• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Güven duygumuzda, yine haklı çıktık!

156 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Bilal zeki verimli

İyiki akit gazetesi ve medyası var. Gerçekleri kimseden korkmadan yazabiliyorlar. Milletin duygu ve hislerine tercüman oluyorlar. Elhamdülillah.
  • 8 Ay Önce

MEHMET AYDIN

çok doğru enflasyonu, çalışana ve memura ezdirmedi.
  • 8 Ay Önce

MEHMET AYDIN

çok doğru enflasyonu, çalışana ve memura ezdirmedi.
  • 8 Ay Önce

MEHMET AYDIN

çok doğru enflasyonu, çalışana ve memura ezdirmedi.
  • 8 Ay Önce

Mesut Sarp

Söz konusu F16lar hala Türkiyede değil. Isvecin natoya kabulü ile AB'ye güvenlik katkısı olurken bırak Türk vatandaşlarına Abde vize serbestisini vize kolaylığı dahi getirilmedi. Netcede ver diyolar veriyoz işte.
  • 8 Ay Önce

Şeref Kazan

Sayın Karahasanoğlu emekli maaşım 7500 tl idi zamlı maaşım 8091 tl yattı ne buyurursunuz buna bir çare...
  • 8 Ay Önce

İbrahim Atalay

Ali Bey, sanıyorum emekli işçi ve memur maaşları yanında evli kadınların süresiz nafaka ile OROS. luğa geçmesinin hiç önemi yok. Mahalle içinde fakir kızları hayat kadını yapanlara ne denir? Devlet bu işi yasa ile yaparak aile mahkemelerini kadına maddi imkanlar verdirerek nafakalı oros. üretim merkezi olarak kullanması niçin eleştirilmiyor? Emekli maaşlarına verilen önemin biraz da kadının namusuna verilmesi niçin konuşulmuyor. AİLE MAHKEMELERİNİN VERDİKLERİ NAFAKALI BOŞANMA KARARLARI SONUNDA DUL KADININ NASIL YAŞADIĞI NİÇİN BELİRTİLMEZ? Aziz Nesinin her ev bir karga besleyecek adındaki hikayesine benzer durumda ŞİMDİKİ SİSTEMDE HER ERKEK BİR OROS. yu besleyecek ilahi nihaye. Mecliste takriben 5 dakikalık bir sürede 6284 sayılı yasanın yürürlükten kaldırılması sonucu kadınların namusunu kaybetme riski ortadan kalkar. Piyasada ne kadar nafaka alan oros. var sayısı belli değil. Buna bağlı olarak ZİNANIN suç OLMAKTAN DA ÇIKARILMASI neticesinde gençler evlenemiyor, zinalı yaşıyor. Piyasada hiç evlenmediği halde bakireliğini koruyan genç kız zor bulunur hale geldi. MHP ve YRP nafakanın süresinin 5 olmasını havi teklif vermişler. Hiç 5 yıl cinsel ilişki kurmadan 5 yıl yaşayan kaç erkek vardır diye niçin düşünmüyorlar? Bu partilere de yazdım. Lütfen İslamın 4 - 5 ay süreli nafaka süresinin dışına çıkarsanız FUHUŞ sektörünü desteklemiş olursunuz demiştim. Çok sinsi bir planla 1988'de kadını korumak adına süresiz nafaka, tazminat ve %50 mal bölüşümü hakkı verilerek onların oros. olması sağlanmıştır. Boşanma davası açanların tamamına yakını kadın. Boşanma sonucu DUL kadın gayri meşru hayatını sürdürüyor. Evlenmiyor. Niçin? Evlenirse nafaka kesilecek. Hakimler ise başka bir bela. İşsiz kimseye ödeyemeyeceği miktarda nafaka miktarı belirleyerek erkeğin ailesi tarafından ödenmesini sağlıyor. Ya da asgari ücretin tamamına yakınını kadına vermesine karar veriyor. Hakim yanlış yapmaz mı? Yapar. Öyle bir dosya düzenler ki YARGITAY da aynı zulmü kabul eder. Bu aradaki yolsuzluklar sadece söylenir. Çünkü ıspatı yok. Kim bakacak hakimin mal varlığına? Sonuç: Süresiz nafakalı aileler yıkılarak oros. üretimi son sürat sürdürülüyor. Maaşlar böylece daha önemli deniyor. 10 yıllık tecrübe.
  • 8 Ay Önce

Sahi

Faiz %45 oldu.iyiki varsınız.dunya şampiyonluğuna az kaldı.yaparsa ak parti yapar.
  • 8 Ay Önce

Abdullah sapmaz

Sayın karahasanoğlu yazılrınızın takipçisiyim hesaba aklınızın çok iyi çalıştığını biliyorum.1.dercede memur emeklisiyim SSK ve Bağ-Kur emeklisine 49/25 zamla adaletin olduğunu savunuyorsunuz verilen oranla çalışan memura 12-15 bin maaş artışı artı seyyanen,SSK ve bağkurluya yansıyan çoklarına sıfır 10000 maaş kurtarıyor çoklarınada 3-5 bin arasında artış,devletten emekli işçileri ayrı tutuyorum onlarınki memurdan aşağı değil bu sistem fakiri daha fakir.zengini daha zengin yapıyor kapitalist düzene maalesef müslüman idarecilerde aracılık yapıyor çok yazık.
  • 8 Ay Önce

Ömer 1

Hergün her yerden petrol gaz fışkırıyor. Yahu hiç değilse akaryakıt ve tüpgaz ucuzlasın. Bizde inanalım. Bir mutfak tüp 370 tl. Olmuş.
  • 8 Ay Önce

Sahi

Ne 350 si 650 TL.

Orhan İnan

Özür dilemezler. Çünkü çoğu iktidara vurmak için bahane arayan tipler. Yani art niyetliler..Şimdi de miktar üzerinden vurmaya çalışacaklar. Vay 10 bin 11 bin lira ile gecinilir mi, al da sen geçin bakalım, demeye devam edecekler. Çoğu maddî durumu iyi olanlar. Kaç lira prim yatirdigini hiç gündeme getirmeden, habire eleştirirler. 30 bin lira emekli maaşı alanları dile getirmezler.
  • 8 Ay Önce

Gel de gururlanma!

Mayıs seçimleri öncesinde  yüzde 8,5'e kadar düşürülen Merkez Bankası faizi bugün yüzde 45'e yükseltildi. Türkiye, yüksek faiz liginde dünya dördüncüsü oldu.
  • 8 Ay Önce

mustafa

Uzun uzun yazanlar olmuş ben kısa kısa soracağım; 1)Açıklanan enflasyonla gerçek enflasyon eşit mi? 2)Zam hangi enflasyona göre yapıldı? 3)Zam oranı ne kadar oldu? 4)Verdiğiniz cevaplara göre son durum nedir sizce?
  • 8 Ay Önce

Özkan

Geçmişine yani emeklilerine ve geleceğine yani çocuklarına sahip çıkmayan bir toplum iflah olmaz
  • 8 Ay Önce

Mertürk

700 bin kamu işçisi var deniyor, ,1990 larda bile yüzlerce kit kamu fabrikası varken bile 600 bin kamu işçisi var dı ve devlet bu işçilerin hazine ye olan yükünden dolayı bir çok kamu kurumlarını haraç mezat sattı.
  • 8 Ay Önce

Savcı

Ev kirası deyip duruyorsunuz . Bütün emekliler bütün isçiler memurlar kiradamı oturuyor. Emeklinin çoğunun evi var hemde bir kaç tane . Memurunda evi olan var isçininde evi olan var. Aslında evi olmayan kirada oturan tespit edilmeli ona göre bir çözüm bulunmalı . Herkes kiradan dem vuruyor. Asker polis diğer kurumda olan bazı memurlar, tamamı değil tabiki lojmanda kalıyor bunları iyi hesap etmek lazım
  • 8 Ay Önce

Sahin

Kirada oturan oda alaymis ev

Padisahim sen cok yasa

Duyamadik sayin yazar bi daha soyleyin lutfen
  • 8 Ay Önce

nur nur

Ali bey “Bir duralım. Bekleyelim. Şu an sorun çözülmemiş olsa bile, mutlaka adil şekilde çözülecektir!” diyorsunuz. Reis " Seçimde kaybetsem eyt yi çıkartmam" demişti. Devleti kaybetme riskini görünce seçim önü 38-43 yaşında 5.600 primle milyonca genç emekli edildi. Üniversite okumuş yaşı 53-55, primi 8000-9000 olmuş bu ülkenin vatandaşlarına çok büyük adaletsizlik yapılmış olmadımı ? Kademeli Emeklilik haktır, şarttır. Ali beyin bu konuyu dile getirmesini bekleriz. Ali beye teşkkürler.
  • 8 Ay Önce

Namık kasımoğlu

Eşitlendi de ne oldu, elinize geçmeden eridi gitti
  • 8 Ay Önce

ÖZCAN ŞAHİN

İKTİDARI ÇOK SEVİYORSUNUZ ÇÜNKÜ AYNI KAFADASINIZ
  • 8 Ay Önce

El Saddam Bin Kaddafi Tul Çavuşesku

Bzi de Nur herifi gibi iktidarlarimizi cok seviyorduk.

