• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Meğer Atatürk “Suriyelilerle belki aynı ırktanız” demiş

73 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Turan GÖK

1 - Suriyeliler ile aynı ırk meselesi kısmen doğrudur. 2 - Dil bazen ayırt edici bir özellik değildir evet bakınız Madagaskar ana dili fransızcadır ama ırkı afrikadır. 3 - M. Kemal derin devletin desteklediği ve ancak tek başına bir devlet kurucusu değildir. Derin devletin ve fakat Genç Osman a kadar dayanan değişim sürecinin son halkasıdır. 4 - II Mahmut Fes değişimi yaptığında kafir padişah diye nasıl telakki edildi ise M.Kemal de bize ait olmayan islami olmayan fes yerine memurlara şapka değişimini getirdiğinde aynı itham ile karşılaştı. Fes e karşı çıkanlar fes i savunup şapkaya karşı çıktı. Hülasa meseleleri nasıl tahlil ettiğimiz çok önemli tek bir zaviyeden vakalara bakmak doğru değildir. Saygılarımla Hürmet ederim.
  • 1 Yıl Önce

Ahmet

Irkçılık yapan belasını bulur emeviler yaptı katliama uğradılar biz yaptık PKK yı Allah cc musallat etti kurtlar yaptı İslamı bayraklarını tehlikeye düştü amerikanın bayrakları oldular tekrar yaparsak bizi bekleyen alemi insaniyet nurunu tamamlama görevini Allah cc bizden alır.
  • 1 Yıl Önce

Aydanur

Yazınız vesilesiyle bu murakabenin derinliğine bir nebze olsun vakıf olabilebilir miyiz biz de? Bu çok anlamlı ziyaretin fotoğrafına ilk defa Ezan Şehidi Menderes adlı kitabınızda rastlamıştım.. Başvekil, Bağdat’taki İmam-ı Âzam türbesinde, yere çöküp oturmuş; hürmetkâr ve düşünceli. Neyi fark etti biliyor musunuz? “Ölümsüzlüğün yalnız dinden geçtiği”ni. Siyasete hayal getirmişti Menderes. O hayal: “Müslüman, zengin, hür ve gelişmiş bir Türkiye” idi. “Halk ile arasındaki ufuk buluşması bundandı. Hasret ve hayalin buluşmasıydı Menderes’in fani şahsında tecelli eden ümit”. Ümit.. lakin bir girdabın içinde can simidine nasıl tutunulurdu ki? 28 Şubat sürecine götürdü beni satırlarınız.. Erdoğan başa geçer geçmez hemen başörtüsü problemini gidereceğini sanmıştık, süre geçtikçe soruyorduk neyi bekliyorlardı.. anlayamıyorduk.. İdrak etmemiz zaman aldı tabii.. Şimdi çok dah iyi anlıyoruz ki Menderes’ten beri çile değişmedi.. Kaleminize gönlünüze sağlık..
  • 1 Yıl Önce

Ya sen

Az zorlasan Kemalist olucan desene Mustafa.Öyle yada böyle ülkede göçmen İSTEMiYORUZ!!!! Afgan’ı da Rus’u da Ukraynalıda Suriyeliler de ülkelerine dönsün!Yeter sömürğldüğümüz!!!
  • 1 Yıl Önce

..ekler

 Hangi..kler imza atmissa allah belalarini verir ve vattansiz kalirlar insallah
  • 1 Yıl Önce

Süleyman Sırrı Dinçer

Kaleminize yüreğinize sağlık Sevgili Armağan.
  • 1 Yıl Önce

Kamalizm demek..

Chp-Kemalizm demek yalan-dolan-talan demek çelişki-tutarsızlık demek.. nerden baksan ahmakça.
  • 1 Yıl Önce

Alışarlı

OKUDUĞUM CİDDİ KAYNAK SULTAN ALPASLAN DİYOJEN LE SAVAŞMADAN EVVEL SURİYEDEYDİ, SURİYEDEN MALAZGİRTE GİTYİ
  • 1 Yıl Önce

Mesut Sarp

Bu tarihin yalan yazıldığını ben değil sizler diyorsunuz. Yav 21 senedir iktidarsınız, devletin kasası ve mührü elinizde ve 3 milyon memurunuz on binlerce öğretim görevlileri emirlerinizi bekliyor. Yazdırın gerçek tarihimizi açın evraklarımızı herkes öğrensin gerçeği. Hani ne oldu o Lozan anlaşması yalanları? Hadi açıklasanız ya...
  • 1 Yıl Önce

