• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Büyük ekonomist Mahfi Eğilmez buyurdu!

88 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Sani

Sn yazar defalarca değişmiş darbe anayasasının söylermisin Hangi maddelerini değiştirilmesini arzuluyorsumuz. Onları bilelim. Laiklik maddesinin çıkarılmasıns dünden razısiniz.
  • 1 Yıl Önce

Litrelik

Büyük en büyük ekonomist Erdoğan dır, bu böyle biline !!!!
  • 1 Yıl Önce

Karamanlı

“Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı döneminde rütbeleri sökülerek silahlarına el konulan ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait binalara girişleri yasaklanan eski emniyet müdürleri Sabri Uzun ve Hanefi Avcı, haklarını geri aldı. Mahkeme kararı en geç 30 gün içinde idare tarafından uygulanır” kanun maddesi Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanı olduğu dönemde uygulanmıyordu. Yargı kararları ise aylar boyunca işleme konulmuyordu. 6 Haziran’da oluşturulan kabinede İçişleri Bakanı olarak atanan ve görevi devraldığı törende “hukukun üstünlüğü” vurgusu yapan Ali Yerlikaya, yargı kararlarını işleme koydu.” İşte kanun adamı Ali kardeşim, Mahfi eğilmez’in anlattığı bu olay. Uygulayıcılar kanun, mahkeme kararını ipine takmazsa, ana değil baba yasa yapsan ne olur? Sorabilen var mı Soylu’ya , “ ülke babanın çiftliği mi, mahkeme kararını nasıl uygulamazsın?” Bunu sorgula, rezil et ki; yenileri bir daha böyle bir hukuksuzluğa teşebbüs edemesinler.. sonra da anayasayı düzenle..
  • 1 Yıl Önce

Kimsesiz

Hacı yazılarından birşey anlamıyorum.
  • 1 Yıl Önce

Utanmak bir erdemdir

Benzin, mazot 40 tl yi gecmiş. Kira desen en az 10 bin. En ucuz peynir 300 tl fakat hazret yatıyor kalkıyor muhalefle ugraşıyor. Utanmak kelimesini duymamış bile. Deri değil kamyon brandasi mübarek.
  • 1 Yıl Önce

Erdal

Emekli mağdur edildi kamuda savurganlık tüm hızıyla devam ediyor. Araç kiralamalar kapılara kadar servis valilik ve belediye konserleri devam. Ama itibardan tasarruf olmaz menüleri küçültelim eğlenmeye tamgaz devam
  • 1 Yıl Önce

Büyük ekonomist mahfi eğilmesin buyruklarına!!!!! Inanmıyorsunuz.....!!

Cumhurbaşkanının ,halkbankasini dolandırmaya çalıştı dediği maliye bakanınin burnunuzu surtmesine,gikiniz bile cikmiyor
  • 1 Yıl Önce

bir. Muşlu adama

Muşlu adam yorumlarını özledik
  • 1 Yıl Önce

Kemal

Milletin seçtiği chp li belediye başkanları ile görüşmeyen, görüşmek istemeyen haset rte, şimdi gelin beraber anayasa yapalım diyor.muhalefeti davet etmeye yüzün varmı senin.Necip milletimizi bölük pörçük eyledi, şimdi ise gelin birlikte anayasa yapalım diyor.
  • 1 Yıl Önce

Alpaslan

KeMAL sana .. desem …lara hakaret olur.

TC Bursa

Ali bey, günlük vazifesini yapmış. Cilala,parlat
  • 1 Yıl Önce

Mertürk

Bütün anayasaların temelinde adalet vardır. Memura 8 bin TL seyyanen zam verilip emekliye verilmemesi anayasa ya aykırı dır. Devlet vatandaşı arasında ayrımcılık yapmaz diyor anayasa . En temel anayasa maddesini açık açık ihlal etmişken, hangi anayasa dan bahsediyor sun.
  • 1 Yıl Önce

Oğuz Han

Hala ordamı kaldınız? Faiz sebep enflasyon sonuç ise hükümet niçin faizleri sürekli artırıyor? Niçin faizciler için çalışıyorlar? Siz niçin dolambaçlı yoldan faizi savunmak zorunda kalıyorsunuz?
  • 1 Yıl Önce

Çağdaş

Mahfi Eğilmez doğru söylemiş. Uygulamıyacağınız Anayasayı değiştirseniz ne olur, değiştirmeszeniz ne olur. Zaten Anayasanın bazı maddeleri 17 kez değiştirlmiş.
  • 1 Yıl Önce

