• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Anayasa Mahkemesi mahkeme de, Yargıtay ne?

91 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

İ. Keskin

Anayasa 153. Madde.
  • 1 Yıl Önce

haydar önal

Basinda bir yazı vardı KKTC' nı adım adım ele geçirme diye israil in planını anlatıyordu. Atatürk' ün dedegi gibi kurumları ele geçirmiş olabilirler. Devletin Ülkesi ve milletin bölünmez bütünlüğü ile ilgili suçlar fikir ve düşünce suçu sayılamaz. Aynı zamanda Laik Cumhuriyeti ortadan kaldırma faliyetleride fikir ve düşünce suçu sayılamaz. Yıllarca bu 14.md.uygulanmadı ve T.C.DEVLETİNİ YIKMAYA CALISAN DİŞ GÜÇLER ADIM ADIM BU KURUMLARI ELE GECIRDILER.
  • 1 Yıl Önce

haydar önal

Sayın karahasanoğlu  14.md. AÇİK VE NET ANAYASA DA TANIMLANAN HAK VE HURRIYETLERIN HİÇ BIRI DEVLETIN ULKESI VE MILLETIN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ BOZMAYA...LAIK CUMHURİYET I ORTADAN KALDIRMAYI AMACLAR İÇİN FAALIYETLER BIVIMINDE KULLANILAMAZ. YARGITAY GEC BILE KALDI BU KARARINDA CHP GENEL BASKANI KİLİCDAROGLU FEDERASYON ANAYASASI HAZIRLATTI. TBMM DE. 14. MADDEYİ İÇEREN SUÇLARDAN ÇOK SAYIDA MILLET VEKILI VAR. COK SAYIDA BASIN MENSUBU VAR.
  • 1 Yıl Önce

haydar önal

Madde 14: (değişiklik 03.10.2001-4709/3 md.)Anayasa da yer alan hak ve hürriyetlerden hiç biri, Devletin Ülkesi ve Milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan demokratik ve Laik Cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faliyetler biçiminde kullanılamaz. Anayasanın 14.maddesi gayet açık ve net anlaşılır biçimde hangi konularda suçların kabul olunacağını açık şekilde açıklamış. Anayasa 14. Maddesini doğru oku ve anla.
  • 1 Yıl Önce

Unal

Memura verilen maasda emekliye verilen onun üçte biri yani ucun biri hani bütçede para yoktu ya DEMEKKİ böyle oluyor
  • 1 Yıl Önce

Vatandaş

Kurumları senden benden hale getirirseniz, bu tür sonuçlar çıkar. Tarafları savunan gazetecilerde. Konu anayasal düzenle ilgili, yargı buna başka yorum getiremez ve uygulamıyorum diyemez. Eğer Anayasa mahkemesinde hata var ise TBMM ve Avrupa insan halkları mahkemesi var . Yargıtay haklı olduğunu düşünüyor bile olsa Ülkedeki anayasal düzeni koruma adına bu çıkışı yapmamalıydı
  • 1 Yıl Önce

Recep

Nedense Aym kânun karı suçluları kesinleşti mış kişiler i salıvermek için uyguluyor.
  • 1 Yıl Önce

Ahmet Faruk

Zühtü Aslan PKK ve fetöye hizmet ediyor. Acil tutuklanmalı. Allah aşkına bu adamı kim koruyor. Üç yaşında katledilen Leyla bebeğin hiçmi hatırı yokda bu fetö ***ği korunuyor.
  • 1 Yıl Önce

İbrahim Atalay

Mahkemelerin verdikleri kararlarda çok azı isabetli gibi. Yüksek Yargı kararları içler acısı. Yargıtay 2. Hukukun işsiz birine ayda 4.000 Tl nafaka bağlaması nasıl kabul edilebilir? İlgilinin imdadına ailesi koştu ve nafakayı ödemeyi yerine getirerek hapse düşmesini önledi. 10 senedir bu para ailesi tarafından ödeniyor. Nafaka ödemesi gereken kimse iş bulsa bile bu miktar ödeme gücü olamaz. 40 yaşında 10 senedir bekar yaşayan erkek yasa ve hakim zulmü ile evlenemiyor. Evlenmek isteyen kimse nafaka miktarını duyunca vazgeçiyor. Soldan çarklı kimseler bu kararlara sesini çıkarmayarak FUHUŞUN şaha kalkmasına katkı sağlıyor. Evli kadınların namuslarını kaybetmesine ve ZİNA sektörünün yayılmasına ne İKTİDAR ne de MUHALEFET ses çıkarmıyor. Ülke düşman işgaline uğramış gibi evli kadınlar namuslarını kaybediyor.
  • 1 Yıl Önce

