• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MEB fen bilgisi kitaplarını krizdeki teoriden kurtarmak

39 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

ZAFER

Haklısın!!!! Evrim teori si de yok. Dünya dönmüyor da !!!! Dünya dümdüz yuvarlak değil!!! Evrenin merkezi dünya güneş dünyanın etrafında dönüyor. Vb. düşünceleri yüzünden birçok bilim insanı kilise tarafından katledildiler. Ama söyledikleri doğru idi doğru olduğunu 100 yıllar sonra kanıtlandı. Ayrıca Charles Darwin'den yaklaşık 1000 yıl önce bugünkü Irak'ın Basra bölgesinde yaşayan El Cahiz adıyla bilinen Müslüman bir filozof Kitab-ül Hayvan adlı kitabında, hayvan türlerinin doğal seleksiyon adını verdiği bir süreç içinde nasıl değiştiğini anlatıyordu.
  • 7 Ay Önce

Bozok

Aynen öyle abi Darwinist düşüncelerin kalkması lazım fen derslerinden.
  • 7 Ay Önce

Yunus Şekerci

Ya ne tartışıyorsunuz. Benim çocukluğumda dünya düzdü.
  • 7 Ay Önce

garip...

herşeyin bir tarafına dini sıkıştırmaya çalışmanıza anlam veremiyorum.Psikolojik bir durum sanırım
  • 7 Ay Önce

Mustafa

pozitif bilimleri yok sayarak hiç bir yere varamazsınız
  • 7 Ay Önce

rüstem

Yaratıcı evrime göre yarattıysa, bu onun bir kanunu ise size bunu kabul etmek düşer. Fen bilgisi kitapları bilimi öğretmeli zaten, dini değil. Basit ve çocukça kabulleriniz gerçeği değiştirmiyor. Ben de çocukken sizin gibi evrimin uydurma olduğunu zannediyordum. Biraz okuyup araştırınca batıda artık bunun bilimsel bir tartışma konusu olmaktan çoktan çıktığını gördüm. Evrimin detayları tartışılabilir ama adaptasyon, doğal seleksiyon filan tartışma konusu olmaktan çoktan çıkmıştır. Bunu toplum olarak ne kadar çabuk kabullenirsek o kadar çabuk ilerleriz. Anthony Flew'u ben de okudum, evrim yok demiyor Tanrı var diyor.
  • 7 Ay Önce

Ömer

Avanjesist saçmaşıkları aşırıp, islami söyleme çevirme saçmalığından ibaret
  • 7 Ay Önce

akif

Abdullah ! Yeryüzünde Allah'ı (cc) ispatlayacak milyarlarca kanıt mevcuttur. Senin o küçük beynin bu kanıtları algılayamıyorsa bu senin o küçük beynin sorunudur.
  • 7 Ay Önce

Abdullah

Hadid Suresi, 25. ayet:Andolsun, Biz elçilerimizi apaçık belgelerle gönderdik ve insanlar adaleti ayakta tutsunlar diye, onlarla birlikte kitabı ve mizanı indirdik. Ve kendisine çetin bir sertlik ve insanlar için (çeşitli) yararlar bulunan demiri de indirdik; öyle ki Allah, Kendisi'ne ve elçilerine gayb ile (görmedikleri halde) kimlerin yardım edeceğini bilsin (ortaya çıkarsın). Şüphesiz Allah, büyük kuvvet sahibidir, üstün olandır.ayet demiri 'indirdik' diyor... ve bilim de demirin dünyaya sonradan geldiğini onaylıyor 571-632 yılları arasında yaşayan birinin bunu bilmesi mümkün müdür? 

