• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

2014’de Talipoğlu, 2023’te Altaylı! Aynı yalan, aynı senaryo!

103 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Halil

Bir chp li olarak asla CHP ye oy vermem diyordum .sayende tekrar CHP ye oy verecek. Sen böyle dalga geçmeye devam et
  • 1 Yıl Önce

Halim

Yolun acik olsun ters algi cetesinin minik beyni.

Sahi

Akp mhp ip chp ysp yrp bbp....ve diğer saz arkadaşları...yok birbirinden farkları.tek farkları adları.
  • 1 Yıl Önce

Nefer

Stadin adinin Ataturk Stadi olarak degistirilmesine karar veren Ali Koc ve tum FB Kulubu Yonetim Kurulu Uyelerini gonulden tebrik ediyorum. Yetmez ama evet, bence stadin onune en az 10 m yuksekliginde bir de heykel dikin ki antipatisi olan kripto araplar gecerken titresin biraz.
  • 1 Yıl Önce

Ahmet

Kriptolardan bahseden kisiye acaba kripto türklerde varmi diye sorma hakki dogar.aslinda kendi memleketine melanet edenler her devirde her yerde olmustur.

Bir Dost

Stadın isminin "Atatürk Stadi" olması çok yaratıcı bir fikir:))) Kimin aklina geldi acaba.. Sampiyon olanadik bari sradin ismini değiştirip şampiyon olalım hesabi:))) Kışkiskiş Araplar Kışkişkiş:)))) Laiklügümüze şey edemezsiniz:))

Ali bey

Epeydir, ölmüş birinin arkasından hakaret etmiyordunuz. Bu yaziyla huyunuzdan vazgecmediginizi hatirlattiniz bize.
  • 1 Yıl Önce

YERİNİ

kibarcık SEN DÜŞÜN CANLI CANLI KOLONOSKOP YAPTIRMAK İÇİN DOKTORLARIN ÖNÜNE YATIĞINDA YERİNİ
  • 1 Yıl Önce

Sogül doruk

Bunları umursamayın kim bunlar Allah aşkına ?
  • 1 Yıl Önce

Cumhuriyet kadını

Kılıçdaroğlu Chp nin başında olduğu sürece bu parti iktidar olamaz. Zaten bu hale geldikten sonra artık hiçbir zaman olamaz. Geri dönülmez bir çizgiye düştü. Bu yerel seçimler kesinlikle hezimet olacak ve yine Kemal bey çıkıp yoo, ben yenilgi olduğunu düşünmüyorum diyecektir. Be adam bunu düşünmek için seni sırt üstü yere mi yapıştırmak lazım? Erdoğan'ın yapmadığı bir o kaldı. Tuş oldun be!
  • 1 Yıl Önce

Hüsnü

Ne memleketmis topragindan sosyolog akademisyen uzman fiskiriyor.kendi kendinize verdiginiz ünvanlarin bos yazilariniza inanirlik kazandirdigini sanacak kadar bombossunuz.

Saime

Büyük tespitler yapmissin kardes.börek acsan daha faydali olursun.

Beberuhi

Muhalefeti dert edeceğine komşun aç biraz onu düşünsen fena olmaz, sana ne oy vermediğin bir partinin başkanından kardeşim,bumu bizim ülke olarak derdimiz yani.

Sosyolog

Belli ki ikimiz de Kemalistiz ve bende tutmam KK'ni, hatta Inonu'yu de tutmam, cunku Devrimlerden ilk tavizi veren Inonu'dur, KK da onun yaptiklarini yapip din simsarligina soyunmus ve devrim dusmanlariyla ayni masaya oturmustur. 

Levent 15

YUKARIDAKİ KONUDAN BAĞIMSIZ OLARAK DİKKATİNİZİ ÖNEMLİ BİR DURUMA ÇEKMEK İSTİYORUM... TÜRKİYE - ERMENİSTAN MAÇINDA İLAÇ OLSUN DİYE BİR TEK "AZERBAYCAN BAYRAĞI YOKTU"!.. ACABA DİYORUM ŞU ERMENİ SEVDALISI FETÖ'NÜN PAPAZI ÜZÜLMESİN DİYE Mİ "AZERBAYCAN BAYRAĞI" TRİBÜNLERDE YOKTU?..BU KARARI KİMLER ALDI? FEDERASYON BU İŞİN NERESİNDE? TÜRKİYE' DE "AZERBAYCAN BAYRAĞI 'DAN KİMLER RAHATSIZ OLDU?.. PSİKOLOJİK OLARAK ERMENİSTAN TAKIMINI OLUMSUZ ETKİLEYECEK BU DURUMA KİMLER ENGEL OLDU?.. BUNLARI YETKİLİLER AÇIKLASA DA BİZ DE ÖĞRENSEK!
  • 1 Yıl Önce