Nur

Aynen iktadarı sevmek suçmu ülkesini seven iktidarı sever . Chpyi ve ortağı demi mi sevelim hain mi olalım

EMEKLİ

Emekli 11000tl ile geçinmeye çalışıyor em.vekil 100000 tl alıyor hakkımızı helal etmiyoruz 11000tl ile geçinebilyorsa herkese onu verin eyt çıktı prim günü 7200 güne düştü sgk emekliye maaşları dengeleyemedi haydi hayırlısı galiba çok büyük petrol gaz yatakları bulduk devlet bunun altından İNŞAALLAH kalkar .
  • 8 Ay Önce

Uğur Enver Miral

Islam ilim bilim dini degil diyenler kapak olsun! Osmanliyi bu gericilikler degil ittihatcilar yikti. Dünya ölçeğinde 10 bin kadar büyük buluş var. Bunlardan hiçbirinde İslam ülkelerinin imzası yok. Kandilli'de seytanlari gozluyorlar, veba salgini ondan cikti diyen Şeyhülislam padişaha gidip bu yönde fetva verdi. Devrin en gelismis Rasathanesi Takiyüddin 1580’de bir gecede yerle bir edildi. Osmanlı’da yeni uzay çalışmaları ancak 300 yıl sonra başladı. Yeni bir rasathane kuruldu. O da 1909’da, 31 Mart gerici ayaklanmasında İstanbul’a yedi gün süreyle hâkim olan isyancılar tarafından “Şeriat isteriz” söylemleriyle yerle bir edildi. Bunlar benzeri ve ozellikle bugunun internet-bilgisayari olan matbaa icin Şeyhülislam’in verdigi gavur icadi fetvasiyla matbaa Osmanli topraklarina sokulmadi ve Osmanli onculuk yaptigi ilim-bilim-teknoloji ve askeri alanlarda dunyanin 250 yil gerisine dusup dunya siyasetinden silinip gitmistir.
  • 8 Ay Önce

hacegan

YAHU Ali bey dur işçide emeklide perişan boş konuşmayın ALLAHcc. aşkına 10000 oldu 11000 yap hesabı kitabı 9000 gün prim öde biz şimdi bu parayla nasıl geçinecez akıl var mantık var asgari ücret 17000 tl kiralar 8000 den başlıyor nasıl geçinecek asgari ücretli eşide çalışırsa o zaman geçinebilir YAHU biraz insaflı olun %50 verdi diye maaşlar 20000 olmadı 11330 tl oldu albu parayla sen geçin bakalım biz yapıcı oluyoruz ama eleştirmiyecekmiyiz hayra motor şerre fren diyenlerdeniz akp temmuzda kök maaş hikayesi çıkardı herşeyi yüzüne gözüne bulaştırdı tıpkı bağlama oranlarında olduğu gibi ALİbey bilmeden konuşma rezil olursun kimsenin REİS düşmanlığı yaptığı yok bu konuda bu işi ancak 2000 sonrası intibak çözer madem topa girdin size görev intibak konusunu iktidara anlat.
  • 8 Ay Önce

reis sevdalısı

Halife-i Ruyi Zemin Gazi Recep Tayyip Erdoğan efendimizi yeterince desteklemezsek başımıza daha çok kıtlık ve ekonomik kriz gelir. Allah (C.C) dostunu yalnız bırakmak hem dünyanızı hem ahiretinizi mahveder.
  • 8 Ay Önce

Ercan

Daha ne gelecek oğlum

Aranızda psikolog/ psikiyatrist var mı

Tedavi olman gerekiyor

hacegan

BU necip millet asla Reisi yanlız bırakmadı destekledi iktidarda kim var ona bak 19 seçimlerini iyi okumak lazım millet üsküdar beyoğlu fatih vs.yerlerde belediye bşk.akparti bbş imamoğlu bu nedir tepki oyudur ayrıca esas adaletin olmadığı yerde kıtlık kriz kargaşa olur anlayana.

gölge yapma başka lisan istemez

Güven duygumuzda haklı çıkıp çıkmadıgımıza tuzu kuru sen yerine bırakta biz karar verelim
  • 8 Ay Önce

Nihal

ne derseniz deyin ömrümün sonuna kadar unutmam CHP ölmüş eşşeğe inanılmaz derece yüksek oy verdi vermeyede devam eder Nokta akıl mantık tamamen devre dışıdır hala sahtekar fırıldak ben tanımlamaya yeterli sıfat bulamıyorum imamoğluna yüksek oy oranında imiş ya benim aklımda bir sorun var yada chp ye oy verenlerin ben aklımdan eminim kendimi kanıtlamış biriyim ama bu chp ye oy verenleri anlamadım anlamyacağım anlamak isteme niyetinde değilim beynime yazık sadece YUH diyorum yeterli kelimemidir bilmiyorum ???
  • 8 Ay Önce

Okul

Senin aklında bir sorum var herhalde.

Okur

Hadi oradan

Selim

Ahaa oltaya bi tane trol gelmis

YOK

nihalt İKİ DİNİ BAYRAMDA İKRAMİYEYİ CHP SAYESİNDE ALIYOR 3.4. KARI KUMA DEĞİLSEN BİLE ODA CHP SAYESİNDE AMA AKILSIZLIĞINDA CEHALETİNDE KİBRİNDE CHP NİN PAYI HİÇ YOK

hasan

bugün günlerden gazze gündem filistin.siyonist vahşete karşı filistinin yanında olmak insan olmaktır.
  • 8 Ay Önce

Dogu Türkistan da var

Fakat iç siyasette işe yaramaz.

Hasan a

Nasıl kimle? Şikayet eden hıristiyan(Güney Afrika) Yargılayan hıristiyanlar yargılanan İsrail (Yahudiler) Allah tan korkmaz kuldan utanmaz kendine Müslüman ülke diyen iki yüzlü sahtekarlar bu soykırımın itirazın hiçbir yerinde yoklarAllah belalarını versin hepsinin inşallah

Davetçi

Doğu Türkistan yok mu varsa yoksa Gazze mi? Nasıl bir bakış açısı

MUHAMMED

Sn Ali Karahasanoğlu ak parti adaleti tesis ettiğine inanmak istiyorum, lakin en düşük denen 5600 gün ile sgk dan 51 yaşımda 6 yıl evvel emekli oldum kök maaş 6400 tl aylık bağlama oranlarını 2008 yılında ak parti iktidarı iyice düşürmüş kuşa çevirmiş ayrıca asgari ücretin % 110 enaz emekli maaşı bağlanır ibaresini yasadan kaldırmış ve bizim emekli maaşı olmuş 6400 tl 10 bin liraya bağlanmış malum istanbulda kiralar olmuş 10 bin lira bizleri sefalete sürükleyen bu iktidara oy veren kul hakkına girmiyormu gerçek enflasyon yerine yalan enflasyonu baz alarak onun üzerinden 7500 x 33,34 : 10.000 maaş bağlamışlar şahsım olarak 22 yıldan beri desteklemiş olduğum ak partinin bu hatadan döneceğine inancımı yitirmiş bulunmaktayım. bu konuyu kaleminize taşısanız milyonlara iyilik etmiş olursunuz Allaha emanet olunuz
  • 8 Ay Önce

EVEL

muhammet BU İNANÇLA OLMUYOR GERÇEKLER ORTADA EVEL DAHA BETER OLURSUN AHMAK CHP SAYESİNDE DE İKİ İKRAMİYE ALDIN UNUTMA KİM DAHA ADİLMİŞ ŞİMDİ

Asım,ın nesli

Başkan Erdoğanı tutarsız olmakla itham chpli kemalistlere bir haberim var, yahudi tilkisi fox tvnin adı değişiyormuş, now oluyormuş ne demek se artık, lakin kanal yetkililerinin açıklamalarına göre sadece isim değişiyormuş içerik yani İslam düşmanlığı ve fitne fücur tam gaz devam edecekmiş, diğer taraftan ben buradan fatih erbakan kardeşime seslenmek istiyorum, bizler seni Erdoğan sonrasında bu ülkeyi yönetecek birikime ve donanıma sahip birkaç kişiden biri olarak görüyoruz, ben sıradan bir vatandaş olarak fox tvnin ne olduğunu biliyorsam, senin etrafındaki siyasetçiler bilmiyorsa yeniden refah partisinin akıbeti şimdiden bellidir, fox tvye özel beyanat veren Temel karamollaoğlu karakterli ve tıynetli tipleri kulağından tuttuğun gibi kapının önüne koy, senden naçizane ricamız budur, zira bu tiplerden ne refah partisine ne bu ülkeye nede bu millete bir fayda gelmez.
  • 8 Ay Önce

Selim

Ahaa oltaya gelen bi baska trol daha

Beberuhi

Asım sen Fox tv yi boşver, yanında on bin TL ile geçinmeye çalışan Mehmet amca ve Ayşe teyzenin haline dertlen olurmu güzel kardeşim.