Bilal

İşinize geldiği gibi "Big Bang" teorisini eğip büküyorsunuz. Madem bu kadar bu teoriyi sevdiniz, hangi mukaddes kitapta bu anlatılmış. İslam ile kısıtlamıyorum, hangi dini referans ile bu teori bulunmuş. Saçma sapan kendi evrim teoriniz ile neyi bulandırıyorsunuz. En ufacık bir değişimin binlerce yıl gerektirdiğini, hiç bir bireyin kendi atasından farklı olamayacağını görmek için biraz zeka mı gerekli acaba? kaldı ki; o çok eleştirdiğiniz cumhuriyet yüzyılının yarısından fazlasını sizin zihniyetiniz yönetti. Daha neyin hazımsızlığı bu.
  • 7 Ay Önce

Mülayim T

Müslüman mahallesinde salyangoz satıyorlar resmen, alenen ateist propagandalar devam ediyor, buna dur diyecek ne bir egitim bakanı ne de bir meclis geldi
  • 7 Ay Önce

hüseyin

"Sisi ile asla görüşemeyiz" Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir canlı yayınında Sisi ile ilgili şunları söylemişti: "Ben böyle bir kişiyle asla görüşmem. Her şeyden önce onun bir defa genel afla içerideki bütün bu insanları serbest bırakması lazım. Serbest bırakmadığı sürece biz kalkıp Sisi'yle görüşemeyiz. Görüşenler de tarihte farklı bir şekilde değerlendirilecektir. Sisi göreve geldiğinden bu yana 42 kişiyi idam ettiler. En son 9 genci idam ettiler. Bu bir defa yenilir yutulur bir lokma değildir. Mısır halkı bizim canımız ciğerimizdir ama Sisi asla!"
  • 7 Ay Önce

tayfun

neyin peşindesiniz yahu aklın yolu birdir evrim demek akıl demektir evrim inanca karışmaz ki önce elma ile armudu karıştırmayın bu yazara kalsa bu kafalara kalsa tıp da olmazdı elimizdeki cep telefonu da olmazdı biraz akıl yahu
  • 7 Ay Önce

salih

Yalanlarla yazdırılmış inkılap tarihi dersi de tek kişiye bağlı kalmadan tarihi gerçeklerle yeniden yazılıp okutulmalıdır. Tarih düzelmeden hiçbir şey düzelmez.
  • 7 Ay Önce

Doğrucu salih

Ilminize bilginize hayran kalmamak mümkün değil efendim, saygılar efendim

Kadir Mısıroglu

Shakespeare İngiliz değildi. Shakespeare’in aslı Şeyh Pir’dir, üstad, ihtiyar. Ve Shakespeare gizli bir Müslüman’dı”

Okul

Dünya öyle mükellef yararılmış değil. Dünya bir ateş mağması üzerinde duruyor. Her an depremler, seller, fırtınalar, volkan patlamaları olabiliyor. Daha geçen sene depremde ellibinden fazla yurtaşımızı kaybettik. Keza insan da mükemmel değil. Sayın Gülümseyen, in ifadesine göre Türkiyenin nufusunun yüzde 12 engelli. Yani onmilyona yakın engelli vatanaşımız var. Kimisi eli sakat kimisi ayağı sakat, hastalılkı doğmuş. Hayatını zar zor idameye çalışıyor.
  • 7 Ay Önce

Okur

Dünyanın bir ucundan bir mobil telefon ile dünyanın öbür tarafında olan bir insanla telefonda sesli veya görüntülü konuşabiliyoruz.
  • 7 Ay Önce