Hasan Tahsin

"Anayasa Mahkemesi kararları uygulanmalı" Zühtü Arslan... Neden!? Anayasa Mahkemesi bir karar veriyor ancak yerel mahkeme uygulamıyor. Yanlışlık olmasın Finlandiya Anayasa Mahkemesi ne... Bizde haklı olarak doğru yolu gösteriyoruz...
  • 1 Yıl Önce

OLDU

ESKİ TÜRKİYEDE PİRZOLAYA ULAŞMAK ZORDU REİS SAYESİNDE GERÇEK HAYAL OLDU
  • 1 Yıl Önce

İnsan

İnsanoğlu böyledir. Kararı beğenmez Anayasa mahkemesine gider. Onun da kararını beğenmez AİHM e gider. Sonra işi biter bu gittiği iki yeri de ya beğenmez ya da kapatılsın diye nara atar
  • 1 Yıl Önce

Sedat X

Hani bir tane sözde baro başkanına bunak bir kadın, bunak kadın denmesi hakaret değilmi diye sorunca, sözde başkan hayır diyor, ama bana bunak kadın diyorlar deyince, o zaman hakaret olur diyor ya. AYNEN O MESELE.
  • 1 Yıl Önce

ACE

Bu kişinin kim olduğu, suçunun ne olduğu bilindiğine göre YÜKSEK SEÇİM KURULU ön incelemesinde izin vermeseydi bugün bu tartışmalar olmazdı kanaatindeyim.
  • 1 Yıl Önce

Avukat Haydar

Burda hata veya kusur yok, bilincli, hepsi planli, haksiz, insafsiz ve vicdansiz bir sekilde hapsedilen 28 Subat, Gezi ve Bogazici Esirlerinin sucu olmadigini Siyaset te biliyor, Yargi da biliyor, Ali Bey de biliyor, esas amac disaridakilere gozdagi. 

HUKUKÇU

Anayasanın 14. Maddesinde hiçbir muğlaklık yok. Gayet açık ve net. 12 yaşındaki bir çocuk bile anlar. Girin İnternete, okuyun. Zaten Anayasada muğlak madde olmaz. "Kimse sahip olduğu haklarını demokratik ve laik Cumhuriyeti yıkmak için kullanamaz" diyor. Bunun nesi muğlak?
  • 1 Yıl Önce

Sedat X

Gerçekten böyle AÇIK VE NET İSE, bütün toplum hapı yutmuş farkında değil. Kimse sahip olduğu haklarını(yani anayasa ile sahip olduğu hakları herhalde) demokratik ve laik Cumhuriyeti yıkmak için kullanamaz. Tek bir madde ile senin bütün anayasal hakların ipotek altına alınmış.

Tunahan

Bence bu olanlar AYM ye darbe yapmaktir.
  • 1 Yıl Önce

Tunahan

Bence bu olanlar AYM ye darbe yapmaktir.
  • 1 Yıl Önce

Can

demek ki haci ya göre bir sulh mahkemesi oy coklukla yargitayin kararini uygulamiyorum diyebilir ast üst meselesi kalmadi dimi haci. ceza yasalari da bilerek muglak genis tutulmuyor mu özellikle ifadeler konusunda?
  • 1 Yıl Önce

GİBİ

BİR ŞİİR OKUDU HAKSIZ YERE HAPSE ATILDI DİYE YERİ GÖĞÜ İNLETTİNİZ..
  • 1 Yıl Önce

YILMAZ

kendin veriyon cevabı işte HAKSIZ YERE

Canturk

Ali bey su 50 milyon dolar olayi ne..
  • 1 Yıl Önce

BUNA

canturk CAN KURBAN CEVAP VERE BİLİRLER Mİ BUNA

"Anayasa'ya Bagli Kalacagima"

diye yemin ederler.. Bizde nasil oluyor bilmiyorum.. Yoksa "Yargitaya........ "
  • 1 Yıl Önce