Yaşar

Ali bey sizin yazdığınız gerçekleri buradakıler anlayamaz.Onlar at gözlüğü ile bakıyorlar olaylara.Sizinne kadar çaba gösterdiğinizi emekliler ve dargelirli vatandaşlar için çırpındğınızı görmezler..ALLAH sizin gibileri yanımızda eksik etmesin her daim.
  • 8 Ay Önce

Vahap Kalyoncu

10 bin tl alanın gülmeye,eğlenmeye hatta konuşmaya bile hakkı yok hele hele eleştirmeye hicmi hiç hakkı yok!!!!.

ekonomist

Yaşar at gözlüğü ile bakan sadece karşısını görür. Sen karşını bile göremiyorsun.

Eyüp

sen çok güzel anlamışsın. birazda sen çık meydanlara anlat 10.000 tl ile nasıl geçinilir

memduh

yaşar sen beni güldürdün Allah ta seni güldürsün

Trollerini çeksin herkes,,makul insaflı ortalama şnsanlarımız konuşsun artık..

Trollerin olmadığı bir gün olmuş,,,yorum yazanların çoğu akıllı sabırlı öylefazla birşey filan beklemeyen ortalama normal sıradan kişiler,,,(esas normal esas yurttaş)..böyle yorum ve fikirlere açık olun herşeyi size kasıtlıymış gibi değerlendirmeyin yazar bey..artık normalleşmeye ihtiyacı var ülkenin..sağ yada sol trollerini çeksin iki tarafta,,ortalık yatışır düzelir.
  • 8 Ay Önce

 Kralı Seni

HAHAHAHAH Tiyatrocu seni:)))

Ne neferi ne trolü ne diyosun iyimisin sen.

Kendini tarif etmişsin,,çakalın önde gideni,,herkesi kendin gibimi sanıyorsun,,ne neferi ne trolü,,kafayı yemişiniz birbirinizle troller..ortalama ücretler ile geçinmeye çalışan çare arayan insanlar konuşmuş dedik,,sen psikoloğa bi git.

Trollerin Krali Meşhur Binbir Surat Ajan Provokator Nefer'e Dikkat

Üsteki de trolun kral meşhur binbir surat ajan provokatör kripto Nefer...Bugün de en az 20 degisik isimle emekli numarası yapıyor çakal

MUZAFFER Bir Dost

Iyi diyorsun da acliktan olmemizi mi istiyorsun? Sen zannediyormusun ki biz bu isi gonullu ve severek yapiyoruz?Bu egitim ve kapasiteyle baska is bulamadik, ekmek teknemiz bu.

Diyarbakır zazzasi

Ali İhsan bey bizler sizler yani akparti yandaşı dediğimiz bizler sizler de biliyoruz ki şuradan anlaşamıyoruz genel ve kendimizden örnekler vereceğim genel örnekten bahsedeyim şimdi 2 kişilik yaşayan emekli vardır 6.8 kişilik aynı evde yaşayan emekli vardır bizler yani benim ailem 6 kişiyiz ben anam babam eşim çocuklarım 6 kişiyiz ev bizim çok şükür peki 6 kişiyle nasıl 10 milyar ile gecinelim Ali bey ornek veriyorum ben gerçek örnek veriyorum hayal anlatmıyorum eş geçme bu mantığımı ben hastayım çalışamıyorum babam 6 kişiye 10 milyar ile bakıyor kışın 6 ay doğal gaz 1.5 milyardan aşağı gelmiyor yazın 800.800 tl sen aşağı gelmiyor elektrik su bina aidatı 2milyar etti 2.800 ekmek haftalık 750.tl etti 3.550 haftalık pazar 1milyar buluyor domates aldığında 500 tl tutuyor abartama yok 4 hafta 1 ay eder kendini yirtsa 1.500 den 6 milyar pazara gider daha söyleyeyim mi ali ihsan bey sadece saçma sapan abartilmayan giderden bahsettim 6 kişilik dedim bu mantık 3.4.5 kişilik aileler için de geçerli 10 milyar emekli görmüyor ali ihsan bey devletimiz tek yaşayan iki kişilik emekli ile kalabalık emekli arasındaki farkı görsün incelesin kiracı emekli olanlar olmayanlar kalabalık ailelere emeklilik farkı gozetsin istiyoruz kiracı 2 kişilik emekliye 25 milyar kiracı olmayan 2 kişilik emekliye 16 milyar kalabalık aile bakan emekliye 30 milyar kiracı kalabalık aile bakan emekliye 40 milyar maaş verilmelidir abartma yoktur emekli vekiller ne alıyor 10 katı az veriyor gariban emekliye haktır vermezseniz işte vebali zaten hesap gününde verilecektir kim yönetiyor sa yönetsin adalet adalet olduğunda deriz eyvallah kisadan anlattım bilmem daha emekli maaşı konuşuluyor zam zam zam yeter Allah belasını versin kim bu zam lari artırıyor ise dünya ahiret yüzü görmesin zulümdür bu yaw yeter ali ihsan bey ekmek günlük 100 milyon masraf olmaya başladı haberin varmı kalabalık aile için yazık değilmi fırınları devlet yönetsin maaşlar devlet versin fırınları kamu kurumuna bağlansın yeter artık
  • 8 Ay Önce

Namık kasımoğlu

Ali Bey; ölümü gösterip sıtmaya razı gelmek denir.
  • 8 Ay Önce

Ercan

Ali bey büyük resmi görmüyorsun 2002'de 6 milyon emeklinin milli gelirden aldığı pay yaklaşık yüzde 5 iken bugün 16 milyon emeklinin milli gelirden aldığı pay yüzde 2.4 civarındadır. 
  • 8 Ay Önce

Nüfus yüzde 50,,Emekli sayısı üç kat artmış,,

Nüfusa oranla emekli sayısı epey çoğalmış,,,o yüzden olabilir herhalde,,yaşlı bir nüfusumuz var artık,,yaşlılarında uzun yaşamasını istemiyor kovidi üretenler vede siyasetçiler..

sadık

Karahasanoglu işine geleni işine geldigi kadar görür

Alkan

Ali beg işçi memur arasındaki ücret dengesini bozan .memura seyyanen sekiz binlira vererek en düşük memur maşını 22 bin lira yapanlar kaynak ekonomi bütçe diye hiç bir sıkıntıları yok idi.sıra asgari ücrete gelince kıyametler kopmaya başladı.eflasyon yükselir yok ekonomi batar.memura zammı devlet bütçesinden değilde. sayet bu ülkede asgari ücret taban ücreti olmuşsa yeni iş başı yapan memurun ücretide asgari ücret seviyesinde olmalı idi.5yil 15 yıl çalışan bir işçi asgari ücretle evini geçiştirme derdinde iken yeni işbaşı yapmış genelde bekar olan memur30 ila otuz beş binlira maaş alacak olması.
  • 8 Ay Önce