Remzi

Ben 28 Şubat'ta iskenceeee gördüm iskenceeeeee siz ne diyorsunuz .
  • 1 Yıl Önce

Ben ekonomistim

Bize Nebati gibi adamlar lazim.
  • 1 Yıl Önce

Haylaz

Hoca dünden bugüne çok şey değişti .eskiden bir ilçeye savcı hakim komutan geldiği zaman olağan üstü bir durumumuz gibi insanlar çekiniyordu .şimdi halk ile iç içe hepsi .seçilmişlerin kontrolünde olduğu belli oluyor ülkenin .lakin biraz ayar çekilmesi gerekir sonuçta onlar devleti temsil ediyor .milletimiz çokta yüz alınca tadını kaçırıyor .bilhassa CHP zihniyetinde olanlar okumuş tayfası şu bizim hakimiz bu bizim hakkımız diyerek jandarmayı polisi zorda bırakıyor .her duruma yürüyüş yapıyorlar .
  • 1 Yıl Önce

Muhtar

‘Ana’ denilen kavram bizde adeta kutsallık özelliğinde saygı gösterilen bir kavramdır. Ana’da şaibeler oluyorsa yani darbelerle, millete yapılan zulümlerle, baskılarla vesayetlerle yaptıkları kanunla ‘bellenmiş Ana’nın saygınlığı ne derece olur ki? Tabiki darbecilerin değil, Milletimizin onayı ile kabul edilen yasadaki Ana Kavramı’nın önemi, saygınlığı muhakkak çok daha büyük olur.
  • 1 Yıl Önce

Asım,ın nesli

Chpliler çiftçilik yapmaz, chpliler hayvancılık yapmaz, chpliler çobanlık yapmaz, chpliler tarlada bağda bahçede çalışmaz, chpliler asgari ücretli bir iş'te çalışmazlar çalışamazlar, onlara göre bu işleri yapanlar peşinen cahil insanlardır, hergün ali ihsan beye birgünde ekonomiden hayat pahalılığından bahset diyen eyy gafiller, chpye oy vermek dışında ne iş yaptığını ne işe yaradıklarını bilmediğimiz chp denilen kuru kalabalıktan kurtulmadıkça altın yumurtlayan tavuğumuz bile olsa bu ülke ekonomik yönden düzlüğe çıkmaz refaha kavuşamaz, çünkü bu chpli yamyamlar altın yumurtlayan tavukmu olurmuş deyip o tavuğu kesip yemeye kalkarlar.
  • 1 Yıl Önce

Beberuhi

CHP ülke kurarken hem çiftçilik yaptı hemde asgarî ücretle çalıştı güzel kardeşim, CHP takıntını bırak da komşun aç onu düşün olurmu kardeş..

Halletmişsin sen yağdanlık....benim köyüm ve cevrekoylerin en az %50 sinde CHP cikti

Her kezi senin gibi yagdanlikmi sanıyorsun....41 tl ye gelen mazotu gormuyormuyuz???? Biz senin gibi sağır kör...YAGDANLIK değiliz...

Kani

Asım abi fakir neden fakirdir

EVEL

asımın hain bir hunilisi SENİN KAFAN ÇALIŞMADIĞI İÇİN ONLARI YAPMAK ZORU DA KALIYORSUN ONLAR AKILI ZEKİ OLDUKLARI İÇİN BEYİNLERİNİ AKILLARINI KULLANIYOR DAHA ÇOK KATMA DEĞER YARATIYORLAR ÜLKE İÇİN GEÇİNMEK İÇİN BU KADAR AÇIK VE NET SEN KENDİ DERDİNE YAN EVEL NE YAZIK Kİ AKIL HETKESTE BULUNMAZ

2712

Senden bir kurtulsak. Çok iyi olacak.

Avukat Haydar

21 Senedir iktidarda olup, muhalefete zerre kadar kulak vermeyip buna ragmen geldigimiz rezil durumu CHP'ye baglayana bir sifta cok yakisir ama yazarsam hakaret sucu islemis olurum, agir tahrik olsa da bir avukata da yakismaz.