Asım,ın nesli

Başörtülü refah partisi milletvekili Merve kavakçı'yı meclisten yuhalayarak kovan chpli zilletçi ayak takımı, gezi ihanetinde duvarlara zulüm 1453 te başladı diye yazan vandalların sırtını sıvazlayan ve onlara hukuki açıdan finansal destek sağlayan can Atalay isimli şahsın ise mutlaka mecliste olmalı diyerek anayasa mahkemesi üyelerini etki altına almaya çalışıyorlar, Recep Tayyip Erdoğan bu ülkede sadece şiir okuduğu için hapis cezası aldı ve 4.5 ay içeride yattı, o gün neredeydi bu özgürlükçü zilletçi ayak takımı, ben size söyleyeyim hiç değişmediler o gün durdukları aynı yerde duruyorlar, yani Recep Tayyip Erdoğan hakkında verilen siyasi yasak kararının kaldırılmasının yanlış olduğunu savunuyorlar, cennet mekan sultan Abdülhamid Han 1876 da taht'ta çıktığında batılı ülkeler de ne varsa benim ülkemde aynısı olsun diyerek meşrutiyet ilan etti ve Meclisi mebusanı açtı, lakin o gün meşrutiyet isteyenlerin amacı üzüm yemek ülkeye hizmet etmek değil, bağcıyı yani osmanlıyı dövmekti, mecliste konuşulan ve alınan kararlardan sultan Abdülhamid den önce Rus çar'ının haberi oluyordu, çünkü osmanlı ahalisi cephede idi ve meclis ermeniler ve sebatayist levanyen dönmelere kalmıştı ve bu hainler osmanlı devletinin altına oymakla meşgüldüler, o gün sultan Abdülhamid Han Meclisi kapatarak beka sorununu ortadan kaldırmaya çalışsada artık çok geçti, çünkü o hain lağım fareleri gemirmeye başladıkları temelin sarsılmaya başladığını anlamışlardı bir kere, bugün de o günkü gibi ülkemiz meclisteki pkknın şehir kadrolarının yani hdp denilen partinin varlığı sebebi ile yine bir beka sorunu ile karşı karşıyadır, hdp denilen zihniyetin olduğu bir mecliste bu ülkenin hayati önemdeki konuları tartışılamaz karara bağlanamaz, milletimizin kahir ekseriyeti 17 Nisan referandumu ile başkanlık sistemine geçerek en doğru kararı vermiştir, buradan bizde anayasa mahkemesi üyelerine seslenelim vereceğiniz karar ne olursa olsun, yani mecliste bir tane daha terörist sevici vekil fazla yada eksik bizim için farketmez, sadece bu milletin sırtına havadan kazanılmış milletvekili maaşı daha yüklerseniz o kadar, bu ülkede toprağın altında yatan binlerce kefensiz şehit varken Osman kavala gibi selahattin Demirtaş gibi can Atalay terörist sevincilerin ellerini kollarını sallaya sallaya dolaşması en büyük adaletsizlik en büyük hukuksuzluktur.
  • 1 Yıl Önce

YILDIRIM BAHADIR

KAHİR EKSERİYETİN HİSLERİNE TERCÜMAN OLDUNUZ ALLAH RAZI OLSUN

YILMAZ

eline saglık tercuman oldun

VURULAMAZDI

asımın hain bir hunilisi SEN HUKUKUN PEŞİNDE DEĞİL TEK ADAM DESBOTİZMİNİ SAVUNUYORSUN ŞİİR OKUDU DİYE İÇERİ ATILMASINI YALNIŞ BULURKEN ŞİİR DAHİ OKUMADI MİLLET VEKİLİ SEÇİLDİ HALKIN SEÇTİĞİNİ İÇERİDE TUTUYORDUNUZ HANİ MİLLİ İRADEYE KELEPCE VURULAMAZDI