Suat

Bence bu yazidan cikan sonuc, Altayli yalan soyleyerek manupule yapmak ve algi olusturmak istiyor olsa bile bu konuda yazarin eline su dokemez. Cunku yazarin isi bu, ekmek teknesi yapmis bunu artik. Al secildiniz ulkenin hali bu. Ortada hersey. Bana insanlarin mutlu, iktidardan memnun oldugunu soyleyebilir mi. Hayir tabiki. Devamli millete saldirmak onun isi. Biz guluyoruz burda yazara. Bi nevi sacmalama gidasi. Secim propagandasi yapacaksan, yapilan iyi seyleri yazacaksin. Yazarin boyle bi sansi olmadigi icin kin ve nefret kusmaktan baska bi sey yapamiyor. Caresizlik iste boyle bi sey
  • 1 Yıl Önce

Metin

Suat rümuzlu sözlesmeli eleman psikolojide projeksiyon tanimi vardir hatirlatirim.gelistir kendini.

Metin

Senin gibiler dogumdan memnuniyetsiz doganlardir.bu tiplere toksit insanlar deniyor.

Yildiz. Teskilati

Ulkemizde. Ekonomik. Gelismeler. Ancak. Demiryollariyla. Olacaktir. Her. Ilimize. Hizli. Trnlerle. Donatmalyiz. Denizciligimizi. Devlet. Politikasi. Yapmaliyiz. Tarim. Ve. Hayvanciligimizi. Mesleki. Teknik. Egitimi. Gelistirmeliyiz
  • 1 Yıl Önce

EDİYOR

yıldız teşkikatı SENİ SİEMENSMİ FİNANSE EDİYOR BİR KERE YAZMAN YETER DEFALARCA TEKRAR ETTİN KİMSE APTAL DEĞİL

Haylaz

Hacı sn Tayyip Erdoğan biraz telaş veya seçim değişikliği olsun yada biraz toplumda bir defisiklik havası olsun diyerek acele etti sn Nurettin nebati beyi değiştirmek ile .adamın uygulayacağı politika yerini bulmaya başlardı .esnaf çok iyi kazanıyordu son iki yıldır .banka kredi faizleride iyiydi .ne diyelim kendisi daha iyi bilir
  • 1 Yıl Önce

Ismail

Helal olsun bir kendinden menkul cok bilmis daha.sizler neymissiniz be abi.

Haylaz

Hoca birazda başörtüsü serbest ama bu nasıl serbestlik o konulara gel .özeleştiri yap .kadınlar çok araba kullanıyor .birde değişik ilgi çekici moda tesettürler ile boy gösteriyorlar .iktidar siyasal İslam değilde çok çok modern İslam'a doğru gidiyor .
  • 1 Yıl Önce

İstanbul umraniyeli

Selamunaleyküm ali bey gecen secimlerde istanbul buyuk sehir. Belediye baskanligini kazanmak icin ak parti mhp cumhur ittifaki yetmedi cunku sağ oylar bolundu secmen iyi partiye sag partiye sag parti diye oy veriyor iyi parti millet ittifaki diyerek chp ile ittifak yapti onun icin ibb yi chp kazandi bu secimde iyi parti iyi parti yine chp yi desteklerse secmende uyanmazsa yine chp ye oy verirse buyuk bir ihtimal yine chp ibb yi kazanabilir sayin fatih erbakan da belediye baskanligi secimlerinde butun illerde kendimiz aday gosterecegiz demis bunun anlami sag oylarin bolunmesi demektir yani iyi parti ve refah partisi chp den hdp den oy alamiyorlar sadece ak pariden oy aliyorlar ak partinin oylarini boluyorlar tek care inşaallah sağ secmenin uyanmasi oylari bolmemesi inşaallah uyanik olalim birlik olalim ak partiye oylarimizi verelim recep tayyip erdogan a oylarimizi verelim allah yar ve yardimcimiz olsun
  • 1 Yıl Önce

Vahap Kalyoncu

Ali bey kardeşim o sizin söylediğiniz AK partinin "KÖK" maaş den önceydi bilesiniz istedim.
  • 1 Yıl Önce

Orhan İnan

Rabbim büyük. O her şeye kadir..Kendisine yakaranlari huzurundan boş çevirmez. Mahalli seçimlerde de en iyisi tecelli edecektir. Bu mazlum Milletin istikbalini kimse karartamayacaktir. İstanbul ve Ankara da da beklenen olacaktır, inşallah.
  • 1 Yıl Önce

Inanalim ve dua edelim

Her yeri kazanalim diyorsun haa? Baya bi kolaymis yaw.

Emekli Yunus

Emekliler bu kışı çıkartamaz gibi!
  • 1 Yıl Önce

Suat

Onalti milyon emekli yirmi milyon ögrenci hastasi birsürü eli telefona yapisik dedikoduyu memleket ahvali sanan zevat..ac kalmadiginiza sükredin.