TÜRK,SELÇÜKLU,VE OSMANLI TORUNLARIYIZ

SAYIN HOCAM ASIL SORUN KİTAP DEFTER DEĞİLDİR BU KÜÇÜK BÖCEKLER ASIL SİZ BİR EĞİTMEN OLARAK BU KURUMDA ÇALIŞMIŞ VE ÇOK BİLGİYE SAHİPSİNİZ ,,ASIL BİZİM OLMAYAN BU BÜYÜK BÖCEĞİ NASIL DEĞİŞTİRECEĞİZ ONUN ÇÖZÜMÜYLE UĞRAŞIN **** ACABA BİZLER HALA AMERİKANIN FULYBİRAYT PRANGASINDAN ALTINDAMIYIZ ,,, TÜRKİYEDE MİLLİ EĞİTİM MİLLİ DEĞİLDİR BUNU ÇOK İYİ BİLİYORUZ ASIL SİZİN GİBİLERİ BU İŞLERLE UĞRAŞIN KİTAPCIKLARLA DEĞİLDİR ,,,, HALA GÜYA MÜSLÜMAN ÜLKEYİZ GERCEK ÇOCUKLARA İSLAMI VE MEDENİYETİNİ MÜFRADATINDA YOK,,,,VE TÜRKİYEDE KUKLA BİR GÜYA MİLLİ EĞİTİM KUKLA BİR BAKANLIK VAR,,, BİR DEVLET BAĞIMSIZ OLMASI İÇİN ÖNCE ADALET VE MİLLİ EĞİTİM YERLİ VE MİLLİ OLMASI GEREK,,,,,,*** BU MİLLET BUNLARI BİLMİYOR KOYUN GİBİ YAŞIYORUZ,,, NEDEN 120 SENEDİR 3 NESİL BU YALANCI VE PALANCI EĞİTİMİN YÜZÜNDEN,,,,, SENELERDİR EĞİTİMDE ÇALIŞTINIZ VE YAZDINIZ,,,, DEĞİŞEN BİR ŞEY VARMI HAYIR,,, DEMEK BİZ HALA HAÇLI LAİK EĞİTİMİNİ GÖRÜYORUZ,,, VESSELAM,,,
  • 7 Ay Önce

tesekkurler

Yazar neden müslüman ülkelerin geri kaldıgını yine bize gösterdi.Tesekkurler
  • 7 Ay Önce

Hayrettin HATUNOĞLU

Türk Milli Eğitimi'nin tek problemi evrim teorisi mi? Bu ülkede çocuklar ve gençlere ciddiyetten, disiplinden, bilimden uzak bir ''Avutum'' sistemi uygulanıyor. Eğitilmiyor avutuluyorlar. Akl eden, sorgulayan, gerçeği arayan bir nesil yetiştirmekten çok hem de çok uzaklardayız. çünkü yönetenlerin sorgulayan yargılayan bir nesil işlerine gelmiyor. hamasi nutuklarla gaza gelen yanlışı bile alkışlayıp itaat eden bir nesil işlerine geliyor. Başvurdular, Her yola başvurdular. Standart başlar için, Düşünen baş vurdular.
  • 7 Ay Önce

Hikmet Yılmaz

Kendi dilinde kendini ifade edemeyen nesil yetişiyor..
  • 7 Ay Önce

Abdullah

Bilim kanıtla çalışır, şu an dünyada Allah'ı kanıtlayabilmiş bir kanıt bulunmuyor, kanıtsız bilgi ile dünyayı yaratan uzaylılar, hayaletler, cinler bile denebilir.
  • 7 Ay Önce

Ali Karakeseli

Sayın ME (sanırım okunuşu meeeeeee). O Allah’a inanmayan gavur olmasa atomun ne olduğunu bilip ispatı orada var bile diyemezdini. Zavallısınız. Kendi kanıtınız bile yok.

M.E.

ALLAH'ın varlığının kanıtı atomun içinde dahi görülürken daha ne kanıt arıyorsunuz?