KEMALİST

Ali Bey,Ali Beeeey;Can Atalayı er yada geç bırakacaksın zaten bunun kimseye bir faydası olmayacak zaten. sonra çıkar Tv ye bir kaç yazar çizer ve günün birinde , Boyalı basından birileri ...Gezi Direnişçisi Can Ataklı serbest kaldı peki bizlere faydası ne bu gelgitlerin? Hiç bir faydası yok !Bu güne kadar Biz Kemalistlerin ve Kemalist hukukçuların talep ettiği isimler bırakılmıştır bunun temel nedeni gereksizliklerdir ...düşünün medyada aylarca ,yıllarca ortada sadece Gezi Direnişine Çevre duyarlı olan bu insanlar katıldı diye içerde çile doldurmaktalar elimize ne geçecek Mahkemeyi Fuzulü işgaldir bu iş ,HERKESİ YORMAKTA BU GÜN BU KONUYA YER VERMİŞSİN BAKIN ANLATTIK, EN BAŞTAN DEDİK.BU ADAMLAR GAZZEYİ KUŞATACAK BU TOPRAKLARI ALMAYA KALKACAK SEN ASIL BU KONUYA ODAKLAN HER ALLAHIN GÜNÜ CAN ATALAY VS...DİĞERLERİ NASIL BIRAKILDIYSA BIRAKIN GİTSİN ADAMIN YAKASINI....BIRAKILMASI İYİDİR...!SUÇ İŞLEMİŞSE BİRİ CEZAEVLERİ OZAMAN LAZIM..
  • 1 Yıl Önce

Uğur

Ummetten Tuğcu kardes. Burlarada bizim gibi klavye pehlivanligi yapmak yerine kacak yoldan Filistin'e gidip siyonistle vurusan Deniz Gezmis ve arkadaslari bizdenmiyidi?

Tuğcu

Geziciyi arkaladıklarını anladık ama Filistin davası Kemalistlere mi kaldı?

su kaldıran pilav

yine geliyoruz aynı olaya tavukmu yumurtadan yumurtamı tavuktan çıkar çevresi çok olan mı daha iyi meslek edinir yoksa ailesinden çok destek alan mı Çok gezen mi bilir çok okuyan mı vay beee tartış tartışabildiğin kadar şu duruma bakar mısın hem iç hukuk yolları çabuk tükenmesin diye bireysel başvuru getiriyorsun hem de Üst derece konumuna getiriyorsun üst kelimesini temyiz mercii anlamında kullanıyorum ak partinin hatalarından biridir haaaa bu arada anayasa mahkemesinin bu ondördüncü madde de çok muglak demesi bana çok tuhaf geldi bildiğimiz kadarıyla bir anayasa Yazım tekniği diye bir şey vardır Anayasa Mahkemesi oluşmanın da bir mantığı vardır mesela hukuk eğitimi almamış üyelerde bulunur böyle olması da bir mantığı vardır acaba bu mantık yeterince kavranmamış mı Ne demek yani 14 üncü madde muğlak demek ne demek ah benim köse sakalım bu iktidar Devleti korumakla kişileri korunmayı bazen birbirine karıştırıyor muhalefet ise iktidarı yıkacağım derken devleti yıkacak faaliyetlere karşı refleks ortaya koyamıyor resmen yıkıcı bir muhalefet görüyoruz Bu da bizi bu iktidara mahkum ediyor
  • 1 Yıl Önce

fhgvkhf

Zavallı pilavlar tavukla, yumurtayla uğraşırken yine bu iktidara kaldılar. Boş yere uğraşmayın; tavuk da yumurtadan, yumurta da tavuktan çıkar.

Ahmet Öztürk

Asrın Alimi Bediüzzaman ne demiş lastikli kanunlar amaaa lastik kendi taraflarına sünüp diğer tarafa çarparsa iyi yoksa kötü.
  • 1 Yıl Önce

Ana yasa

Hükümetin bir an önce darbe anayasasını değiştirmesi gerekmektedir
  • 1 Yıl Önce

BANA

ana yasa ANASAYA UYMAYANALAMI ANAYASAYI BANA UYDURUN DİYENLEMİ

Uğur

Anayasa Mahkemesi A.M. şöyle bir karar da almış ki ihraç edilip sonra acınılarak başka yerde göreve başlatılan akademik personelin İstanbul ve Ankara dışında görev yapabilmesi kuralı doğru değilmişmiş. Bu yüzden şimdi hem de en Ak Partili üniversitelerde bu illerde göreve başlayabilenleri var. Ulusal güvenliği hiçe saymayı bu raddeye getiren Anayasa Mahkemesi'ne destek veren herkes dikkatli olsun. Artık bazı yetkililer ve vatandaşlar bu kadarına da yuh derlerse ve böylece keser o kudretli mahkemeye karşı geri döndürülürse kafası ulusal güvenliği hiçe sayanlara çat çat vururken sapı yan taraftaki destekçilerinin oturma yerlerine dühul eyleyebilir.
  • 1 Yıl Önce

Ahmet Faruk

AYM, PKK ve fetöye hizmet ediyor.