Asım,ın takkesi

Yine saçmalıyorsun Asım. Adam okumuşsa doktor,mühendis olmuşsa neden çobanlık yapsın. Ülkeyi 22 senedir kim yönetiyor.Ben asgari ücretle çalışınca yada çobanlık yapınca ülke kurtulacaksa yarın hemen başlayayım.

memos

o islemeyen islenmez hale getirilen hukuk yarin size lazim olucak
  • 1 Yıl Önce

gulyabani yoktur fakat olabilirde

SORU:türkiyede ilk seri katil konulu dizi ne zaman yayınlandı cevap tarihi bir seçim olan 2023 genel seçimlerinden hemen önce..SORU: koca koca adamların iki ellerini kaldırıp bir noktalama işareti sayılan tırnak işaretini iki elin parmaklarını birbirine bakan iki kuş gagası gibi kaldırdığı yani ey dava acacak olan tek tek kişiler yada savcılar bakın elimlede tırnak işareti yaptım dediği başka ekran görüntüsü olan ülke varmıdır peki hangi öğretmen bakın Güzel çocuklarım ileride büyüyünce öğretmenimiz bize ne bıraktı sorusu aklınıza gelecek şu tırnak dediğimiz işaret var ya herkesin virgülleri noktaları yerli yerince kullandığı bir Türkiye'yi değil de bir gün iki ellerini kaldırmadan sadece tırnak diyerek ifade bütünlüğünün korunduğu bir Türkiye hayalini size emanet ediyorum diyen kaç öğretmen vardır..
  • 1 Yıl Önce

Remzi

Mahfi eğilmezden konuyu darbeye niye çektin..12 Eylül'de ben iskenceee gördüm iskenceeeeee ama sizin kadar her günün konusu yapmıyorum .
  • 1 Yıl Önce

Eve

Ama bugün yaptın.

krch

Anayasa veya yasalar uygulanmıyorsa, uygulanamıyorsa değişse ne olur değişmese ne olur. Ana yasanın en temel maddesi "eşitlik". Allah aşkına uygulayan mı var. Son memurlara verilen 8 bin liralık seyyanen zam, emeklilere verildi mi. Enflasyon onları etkiliyor da diğer kesimleri etkilemiyor mu. ..
  • 1 Yıl Önce

emperyalistlerin ve işbirlikçi vesayetçi kuklalar VATANSEVER İSTİKLAL AŞIĞI KAHRAMAN MİLLETİN VESAYETİ BİTİDİĞİ DÖNEMDE "CANLI CENAZE, EKONOMİK/AKADEMİK/MEDYATİK VE SİYASİ MEVTA OLARAK UTANMADAN ORTALIKTA DOLAŞIYOR HALA!" NEŞTTTT!!!

................
  • 1 Yıl Önce

Fuat misirlioglu

Mahfi egilmezi elestiriyorsunuz tamam kimse elestirilemez degildir,darbe anayasasini mevcut iktidar zaten cogu maddesini degistire degistire kusa cevirdi onu bile uygulamiyor,bu arada iktidarda olanlarin iktidarlarindan sonra bile her halukarda yargilanabimelerini neredeyse imkansiz hale getirdi,bunlarida yaz.Arti mahfi egilmez denen. Adam ekonomistlikte marka olmus biri,oysa ekonomist olduklarini iddia edenlerin ekonominin ............
  • 1 Yıl Önce

Kemal

Yeni Anayasa yapalim teklifi güzel bir teklif yapalim Ama bir sartla yüzde 65 le ancak gecebilsin Toplumun kahir cogunlugu Sarti ! Ilk dört madde de kalacak Ne olur sizce !
  • 1 Yıl Önce

Abdullah Özdemir

Anayasa yasa mesele o değil mesele ekonomi örneğin emekliler Sen memurlara seyyanen 8000 tl zam ver emeklilere %5 yüzde 19.75 zaten vermek zorundaydın.Bir ülkede adaletli bir dağıtım yoksa o ülkede huzur kalmaz.15 milyon emekli aileleri ile birlikte 45 milyon eder.Yerel seçimde Ak parti %20 in altında kalır.O zaman C.Başkanlığı seçimi kadük kalır C.Başkanını orada tutmazlar. Nereden mi biliyorum kendimden ben oy vermem.Eğer hemen Temmuz ayından geçerli olmak üzere emeklilere seyyanen 4 000 TL zam yapılmazsa iktidar için yolun sonu görünüyor.İnanmayan bir anket yapsın gerçekleri görürler
  • 1 Yıl Önce

krch

Temmuz da memura ne yaptıysa, Temmuzdan geçerli, 8077 yapacak. Bir de bu ayrımcılığın sebebini açıklayacak. Ben böyle haksızlık görmedim yarım asırı aşmış ömrümde. Gerisi %1000 de yapsa boş benim için.

