı işgal kuvvetleriyle işbirliğine girince Kurtuluş Savaşından sonra halifelik ve şeriaat yönetimine son verdi.1924 anayasası bir geçiş anayasasıdır.Laik cumhuriyete karşı bugün şeriaat çağrısı yapanlar emperyalist devletlerin maşasıdırlar.
  • 7 Ay Önce

Müslüm soru

Peki Nutuk'da İslamı lekeli ve katkılı din olarak kabul edip, kaldırılması gerektiğini ve yeni bir dünya dinine evet deriz demesi emperyalizmin ile bağdaşmaz mı?

Nuh

Dereyi geçene kadar eşeğe dayı diyecen, işi bitince, kimini suikast,kimini İstiklal mahkemesi ile olmadı Mısır'a sağa sola sürgün yerden ye, yemezsen ister Arabistan a, İran'a yada Afganistan a git denir. Ne güzel hayat. Herkes mutlu mesut.!!!

Ömer

Mustafa bey sizi anlayamıyorum . Tamam o zamanın şartlarında inanmasa da söylemiş , hatta camide de hutbe okumuş , hocaları yanına almış ya sonra . Şeriat hükümlerini kim kaldırdı , devrimleri kim yaptı , hilafeti kim kaldırdı , harf devrimini kim yaptı ? Allah aşkına söyleyin , bu mu tarihçilik ? Gelde Rahmetli Kadir Mısıroğlunu arama .
  • 7 Ay Önce

Nuh

Simdide Yasin okurlar yerine göre veselam.

Hakkı

Bahsettiğiniz konular birbirinden farklı.. Ayrıca o dönem gerçekten belki öyle inanıyordur, sonradan değişmiş olamaz mı? Nice insanlar var ki, önceki fikirlerinin tersini savunuyorlar..

Nefer

Ataturk simsarlarinin, Kandil devrimcilerinin, laikçi mezhepçilerin, laikçi solaklarin; kriptolarin; Atatürkün arkasına saklanarak kuduz gibi Islam ve Muslumanlara saldırmaları artık mide bulandırıcı bir boyuta geldi..
  • 7 Ay Önce

HANDAN

“Kahrolsun Şeriat !” diye haykıran cahil Kemalist nesline bu yazı tokat mahiyetinde. Ne diyor atanız bakın da görün. Nedir şeriat ? Hukuk demek. Kastedilen ise “ İslam Hukuku “ dur. Yani Kur’ an’da ki kanunlardır. Müslüman dediğin şeriatçidir. Müslümanım ama şeriatçi değilim demek Türk vatandaşıyım fakat Türk ceza kanununu tanımıyorum demek kadar gülünçtür. Çanakkale’de, Kudüs ‘te,Yemen de şehit olanlar şeriat için şehit oldular. Canlarını vererek kurulan devlet “şeriat “ devletiydi. Asker Allah Allah diye savaştı.Meclis dualarla açıldı. 1928’e kadar Anayasa devletinin dini İslam’dı. Yani şeriattı. Laiklik dinlere saygılıdır , din hürriyetidir diyorsunuz, sonra da utanmadan dinimize sövüyorsunuz. Siz laik değil islam düşmanısınız.Beğenmediğiniz Osmanlı dünyaya şeriat ile hükmetti. Yunan’ı bir vali ile yönetiyordu. Sizin laikliğiniz ile ne oldu? Zelil olduk.. Bu utanç size yeter. Yüreğinize sağlık hocam.????
  • 7 Ay Önce

Nuh

Boş verin şeriatı o zamanlar İskilipli neden Rahmân a kavuştu?

Kanber

Selamlar ağzına diline kalemine bilgine sağlık gerçekleri sizin gibi hocalarımız haykırmaktan çekinmesinler
  • 7 Ay Önce

Lafa değil icraate bakalım..

Hilafet kaldırıldı.. Ezanı Muhammedi yasaklandı.. Ayasofya kapatıldı..!
  • 7 Ay Önce

1932-50 arası..