Ali kemal

sen seçimden sonrasını gör.
  • 8 Ay Önce

KEMALİST

Piyasalarda durum ne olacak?Şu saaten sonra kurda yukarı ilerme gibi durumlar vs...Şu aşamadan sonra ABD tarafında gelecek olan her teknik veri büyük önem arz ediyor. 31 Ocak ABD Faiz Oranı Kararı için global piyasada tüm etkenler göz önünde bulundurulmakta. 31 Ocak 22:00'de Faiz Oranı 22:30'da ise FED Başkanı Jerome Powell'ın basın açıklamaları var sen ona bak ALİ BEY..GEÇİM ONA GÖRE SEKİLLENMEKTE DUNYADA..EMEKLİ NE YAPSIN O MAASLA..? 2024 yılının ilk faiz kararı için "faizler düşürülmeye mi başlayacak yoksa Mart ayında ki karara mı bırakılacak?" sorusunun cevabı piyasa yön verecektir. Gerçek anlamda kâr realizasyonları yakalayabileceğimiyiz..Onu dusunuyor emekliler hesap ediyorlar.. Ayrıca yani bugun saat 14:00'te TCMB Faiz Oranı Kararı 16:15'te ise Euro Bölgesi Faiz Oranı Kararı açıklanacak..sen ona bak.EMEKLİLER bunları bekliyorlar.. 10000 alacak...:)) vs..vs..vs.. neyse..
  • 8 Ay Önce

Turgay Özkan

ALİ BEY LÜTFEN OKUYUN ! Selamun Aleyküm Ali Bey, yıllardır yazılarınızı okuyan ve ayrıca bu yazıları internette paylaşan bir takipçiniz olarak yazıyorum. Hükümetimiz maalesef yanlışta ısrar ediyor. Reisimize bu aklı kimler veriyorsa derhal popolarına tekmeyi vurup def etmelidir. Maalesef emekli vatandaşlarımızı dilenci pozisyonuna düşürdüler. Sürekli ağlayıp sızlanan bir pozisyonda olmayı kim ister? Siz istermisiniz? Emeklilerimizin alım gücü her sene göz göre göre bilinçli bir şekilde düşürüldü. Bunu her türlü kıyas ile ispat etmek çok basittir. Kim akisini iddaa ediyorsa hodri meydan derim. İster döviz karşılığı, ister asgari ücrete göre, isterse de her hangi bir ihtiyaç maddesine göre hodri meydan diyorum. TUİK in açıkladığı göstermelik enflasyon rakamlarının eninde sonunda hükümetin elinde patlayacağı aşikardı. Bu böyle devam edemezdi. Madem TUİK in rakamları gerçekçiydi, niye bu ekstra %5 + %7 zamlar yapılmak zorunda kalındı? Hükümette bal gibi biliyorki o enflasyon rakamları gerçekçi değildi. Yıllar içinde bu enf rakamı farkları üst üste birikince emekliler için hayat yaşanmaz oldu. Memurların ve işçilerin yine grev ve sözleşme hakları olduğu için yaptırım güçleri var. Ama emeklilerde seçimden seçime bir oyu dışında nesi var? Ben 2011 yılında emekli oldum İlk emekli maaşım asgari ücretin %20 üzerindeydi. Döviz karşılığı 498 $ dı. Şu an bu ilave zamlardan sonra bile maaşım asgari ücretin %30 altında ve döviz bazında 387 $ . Bunu herhangi bir ihtiyaç maddesi ilede kıyaslayabiliriz. Belki o zaman durumun daha da vahim olduğunu görebilirsiniz. Peki bu emeklilerdeki bilinçli alım gücü düşüklüğü kimin döneminde oldu? Ben söyleyim, her seçimde büyük çoğunlukla emeklilerin desteklediği Reisimizin döneminde olmadımı? Kendi adıma söylüyorum, bugüne kadar hükümeti savunacam diye tartıştığım muhaliflerden yemediğim küfür ve hakaret kalmadı. Bir çok muhalif arkadaşım benden uzaklaştı. Geldiğimiz noktada biz ortada öylece bırakıldık. Bu mudur vefa? Bu mudur teşekkür? Emeklilerin haklı isyanına, bazı yandaş yalakaların hakaretlere varan tepkilerini de gördük. Bir sürü bahaneler öne sürüp emeklilere “şükredin oturun oturduğunuz yere” demeye varan hakaretlerde bulundular. Yukarıda da yazdığım gibi alım gücümüzün düştüğünü gösteren örnekleri yazdığımızda sus pus olup cevap bile veremeden kayboldular. Şimdi soruyorum, ülkemizde yaşanan deprem ve diğer sorunların sebebi emeklilermi? Bu deprem sadece emeklileremi oldu, diğer vatandaşlara olmadımı? Eyt yi emeklilermi çıkardı? Ekonomik sıkışıklık var ise bu her vatandaşa gücü nispetinde dağıtılır. Para var ise de her vatandaşa adil bir şekilde dağıtılır. Hükümet bir kesime bol keseden verip, diğerine yokmuş gibi sırtını dönerse, o sırtını döndüklerinden de oy istemesin. Şu anda yapıldığı gibi de gıdım gıdım, emeklilerin tepkilerine bakarak taksitle yapılan zamlarda onur kırıcıdır. Bu nedir allasen, sadakamı dağıtıyorsunuz, ulufemi dağıtıyorsunuz? Bu işi bu hale kim getirdi? 22 yıldır başka partimi yönetiyordu ülkemizi. Emeklilik sistemi ile çok oynadılar, her yaptıkları değişiklik sistemi daha da beter etti. EYT yüzünden oy kaybı yaşamamak için bir sürü emekliyi daha sistem kattılar. Şimdi çok daha fazla oy kaybı ile karşı karşıyalar. Emeklilere de memurlara yapıldığı gibi 8000 TL seyyanen zam şarttır. Zaten şu an yapılan %5 + %7 zamlar elimize geçmeden market ve pazardaki zamlar ile geri gitti bile. TUİK rakamları gerçekçi olmalıdır, masala gerek yok. Masalın sonu bugünkü gibi hüsran olur. Maalesef çarşı Pazar ve market denetimleri SIFIR. Son olarak naçizane önerimdir. Bunu bir çok ortamda da paylaşmıştım. Çarşı ve marketlerde satılan ürünlerin hepsinin ambalajına satış fiyatı basılmalıdır ve bu fiyat kasada geçerli olmalıdır. Öyle zırt pırt etiket değiştirmek kolay iş. Ama ambalaj değiştirmek imkansızdır. Böylece gereksiz stokçuluk ve keyfi zamların önüne geçilebilir. Saygılar. TURGAY ÖZKAN
  • 8 Ay Önce

Dövünün şimdi normal emekliler..

Eyt lileri kazanalım derken,,,,diğer emeklileri kayıp ettiler,,,,,ülkede kaybetti,,,bu iş ulufe,karşılıklı oy rüşveti şantajı haline gelirse olacağı buydu..ama tabi herşey kontrol altında akp ne yaparsa mutlaka bir bildiği vardır diye mutlak inanç gösterir bu iş yanlış olur demezsen şimdide sızlanmayı unut,,,önüne bak ileri yürü..

Geçmiş olsun.

Eyt yi çıkaracağız diyenlere bu yanlış olur bunu yapana oy vermeyiz,,40 yaşında bir kaç bin gün primle emeklimi olur demeyen 60 lı yaşlarında emekliler,,,,,sizden kesilen oraya gidiyor artık mecburen,akp ninde yapabileceği birşey yok artık,,chp de gelse onunda yapacağı birşey yok..Geçmiş olsun cümleten..

Turgay Özkan

İlave olarak. Emekli maaş sistemine bir standart getirilmelidir. Bu ödenen prim gün sayısı ve taban-tavan prim miktarı ile orantılı bir katsayı sabitlenmelidir. Maalesef 3600 gün ile 9000 gün prim ödeyenler nerdeyse aynı maaşı alır oldular. Bu mu adalet? Emekli insanların adil bir maaş sistemine ihtiyacı var, sadakaya değil.