mehmet ali

bunlar tipik muhalefet mantığında kendi taraftarı olan biri değiştirelim dese hemen desteklerler
  • 1 Yıl Önce

Yaver

Bu haftaki anayasa gündemi ile darbe ve darbecileri yazma fırsatı çıkmış hocam size .yorumcu arkadaşların çok size sitem ettiği hayat pahalılığı konusunu da sıra gelir artık
  • 1 Yıl Önce

SENİ

BU ANA YASAYI DEĞİŞTİRİP DAHA DEMOKRATİK SİVİL ANAYASA GETİRME ÇABASI DEĞİL SÖYLEDİKLERİ HERZAM Kİ GİBİ YALAN KANMAYIN ANAYASAYI KENDİSİNİN DAR ARAP BEDEBİ ARKAYIK ANLAYIŞINA UYDURMAK LAİKLİĞİ KALDIRMAK ANAYASAYI BENİM YAPTIKLARIMA UYDURUN DİYENİN ANAYASA YAPMASI KADAR ABSÜRT BİR ŞEY OLURMU VAR OLANA BİLE UYMUYORSUNKİ NİYE YAPIYORUZ O ZAMAN SENİ GİDİ KURNAZ TİLKİ SENİ
  • 1 Yıl Önce

Cahillerin yazari

Simdi bizim anayasamizin icinde kanunlar var degilmi, mesela birininoldururaen kac sene yatacagin falan yazar. Fakat uokemizde aksam adam vuran biri sabah cikiyor. Bu yuzden anayasa uygulanmali
  • 1 Yıl Önce

Cahil

Anayasada anayasalarda kimin ne ceza alacağı yazmaz 

Hikmet Yılmaz

Adı geçen tırışkadan zat. EYT'lerin erken emeklileri ( oy için) ile faiz artışını zaman dilimi içinde yapılmaması iktidarın hatası. Aynı hatayı S.Demirel yapmıştı. Sıkıntısını hala yaşıyoruz...
  • 1 Yıl Önce

Hıdır

Anayasa kalksın banayasa gelsin..
  • 1 Yıl Önce

BÜTÜN

hıdır ZATEN BÜTÜN ÇABALARIDA BU

Erdal

Ali bey yaşım altmış oldu. Emekli memurum. Daha ekonomi düzelecek ne zaman belli değil . Şimdi emekliyim ve derdim geçinebilmek. Sağlık sorunum var yoksa bunlardan maaş istersem namerdim..
  • 1 Yıl Önce

YAKTIN

erdal BUNU DAHA ÖNCE DÜŞÜNECEKTİN SANA GEÇMİŞ OLA KENDİ DERDİNE YAN BİZİDE YAKTIN

EREN

Mahfi eğilmeze karşı çıkalım.ancak gelinen noktada mahfi eğilmezin dediğini yaptınızmı yapmadınız mı faiz konusunda .hükümet kendi hatalarından dolayı buraya geldik.en büyük hatası naci beyin görevden alınmasıyla başladı
  • 1 Yıl Önce

Namık Kasımoğlu

Ali bey; uymadıktan sonra, kişiye göre yorumlanıyorsa; değiştirsende olur, değiştirmesen de.
  • 1 Yıl Önce

recep

birgün biri çıkar sizin yazdığınız anayasaya uymaz der ki gelin yenisini yazalım yenisine vallah uyucam 
  • 1 Yıl Önce

İsmail ZAZA

Kapitalizmi savunan bir ekonomist kime hizmet eder, yok faizi yükselt yok dövizi yükselt ne fark eder kapitalizme karşı bir sistem geliştirmiyorsan ne fark eder, aynı bataklıkta debeleşirsin,tabi olan fakir fukaraya olur, tuzu kuru televoleci ekonomistler ve savundukları liberalist ekonomi patronlarına bir şey olmaz onlar hep kazanırlar onun için bunlar faşist darbecileri ve onların yaptıkları anayasayı desteklerler. yüz yıldır aynı hikayeyi bize anlatmişlar.
  • 1 Yıl Önce

Yanıt

Osmanlı Dini sayesinde Dünyaya hükmediyor du zengindi

CABASI

İsmali zaza SEN NEYİ SAVUNUYORSUN ALTARNATİF OLARAK SÖYLEDE BİLELİM İSLAMİ EKONOMİ ŞERİAT DEME AFGANİSTANI YEMEN SUDAN SOMALI BAHREYN GÖRMÜYORMUSUN AÇ VE SEFİLLER DİN DESBOTİZİMDE CABASI