Adalet parti ismi oldu.

Nurettin şimdi bu adalet mi? Sen 18 20 sene üzerinden emekli ol. Ben 40 sene üzerinden emekli olayım ama aynı maaşı almak adaletsizlik değilmi? Bi de yetmiyor kök maaçınız hazineden sübvansiyon ediliyor. Bu haksızlık. O zaman adalet dağıtmaksa sübvanse edilen miktar kadar diğer emeklilere de verilmeli ki adalet yerini bulsun. Veya sübvanse etmeyeceksin ki adalet yerini bulsun. Az maaş alıyorum diye ağlamayacaksın.

Bana ayar vermeye kalkip

Kendin bu yorumu otuzdur yaziyorsun. O yazdiklarinin yarisi EYT'li, yani aslan asker Şvayk gibi korudugun iktidar sayesinde kirkinda emekli oldular. Bunu yazarken yav birisi cikar bana bu soruyu sorar madara eder diye dusunemiyormusun, o derece mi buyuk embesillik?

nurettin

bizler 38 40 45 yaşında emekli olduk çocuklarımız torunlarımız ise 65 yaşından sonra emekli olabilecekler acaba neden desene alta kalanın canı çıksın

Recep Dengiz

ALİ BEY ALLAH BİZLERİ KALEMİNİ RUHUNU SÖMÜRGECİ ZALİMLERE SATAN YALAN KONUŞUP ALGI YAPMAYA ÇALIŞAN KANI BOZUK EZİKLERDEN EDECEKSE CANIMIZI ALSIN, BUNLARIN AĞABABALARIDA BİR ZAMANLAR ORDU İÇİNDE BİR ÜST RÜTBELİ İLE KONUŞTUM, ORDU RAHATSIZ, GENÇ SUBAYLAR RAHATSIZ DER KAYNAK AÇIKLAMAZLARDI TAKTİKLERİ HEP AYNI.
  • 1 Yıl Önce

Kenan Güney

Bu iktidar bu müptezelden 28 şubat artığından hesap soramadı.Bu başörtüsune ve islama saldırmayı kendine şiar edinmiş,onca vukuatı,rezilliği varken hala bu ülkede ahkam kesebiliyorsa bizede yazıklar olsun...Müslümanlar iktidar olamamış demekki.
  • 1 Yıl Önce

alibey

ağzınız sağlık .Kaleminize kuvvet .
  • 1 Yıl Önce

Suqt

Niye senin gibi düşünmeyen ve yaşamayanlar için bu kadar nefret duyuyorsun
  • 1 Yıl Önce

İşi bu

Efendisini koruyor.

Büyük beyaz

CHP kurultayı tek aday tek liste sn Kılıçdaroğlu olarak .varsa ... onu başkan yapalım demişti .lakin çıkmadı .sn muarrem ince ihraç olmamış olsaydı ..
  • 1 Yıl Önce

ÖZCAN ŞAHİN

GÜNAYDIN ... SİZDE BİR TRAŞ OLUNDA GÜL YÜZÜNÜZÜ GÖRELİM EFENDİM
  • 1 Yıl Önce

Forever Yozgat

Şakaları kendiniz mi buluyorsunuz....Özcan sen de sanırsın ...

Ne gerek var

Her gün burda yazıyorum diye traş yapmiyor mu?

Asena

Ekrem başkan tekrar gümbür gümbür geliyor
  • 1 Yıl Önce

MESAJ

forever zangoç MESAJ

Forever Yozgat

@Asena; Kemal'e bir mesaj mı bu:)))

Türk

Nereye gümbür gümbür geliyor metro da merdivende yangın çıkmış dün metroları sel aldı başakşehir cafe ler mahvoldu sonuç? hiç bi b.k yapamayan Ekrem yine aday olacak

Mehmet

Yalancı Ekrem mi? Neremle güleceğimi bilemedim, hayal dünyanda yaşamaya devam et..

MİLLET

Asena Ekrem İmamoğlu İstanbul'a ne yaptıda günbür günbür tekrar geliyor onu söyle İETT de araç kalmadı her gün iki üç araç yanıyor 4'5 yıl oldu iskiye yeni su kaynaklrı sıfır İstanbul'un tüm mahallerinden İETT otobüsülerini seferinden kaldırdı artı kadiköye çoğunlukla minibüsleri kaldırdı metrolar tıka basa dolu geliyor vatandaş işe üç araçla aktarmalı gidiyor

ADAM

NE OLDU BUKADAR ETKİLENDİN...
  • 1 Yıl Önce

Yildiz. Teskilati

Iyi. Parti. Chp nin. Proje. Partisidir. Gunes. Motel. Olayidir
  • 1 Yıl Önce

Aynı yolun yolcuları....