Net

Evrim teorisi dediğiniz gibi bazı konularda yetersiz kalıp açıklama yapamıyor fakat tüm dünyanın inandığı genel teori bu Eğer tüm dünyanın inandığı ve kabul ettiği bir teoriyi siz bulabilir ve yayınlarsanız inanın herkesten önce beğenmediğiniz o batı dünyası sahip çıkacaktır. Fakat çeliştiğiniz konu şu siz referans olarak kuranı kerim e atıfta bulunursanız bunu Müslüman olmayan ülkeler kabul etmez
  • 7 Ay Önce

Bediüzzaman:

Hülâsa: Tabiat, Allah’ın san’atı ve şeriat-ı fıtriyesidir. Nevâmis ise, onun meseleleridir. Kuvâ dahi, o meselelerin hükümleridir.
  • 7 Ay Önce

Türkçesini ekliyorum. (Bediüzzaman Said Nursi )

bilmeyenler için Arkadaş Nur cemaati üyesi ve Bediüzzaman Said Nursi^den alıntı yapıyor çeviri Özetle: Doğa, Allah'ın sanatı ve yaratılış şeriatıdır. Olaylar ise, bu yaratılışın konularıdır. Güçler de, bu konuların hükümleridir.

Bediüzzaman:

Elhasıl, tabiiyyunların, mevhum ve hakikatsiz, tabiat dedikleri şey, olsa olsa ve hakikat-i hariciye sahibi ise, ancak bir san’at olabilir, sâni olamaz. Bir nakıştır, nakkaş olamaz. Ahkâmdır, hâkim olamaz. Bir şeriat-ı fıtriyedir, şâri’ olamaz. Mahlûk bir perde-i izzettir, hâlık olamaz. Münfail bir fıtrattır, fâtır bir fâil olamaz. Kanundur, kudret değildir, kadîr olamaz. Mistardır, masdar olamaz.
  • 7 Ay Önce

Türkçesini ekliyorum

Elbette, doğal olarak, insanların hayali ve gerçek dışı olarak tabiat dedikleri şey, yalnızca bir sanattır ve gerçek bir yaratıcı değildir. Bir işaret, tasarımcı olamaz. Bir kompozisyondur, besteci olamaz. Kurallar içerir, hakim olamaz. Doğal bir şeriat gibidir, yasa koyucu olamaz. Yaratılmış bir perdedir, yaratıcı olamaz. Eyleyen bir doğa yasasıdır, eylemi başlatan kişi olamaz. Bir kuraldır, güç değildir, güç sahibi olamaz. Eyleyen bir fiil değil, fiilin nesnesidir.

Abdullah

Arapça yazacağına Türkçe yaz da insanlar anlasın. 

Ali

Almış eline evrim karşıtı bir kitap ahkam kesiyor. Peki evrimin bir doğa yasası olduğunu kanıtlayan yüzlerce kitaptan neden bahsetmiyorsun. Bilim kanıtlarla bakar, gözlem deney yapar. Metafizik yorumla işi olmaz. Varsa elinizde canlılığın değişimi hakkında sağlam alternatif bir teori, buyurun açıklayın. Yoksa da susun. Gençleri bilimden de din de soğutmayın artık.
  • 7 Ay Önce

Darvinizm-kamalizm.. vs

Bunların ilimle-bilimle bi alakası yok.. saçmalığın daniskası şeyler.. sadece dayatma! elin mecbur inancan..

Ali

Öğretmen olarak bu konuyu verirken bizim inancımızla çelişiyor ama Batı'da buna inanıyor şeklinde bir açıklama yapılabilir. Peki şu an ki ekonomiyi açıklamak ise imkansız
  • 7 Ay Önce

KADAR

BATİ VE BİLİM ADAMLAR EVRİM TERİSİ DİYOR KANUNU DEĞİL YANİ TARTIŞMAYA AÇIK ANLAMINA GELİYOR KATI YÜZDE YÜZ DOĞRU DEMİYOR TERSİ İSBATLANANA KADAR EN ETKİLİ DOĞRU TEOİRİ MEVCUT DURUMU AÇIKLAYAN

Evrimi batı da kabul etmiyo..

Evrim tesadüfün putlaştırılmasıdır.. ilahlaştırılmasıdır.. Batıda da aklı başında pekçok bilimadamı-eser bu saçmalığa inanmıyo..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23