SÜRÜNÜYOR

uğursuz SENMİ BU AKILLA SOKAK AĞIZLAMI AKEDEMİSYENMİSİN SEVİYEN YERLERDE SÜRÜNÜYOR

Hatice Sarı

Tayyibin seçip anayasa mahkemesi üyesi olarak görevlnedirdikleri bile her türlü ALLAH SIZ KİTAPSIZ TERÖRST VATAN HAİNİ LAĞIM LEŞLERİNİ SRBEST BIRAKIYOR.
  • 1 Yıl Önce

Bir Dost

AYM Uyelerini bile biz sectigimize gore tarif ettigin LEŞLER biziz gibi sanki.

Avukat Haydar

Keser ve sap donunce sizin yakinlariniz da burlarda AYM Kararlari neden uygulanmiyor diye aglamazsa tum medyayi davet edip Taksim'de Avukatlik belgemi yakacagim.
  • 1 Yıl Önce

Muhtar

Meclisten çıkmış koskoca kanun apaçık dururken, soyutlukla bu kanun niye lekeleniyor anlamadım. Ben de İlkokul diplomamı yakacağım!

Avukat Haydar

Iki doktoraya ilave 4 Masterimdan biri de ULUSLARARASI STRATEJI. Herkese anladigi dilden konusmayi gerektirir.Yani cok hafif bile yazdim.

Avukatımsın

Bir avukat olarak yazıda iddia edilenleri çürütecek şekilde gerekli bilgileri paylaşarak AYM doğru olanı yapıyor demek yerine. Keser ve sap dönünce diyerek iddiaya girmeniz çok tuhaf duruyor. Siz avukatsınız bir yanlışlık varsa yazın herkes öğrensin nedir bu mahalle kahvesi ağzıyla iddialaşmalar.

Uğur

En kisa surede bu AYM Rezaletini bitirmke gerekiyor. .
  • 1 Yıl Önce

KALMIŞ

uğursuz YAPTIĞIN DOKTORA SENİ BU SEVİYEYEMİ GETİRDİ VAH VAH Kİ NE VAH BAKİ KALMIŞ

Uğur

Tek cozum AYM'ni lagvedip gorevlerini Diyanet Din İşleri Yüksek Kurulu'nu devretmektir.

yiğt

EVET EN KISA ZAMANDA LAĞVEDİLSİN ANAYASA MAHKEMESİ.

Can

 Türkiye niye sürekli hukuk adalet özgürlük siralamasinda ..
  • 1 Yıl Önce

Avukat Haydar

... taca cikmis olur.

HUKUKÇU

Bütün mahkemelerin yetkisi aynı değildir. Anayasa Mahkemesi hepsinin üstündedir. Yargının en son makamıdır. 153.Maddesi açıktır: kararları KESİN ve BAĞLAYICIDIR" başka mahkemelerin onun hükmüne itiraz etme ve uygulamaya yetkisi yoktur. Siz de hukukçu olduğunuza göre bunu gayet iyi bilirsiniz sayın yazar.
  • 1 Yıl Önce

Vatandas

Ahmet Faruk: Aklayama calisanlar olsa da kimse PKK veya FETÖyü aklayamaz. Ama ayni zamanda kimse kendine göre/kendi cikarina göre baskalarina PKK'li, FETÖ'cü veya terörist diyemez. Veya birisi PKK terörö örgütü degil diyorsa bunu diyen ister iktidar ister muhalefet olsun herkes ayni cezayi almali.

Ahmet Faruk

Hiç kimse PKK ve fetöyü aklayamaz.