Tasalanmana gerek yok. Kılıçdaroğlu ve Akşener partilerinin başında kaldıkları sürece akp iktidardan düşmez, büyükşehirleri de alır. Bunlar Akp değirmeninin su taşıyıcıları. Aynı deliğe su taşıyorlar.
  • 1 Yıl Önce

BAK

aynı yolun yolcusu SEN DÜŞÜK MAAŞ ARTIŞINA RAĞMEN ZAM ÜSTÜNE YAPILAN ZAMLARA BAK

ZAM

yolcu YAPTIĞI ZAM ÜSTÜNE ZAMLARLAMI VE VERGİ ARTIŞLARINA RAĞMEN Mİ

Forever Yozgat

Çoğu anket ve araştırma şirketlerine göre, CHP medyası, CHP'li troller, CHP'li profosyenel siyasetçiler, CHP'li anchermanlere, yazar cizer takımına ve Kandil devrimcisi-mezhepci-Ataturk simsarı marjinal solaklara göre ülkeyi 20 yıldır CHP'nin yönetiyor olması gerekiryordu:)))) Akıllanmıyorlar da...Nasil bir bilincli seçmen tabanlari var ise:))) Sürekli ayni numaralari yiyorlar:))) Bi de başkalarına "koyun" falan diyorlar.... Her secim yenilgisi sonrası da ağlaşip sonra hep beraber secmenlere kufretmeye ve hakaret etmeye başlıyorlar...
  • 1 Yıl Önce

Hüda partili

Acaba diyorum da Bartolomeoya bir mektup yazarak şöyle bir ricada bulunursak faydası olur mu?Sayın(!) Bartolomeo bu Altaylıya bir direktif vererek insanlara hakaret ve iftira ederek İncilinizi lekelemeye ve tarihin çöplüğüne atılmasına sebep olmasına)bir son vermesi için(çünkü sahte incilde bile yalan,iftira ve hakaret meşru değildir)bir girşimde bulunsanız diye ricada bulunsak!Neden başkası değil de Bartolomeo diye sorarsanız derim ki bu bir ilimdir.Gizliliğini koruyarak bu ilimden herkese inceliği açıklanamaz.Bunu irfan ve ilim ehli anlarlar.
  • 1 Yıl Önce

Hüda partili

Şunu da ilave edeyim:Hani hayvanın bir tanesi ses çıkardığında önce sahibi çağrılıp zahmete katlanmaya gerek olmadan iş halledilir ya işte benim de demek istediğim odur.

Muhalif Kadir

Kılıçdaroğlu ve Akşener partilerinin başında kalıp çizgilerini bozmadan bu şekilde devam ederlerse, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok büyük şehiri AKP geri alır.
  • 1 Yıl Önce

Vay vay vay....

Fatih Altaylı Kılıçdaroğlu için; "Bu kafa Türkiye'yi yönetmeye talip oluyor ve 2.5 puan daha alsa yönetecekti. Bu adam CIA eski direktörünü MİT'in başına atayabilir mesela. Baba nasıl atadın? dediğin zaman da valla bir arkadaşım söyledi benim de haberim yoktu CIA direktörü olduğundan bunun diyebilir. Vallaha yapabilir. Rus ajanını getirip İçişlerine falan koyar. Bu kadar sorumsuz, bu kadar bilgisiz, bu kadar cahil.. Cahil evet başka bir açıklaması yok bunun. Yeteneksiz, inanamadım yani inanamadım" İfadelerini kullandı.
  • 1 Yıl Önce

Tarih Ogretmeni

Yillarca tarih okuttum, ama aklimdan hic cikmayan su sorunun cevabini bir turlu bulamadim. Bilen varsa yazar bizleri aydinlatirsa simdiden kendisine Allah razi olsun derim. Osmanli 1512'den once de cok gucluydu, dunyanin en guclu imparatorluklarindan biri olan Bizansi bile tarihe gomen FSM neden Hilafeti almayi dusunmedi acaba? Selcuklular da yillarca Halife'ye hukmetti ancak Sultanlar da o gorevi ustlenmeyi hic istemediler. Selcuklular sonrasinda da yine Turk kokenli Memlukler de hilafeti ustlenmeyip himaye etmisken acaba babasi ve iki agabeyine darbe yapip tahti ele geciren YSS bunda ne fayda gormus te Atalarinin hic aklina gelmeyen biseyi yapip gidip Arabin hilafetini ustlenmis ki?Esas bizim icin onemli olan soru, Osmanli dahil 16 Imparatorluk kurmus, Cin'e bile Cin seddini insa ettirmis, yani 16. yy sonuna gelinceye kadar dunyada hep super guc olmus Turk Milleti bundan fayda gormusmu acaba? Elbette fayda gordu diyen varsa, YSS'in tarihimizde en cok toprak fetheden, ama ayni zamanda en cok cami acan Padisahi olarak ta bilinen oglu Kanuni'nin olumuyle birlikte Osmanli neden duraklama donemine girmis, sonra gerilmis ve gavur icadidir ve haramdir fetvasi nedeniyle matbaanin Osmanli topraklarina girisine 230 yil direndigi icin cokmus ve Turk Milleti bir daha neden dunyada soz sahibi olamamis acaba, buna bir cevap verebilir mi?
  • 1 Yıl Önce