Siyaset Akademisyeni

Yunanistan'daki sehir devletleri demokrasinin ilk denendigi bolgeler olarak bilinir, ancak devlet duzeyinde demokarsinin ilk ortaga ciktigi yer iNGILTERE'dir ve MAGNA CARTA Demokratik rejimlerin ilk belgesidir. Bu nedenle Ingiltere'de demokrasi o kadar gelismistir ki pandemide kurala uymayan Basbakan bile istifa etmektedir. Ama INGILTERE'nin YAZILI bir ANAYASASI YOKTUR. Bu ne demektir, DEMOKRASI icin ANAYASAYA IHTIYAC YOKTUR onemli olan HALKIN, ozellikle DEVLETI IDARE EDENLERIN DEMOKRASIYI ICSELLESTIRMESIDIR ki zaten bu nedenle Montesquieu "Cumhuriyet erdemli insanların rejimidir" demistir. Ama bir ulkede DEMOKRASILERE Dusman IRKSAL ama DINSEL FASIZM Riski varsa ERDEMLI INSANLARIN once bunu TALEP EDEN AZINLIK Gruplari elimine etmesi gerekir ki DEMOKRASI YERLESSIN ve GELISSIN. Bu nedenle Turkiye'ye Cumhuriyet ve Demokrasiyi getiren Kemalist Rejim bastan bazi otokrat tedbirler almak zorundaydi, cunku o rejim DEVRIMLE kuruldu, her devrimde KARSI DEVRIMCILER bos durmaz, onlari MUTLAKA ELIMINE ETMEK ZORUNDASINIZ ki MUSTAFA KEMAL'in DEVRIMI'ndenDunya Devrim Tarihcileri DUNYANIN EN HUMANIST, yani EN KADIFE DEVRIMI olarak bahseder ki ELIMINE edilen KARSI DEVRIMCILERIN SAYISI bunun delilidir. Bu rakamlara inanmayanlar internette arastirarak kendileri de bulabilir. Çin: 11.6 Milyon, Rusya: 9 Milyon, İspanya : 1 Milyon, Yunanistan: 158.000, Küba: 73.000, Türkiye: İstiklal Mahkemeleri'nde 1352 kişi idam edildi. Bunların çoğunluğu da asker kaçakları ve adi suçlulardır. (Kaynak: Timeturk)
  • 1 Yıl Önce

Siyaset Akademisyeni

Monarşi ile yönetilen İngiltere'de demokrasi yok zanneden biri ile degil tartismak, ayakkabimi bile boyatmam. Kailbremin 10 kat altindasin, baska kapiya!

M.K

Monarşi ile yönetilen İngiltere'yi örnek göstermeniz çok manidar olmuş.Magna carta,üçbeş derebeyine verilen imtiyazdır.Bunu yıllardır demokrasi diye yutturmak ise ayrı bir maharettir.50 yıllık savaştan çıkıp,aç perişan ve yenilmiş bir ülkede(Türkiye)yapılanlara kim karşı çıkacaktı ki?Birkaç münevver ve bazı alimlerde kolayca bertaraf edilebilecek kolay lokmalardı.Nitekimde öyle oldu.Utanmadan,cahilce Kemalizm'in Türkiye'ye demokrasi getirdiğini söylüyorsun.1960 darbesi kimler tarafından yapıldı ve desteklendi?Ben söyleyeyim,Kemalistler tarafından.Halkın özgür iradesine canları istediğinde müdehale edenlerde hep Kemalistlerdi.Kemalistler,bu millete hiçbir zaman güvenmedi.Çünki bunların millette tabanı yok ve hiç olmadı.Başta askeriye,yargı ve sivil bürokrasi milletin değerlerini hiçe sayarak,zorla dikte ettikleri yönetimi var güçleriyle korudular.Sendeki cehalet ancak okumakla ve okuduğunu anlamamakla olur.Zaten senin gibiler için tek doğru vardır,o da kendi bildiğiniz.Hal böyleyken,burada çıkıpta demokrasi havariliği yapmayın.

Laz Uşağı

Yani gectik Rusya, Ispanya, Ataturk en azindan Yunan devrimcilerinin yaptigini yapsaymış burdaki cok yorumcu su an yorum yazamiyor olacakti (ha bir de Atamin onlain dedelerine acmis olmasinin degerini bilseler ya) ve buyuk olasilik Turkiye su an Dunya'nin super gucuydu. Yazik olmus, O'nun humanizminin bedelini Turk Milleti odemis ve hala da oduyor.