Uğur

Oh ne hayat, darbeci pislikler Anayasa Mahkemesi A.M. kuruluşuna her yetkiyi tanıdılar diye bütün vatandaşlar ona kul köle olsun, onun hukuksuz ve yetkisiz kararlarını uygulamak zorunda olsun!? Sizin lafınızı esas alırsak, hatta bu mahkemenin kararları kesin idiği için, mesela şayet yarın dese ki bütün CHP ve İYİP üyelerinin karıları ve kızları anayasa gereğince mahkememiz üyeleriyle yatmaya mecburdur, bu karar da uygulanmak zorunda olur. Bu günlerdeki kendi beyanlarından çıkan kesin ve net mantıksal sonuca göre, CHP ve İYİP üyeleri kesinlikle buna razıdırlar, ama biz razı olamayız.

okur

torpille hukukcu su yazdigini 1 sinif hukuk ögrencisi bile yazmaz

cem

 müslüman olmak doğru olmaktır.
  • 1 Yıl Önce

memduh

sen yine de önce dogru ol sonra müslüman olursun

A•••t

En iyisi aym yi kaldırın..
  • 1 Yıl Önce

Serdar Günay

... neden AYM ni kaldırmıyorsunuz.
  • 1 Yıl Önce

Ahmet

Şu akit gazetesine bakış açısı gündemin gerisinden gelen değil önünden giden kalemleri geri getirin lütfen karakoç üzmez kaplan dilipak gibi yazarlarınız nerde.kıyamet alameti melhemeu kübra òncesi şu israilin durumunu bile akitin gòzünden gòren duyan bilen olayların akîş yönünü okurlara anlatacakbirtane yazarınîz yokmu..aksiyon yazılarıyla dünü bugünü yarınları görecek kafalae kalsmler nerde.akit kendine gelsin akit akirden ibaret değildir dünkü o istibdat döneminde hakkın gòren gòzü duyan kulayı haykıran sesi düşúnen beyni atan kalbiydi..herşey güllük gülustanluk ondanmı kayboldu o çizgi..sizin yakanızdan iki elimiz düşmez vazifeniz artık daha şiddetli hale gelmiştir Allah için eski akitigeri getirin akit bu davanın izzeti haysiyeti namusu onurudur
  • 1 Yıl Önce

hacı

boru değil sözü... yakışmış
  • 1 Yıl Önce

Nurettin

Ağır cezalık suç işle seni millet vekili seçsinler hapisten kurtul buna da adil adalet deyin ..
  • 1 Yıl Önce

hüda partili

İyi güzel hava hoş!Her önüne gelen yasayı çiğneyecek,işine geleni uyugulasın gelmeyeni uygulamasın o zaman kanunlara falan gerek yoktur.Hatta meclise de gerek yoktur.Meclise gerek yoksa seçime de gerek yok.Buna da gerek yoksa o zaman orman kanunları geçerli olur bu memlekette kim kime dum duma!
  • 1 Yıl Önce

Vatandaş

Devam; rağmen kişiler, mahkemeler bu hükme uymasalar hukuk devletinden bahsedilebilir mi? Hiç kimse hukuka uymaz o zaman, öyle bir memleket ayakta kalır mı? Kaos olur kaos. Anayasaya 90. maddesinin son fıkrası “Usulüne göre yürürlüğe konulmuş milletlerarası andlaşmalar kanun hükmündedir. Bunlar hakkında Anayasaya aykırılık iddiası ile Anayasa Mahkemesine başvurulamaz”. maddesini koy, sonra AİHM Osman Kavala ile ilgili hak ihlali kararı verince uygulama. Bu mu hukuk devleti? Uygulamayacaksan çık AİHM’den? 28 Şubat döneminde dindar kesimde hak aramak için koşa koşa AİHM’e gidiyordu. Şimdi devlet biziz, AİHM siyasi karar veriyor, dinlemeyiz diyorsan iç hukuğundan çıkar, o da yok. İşine gelince uygula, gelmeyince uygulama, sonra hukuktan bahset. Böyle bir ülkeye yabancı yatırımcı gelir mi?..
  • 1 Yıl Önce

Vatandaş

.. Anayasa 153. Madde “Anayasa mahkemesi kararları, yasama yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar” Anayasanın açık hükmüne rağmen
  • 1 Yıl Önce