Ögretmene cevap

Ögretmen baslikli arkadas ben yazindan birsey anlayamadim.yazma demiyorum seninde hakkin rahatlamak Ama kisa ve öz yazarsan anlasilman kolaylasir.cünkü tarih masal degildir.

Forever 

Aldigin belgli cevaplarla haysiiyetin sifirlandi. Kilcal da olsa ar damari olan birisi artik Forever Yozgat ismiyle yorum yazmaz. Ama sende hem yok, hem de ... baslarsin yine.

Tarihci

Bakin bunu da ben uydurmadim, Rektoru sizden olan Bogazici Universitesi'nin resmi sitesinden kopyaladim, inanmayan acar bakar. Ama benim yazidigim hicbir cumleyi kontrol etmeyin, gercek akademisyen oldugum icin bir seyi tek belge ile degil, en az 3 yerden dogrulamadan yazmam, cunku Avrupa'da bir insana bosu bosuna filozof unvani vermiyorlar. MATBAA ve KANDILLI gibi daha yuzlerce yobazlik fetvasi varken, Osmanli'nin cokusunu cokusten kurtaramak icin canini ortaya koyan Batlililasma yanlilarinda arayanlar ya zircahildir ki onlara asla kizmam, ya da bir kismi burda yorumcu SEREF yoksunu MUFTERILERDIR!1578 yılında veba salgınında insanların ölümü üzerine Şeyhülislam Ahmet Şemseddin Efendi’nin Sultana mektup yazarak verdiği fetva ile rasathane 21 Ocak 1579 günü Kaptanı Derya Kılıç Ali Paşa tarafından top ateşiyle yıkılmıştır.

Forever Comar

Ben yillardir batida yasiyorum, Turkle Islamin ozdes oldigunu bir defa olsun ne duydum, ne gordum, ne de okudum. 

Tarihci

1450'de Johannes Gutenberg, ortağı Fust ile birlikte Almanya'nın Mainz şehrinde metal harflerle basım tekniğini bulmuş ve matbaaya uygulamıştır. Bakin bu da sizin TRT 1'in haberi: 1729'da İbrahim Müteferrika matbaasında basımı yapılan ilk kitap olarak kayıtlara geçen "Vankulu Lügatı, Küçükçekmece İlk Baskı ve İmzalı Kitaplar Müzesi'nde sergileniyor. BUNLARIN HANGISI YALAN MUFTERI SURUSU? USTELIK 230 da DEGIL, 279 YIL SONRA MUSAADE ETMIS SEYHULISLAM HAZRETLERI. ZERRE KADAR UTANMIYORSUNUZ DEGIL MI , bu ve 3 YILDIR BELEGELERIYLE YAZDIGIM YORUMLARI INKAR EDERKEN?Sonra DIYORSUNUZ Bize niye HAKARET EDIYORSUN. ADAM olun, OMURGALI olun, MERT olun, BAKIN NASIL BEYEFENDI OLUYORUM O zaman!

Boyle somut sordun mu olu taklidi yapar

Cunku oyle yapmaya mecburdur, cunku cevap verse kendi tum yazdiklarinin YALAN-DOLAN-IFITRA- PALAVRA oldugu ortaya cikacak ve MADARA olacak. Halbuki nerdesye tum haber ve yorumlari okuyor, hatta Ali Bey'e yazilan yorumlari, ucer beser benmikileri onar defa filan okuyor. Cunku akademik bir dille yazdigim icin nohut kadar beyni ve IHL diplomasi algilamaya yetmiyor.

Bir Dost

Zangocluk; Islam düşmanı kripto haçlı ve kılıç artıklarının ve sözde laikçi sizofreniklerin mesleğidir.. Anladın sen uydurukçu:))

Forever Yozgat

@Laz uşagi: Bati'da Türk demek; Islam demektir, Müslüman demektir...Türk; Islam'i çağrıştırır; Islam da Türk'u...Islamiyet ruhumuz; Türklük bedenimizdir diyelim.. Hayat; iman ve cihaddır... Neslimiz Daim Olsun...//...Imanimiz Kâim Olsun...//...Devletimiz Ebed Müddet Olsun..(Amin) Gördüğın gibi kafamız gayet net gardaş:))

Osmanlı düşmanları İslam düşmanıdır.