Turan

Yazınızı ve yapılan yorumları okudum ve hükümetin attığı bu yanlış, adaletsiz ve sözde eşitlikçi adımı alkışlamanızı üzülerek okudum. Bu zamma kadar kanun gereği memur emeklisine memura yapılan zam kadar ocak ve temmuz aylarında zam yapılır ve bu zam gerçekleşen enflasyondan düşünerek fark olarak ödenirken işçi ve Bağ-Kur emeklilerimize gerçekleşen enflasyona göre zam verilmektedir. İşçi ve Bağ-Kur emeklisinden tek fark bu yıl için toplu sözleşme gereği%15 avans niteliğinde zam verilmiştir. Temmuz 2023 te verilen ℅6 da toplam zamdan düşülerek mahsuplaşılmıştır. Temmuz 2024 ayında memur emeklisinin alacağı enflasyon farkı -15 olarak hesaplanacaktır. Buna ne diyeceksiniz! Maaşlarda adalet ve devlet ciddiyeti maalesef yok edilmiştir. Sesi çıkana zam, ulufe dağıtılır gibi zam, bu gün 5 yarın 15 zam... Bu devleti yönetenlere ve devlete güveni erozyona uğratmaktadır. İşin gerçeği reel olmayan enflasyon rakamları ve "çalişan ve emeklimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz" masalının yansımasıdır. Kimse kök ücret ve taban ücret kavramının doğuşunu, realitesinin ekonomideki yerini anlatamaz. Bu konuda açıklama yapanlar hükümetin attığı yanlış adımlara ortak olmaktadır. Hükümet 3600 ve EYT kararlarının altında kalmıştır. Az para verilen çok emekli camiası oluşturulmuş ancak seçimler nedeni ile bu adımlar atılmıştır. Hak, Hukuk, Adalet yerle bir edilmiştir! Kanunlar seyyanen zam ile by pass edilmiştir. 3600 prim ödeyen ile 12800 gün prim ödeyenler taban ücrette eşitlenmiştir. Bu mudur adalet! Yapmayın siz bari yapmayın!
  • 8 Ay Önce

Okur

Ali bey niye üç defa farklı rakamlar açıklandı.
  • 8 Ay Önce

Mehmet naci

Yanlış olan zam oranını eşitlemek değil prim sistemini bozmak az prim ödeyenle çok prim ödeyenin maaş farkının kalmaması meselesidir. Haksızlık ve adaletsizlik burasıdır.Çalışan memurla emeklisi arasındaki çıta anormal derecede açılmıştır memurla işci emeklisi arasındaki emeklilik aktüeryası farklıdır bu bozulursa düzeltmesi zor olur çalışma hayatındaki problemler çoğalarak 80 li 90 lı yıllardaki gibi ekonomi hiçbir zaman düzelmez ve eşitsizlikler ve iş barışıda artar bu meseleler ve keyfi uygulamalardan dolayı ülke bu hale gelir ve mevcut iktidar erkini kaybederse seçimlerle bu milletin vebalini de yüklenerek gider 20 yılda kazanılanlar heba olur gider yazık olur milletimize.İkdidarın denizden geçerken derede boğulmasına meydan vermemek lazımdır.Vesselam
  • 8 Ay Önce

Tunahan

Herseyi cok kiyasliyoruz ya 2002 oncesi emeklilerle 2024 emeklilerinin durumunu da kiyaslasaniz bir makalenizde sayin Ali bey.
  • 8 Ay Önce

Ali 

Sen 10 bin tl ile geçin de gorelim.
  • 8 Ay Önce

Ne guzel iş

Zammı önce kısıtlı tut sonra eşitle.
  • 8 Ay Önce

Çırpınırdı Karadeniz

Yarınlara iyi bir miras bırakmak istiyorsak önce eğitim işine el atılacak şimdi Türkçe dersleri kompozisyon dersleri şöyle olmalı çevreyle değerler eğitimi veren dersler şöyle şöyle olmalı desem köşenin formatına biraz uyumsuzluk olabilir siyaset üstünden gidelim bari hayali bir müze düşünelim bir kapının önünde Deniz Baykal'ın şahsi eşyaları yazıyor diyelim öğrencilerinle oğlunla ya da kızınla kapıdan içeri girdin gözlerin neyi arayacak onları neye yönlendireceksin mesela 2003 un 20 Şubat'la 1 Mart arası adamın terden sırılsıklam olmuş gömleğini falan gözlerin arayacak eğer öyle bir gömlek yoksa niye yok diyeceksin ki yanındaki çocuğa bir miras bırakmış olasın o zaman o çocuk anlayacak ki gün gelir düello gibi siyaset yapsanız da bazen rakibinizin olduğu tarafa dönüp kardeşlerim bugün karşınızda Cumhuriyet Halk partisi'nin genel başkanı olarak bulunmuyorum o sıfatla konuşmuyorum lütfen böyle bilin aranızdan herhangi bir kardeşiniz olarak konuşuyorum ve konuşmak istiyorum.. demeninde zamanı gelirmis çocuk onu anlayacak. yanlış anlaşılmasın siyasetini sevmediğim Deniz Baykal güzellemesi falan yapmıyorum vatandaş olarak artık işimiz daha zor çünkü siyasetçilerinin pozisyonunu tespit etmenin daha zor olduğunu anlatmak istiyorum evvelsi gün meclisten isveç'in NATO üyeliği geçti tabii ki tarihi bir olaydır peki mecliste buna yakın bir konuşma duyduk mu haydi kardeşlerim demeyi falan geçelim de böyle kritik bir kararda siyaset üstü davranmamız söz konusu olduğunu tarihe böyle geçmesi söz konusu olduğunu duyuruyorum falan diye herhangi bir konuşma duyduk mu ben şahsen Özgür Özel kürsüye çıktı konuştu mu onu bile bilmiyorum şimdi bu durumda CHP nin bir genel başkanı var mı yaaaa desem haksız mıyım siyaset bu kadar sanallaşmışsa bizler daha neyin yorumcusuyuz diye sorsam haksız mıyım ben bu konuda sadece CHP'nin ilgili komisyon üyesi bir canlı yayına bağlandı ehhe öhhö öhö.. f16'lar falan dedi inanın sadece onu görebildim onu hatırlıyorum peki 2 gün oldu akp den herhangi bir yetkili çıkıp siyaset üstü davranışla oylamaya katılan destekleyen chp grubuna ve onun sayin genel başkanına teşekkür ediyoruz diyen herhangi bir yetkili oldu mu denilse duyardık yahu evet yanlış anlaşılmasın siyaseti toptan karalama derdinde değilim sadece kim nerede duruyor anlamak önceki yıllara göre çok daha zor diyorum ben şahsen oylamaya karşı olan akşener'in bari çıkıp şu sebeplerden karşı duruyoruz henüz şu şartlar ortaya çıkmadı gibi uzun bir konuşma yapmasını isterdim oda yapmadı şimdi anladınız mı amacını aşan bir konuşma yapan akşener'in önceden mertlik vardı derken ne anlatmak istediğini şimdi anladınız mı evet o konuşmasında yanlış kelime kullanip amacını aşmıştır fakat vay sen o kelimeleri nasil kullanırsın diye birtakım köşeciler ve köşecikler kendisini niye boğmaya kalktılar anlamadım yanlış kelime kullandı biliyoruz fakat ne demek istediği belli degilmiydi kimin kim olduğu artık çok zor anlaşılıyor demeyi istediği belli değil miydi hem de o kadar boğmaya kalktılar ki neredeyse tüfek icad oldu mertlik bozuldu sözünün de izleri kalmasın diye Bolu dağı'na kepçe bile yollayacaklardi ne diyelim ya hem sanal siyaset hem de İsveç kararının milletimize hayırlar getirmesini dileyelim sonuçta dünyadaki bütün mazlumlar bir şekilde göz ucuyla yine de buraya bakıyorlar yaparsa bunlar yapar diye buraya bakıyorlar
  • 8 Ay Önce

Çağdaş

Ah... işçi emeklisine de aynı zamı yaptılar. Yoksa daha çok beklerdik.
  • 8 Ay Önce

Erkan YAVAŞ

Ali bey reis önceden her kesime enflasyonun bir iki puan üzerinde zam yapardı. Ancak zam dönemi olmadığı halde temmuz 2022'de asgari ücrete %95 temmuz 2023' tede memura refah payı olarak 8000 tl. verdi bunu niçin ve amaçla yaptıysa benim gibi memur emeklisi ve diğer emeklinin maaşları yarı yarıya eridi ben bunun reisin bilgisi dahilinde olduğunu düşünüyorum. Devlet yada reis her ay maaşımın yarısını alıyor.%100 zam yapsa eşitleyemez çünkü hangi kesime zam yapsa piyasa hemen kendini güncelliyor. Vedat hoca gitmişti yeni gelen Vedat ise memura refah payı diyerek iyice en alttaki emekli cehenneme zümera oldu. Reis düzelteceğim diyordu şimdi topu temmuza attı. 3600 konusundada uzattıkça uzatmıştı.
  • 8 Ay Önce

yener tutan

Önce yüzde 37 verdim sonra hadi 5 daha verdim, olmadı çok tepki var yüzde 7 daha atıyorum....
  • 8 Ay Önce

BUMU

UZAYA GİDİLECEK YÖRÜNGE HESABIMI YAPILIYOR NİYE BİRKERDE DOĞRUSU YAPILMIYOR ENFLASYON %65 DE %50 ZAM YAPARSAN.
  • 8 Ay Önce

Kendinizi kandirin

Ev kiram 2.000yl idi suanda 11.000tl istoyorlar, emekli maasim 13.000tl nasil oluyor ezdirmemek? Gecen sene ben bu kiramin odeyebiliyor ve oyle boyle hayatimi ikame ettirebiliyordum. 
  • 8 Ay Önce

...