Mesut Sarp

Bırak bu lüzumsuz muhabbetleri memleketin ihtiyacı itikatta tevhid, hayatta iktisat, geçimde kanaat, toplumda kardeşlik, ilişkilerde birlik, uygulamada adalet, münasebetlerde merhamet ile gerçekleşir. Toplumumuz bu kıvamda dirilişe geçerse ümmet silkinmiş olur. Bu kıvamda öncelikle başta Ak Parti olmak üzere bütün Müslümanlar toparlanıp yeniden silkinmelidir!
  • 1 Yıl Önce

Hayri

Hiç benzemediğimiz kesin ortaya bir taş atılır inanan kazancımız denir
  • 1 Yıl Önce

Alï

Mustafa hocam, M.Kemal Karaman Taşkaleli değil miydi? Bir ordu mensubu 12 Eylül'de halka böyle kabul ettirmisti. Sarılar boyundan Türkmen old.felan.
  • 1 Yıl Önce

Antropoloji Akademisyeni

Orta Asya'dan Batiya dogru goc eden Turklerin yarisi Hazar Kuzeyinden goc edip Avrupa'ya medeniyet gotururken diger yarisi da Hazar Guneyinden Ortadogu'ya geldi ve 18. yuzyila kadar suren Balkan ve Avrupa seferleri nedeniyle de diger irklarla karisti. Bundan 30 yil kadar once Turkiye'den ABD'ye kacirilan kanlar uzerinde yapilan DNA Tetkiklerinde sadece % 15 oraninda orijinal Orta Asya Turk geni cikarken % 45 Arap agirlikli Orta Dogu, % 40 da Avrupali geni cikti. Hazar Guneyinden goc Turklerden elbette Iran ve Azerbeycan'da kalanlar oldugu gibi Irak ve Suriye'ye de yerlesenler oldu. Yani oralarda yuzbinler, hatta belki de milyonlarca saf veya Arapla karismis Turk olmasi son derece normal ve bilimsel bir sonuc. Burda esas sorun Sii Rejiminden kacip gelenlerin Arap kokenli radikal ummetciler olmasi, yoksa niye Nusayri Esat'tan korkup ulkelerini terk etsinler ki.
  • 1 Yıl Önce

Bir Dost

"Cehalet ne guzel bir sey la; her seyi biliyorsun.." (Albert Einstain) HAHAHAHAHAHAHHHAHAH.....Bi "Antropoloji Akademisyeni" olmadığın kalmıştı; onu da oldun ya la:)) Sen artık tamamsın:))))

Ömer

Mustafa bey sizi beğeniyorum ama anlayamıyorum . Atatürk şunu demiş bunu demiş , tabiki arada doğrular olabilir ama yapılan işler , devrimler , tahribatları nereye koyacağız . Chp ye söyleniyor ama anlamazlar işlerine gelmez . Boşuna uğraş ,işe yaramaz . Yakın tarih hala çoğu örtülmüş , gizlenmiş , gerçekler ortaya çıkmalı . Rahmetli Kadir Mısıroğlu bunu yapıyordu. İlk önce koruma kanunu kaldırılmalı . Hangi lider kanunla korunuyor ?
  • 1 Yıl Önce

Göneydoğu

Hocam Allah razı olsun bu ingiliz abd eliyle feto ve chp yüzünden mit tırları yakalanmasaydı önü kesilmeseydi şimdi esat işit peyede yok tu teskere izin vermeyen chp hdp ingilzlerin emrinden çikamaz .
  • 1 Yıl Önce

Tanrı Türkü Korusun!

Suriyelilerle hiçbir ortak noktamiz yok. Bin seneden beri Türkleri araplaştırma faaliyeti sürüyor.. Buna alet olmamak gerekiyor.
  • 1 Yıl Önce

Koray Pehlivanoğlu

İllada,inadına ATATÜRK düşmanlığı.. Ama nafile..Hepsi bu
  • 1 Yıl Önce

İsmail AYTAÇ

Ne yani şimdi 1937 den bu yana Ülkemizi yöneten tüm Cumhur Başkanlarımızdan-Başbakanlarımızdan ve diğerlerinden söylenmiş o kadar söz-cümle ve konuşmalar var iken Örnek; MISIRLI' nın '' ... keşeke Kurtuluş Savaşını Yunanlı' laar kazansa idi..'' söylemleri dururken ve de Günümüz Yönetenlerimizce değer verilip, sahip çılıkması ve ziyaret edilmesi kenar da dururken sizde bundan başka yazacak-araştıracak başka bir şey bulamadı iseniz amacınız NİFAK tohumlarını yeşertmekten başka bir şet değildir....
  • 1 Yıl Önce

Molla kasım

Kadir Mısıroğlu’nun ne dediğini gayet iyi biliyorsun nifaktan bahs edip nifakın dik alasını daniskasını yapıyorsun

Suriye bizim bi parçamız..