Matbaanın geç geldiğinin yalan olduğu ortaya çıktı,ama Osmanlı düşmanları bir yalan atınca ortaya yapıştı kaldı Osmanlıya..kimse inanmak istemiyor...ilk dönemler hattatlar el yazısı ile yazmaya direnmişler ama makineleşmeye karşı çıkılmamış....bir yorumda onlarca iftira ve yalanı sığdırmayı başarmış, üstüne 230 yıldan bahsediyor ! çarpıklığa iftiraya bak ! Allahtan utanır insan

Matbaa yalanı ile ortaya çıkanlara dikkat edin...

şiileri savunuyor...son sözünde yumurtlamış fitneyi

çakma tarihçiye mühendisten cevap

Arabın hilafeti dediğin İSLAM HALİFELİĞİ, çünkü Mısırdan,Filistine, Mekkeden Medineye Osmanlı topraklarına girmişti ve dedelerine nasip olmayan topraklar YAVUZA nasip oldu...Arap Hilafeti diyerek İslama hakaret ediyorsun, müslüman değilsen fitne fesatçısın, müslümansan dinini bilmiyorsun ! çok yazık...bunlar çocukları işte böyle zehirliyor, tarihten ,dinden,imanın gerekliliklerinden haberi yok...Fatihin zamanındaki şartlar ile Yavuzun şartları bir değildi,sen nasıl tarihçisin bunu idrak edemiyorsun ?

Doktorasini

Kuzeni yuzunden bitirememis kardes, kendisinin hicbir sucu yok:-)

Hangi siiri anladınız, kim daha çok Türk'un ceddine benziyor sizce?

Ezel bahar olmayınca, Kırmızı gül bitmez imiş; Kırmızı gül bitmeyince, Sefil bülbül ötmez imiş. Bu ben ozbe oz Turk'um, karsimdaki Ordu Turk askerlerinden olusuyor, onlara karsi asla top tufek kullanmam, namertlik olur dedigi icin savasi kaybeden Şah İsmail'in siiriydi... Çün nesîmîm kem - âzâr Selîmî ki dehend Heme âfâk güvâhî be - Müselmânî i mâ. Bu da Babasi ve iki agabeyine darbe yapip tahti gasp eden, daha sonra hepsini esleri ve cocuklariyla birlikte katleden, Sah Ismail'in atesli silah kullanmayacagini bildigi halde karsi taraftaki ozbe oz Turk olan askerleri top ve tufek atesiyle bicerek savasi kazanan (her nedense aklima Muaviye'nin asla yenemeyecegi Hz. Ali'nin ordularini mizrak ucuna Kuran sayfalari takarak yenebildigi Siffin savasi geldi, bunlarin hepsi boyle her halde) Yavuz Selim'in Şiiridir. NOT: Yanlis anlasilma olmasin, yorumun yazari Konyali bir Sunni alieden gelmektedir, ama her seyden once insandir insan!

UYDURUKCU

forever zangoç DEDİKLERİNE İNANMAYIN DOKTORUM DA DİYORDU BU UYDURUKCU

Tarih Ogretmeni

Kendisinden onceki Selcuklu Sultanlari, Osmanli Sultanlari, Memluk Sultanlari hilafeti ustlenmeyi akillarindan bile gecirmemisken o bunu niye takinti yapip gidip ustlendi sorusunun cevabini ben bir Tarih Ogretmeni olarak bilmiyorum, ama sokaktaki bebeler bildigine gore sen de biliyorsundur, yaz bir cevap ta biz de ogrenelim. Ama bana Sii Saveviler veya Farslar tehditti de ondan deme sakin, komik duruma dusersin, cunku bak asagida yenidgi Sah Ismaille kendi siiri de var, yendigi kisi kendisinden daha Turk. Ayrica hadi Siiler tehditti, o zaman Sunni Memluklerle ne derdi vardi diye de sormazlar mi sana? Bir akademisyen olarak spekulasyon yapmak bana yakismaz ama geriye tek olasilik kaliyor, o da cocuklugundan kaynaklanan bir nedenle (kupe takmasi da manidar zaten) sizler gibi aklini sunni islamla bozmus bir sii dusmani olmasi.

Laz uşağı

Yozgat senin kafan çok karışık be kardeş. Yorumunda hem ırkçılık günahtır diyorsun, hem de Türk sıfatını kullanıyorsun. Ayrıca tüm metinde sanki bir ümmet sevdası var. Diyorum bundan sonra yorum yazarken Türk yerine ümmet kelimesini kullansan yorumların daha bir anlam kazanmaz mı ve de daha dürüst olmaz mı acaba? Saygılar.