Hep beraber bu ev sahiplerine kızıyoruz hükümet zam yapıyor, dakika geçmeden ev sahipleri de zam yapıyor nerede duracaklar acaba? Merak ediyoruz aç gözlülüğün sonu yok, kardeşim kiranı bu kadar artıran ev sahibine aldığı zam zıkkım olsun,benim ev sahibi de %400 zam yaptı..

Köylü.

Ali bey,Bu adamlara hükümet 20 bin dolar aylık versin ve boĝazda villa versin;bu  Akp ye oy vermez bunların para ile işi yok,bunların işi 1071'ile hesaplaşmak ve Müslüman Türkün deĝerlerini yok etmek.
  • 8 Ay Önce

Beberuhi

Köylü efendi o senin eleştirdiğin kesimin tuzu zaten kuru onlar fakirin derdiyle denetleniyor onun için iktidara tepki veriyor güzel kardeşim sende bunları boşver de yanındaki komşun on bin TL ile geçinmeye çalışıyor biraz onu düşün olurmu...

VATANDAŞ

KÖYLÜ SEN NEREDE YAŞIYORSUN.OY VERMEK PARA İLE Mİ SANIYORSUN.

Köydeki şartlarda o bile çok ona bakarsan.

Dengesi kaçmış bir durumdan söz ediliyor,,,20 bin dolar kimse istemiyor,,,köyde 5 bin bile yeter ona bakarsan,,köydekilere az versin,olurmu,? Nasılsa fazla fazla veriyor.

Nefer

Kuvvay-i Inzibatiye ile kim hesaplaşacak

Bir Dost

Özellikle emeklilerin ve çalışanların ekonomomik sıkıntı cektikleri muhakkaktır...Bu sayfalarda sorunlarını gerçekten samimiyetle ifade edip yazan emekli büyüklerimiz de vardur..Fakat bu sayfanin bir gün jale, bir gün Hale, bir gün Neriman, bir gün Antropolog Akademisyeni, bir gün Faytoncu Murtaza, bir gün emekli...vs kılıklarina giren meşhur binbir surat ajan provokatör trol kripto ve hemen hemen her gün Turk ve Atatürkçü numaraları çekerek mesela vahsi Yahudilerin Filistinde gerceklestirdigi katliamlara karsi cikan herkesi ve hatta Gazze'de katledilen binlerce cocuk ve bebegi bile HAMAS'li terörist ilan eden Yahudi çomari @Nefer'i de vardir..Bu meşhur trol birkaç ay önce Islam'a, Müslümanlara, yazarlara ve sayfadaki diğer yorumculara yaptığı hakaretlerden dolayı kendisini uyandığımda "Ben, tahmin edemeyeceğim kadar varlıklı birisiyim..AKP döneminde malcvarligim kat ve kat arttı.. Öderim tazminatımı, parami; hakaretlerimi yine yaparım.. " mealinde yorumlar yazmıştı.. (Bende ve dosyamda kayitli) AKP'nin ekonomi politikalarınin ve ekonominin mükemmel olduğunu kimse iddia etmiyor.. Sorunlar dile getirilirken araya kaynak olan ajan provokatör trollerin gerçek sorunları karartmasına ve ortamı provoke etmesine dikkat..Emekli büyüklerimizin yaşadıkları sorunlara en yakınlarımdan ben de şahidim ..Hükümet emeklilerin ve çalışanların durumlarını daha da iyileşturmelidir
  • 8 Ay Önce

Şinasi

İsveçide natoya soktuk 
  • 8 Ay Önce

Velid

Kur'an maalesef sadece İsveç'te yakılmıyor. ABD, Almanya, Danimarka, Hollanda, Fransa gibi batı bataklığının her yerinde yakılıyor. Terörü hepsi destekliyor. Gel gör ki onlardan bağımsız bir dünyada yaşayamıyoruz. Süper güç değiliz. Önemli olan onlara 80- 100 yıldan beridir hiç çıkaramadığımız/ çıkarmayı hayal bile edemediğimiz zorlukları çıkarmak, koparabildiğin kadar onlardan koparmak, bir aşama sonra Kur'an düşmanı, terör sevicilerinin alayının kellesini koparmak. Aşama, aşama... Gücünün yetmediğinden sorumlu değilsin...

Alkan

Şinasi İsraili natoya soktuk isveçneki.yarin bir tatbikatta turk askerini israilli bir komutanın emir ve komutasına verilmesi sizce nasıl bir duygu

SOR

STOKLOMUN KANDİLDEN FARKİ NE DİYEN

akesar

Ali bey çok makul ve doğru olduğunuzu, gerçekleri yazdığınıza ben şahidim.Fetöcü tröllerin yorumlarına göre yanar döner değilsiniz. Bir yerden çıkar da sağladığınızı düşünmüyorum.Fon da almadığınızı biliyorum.Aksi halde fonlayanlara hizmet etmeniz gerekirdi. Fonculara "gazeteci" demeye dilim varmıyor.Onlar utanmadan yallandıkları yere hizmet ediyorlar.Millete sırtlarını dönüyorlar.Baştan beri gazetenin çizgisi hiç değişmedi. Rabbim yolunuzu açık etsin.
  • 8 Ay Önce

BAK

BU ÜLKENİ GELECEĞİNE BU (STOKHOLME STOKLOM DİYEN) BUNAK KARAR VERİYOR HIRDIZLA BERABER SEFALETE BAK VAY HALİMİZEKİ NE VAY

Turgut

Sayın yazar geçen yıl aynı yaptı önce bir rakam açıkla kamuoyu tepki gösterdi mi bir daha arttır.
  • 8 Ay Önce

Mertürk

7 ay önce en düşük emekli maaşı ile en düşük memur maaşı arasındaki fark 4 bin TL idi şimdi bu fark 24 bin TL. Memur a verilen 8 bin TL seyaanen zam üç tane eyt eder. Son yirmi yılda milyonlarca insan bedavadan emekli edildi, çok eski günlerden bir kaç yüz günü olanlar toplu para yatırarak emekli edildi ve bu defalarca tekrar edildi buparalar harcandı ama ileriye dönük hazine nin üzerine yük yüklendi. Emekli sayısı çok fazla olması bundandır. Memur a verilen seyaanen zam verilip emekliye verilmemesi adaletsizlik değilimi, adaletsizlik olan yerde zulüm vardır ve zulüm küfre eşdeğerdir. 
  • 8 Ay Önce

Zafer

Eski maaşın 7500 tl idi kök maaşım 6080 filan şimdiki maaşım 8700 kök maaşım ise 8300 En düşük emekli maaşı 10 bin olacak dendi.
  • 8 Ay Önce

müslüm

Sözü uzatmaya gerek yok.TÜİK enflasyonu % 62 olarak açıkladı.Sonrada halkın hissettiğ enflasyon % 129 dedi.Memura,işçi ve memur emeklisine verdiği zam ortada.Kaldıki bu yıl enflasyon % 36 olarak açıklandı.Bu işçi emeklilerine verilen % 50 zam aslında kök maaşlara yapıldığı için işçi emeklilerin eline % 80 inin eline yine 10.000 lira geçecek.Memurlara verilen 8000 liralık seyyanen zam memur emeklisine verilmeyerek ayrımcılık yapıldı.Lütfen.
  • 8 Ay Önce

nurettin

dünyanın en kolay işi 85 milyonluk ülkede her ay 20 milyonuna maaş bulmak dünya da bu nüfus ile bu kadar maaş veren ülke var mı birileri şeytanlar fitneliyor başka ülke emeklisi ile kıyaslıyor onlarda emeklilik 67 yaşından sonra emekli ediyor onların pirim gün sayısı 16 bin 20 bin bizde ise 3600gün 5000 gün sakın şükretmeyin nankörlük edin de allah bu durumu elimizden alsın rahat ederiz iktidar değişirse gökten para yağdıracaklar
  • 8 Ay Önce

Beberuhi

Nurettin masal anlatma bize,sen on bin TL ile nasıl gecinilir ona cevap ara güzel kardeşim..