Selcuklu-Osmanlıdan beri Suriye bizim zaten.. biz Suriyeyiz zaten.. Hatayı aldığımıza sevinmek mi.. Suriyeyi kaybettiğimize üzülmek mi lazım..
  • 1 Yıl Önce

G..'un SIKIYORSA git al o zaman?

Emevi Camisinde namaz ne zaman klavye  pehlivanlari?

Bir Dost

@Uzman Cavus: Yukarıdaki yorumcu arkadaş "Suriye; Selcuklulardan, Osmanlılardan beri bizim...Bize ait.." diyor ve doğru söylüyor.. Sen niye bu ifadeye bozuldun ki..Tarihte Suriye diye bir devlet yoktur..Ve sen adama "Hangi ülkenin askerisin?" diye soruyorsun...Adamin Turk askeri oldugu kesin...Bu soruyu asıl kime sormamız gerekir sence @Uzman Çavuş..!!!

Uzman Klavye Çavuşu..

Hangi ordunun hangi ülkenin çavuşusun.. hele bi anlat bakalım!?

Uzman Cavuşa..!

Hangi ülkenin askerisin..!? Kime çalışıyon..

Uzman Cavus

Buralarda klavye pehlivanligi yapmak kolay da Suleyman Sah Turbesini dahi koruyamamisken Suriye'yi nasil aliyorsun anlat ta guldur bizi biraz!

Tebrikler başarılar..

Hakikatler günyüzüne çıktıkça.. şapka devriminin adı var sanı yok, aslınsa yok hükmünde olduğu gibi.. 5816 sansürünü de resmen kaldırmaya gerek kalmayacak.. böyle böyle zaten yok olmuş olacak:)
  • 1 Yıl Önce

Beni bilmem de..

Cocuklarım zamanın da heykeller haraç mezat hurdaya gider.. ona eminim:) kamalizm gümledi uzatmaları oynuyo..

Nefer

Sen de, varsa cocugun da, varsa torunun da, hatta onun torununun torunu da her 10 Kasim ve Milli Bayramda putlarin karsisinda kuzu kuzu saygi durusu yapacaksiniz. Sen burlarda klavye pehlivanligi yaparak kendini kandirmaya devam et c...r! Ha bir de 5816 hk. da yorum yazmadan once Banu Alkan'in o meshur sarkisini mutlaka dinle bence.

Büyük beyaz

Hocam Atatürk'ün partisi el degistirmeyecek gibi duruyor ..
  • 1 Yıl Önce

Yaver

Hocam ona bakarsak herkezde hatta tüm dünyada hiristiyanlar bile ta binler yıl önceside olan dini olayları ve yahut bizdede olan peygamberler dönemini yok aslında bu şöyle demiş diyerek konu açsak her gün dünya kadar polemik çıkar .şimdide Atatürk demiş yada denemiş ne fayda .zaten nesil simarikliga doğru gidiyor geçmiş ata sözlerini galeye bile almayan nesil olacak .ukala bilmiş 17 yaşında hakkımız nerede diyebilecek şımarık bir nesil..ekonomi kötü ev ve araba nasıl alırım tatil nasıl yaparım diyecek 15 yaşında çocuklar var artık .çalışmadan konuşan
  • 1 Yıl Önce

Forever Yozgat

Esad fani mezhepçi solakların, Atatürk simsarlarinin kafalari karışmış gibi.... @Nefer...Sizin Baasci (Arap irkçisi) Nusayri Esad; Oğuzların Kayı boyundan bir yörük Türkmeni olabilir mi:)))
  • 1 Yıl Önce

Muhtar

Akit köşe yazarlarının, gerçekleri tastamam yazabilmek için özenle gayret göstermeleri ve inkar etmek isteyenlerin de gözlerinin içine soka soka anlatmaları çok hoşuma gidiyor. Bu konuda takdire şayan gayretleri var. Hocamız da, Atatürk’ün ‘’Suriyeliler de Türk’tür’ demesini’’özenle anlatıyor. İnancımıza göre insanlar HZ: Adem’den olageldiğine göre Atatürk’ün dediği genel olarak tabiî ki doğru. Evrim inancında olanlar ise İslam inancının aksini iddia ederek; insanların maymundan geldiğine inandıklarına(sadece inanırlar,bilmezler) göre Suriyelilerin ve diğer milletlerin ve kendilerinin makak maymunundan mı, babun, goril,şempanze,şebek maymunlarından mı çeşitlendiklerini açıklamaları gerekir.
  • 1 Yıl Önce