Dayi

Arkadaş, 16 yy. a kadar Anadolu müslümanlığı anlayışı hakimdi. Alevi, bektaş-ı geleneği güçlüydü. 16yy.dan sonra İslam'ın yönü Arap anlayışı, töresi ve geleneklerine evrildi. Yani yezit, Muaviye anlayışı bu topraklarda güç kazandı. Mehter marşı'nın sozlerini oku. O bir Alevi gulbanki dir. Yeniçeriler in bağlandığı ocak Hacı Bektaş ocağıdır. Hacı Bektaş Alevi, Bektasidır. Mehter marşında adı geçer. Cevabı budur.

Forever Yozgat

Tarih Akademisyeni; liseye geçiş mi yaptın len:)) Üniversiteden kovaladılar mi seni:)) Cevabını bildiğin o basit sorularu papağan gibi nicin sürekli tekrar edip duruyorsun...? Geçen sorunun cevabini kisaca anlatmistim...Niçin beynini (?) vermiyorun...Okudugunu anlamiyor musun...Birak tarih akademisyenini veya tarih öğretmenini; herhangi bir ilkokul 3. sinif bebesi bile; cevabini bulamadigini iddia ettigin sorularinin cevabini sana anlatabilir... Hayatlarini ve ölümlerini Islam'a ve devleti ebed muddet Turk devlet geleneğine adamis olan insanlara "Türkçülük ve vatanseverlik" dersi mi veriyorsun...Sen kim "Türklük" kim...Yakın tarihimizde "Türkçülük" veya "Kürtçüluk" yaparak surekli fitne atesine odun taşiyanlar gercekte ne Türk idiler ne de Kürt...Irkçilik seytan işidir....Şeytanla ortak mi çalışıyorsun...? Bin tane canimiz olsa; bini de Islam'a, Turk devletine ve Turl milletine feda olsun..Islam'a ve Turk devletine, Turk devletinin bekasina adanmamis can; bize yüktür....Bilincaltindaki Islam'a karşi bu kadar nefret, kin, düsmanlik; sağlığa zarar...Stres yapar, tansiyonunu etkiler, şekerini yükseltir....vs. Islam'a saygili ol; tahammül etmeyi öğren; sağlıklı yaşa...

Davetçi

Sayın Ali Bey yazılarınızı okuyorum özellikle sol cenahın bilgini olmuşsunuz ancak, şu altaylı ile ilgili yazmış olduğunuz yazı Hani diyorsunuz ki "Bir sakallıyı, bir cübbeliyi karakola git de, ihbar et bakalım.. Et de kaç kilo geldiğini görelim.." Ülkenize bu kadar yabancı Fransız olmasanız . Bu ülkede cübbe ve sarık kullanmanın kanun ile hala yasak olduğundan bi haber yazı yazıp insanları yanlış yönlendirmeyin . Ben müslümanım ve islamın emrettiği şekilde giyim kuşamımdan dolayı bayan olsun erkek olsun hala hakarete uğrayıp fiili hareketlere kalıp mağdur durumda olan bir avuç insanın yaşmını 20 seneden bu yana kanunla koruma altına alıp, hakaret edenlerin yaptıkları hakaretler yanına kâr kalıyorsa sen anlaşılan Fransa da yaşıyorsun Ali Bey. Sizin ölümüne takım tutar gibi savunduğunuz iktidara hala bir çift laf söylememeniz yazılarınızla tezat oluşturmuyormu. Kur'an'a ve dini değerlerimi koruyacak kanunu 20 senede çıkaramıyorsan sende bu sıkıntıkarı görüp iktidara ve özellikle reis e bu konu hakkında tek bir eleştiri yapamıyorsan sıkıntıları aktaramıyorsan ki yazdığın yazılarda görmedim ve de okumadım. Bu konuyla ilgili Resulullah Sallallahu Aleyhi ve sellem'den bir hadis aklıma geldi Kim dünyada iki yüzlü olursa onun ahirette ateşten İki Dili olur" sadakara Rasulallah fimakal Evkama kal Sağlıcakla kalın
  • 1 Yıl Önce

Murat

Yaptigin dost görüntüsü altinda yipratma cabasi.yemezler kocum.

çamlı

o kanunlara göre şapkasız dolaşmak yasak, hatta resmi dairelere bile, laikciler hep kendileri çiğner kanunlarını not gazetenize yorum yazmamaya kararlıydım editörünüz yüzünden, bazı saçmalayanlar mecbur bırakıyor

ali bey riyakar mı yani

Ali Bey’in okuyucuları bu yorumu şaşkınlık içinde okumuş olmalı. Ali bey riyakarsa durum içler acısı demektir yorumcu Altaylı’nın bir yıllarda karakola götürür teslim etti ederim dediği kıyafetle bugün Türkiye’nin tamamında dolaşa biliyor mu. Dolaşıyorsa yazar Erdoğan’a neyi hatırlatacak 90 yıl önce resmi gazetede yayınlanan şu ifadeyi kaldır Türkiye’de kavga çıksın mı diyecek Davetçi neredeyse altaylıyi savunur hale gelmiş

Sayin yazar

Altayli'ya ilkesiz demek çok komik kalmiş.
  • 1 Yıl Önce

Sayin yazar

Altayli da dahil hic kimse ilkesiz degil.herkez yazdigi ile cizdigi ile bir gelisime hizmet eder.bu hizmetin niteligi yani iyiye mi ve sile oldugu zaman icinde belli olur.bence altayli kutuplasmaya cok hizmet etmistir.