BİZ

haltettin SEN ŞÜKRET KISMET DE BİZ HAKKIMIZI İSTİYORUZ YILLARCA PİRİM ÖDEDİK İNAYAT ÜLEFE BEKLEMİYORYZ KİMSEDEN

Kendi düşen ağlamaz,

EYTyi..memura seyyanen 8000 verip emekliye kim tıkadı.

Köķ maaş

Kök maaş düzenlemesi emeklileri perişan ediyor... "Şu kadar zam aldık" diyoruz eve gidiyoruz maaş AYNI..
  • 8 Ay Önce

Erdal

Ali bey 1993 ten beri gazeteniz isim değissede okur takip ederim. Üniversite mezunu 1/4 memur emeklisiyim. Yıllardır memur ve emeklileri aynı zamdan faydalanır. Temmuzda neden memurdan emeklisi ayırıldı. Seyyanen zam verilmedi.Ayrıca nerede ek gösterge. Geçinemiyoruz demek ayıpmı. Saglık sorunum var yoksa emin ol gider çalısır eyvallah bile etmem . Nedir ya temmuzdan beri oldu olacak verildi verilecek. Yapılacak iş şu ya maaşa zam yap ya piyasayı durdur. Degişen birşey yok zam cebe girmeden eridi bitti . Temmuzdan beri bütün çabalar zenginin cebine gitti. Yapacak bir şey kalmadı İşi Allah'a havale ediyoruz .O merhametlilerin en merhametlisidir. O hüküm verenlerin en hayırlısıdır.
  • 8 Ay Önce

GİBİ

erdal MÜSLÜMAN ÜLKELERDE GERİ KALMASINA SEBEP OLAN ŞÜKÜR KISMET MİSKİNLİĞİYLE VARACAĞIN YER SEFALET AÇLIK DİNİ DESPOTİZMİN KUBURU SOMALİ SUDAN BAHREYİN BANGALDEŞ İRAN ENDONEZYA MALEZYAYLA AFGANİSTANLA PAKİSTAN FAS İRAN IRAK GİBİ

ALA

erdal UNUTMA CHP SAYESİNDEDE İKİ İKRAMİYEYİ ALABİLDİN EVEL

VER

erdal SEN VATAN TOPRAĞI SATAN VATANDAŞLIK VEREN HAİNLERE VER DAHA DA BETER OLURSUN

Erdal

Elde bir vatan var, vatana sahip çıkmak boynumuzun borcu . Bu nedenle CHP ve avanelerine oy veremem. Kızssamda sitem etsemde oyumuz Ak Parti'ye gerisi nafile

dogru yoldasın Erdal

Aynen Erdal ,  yetinmesini bilip şükretmek lazım

Hayret

Dayi, hem halinden sikayetleniyon, sonra da olsun, oyum yine de akp ye diyorsun.

Erdal

Maaş durumunu yazdım lakin oyum yine Ak Parti'ye.

kamu işçisi

Ali hocam 750 bin kamu işçisi %30 zam aldı bunu da dile getirirseniz düzeltirler inşallah
  • 8 Ay Önce

Devlet bakkal işletmeyecek demişlerdi.

Kamu işçisinin maaş ortalaması ile memur ve özel sektör ortalamasına bakıyorlardır herhalde,,kitler tamamen kalkacaktı,devlet bakkal işletmez demişlerdi en başta..

BİZ DE HAKLI ÇIKTIK

Bu zammı da yapmasaydı ne yapardınız.
  • 8 Ay Önce

Yılmaz

Ölümüne akp diyorduk. Emeklilerimiz Reise dua ediyorlardı. Dualarını hiç eksik etmiyorlardi..
  • 8 Ay Önce

tersine çıkmaz insallah

Güzel rüyamış.

DENİR

yılmaz BUNA KASABININ ELİNİ YALAYAN AK KOYUN DENİR AÇLIĞA SEFALETE MAHUM EDERKEN

YAVUZ

DEVŞİRME SOLYANDAN CARKLI TAİFE ve.FETO mankurtlari. .................................................................NEDEN ÖZÜR DİLEYECEKMİSİZ .HAYIR DİLEMEYİZ .AKP..DÜNYANIN EN GÜZEL İŞİNİ DE YAPSA DOĞRU YAPTI ..GÜZEL YAPTI .DEMEYİZ .DİYEMEYİZ ..ÇÜNKÜ HALK .BİZE MUHAFELET .GÖREVİ ..VERDİ ...DOĞRU DA YAPSA ..YANLIŞTA..YAPSA ..HEP ELESTİRECEGİZ ..BİZ DOĞUŞTAN YEMİNLİ ..ŞARTLI YİZ. ...BİZDEN DEĞİLSE ..KÖTÜDÜR. .............AYDİNLAMACİ. .ULTRA LAİKCİYİZ. .OZGURLUKCUYUZ. .HALKLARIN ..BAĞIMSIZLIĞI. .FİKRİ .HÜR ..DÜŞÜNCESİ HÜR .İNSANLARIZ. .DİYORSAN. .TA .O KENDİMİZ İÇİNDİR. ..BARIŞ ÖZGÜRLÜK. .ÇİÇEK. .BÖCEK. .AĞAÇ ..BİZİM MASKE MIZ. ..KAMUFLAJİMİZ. ..KALBİMİZDE NEFRET..KİN. .BESLİYOR. .UZ....GEREKİRSE. .PKK..YPG..ABD İSRAİL ŞEYTANLAR BİLE İŞBİRLİĞİ YAPARIZ ..VATAN BAYRAK MİLLET ..ÖNEMLİ DEĞİL. .
  • 8 Ay Önce

Sahi

Alti yedi milyon emekli halen 10 bin alıyor.olmasi gereken 8 bin seyyanen zam artı enflasyon farkı olan %37 .
  • 8 Ay Önce

Namideger Recep

Kamudan emekli ilkokul mezunu işçi lisans ve önlisans mezunu memur emeklisinin iki katı emekli parası alıyor.Memur emekliside markete pazara gidince sen memur emeklisisin deyip üç küriş aşağıya vermiyor oda işçi emeklisinin aldığı fiyattan alıyor Ücretler esitlenecekse herkes aynı parayı alacaksa o zaman tahsil,ek gösterge,pirim sayısı,çalışanlar için makam mevki rütbe farketmeksizin herkes aynı parayı alsın yapıla biliyorsa böyle yapılsın herkes rahat etsin Hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz aynı markete pazara gidiyoruz aynı parayı harcıyoruz aynı cocuk okutuyoruz
  • 8 Ay Önce

Oy moy yok

Doğru,,,eğer denge sağlanamıyorsa herkes aynı maaşı alsın olsun bitsin...üniversite mezunu memurum,okumaya yılları harcadık,aileler öyle,,devlet şuraya git dedi gittik,, emekliliğe bi iki yıl var,,kamu işçisinin ne farklılığı var memurundan ( risk oranı yüksek maden,ağır iş işçilik gibi olanları tamam,,onlarıda özelleştir sıkı denetim yap)..Kitler bitecekti dahada çoğaldı..memurun sesi çıkmıyor diye böylemi olması lazım,,nasılki herkes çıkarına göre oy veriyor memurun buna hakkı yokmu..

Cngz

Ali Abi, üzülerek yazıyorum ki 2003 yılı asgari ücret 226 TL, en düşük emekli maaşı 332 TL.. Bence başka yoruma gerek yok.
  • 8 Ay Önce

Gökhan Asan

Bu kadar .. tek başına iktidar işte bütün imkanlar elinde ben buna bakarım 
  • 8 Ay Önce

Muro

Geçen sene pişmiş tavuğun fiyatı 75 tl idi, bu sene 190 tl olmuş, aynı yerde,başka hesaba gerek yok ,
  • 8 Ay Önce

Haci

Maaşı alıyorum, 5 gün dayanmıyor. Paranın alım gücü kalmadı, para pul oldu. Kredi kartlarının asgarî ödeme tutarlarını ödeyerek ayı takla attırmaya çalışıyorum. Böyle olmamalıydı.
  • 8 Ay Önce

hakkı

şükretmesini bilin

Eşrefoğlu

Ali bey çok haklısınız emekliye %500 de verseniz memnun olmaz haksızlık şurada yüzde sistemi kalkmalı seyyanen verilmeli o zaman daha adil olur kanaatindeyim sl.
  • 8 Ay Önce

sami

Eşref; emekli aç gözlü diyorsun yani.