YAPAN

siyadi akademisyen SAĞ OL VAR OL AYRICA İŞGALCİLERLE İŞBİRLİĞİ YAPAN HAİNLERDİR

Okur

Anayasayı değiştirsen ne olacak. Hakîm ben uygulamıyorum diyor var mı bir yaptırım. Siz önce mevcut Anayasaya uyun, veya uyacağınızı beyan edin, sonra yenisini tartışalım.
  • 1 Yıl Önce

099

İtler ürüsün kervan yürüsün. InsaAllah bu darbe yasası da biraz zor olsada değişmeli ve değişecek. Yerel seçimleri müteakip....
  • 1 Yıl Önce

Beberuhi

Arkadaş on yıldır elli kez anayasa değişti hala ne anayasası niye demiyorsun..

SORMADIK

099 ADINI TİHNİYETİNİN NE OLDUĞUNU SORMADIK

Recep Polat

Sayın Ali bey Tayyip Erdoğan ve darbeci SİSİ'nin tokalaşmasını yarın yazabilirsiniz?..
  • 1 Yıl Önce

Gureba

Memleket hayrına yaptıkları güzel bir şey söyleyinde inanalım, anayasa ile didişmeye başlamanızı.. Sn ali bey, Varlık fonundaki turkcell den aradılar dün, 160 tl kullandığım tel paketi yenilemede 320 olacakmış %100... Yok artık dedim.. Varlık fonu olduğu için kamu görevlisi sayılabilir. Beyefedi dedi, piyasada hayat pahalılıkları %200 lerde, eee dedim biz emekli olarak %25 zam aldık, 200 alsaydık olurdu. Ali bey yayımlayın, yayımlayın ki,, devlet %100 zamlarla vatandaşı mağdur ederken, bu enflasyon nasıl %35 e, tek hanelere düşecek.. Bu yorumumu bütün yoruma açık yazarlarda paylaşacağım, sn cumhurbaşkanı da duyar, nooluyor der,, belki diye,, saygılar.
  • 1 Yıl Önce

Ali bey

Lütfen rica ediyorum manşetlerin dili programında "kahvaltıda mazot mu içiyorsunuz?" Diye yorum yapanlar ekonomi ile ilgili yorum yapmasın.
  • 1 Yıl Önce

Millet çeşitliliğine küçük ortak MHP ne diyor?

Anayasanın 177 maddesinin 134’ünü değiştiren, üç kez referandum yapan AKP, metni yeniden tartışmaya açtı. Erdoğan yeni anayasada “çeşitlilik” istedi. Sempozyumda egemenlik hakkının cumhurbaşkanını da kapsaması önerildi, ilk dört madde konuşuldu. İlk destek HÜDA PAR’dan geldi. Demokratik toplum örgütleri ve muhalefet, “Milletin çeşitliliği olmaz. Anadilde eğitim ve eşit yurttaşlık üzerinden farklı etnisite tanımı yapılmamalı. Cumhuriyetin anayasası 1924’tür. Değişiklik yapılacaksa 1961 temel alınmalı. Ulus devlet devrimi başarılmıştır, yok edilemez” dedi. (Basından)
  • 1 Yıl Önce

ÖZCAN ŞAHİN

GÜNAYDIN SAYIN MAHFİ EĞİLMEZ ÇOK GÜZEL BİR TESPİTYAPMIŞ ANAYASA UYGULANMIYOR SİZİN AXIL DERDİNİZ YENİ ANAYASA MANAYASA DEĞİL DEĞİŞMEZ MADDELERİ BİLHASSA LAİKLİK İLKESİ ONU KALDIRMAK İÇİN SİVİL ANAYASA MASALI ANLATILIYOR Dİ Mİ EFENDİM
  • 1 Yıl Önce

Mehmet Fatih KABLANDER

Derdimiz tabi ki de laiklik olacaktı. Allah Celle Celaluhu'nun anayasası olan şeriat varken kafirin uydurduğu demokrasi ile mi laiklik ile mi yönetilmeyi destekleyeceğiz. Rabbim hepimizi hayırla ıslah etsin.