Türk

Niye doğruları söylemek komik mi?

Haylaz

Birde Turgay Güler başlasın topunuz gelin demeye imamogluna ver yansın etmeye gene adama kazandırın seçimi .bu yerel seçimde fanatikler ağzını kapatın seçimi ak parti rahat alır
  • 1 Yıl Önce

SAN

haylaz SEN ÖYLE SAN

ÖZCAN ŞAHİN

GÜNAYDIN GÜZEL YORUMUNUZU OKUDUM  AMA DAHA ADAY BULAMADINIZ  İSTANBUL ADAY BULAMIYORSUNUZ İMAMOĞLU BAŞARILI OLDU YİNE KAZANACAK.. GÖRECEKSİNİZ EFENDİM
  • 1 Yıl Önce

MUZAFFER

ELİNE SAĞLIK, DİNİ İSLAMA DÜŞMANLAR MÜSLÜMAN GORUMLU K.FİRLER MÜNAFIKLAR NE YAPSINLAR PROJE ELEMANLARI GÖREVİ Nİ YAPIYORLAR, MEYDAN BOŞ BOŞ BOŞ YARGI YOK YOOOK ,TETİKÇİLİK SERBEST. c h p liler DOKUNAMAZSIN. ALLAH C.C İNAN MAYANLAR. KİBİRLİ LER K.FİRLER.
  • 1 Yıl Önce

Aklın a cevap

Niye okuyon zorunda hissetme kendini aklın ı kullan ama

AKLIN

muzaffer TEKRARCI BARİ METNİ DEĞİŞTİR HERGÜN AYNI YORUM BIKTIK ...

Yaver

Hocam bunda çok kötü birşey yokki .bir kişi ak Parti'ye karsiysa böyle seneryolar uydurabilir.ak partili bir yorumcuda geçen Muğla ve İzmir'de bile CHP nin işinin zor olacağını söyledi bunu CHP liler bile söylüyor diyerek .şimdi sn yazar CHP li bir yazarda çıkıp bir sayfa ak partili yorumcu hakkında sen algicisin falan mı yazsin .
  • 1 Yıl Önce

Yaver e cevap

Nikkinin geregini yapıp algı yapma bırak bu drama hallerini sizin gibilerden başkası yemez

Abuzer

... İmamoğlu kazanacak.
  • 1 Yıl Önce

Selim

Ac tavuk..dari ambari.

RIFKI

Abuzer: Evet haklısın Ekrem seçilebilir ama İstanbul'un gelmiş geçmiş en başarısız belediye başkanı kim yarışmasında birinci seçilebilir. İstanbul'u 4,5 yılda kim yaşanmaz bir şehir yapabilir yarışmasını açık ara kazanabilir.

Uğur

Öyle sanıyorum ki Zilletçi zenginlerin özellikle fahiş kira yoluyla seçim manipülasyonu ve hükumet darbesi girişimi ters tepecek, bilhassa eğer hükumet bu konuda nihayet sağlamca harekete geçip demir yumruğu Zilletçi zenginlerin bazılarına indirebilirse.
  • 1 Yıl Önce

abdullah

aynen dediğiniz gibi...yalan, bunların iliklerine işlemiş.
  • 1 Yıl Önce

Cem Erdem

En son İBB seçimlerinde... Ekrem başkan burada, buyrun adayınızla gelin bekleriz arkadaşlar.
  • 1 Yıl Önce

Emin

Arkadaslar okey masasi kuruluyormus.okeyin zekileri ückagitcilari önden buyurunuz efem.

Namık Kasımoğlu

Ali bey; bu ne ? Yetmedimi o onu dedi bu bunu dedi. Artık biraz da icraata baksanız. İcra makamı ne yapıyor. Neler yapıyor? Hani adil ŞAHİTLER olacaktık.
  • 1 Yıl Önce

Namık kasımoglu na cevap

İşinize geldiyinde adil olmayın adalet herkese lazım bu boş algı kimse yemez

Ayhan

Akp belki Ïzmir'den belediye başkanlığı için aday gösterir 
  • 1 Yıl Önce

Mehmet

Bunu mu

YOK

ayhan BUKADAR ZAM ÜSTÜNE ZAM YAPTIKTAN SONRA HİÇMİ HİÇ ŞANSI YOK
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23