MtAn

İnsan yapımı bütün kanunlar değişir , değişmez diyenler , diretenler , değiştir görelim zorbalığı yapanlar ! Avrupada dahi olmayan çifte standartı savunuyor.. işlerine geleni müslümanlara zorla darbe (fırsat) anayasaları ile kabul ettirmeÿe çalışıyor , sorarsan en laik , en demokrat , en modern onlardır , Biz yaptık oldu misali , kanunları ilahlaştırmakta sakınca görmezler.....TEK DEĞİŞMEYEN ALLAHIN KANUNLARIDIR...
  • 1 Yıl Önce

Öyle kafaya böyle peruk...

Tabiri caiz ise, "Asliye mahkemesinin oy birliği ile aldığı karar, anayasa mahkemesinin oy çokluğu ile aldığı karardan daha muteberdir" diyorsun yani.?
  • 1 Yıl Önce

kuş aklı

asliye demiyor. yargıtay diyor

peruk yeni mi çıktı

öyle başa böyle tarak

Alayı mahkeme....

"Ama Anayasa Mahkemesi mahkeme de.. Yargıtay boru değil, herhalde.. O da mahkeme. Bu da mahkeme.." Hatta, icra da mahkeme yani.
  • 1 Yıl Önce

mahkeme var mahkeme

Çok fazla irdelemeyi rezil olursunuz anayasa Mahkemesi şunun şurasında 60 yıllık mahkeme bireysel başvuru içinde 13 yıllık mahkeme Yargıtay’ın tarihi ise 150 yıla dayanıyor

Avukat Haydar

Yargitay kararlari sadece YARGIYI baglar. AYM Ulkedeki en ust yasal kurum olup sadece YARGIYI degil, YURUTME hatta YASAMAYI bile BAGLAR, KARARLARINA UYMAMAK SUCTUR, uymayanlar gun gelir hesap verir!
  • 1 Yıl Önce

Avukat Haydar

Yazdiklarimi anlaman icin asgari 60 iq gerekir, sen ne yorumlarimi oku, ne de soru sor..

aym niye ayrı telden çalıyor

Yargıtay kararları yargıyı balırıyorsa aym’yi niye bağlamıyor

Uğur

Veya tam aksine, yanlış işlerden vazgeçmeyen Anayasa Mahkemesi A.M. ve ona uyan herkes Türkiye Cumhuriyeti devleti hükumetine karşı darbeci ilan edilip bu hayattan yolcu edilir ve böylece kendilerini garantide sanan Fetullahçı subayların başına gelenin kat kat fazlası başlarına gelir. Her ne olursa olsun, müminlere işkence edip zamanında tevbe etmeyenlerin yurdu cehennemdir, onlar orada ölemeden kalıp yandıkça yandıkça yanacaktır.

Uğur

Ali bey baştan sona çok doğru ve güzel yazmışsınız, Zilletçi eşeklerin çelişkilerini ortaya sermişsiniz; ama ben de artık havluyu serdim. Ömrümü adadığım mesleğimi Zilletçi ve içimizdeki Zilletçi hayvan takımı elimden nihayet binde 999 ihtimalle aldı. Binde 1'lik şansım belki kaldı. Birkaç ay sonra hiç bilmediğim çiftçilik kariyerine 41 yaşımda sıfırdan başlamaya çalışacağım, ama orada da birkaç dönümlük, bir kişiyi fakir hâlde geçindirmeye belki ancak yetecek, dededen kalma azıcık tarlalarımı muhtemelen Doğulu PKK'lı sosyete komünisti Kürt zenginleri veya Bill Gates ele geçirecek. Çünkü Zilletçi burjuvazi öyle emrediyor ve formaliteden hükumet itaat ediyor. Buradaki bir Zilletçi militan eşeğin dediği gibi 20 değil 6 yıl olan doktora süre sonum bitiyor. Doktora tez hocam beni sevip akademik kabiliyetime güvenmesine rağmen mealen belirtti ki zenginperest, sosyete solcusu, Zilletçi eşek bakış açısından yazmadığım için onu maalesef kabul ettiremeyecekmiş, şu amaçla ki daha kodaman diğer Zilletçi hocalar onu kınamasın. Bu saatten sonra tekrar şevke gelip tezi bitirebilmem de bitirdiğimde onun tezi kabul ettirmesi de imkansız gibi. Hem de bu Zilletçi eşeklikler en Ak Partili devlet üniversitesindedir, onun genel politikasıdır, genel politikası! Konuya bağlayarak diyeceğim odur ki yeni anayasa yapılsa da biz müminler yapmayacağız, yine en azılı münafık düşmanın bir kısmı yapacak. Zilletçi eşekler arasında içimize sızmış olanlar onu diğer Zilletçi eşekler arasındaki rakiplerine karşı yapacaklar, bizi ise olmayan akılları sıra kullanıp atacaklar, şayet onların sapkın Zilletçi Paris-laikçi inanç sistemine uymazsak. O yüzden anayasa manayasa yalandır. Tek yol müminlerin sertlik yoluyla devrim yaparak iktidarı ele geçirmesidir. Yaşamanın yolu ölümü ve hatta kitlesel soykırıma uğramayı göze almaktır. Bu risk tehlike değildir. Tehlike ölüm riskinden kaçmaktır. Nitekim o tehlikenin içinde işkence çekip duruyoruz.
  • 1 Yıl Önce

