• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Öğretmeni başarıya götüren yol

8 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

öğrenciye bak öğretmeni bil

...
  • 1 Yıl Önce

Yazan

Aslında tüm pedagojik araştırma ve kitapları yakıp yazarın bu yazısını tüm eğitim fakültelere ders olarak konmalı. Ne gerek var ki bu kadar arstirma kitap vb.ne.
  • 1 Yıl Önce

Murat

38 sene öğretmenlik yaptım. Öğretmenin ve öğrencinin başarılı olmasının yolu.Ögretmen ciddi olacak ve öğrencileri ciddiye alacak.
  • 1 Yıl Önce

Hikmet Yılmaz

22 yıldır iktidar olan AK-PARTİ milli Eğitim Bakanlığını; Milli Eğitim ile taçlandıramadı. Onlarca Bakan göreve geldi "boş teneke" tınkırtısı yapıp gittiler. Öğretmen ve öğrencilerin kılık ve kıyafetleri ile tam bir çıkmazdayız. .. Çare yaz çare.
  • 1 Yıl Önce

Hayrettin HATUNOĞLU

Artık devir değişti. Eskiden öğrenciler ve veliler öğretmene saygı sevgi gösterirlerdi. şimdi öğretmenler öğrencilere yalakalık yapmaya başladılar. Yapmazlarsa görürler günlerini pabuç pahalı artık.
  • 1 Yıl Önce

Hacı

Hocam ağzınıza sağlık değişik bi açıdan yaklaşımla ortalama bi hikaye başlığı görünce bi an namaz oruç falan yazacaksınız zannetim ama öğrenci psikolojisini iyi analiz ederek güzel yerden yakalamışsınız
  • 1 Yıl Önce

Cengaver

Öncelikle hocamın bu anısı baya eski. Evet o günlerde okunarak bir yere gelinebiliyordu aldığınız diplomanın bir geçerliliği vardı. Artık öğrencinin hedefi yok çünkü iyi bir lise için 100 de 2 de olmanız gerekiyor. (%90 küsür öğrenci atıl olduğunu anlayınca havlu artıyor)Tıp ve mühendisliklerin (ilk 5 binde olanları)haricinde iş bulabilmek çok zor ,avukatın asgari ücretle çalıştığı yüz binlerce öğretmenin atanamadığı. Eczacıların asgari ücretle kalfalık yaptığı bir süreçteyiz. Not silahını olumlu yönde kullanmışsınız ama o da bitti. Kolej kavramı mantar gibi artınca, okulla alakasız öğrenci tüm derslerden yüz almaya başlayınca devlet okulları da notları şişirdikçe şişirdi. Hoş şu an not ister olumlu ister olumsuz öğrenci için (amacı olan azınlık hariç) birşey ifade etmiyor. Öğretmene gelirsek iktidar asgari ücretin altında ücretli öğretmen çalıştırdığı için ek derse zam yaptı ama hala binlercesi perişan. Şu an ola ki şansınız yaver gitti İstanbul a (ya da herhangi bir il merkezine) atamanız oldu. 22 bin lira ile geçinme şansınız 0. hele çalışmayan eşiniz ve çocuğunuz varsa tamamen bitiksiniz. (Takım elbise 10 bin lira olmuş Allah'tan sivil kıyafete geçildi) Eskiden öğretmenin ya da memurun ikinci bir işte çalışması yasaktı şimdi ses çıkaran yok. Deri fabrikası, beyaz eşya dükkanı, dershanesi, kırtasiyesi.... olan öğretmenler var. Özel ders peşinde koşanlar zaten malum.. Diğer garibanlar ise borsa ile vakit geçiriyor. Sahadan çok uzak kalmışsınız sayın hocam. Kurulan bu kapitalist düzende başarı yazdığınız kitap ya da makale ile değil altınızdaki araba ile yaşam standartınız ile ölçülüyor maalesef.
  • 1 Yıl Önce

Gggg

Aynen öyle çok doğruları yazmışsınız ben de ekleme yapayım Almanya da yeni goc yasasi yürürlüğe girdi şimdi sınır kapılarında tüm gençler . Ve bu gencler Avrupa'nın maaş kriterlerini de düşürecek Eskiden kendi uzman oldugun dalda gitmek zorundaydin ve aylık 4850 Euro brüt ycret anlasman olmaliydi şimdi göç yasası bunu 3350 ila 3650 Euro ya kadar indirdi ve kendi uzmanlık dalı zorunluluğunu kaldırdı Ayrıca Türkiye'de dil sınavları merkezini cogaltti Almanya ya dil bilmeden de gelme hakkı verdi aile birleşiminde dil şartını kaldırdı hatta anne ve babasına gelme hakkı verdi Şu anda 180 meslek grubunda açıkları var ve burada sömürülen gençler şu anda kosarcasina gidiyor ozellikle bir yabancı dille eğitim almış okullardan mezunlar Yaş skalasi da yok eğer devlet önlem almazsa ciddi düzeyde emek gücümüz kan kaybedecek zaten usta bulunamıyor daha da bulunamayacak O asgari duzeyde çalıştırılmaya kalkilan avukat mimar mühendisler maalesef burada aranır olacak Ayruca Almanya nin vereceği mavi kartla AB ülkelerinde calisma ve yaşam hakkı alacak Yol yakınken ülkemiz devlet büyükleri bir silkelensin kendine gelsin o vatandaşlık verilen Suriyeliler de zaten amaç buydu aynen ülkemizi merdiven kullanıp bu haktan yararlanacak ki yatarlaniyor Şu anda Almanca kurslarinda yer yok sınav siralari dolu Yarın iş verenler işçi uzman usta bulsmsyacak dışardan da kimseyi getirmezler gelen de ülkemizi merdiven kullanır Acilen keskin cozumler için bugünden adım atılmalı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23