H.Y.E

Türkiye 'de sivil bir anayasa yapmak çok zor. Daha önce denendi. Bütün partilerden katılan temsilciler altmış veya yetmiş maddeden oluşan bir anayasa taslağı hazırladı. Fakat gerisi gelmedi. Onu bile mecliste oylayamadilar. Herkesi memnun edecek bir anayasa yapılamaz. Çünkü Türkiye karpuz dilimleri gibi parça parça inançlara, ideolojilere bölündü. Üstelik darbeyi bile iyi gören bir hayli insan,cemaat, parti ve gruplar varken. İyi bir anayasa yapılırsa büyük bir başarı sağlanmış olacaktır.
  • 1 Yıl Önce

1997 Darbemiydi?

Askerler tarafindan darbeyle indirilen Demirel'in bile ne darbesi yahu, iyimisiniz siz, hersey Anayasal SINIRLAR icinde gerceklesti ve MGK'da askerler anayasa ve yasalarla kendilerine verilmis gorevi yaptilar, eas yapmasalardi suc olurdu dedigi; Erbakan ve Sevket Kazan'in sikayetci bile olmadigı..
  • 1 Yıl Önce

Muhterem

Ekonomi deyince bakan maaşlara enflasyon tahmini oranında zam yapacağız dedi. Senin tahminin yüzde 30 gerçekleşen enflasyon yüzde 70 olursa ne olacak? diye sorulduğunda(kanalın birinde) cevap yok..
  • 1 Yıl Önce

Hukukcu Akademisyen

Gercek bir hukukcu darbe taraftari olamayacagindan elbette ben de degilim Ali Bey. Ayrica Kemalizmi koruduklarini zanneden 1971 ve 1980'in Generalleri ama bilerek, ama bilmeyerek (bu konunun arastirilmasi icin doktora tezi gerekir) AKP'nin'nin yolunu acmistir. Ancaak, gercek hukukcular da DEGISENE KADAR ANAYASA ve YASALARA da KESIN BAGLI KALMAK Zorundadir. Bu zorunlulugu askerler de biliyordu, ama Anayasa ve Ic Hizmet Kanunun Md. 35 onlara Laik TC'nin dahili ve harici bedhahlara karsi koruma gorevi vermisti. Yani gecerli yasalar acisindan bakildiginda aslinda darbe yaptiklari icin suc islemediler, darbe yapmasalar GOREVI IHMAL Sucu islemis olurlardi. Bu kadar basit, zannederim hic olmazsa ilkokul diplomasi olan herkes anlamistir!
  • 1 Yıl Önce

Mk yorumuna diyeceğim yok fakat son cümlen??

Doğru veye yanlış değil.......KORKUNC.... ORDU MENSUPLARI ICIN,HALKIN CIKARINI KORUMAK ONLARIN ISI DEGILDIR....DEMISSIN.......BIR HALKIN BIRINCI EN BIRICI CIKARI ,UZERINDEKI YAŞADIKLARI VATANIN KORUNMASIDIR....KORUMAMALILAR MI DIYORSUN????

M.K Kardes, halk dedigin su iki gruptan hangisi ki?

AKP'ye siyaseten cok yakin TESEV ile son secim haric bugune kadarki tahminleri dogruya en yakin olan KONDA'nin ortak arastirmasina gore de Turk Milleti'nin % 82.3’u yeni anayasada “Atatürk ilke ve inkılapları” ile “Atatürk milliyetçiliği” kavramlarının yer almasını istiyor.O sonucu Taha Akyol kendi kose yazisinda yayinladi, gorunce dindar ve sagci biri olarak o da sasirmis. Inanmayanlar TESEV veya KONDA'nin Sitelerinden veya Taha Akyol'un Hurriyetteki kose yazilarindan sonuca ulasabilir.

M.K

Hem hukukçu,hem akademisyen sıfatıyla böyle cahilce bir yazıya imza atmak,eğitimde gelinen hali ortaya koyuyor.Hukuk fakültesi 1. sınıf öğrencisi bile bilirki,anayasa ancak yasalarla tanımlanır ve uygulanır.Anayasada genel kurmay başbakana bağlıdır.Cumhurbaşkanı ise yürütmenin başı ve baş komutandır.Buna rağmen bir ülkede alt kademe(Genel kurmay)ülkenin iç tehlikede olduğunu iddia ederek,Cumhurbaşkanını,başbakanı azlediyorsa şuç işlemiş demektir.Darbeci zihniyetli üç beş hukukçu bozuntusunun böyle aptalça yorum yapmaları ise tamamen işi sulandırıp,meşruiyet kazandımak amaçlıdır.Hukukçu ve askerlerin kafası analitik düşünemez.Kendi alanlarında dahi olsalar bile,ülke yönetmek çok daha geniş bakış açısı ve halkın ihtiyaçlarını anlama sanatıdır.Bu iki kesim,halktan kopuk,dünya konjöktüründen uzak,ekonomiden habersizdirler.Hele hele kendi alanları dışında halkın çıkarlarını korumak onların işi değildir.