Msutafa Kemal'in Sungusu

Nush safhasini gectiniz, su an sövüp sayarak tekdir safhasini kullaniyoruz, sonra sira sungude, boyle devam edersen hazirla gozunu!

Uğur

Bana sürekli hakaret eden şahıs, asıl senin ağzından lağım akıyor. Üstelik galiba sen kendine cumhuriyet karısı diyen emekli öğretmensin. Öyleyse zavallı öğrencilerini de sen böyle sövüp sayarak mı yetiştirdin?

SANSINLAR

uğursuz SANA HİÇ TERBİYE VERMEDİLERMİ AĞZINI HER AÇTIĞINDA İÇİNDEN LAĞAM AKIYOR SEVİYE SEVİYE EL SEVİYE GÖSTERKİ ADAM SANSINLAR DOKTORA BİR İŞE YARAMAMIŞ BAKİYE KALMIŞ BAŞKASINA SIVADIĞIN ADIN

Güney Doğulu

Düṣürün böyle hain teröristlerin vekilliğini, sokmayın meclise... Ṣehit düṣen vatan evlatlarımızın kanlarıyla TBMM'de beslemeyin teröristleri ve onları besleyenleri ...... Bizim oylarımızı alarak mecliste terörislere güç yetirmelisiniz ey vekiller. Milliyetçiyim diyenler birlesin artık. ......
  • 1 Yıl Önce

MUZAFFER

ELİNE SAĞLIK, ALLAH C.C TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN İÇİNDE HİLE HURDA YAPANLARA AKIL FİKİR VERSİN İNŞALLAH AMİN, 50 BİN KİŞİNİN KATİLİ NI HALA BEKLİYOR MUSUNUZ ,NEYİ KİMİ BEKLİYORLAR, ANAYASA MAKEMESI, FİTNE VE FESAT KARIŞTIRMA, İÇ SAVAŞ ÇIKARMAK İÇİN HERŞEYI YAPIYORLAR, GAYRİ MİLİ, İŞLER YAPIYORLAR, ACİL OLARAK TEMİZLİK YAPILMALIDIR..
  • 1 Yıl Önce

Bir Dost

Bunun gibi son metropol arastirmasinda % 11.3 cikan yerli hamaslari hak ettikleri kubura gondermemize az kaldi.

hasan

Dikkat et temizlige senden başlamasınlar Muzaffer

şüayıp

Millet vekilliği suçluyu kurtarma vasıtası olmamalıdır
  • 1 Yıl Önce

SÖYLEDİN Mİ

şu ayıp BUNU AĞA BABAN DENİZ BAYKAL TARAFINDAN KURTARILINCA DA SÖYLEDİN Mİ

Okur

Anayasa mahkeme kararı herkesi baglar. Kararı uygula, sonra muglak bir durum varsa değiştirecek durumda isen degişdir. Bu yol yol değil.
  • 1 Yıl Önce

Ahmet Faruk

Hiç kimse PKK ve fetö lehinde karar alamaz. İnşallah Zühtü Aslan görevden alınıp yargılanır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23