• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tek yol: Yüksek teknoloji

8 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Seyfi göktaş

Akit te bilim ve teknoloji geçen bir yazı görmek hoşuma gitti.kiytirik üniversite lerle bir yere varamayız.hele ideolojik takilirsak sonumuz tutsmakliga kadar gider.unutmamak lazim fatih Sultan Mehmet Teknoloji sayesinde başarılı oldu
  • 7 Ay Önce

Ömer

Senelerdir söylüyoruz , gereksiz ithalat önlenmeli . Nedir onlar gıvır zıvır Türkiye’de de olan Çin malları ithalatı engellenmeli . Evet teknolojik ürünler üretmeliyiz yüksek katma değerli ürünler satılmalı . Domates satmakla bu iş olmaz . Büyük havuz düşünün su dolu ama bir yerde su kaçağı sızıntı varsa havuzda su tutamazsınız . İthalat da öyle sıkı denetim gerekli boş şeylerin ithalatı engellenmeli . En az iddia ediyorum 25 30 milyar dolar içerde kalır . Her malın çoğu ithal olmaz ki .
  • 7 Ay Önce

Gıda ihracatı.

Gıda ihracatı sınırlandırılmalı. İhracatçılar bize kalan ikinci sınıf gıdayada göz diktiler. Hamsinin yumurtanın küçüğünü, elmanın zedelisinı sıvı yağın hilelisini vs yiyoruz. Sirkenin de sahtesini satıyorlar. Sanayidede tuhaf şeyler oluyor. Organize sanayiinde fabrika kurup apartmanaltlarında fason imalat yaptırıyorlar. Belediyelerde bu garabete ruhsat veriyor!

Hani tek yol: şeriattı

Hayırdır; Evrimleşip medenileşiyormusunuz yoksa
  • 7 Ay Önce

selami 33

farklı şeyler yazıyor orjinal bi kafası var

Muhammet

Fabrikalar katma değeri yüksek olup gelir getirenler sökülüp abd ve Kanada ya taşınıyor, sesimiz çıkmıyor abd elçisi evelsi gün açıkladı aldığımız türk mühimmat fabrikasını teksasa taşıyıp üretimimizin %50'sini buradan karşılayacağız dedi. Biz ne yapıyoruz orada üretilen ürünü on yüz katı fiyata almaya çalışıyor veya alıyoruz. Alın size somut ve net örnek, hoşuna dövünmeyin, ne beşınıza geliyor ise kendi yapıp etikleriniz yüzündendir.
  • 7 Ay Önce

Okur

Turkiye kendisi yeni bir teknoloji geliştirebilecek seviyede değil, bunun alt yapısı yok. Teknoloji geliştirme Avrupa'da akademik bilim dalı ve hemen her devlet üniversitesinde ders olarak sunulur. Kısacası fabrika yapan fabrika bilim dalı. Üreritim araç ve gereçlerini birbiriyle uyumlu hale getirip seri üretim sağlanması. Türkiye'de lise seviyesinde fazla meslek de yok, gelişmiş bir Avrupada ülkesinde teknik meslek sayısı 2500-3000, Amerika'da ise bu sayı 30.000'in üzerinde. Türkiye, söz konusu bilim dalını akademik seviyede üniversitelerde sunmazsa sürekli Batı'ya bağımlı kalacaktır ve çoğunlukla borçlu olmaya devam edecektir.
  • 7 Ay Önce

Nuh

Her şey var izin varmı onu sor, birleşik krallıktan ve birleşik devletlerden?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23