SAĞOL

hukukcu akademisyen SAĞOL VAR OL ELİNE KOLUNA DİLİNE SAĞLIK

Erhan

Evet doğru.birileri devrim yapacağız dediler, örgütler kurdular eylemler yaptılar "kurtuluşa kadar savaş" dediler . türk bayrağı yerine orak çekiç salladılar Atatürk posteri değil Lenin Mao posterileri taşıdılar. istiklal marşı yerine enternasyonal çalıp söylediler,türk ordusuna "faşist ,Atatürk'e burjuva paşası revizyonist " dediler...... Hani bunları niye söylemiyorsun da ortaya karışık laflar ediyorsun ( gerçekten akademisyen olsanda bu seni objektif,nesnel etmez. İdeolojiniz baskın cikar)

Akademisyen ağabey...

Burada yazdıklarınızı anlayacak kişi sayısı çok çok az. ..den samanlayan bazıları, şimdi sizi "darbeleri savunmakla" itham edecekler.

MUZAFFER

ELİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL TESBITLERIN, SAYIN CUMHURBAŞKANIM RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE HÜKUMETINE TEŞEKKÜR EDİYORUM, ALLAH C.C RAZI OLSUN SAĞLIK UZUN ÖMÜR VERSİN İNŞALLAH AMİN, ACİL OLARAK HOKKABAZ LARI YALANCI LARI, UNVANI İPTAL EDİLMELİDİR,NET PROJE ADAMLARI, VATAN HAİNİ LERİ.
  • 1 Yıl Önce

Dunku yorumunda

Nesebin hakkinda bir itirafta bulunmusun, dogru mu gercekten?

sefer

anayasa değişsin bu sefer kesin uçuyoruz...
  • 1 Yıl Önce

şüayıp

islamın emirleriyle mücadele edenlerin sonu hüsrandır
  • 1 Yıl Önce

SEFALET

şu ayıp ŞİMDİ KÖLELİĞİ CARİYELİĞİ Mİ SAVUNALIN NİSA SURESİYLE MÜCADELE ETMEYİP ÇARİYELİĞİ KÖLELİĞİMİ SAVUNALIM BU DİĞİTAL ÇAĞDA AKIL VAR İZAN VAR HAKKANİYET VAR

O yuzden mi

10 Milyoncuk Siyonist Milyarlik Islam alemini madara ediyor?

YILMAZ

ne alaka"diye sormazlar adama

Okur

Yüzde 92 ile halk onayladı o anayasayı..
  • 1 Yıl Önce

BOŞUNA

yılmaz YALAN SÖYLEME VARDI BEN RED OYU VERDİM RED VERSEYDİLER ŞİMDİ AKP OY VERENLE DARBEYİ ALKIŞLAYAN HEPSİ GÖNÜLLÜ OY VERMİŞTİ O ANAYASAYA ŞİMDİ BOŞU BOŞUNA AĞLAMASINLAR UYMADIKLARIN ANASAYI DEĞİŞTRECEĞİZ SİVİL DEMOKRATİK ANAYASA YAPACAĞIZ DİYE NİYE BOŞU BOŞUNA UĞRAŞIYORSUNUZ ZATEN UYMUYORSUNKİ ANAYASAYI SENİN YAPTIKLARINA UYDURUYORLAR ZATEN

YILMAZ

başka careleri varmış gibi

Yaman

Anladığım kadarıyla her parti, her kesim kendi anlayış tarzlarına göre anayasa yapılsın istiyorlar. Bu nedenle anlaşamıyorlar. Bir endişeleri de AKP nin çoğunlukta olması nedeniyle AKP nin görüşleri doğrultusunda anayasa yapılacak diye düşünmeleri. AKP den (ve C. başkanından) gelen değişiklik teklifine yanaşmıyorlar. Ben de C. başkanı ile aynı fikirdeyim, bu darbe anayasası değişmeli. Bu noktada muhalefet partilerini ve muhalif kesimleri hatalı buluyorum. C.başkanı "gelin görüşelim, birlikte anayasa yapalım" diyor, "ben (veya biz) bir anayasa hazırladık, kabul edip imzalayın" demiyor.
  • 1 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23