Böyle mi olmalıydı?

yüzde beşlerin hesabını yapmakta ne oluyor?
  • 8 Ay Önce

Muhterem

Peki o zaman Bağ-Kurluya yüzde 37 zammı hak görüpte hükümeti zora düşüren kişiyi yargılayın o zaman. Reis tepkilere ve yaklaşan seçime dayanamadı sadece deseniz daha iyi olurdu. Bu arada emekli sayısı artarken bütçeden emekliye ayrılan pay neden azaldı. 10 bin lira ile emekli nasıl geçinir. Memur emeklisinin iç edilen 8 bin lirası ne zaman ödenecek, kök maaş bilmecesi ne zaman çözülecek... Aylık geliriniz kaç lira Ali Bey
  • 8 Ay Önce

Saim

 onbinbeşyüz lirayla geçinecek duruma düşsün

MUZAFFER

ELİNE SAĞLIK, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN DÜŞMANLARI DIR LAR c h p liler, FİTNE VE FESAT KARIŞTIRMA YALAN İFTİRA KÜFÜR BAZLAR KÜPÜN İÇİNDE ZEHİR VARSA DIŞINA DA O SIZAR c h p nin İŞİ GÜCÜ HAİNLİK...MÜSLÜMAN GORUMLU KAFİRLER MÜNAFIKLAR KATİL LER YALANCI LAR TECAVÜZ CU RÜŞVETİ CI =c h p ......
  • 8 Ay Önce

BOĞUL

muzaffer BİR YILDIR HER YORUMUNDA BU GARABETİ  CHPYE KÜFREDİYORSUN

hasan

Kankan Muzo Reis baştacımız Enver . İlim insanı, İstanbul türkçesi kullanıyor masallah

Enver Miral

Kankam Muzaffer'in yorumuna katiliyorum.

yorumcu

 10.000 TL ile bir ay nasıl geçer onu da yazın
  • 8 Ay Önce

Beberuhi

Bırak gelen zammı toplam emekli maaşı ile Ali anca akşam yemeği yiyebilir bi restoranda....

Avb

Ben bir şey anlamadım Ocak ayı maaşı 7332 TL olarak hesabıma yatırılmış.
  • 8 Ay Önce

ado

Acaba insanların haykırışları olmasa bu düzeltme yapılırmıydı?
  • 8 Ay Önce

Yeni sağlam bir adaletli mantıklı düzenleme olsa iyi olur.

Haykırmalara gerek olmamalı,,tahsil miktarı süresi kalitesi,emek, iş yükü yoğunluğu,emeklilik için ödenen alınan prim miktar ve gün sayıları v b gibi faktörlere göre düzenleme yapılsa iş uzamaz..bir kere sağlam bir düzenleme yapılırsa işler düzelir,dengeler şaşmış durumda..

Selim

İnsanların haykırışları zerre umurlarında olmazdı emin ol. Ama aaaaahhh şu seçim yok mu seçim. Oy yüzünden bu insanlara maalesef ki muhtaçlar.

Fazıl

Sayın Yazar,memur emeklisiyim.Yazılarınızı beğenir,severek okurum.Aslında sizinle yüz yüze görüşebilmeyi isterdim.Taşra da ikÂmet ediyorum,evim var,eşimle birlikte yaşıyorum.En alt kademeye yakın emekli maaşım var.Geçinemiyorum diyemem ALLAH'TAN korkar,utanırım.Fakat, memur emeklisi olarak biraz önemsiz görüldüğümüzü düşünüyorum.Şöyle ki;2005 yılında maaşım asgari ücretten %38 fazlaydı.2024 yılında %13 az.2005 yılında en düşük memur maaşının %77 sini alıyordum,2024 yılında %44 dünü alıyorum.
  • 8 Ay Önce

UNUTMA

böyle gider YALAN SÖYLEME CHP SAYESİNDE İKİ İKAMİYE ALDIĞINI UNUTMA

Böyle gider

Memuru ve emeklisini gözden çıkaranı (chp akp farketmez,, herkes ideoloji gösterisi yapıp alttan sopa gösteriyor artık ülkede)memurda gözden çıkarmazsa bu çıkışı yapmazsa,,bu iş böyle gider..

Selim

 Butun memurlar bayram yapiyor.
  • 8 Ay Önce

Bayramı taşra memuru yapıyor..

Akp ye oy atmamış olsamda,memur maaşı fena değil diyebilirim,,Allah'tan korkmak lazım,,bu memur maaşı ile Anadoluda küçük illerde kral gibi yaşanır,,Anadoluda görev yapan yada orada mukim oralı olanlar Allah'tan korksun,,,ama büyük şehirlerdekiler için iş zor,,hele evi olmayanlarınki,kira 20 bin 25 bin civarı..her şehre kasabaya köye aynı ücret olunca işin dengesi kaçıyor,,bu konuda bir dengesizlik var,,dengeleyecek bir çareler üretilebilirse iyi olur..

şüayıp

Gizli, açık fitne kaynatıp hükümeti zayıplatmaya çalışıyorlar
  • 8 Ay Önce

İKİ İKRAMİYE

şu ayıp EMEKLİLERE DİNİ BAYRAMLARDA İKİ İKRAMİYEYİ 100. YILDA İKRAMİYE ZORLA VERDİREREK Mİ HÜKÜMETİ ZAYIFLATIP EMEKLİYİ GÜÇLENDİRİYORLAR

KÖTÜ

şu ayıp  KİMSEYİ HAKSIZ YERE SUÇLAMA

melih

Dış güçlerdir şüayip yoksa biliyosun.

Şu ayıp

Gizli fitne filan yok herşey meydanda 

Gggg

 memura 8000 TL seyyanen zam yaptın hani emekli hem memur hem de işçinin 8000 ni nerede.
  • 8 Ay Önce

Osman

Çok nankörsün yıllardır bayram ikramiyesi alıyorsun onlar almıyor sesi çıkıyor mu onların

Kadir Tezcan

Memura yapılan 8000 bin TL seyyanen zam nerede? İşçi ve bağkur emeklisine 4000 bin TL verilmemesi .. 
  • 8 Ay Önce

Bi git

500 lira ile işçi emeklisi zengin mi oluyor?
  • 8 Ay Önce

Yaman

Yanlıştan dönmek, işçiyi, memuru, emekliyi düşünmek ve durumlarını iyileştirmeye çalışmak takdire şayandır, fakat açlık ve fakirlik seviyelerine göre yine de çok düşük düzeyde kalmaktadır. Esas problem bu yönde yıllardır kapsamlı bir çalışma yapılmaması, çalışan ve emeklilerin göz ardı edilmesidir. Çünkü her ürün ve hizmetin füze gibi arttığı dönemlerde emekli çalışan ücret zamları mümkün mertebe düşük tutuldu. Bu amaçla TÜİK'in enflasyon oranları gerçeğinden yarı yarıya düşük gösterildi ve ücret zamlarında esas alındı. Hayat pahalılığı ile ücret zamları karşılaştırılınca yine yarı yarıya fark var. Emeklilerden aşırı tepki gelince ve 31 Mart 2024 belediye seçimleri yaklaşınca biraz daha iyileştirme yapıp emekli zammını % 49,25 te eşitlediler. Ama bu da çok yetersiz kalıyor ve bunu karşılayabilmek için vergi-harç-fatura-ceza vd. artırımına gidiyorlar. Peki işlerin bu duruma gelmesi vatandaşın yüzünden mi? Vatandaş hep oy verip destekleyip iktidar yapıyorsa, tek başlarına ülkeyi yönetiyorlarsa niye ekonomiyi düzeltmiyor veya düzeltemiyorlar. Sayın yazar. Hep güzellemeler yapacağınıza biraz da eleştiriler getirin ve varsa önerilerinizi sunun. Bizler atla deve istemiyoruz. Yatım, katım, sarayım olsun demiyoruz. Sadece insanca yaşayabilecek kadar, borcu derdi az, orta derecede bir hayat standardı istiyoruz. Bu standart bize layık görülmediği için, kendileri milletin vergileriyle israf ve gösteriş yaptıkları, millete doğru düzgün zam yapacak para bırakmadıkları için itiraz ediyor ve sesimizi çıkarıyoruz. Yoksa itiraz ve şikayet etmeye bayılmıyoruz. Lütfen gerçekçi düşünün ve sesimiz olun. Size eleştiri yazısı yazmamızın sebebi budur. Yoksa şahsınıza, kişiliğinize, dini inanç ve yaşamınıza itirazımız yoktur, kötü, çirkin bir lafımız yoktur. Esasen birlik dayanışma, birbirine destek olma müslümanlığın gereğidir.
  • 8 Ay Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23