Tam 18 sene boyunca Ezanı Muhammedi yasaktı..! 1950 senesinde Menderes kaldırdı yasağı.. nur içinde yatsın.

Okul

Ezan yasaklanmadı. Türkçe okundu.

Orhan İnan

Bu günün kemalistleri Müslümana ve İslam a saldırmaktan başka bir eylem biçimine sahip değiller. Fikri yapıları ancak buna yetebiliyor. Yazık. Bu halleri üzüntü veriyor.
  • 7 Ay Önce

Okur

Artık birileri de bir karar versin. Atatürk şeriatçımıydı, degil miydi. Hem din düşmanı görüp hem şeriatçı demek de abes
  • 7 Ay Önce

5816 kalkınca öğrencez..

Şimdilik çok konuşamayız..! Devlet sırları, millete açılınca öğrencez..

Handan

Hocamız belirtmiş zaten. 1921’e kadar ki sözleri şeriatçı …

Ceto

Hocam m kemalin dediklerine degil yaptiklarina bakalim hakdan görunup batila kosmus islam seriat adina yaptigi Bir hareket varmi söz cok icraat yok
  • 7 Ay Önce

Ali

Arkadasi. Dunyanin neresinde namaz kilinmiyorki gec onu elinizde bir ovar oda dunekarar yasakti biraz akil et

Cetoo

Var mesela bugun özgürce namazını kılıyorsun yetmez mi

Kamalizm projesi!

Kamalizm-chp taktik icabı her kılığa girmiştir.. esas gayesi ise İslam-Osmanlı düşmanlığıdır.. Osmanlının-Hilafetin yıkılmasıdır.. vesselam.
  • 7 Ay Önce

Azmi

Ülkede adalet liyakat şeffaflık özgürlük varsa şeriat gelmiş demektir.Gerisi teferruattır.
  • 7 Ay Önce

MUZAFFER.

ELİNE SAĞLIK HOCAM, ALLAH CC RAZI OLSUN ÖMRÜNÜZ BEREKET VERSİN İNŞALLAH AMİN, YALANCI LAR SAHTEKAR LAR KATİL LER DİNİ İSLAM DÜŞMANLARI VATAN HAİNİ LERİ BELİ = c h p DİR ..TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN DÜŞMANLARI DIR LAR, YAHUDİ VE HAÇLI UŞAKLARI PROJE ELEMANLARI, = c h. p. liler......HAŞA ALLAH CC, TANIMAYAN LAR,KAFİRLER.....
  • 7 Ay Önce

Recep öncel

Mustafa bey tebrik ediyorum güzel bir yazı olmuş
  • 7 Ay Önce

Ulu Hakan Vahdettin ..

Sen bizi terk etmeseydin .. Osmanli Devleti sonsuza kadar yasayacakti.
  • 7 Ay Önce

Kadri Misirli

Aslinda GAZI olmasaydi .. Seriat ne guzel devam edecekti .. Vesselam
  • 7 Ay Önce

Keske 

Butun istediginizde bu zaten ..
  • 7 Ay Önce

"Mustafa Kemal" Şeriatı savunuyor !!!

Dogrusu: Gazi Mustafa Kemal ATATURK olacak ..!!
  • 7 Ay Önce

Erzincanli.

Hocam,hem bu İnsanlara Kemalis diyorsunuz hemde bunlardan insaf bekliyorsunuz,beklemeyin bunlar da din düşmanlıĝı öyle bir hastalík ki;Bu konu da M. Kemali de çizerler ve yeni bir Atatürk ortaya çıkartırlar
  • 7 Ay Önce

Cimbizla alinti yapmak cok kolay !!

Olay..sadece ve sadece Ataturk'e Cumhuriyete karsi olmaktan ibaret ! Vesselam. Huseyin Baradan Y.Elektrik Muh. ITU 1999
  • 7 Ay Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23