Fatih

Suriyelilerle ilgili konuşuyorsun..  Kasap et derdinde koyun can derdinde ..
  • 1 Yıl Önce

Ayşa

Canları istediği zaman Cumhuriyetçi istemediği zaman Cumhuriyet Bayramlarına katılmayan, gönüllerince yaşayanlar zümresi geldi gözümün önüne birden. Bu yazıyı nasıl karşılayacaklar merak ediyorum doğrusu; atalarının izinden gitmeye devam mı edecekler yoksa izi silme yoluna mı girecekler? İkinci şık ağır basıyor değil mi? Fakat unuttukları bir şey var; onların daksilleri hakikati silmeye artık kafi değil! Daksilleri kazıyıp hakikati aşikar eden kaleminize bereket
  • 1 Yıl Önce

Ahmet anil

Yani hakikat ne anlamadım. Suriyeliler Türk müymüŝ?

Yildiz. Teskilati

Hocam. Cok. Guzel. Bir. Yszi olmus. Suriyeliler. Canakkale. Savasinda. Bizim. Atalarimizla. Beraber. Savasmislardir
  • 1 Yıl Önce

Devrim

Suriyeliler çoğunluğu Abbasi döneminde buhara semerknat cıvarlarından getirilen türklerden kurulan türk şehrinden kalmadır. haliyle arapça konuşsalarda çoğunluğu türktür. alevilik tanımı bizim bildiklerimizden farklı ve önemli. böylece onların bu gün Hz. Ali den farklı ayinleri anlaşılmış oluyor. MAASLESEF YALAN UYDURMA TARİH BİZİM GERÇEK BİLGİLERİMZİ YOK EDİP YALANLARLA BİZİ PARÇALAYIP BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMÜŞLER. bir an önce gerçek tarihimiz yazılmalı. M. kemal in vasiyeti de açılmalı. ZATEN O AÇILIP GEREĞİ YAPILSA YALAN ÜZERİNE DÖNEN BİR ÇOK TARTIŞMA BİTER.
  • 1 Yıl Önce

Tarkan&Curcan ganimetleri

Talkan ve Curcan Katliamlarında yüzbinlerce Türk Araplarca katledilmiş, bunun yanında yine yüzbinlerce Türk'de köle ve cariye olarak pazarlarda satılmıştır. İşte o "Beyaz Arap" denilen, özellikle Suriye ve Lübnan bölgesindeki bu insanlar, esir ve cariye olarak Orta Asya 'dan savaş ganimeti olarak Ortadoğu'ya götürülen Türk'lerin torunlarıdır.
  • 1 Yıl Önce

Yorum yok..!?

"Mösyö Franklin Bouillon ile çok uzun görüştükten sonra, bir takım özel şartlarla Hatay’ı bıraktım."
  • 1 Yıl Önce

hazmedemezler

yine sıraya girer yorum yazmaya...hazmedemezler..
  • 1 Yıl Önce

"..Hatay'ı bıraktım" diyo..!

Hatayı bıraktım diyo resmen..! Normal mi!? Musul-Kerkük bunlar da verildi gitti.. bıraktım-verdim gitti.. bunlar normal mi.. başka nereler "özel şartlarla" bıraktı acaba!?
  • 1 Yıl Önce

5816 kalkmalı..

Bize en uzak tarih yakın tarihimiz! Tarihçilerin elini-kolunu bağlayan 5816 saçmalığı kalkmalı tarih olduğu gibi ortaya çıkmalı.. 100 senedir masal dinlediğimiz yeter.
  • 1 Yıl Önce

Geç

Bile kaldın nefer..

Nefer

Arkadaskar bence coklu kisilik bozuklugu rahatsuzligi var...Bazen başka kisiliklere bürüneboliyorum....Baska kısilerin rumuzlariyla yaziyorum..Elimde değil.. Kendimi tutamıyorum...Yakinda profosyonel destek almayı düşünüyorum..

DAHİ

MAALESEF KANAYAN YARAMIZ. HER KES BİR ÇOK ŞEYİ BİLDİĞİ HALDE YALAN VE TERSİNİ SÖYLEMEK VEYA SUSMAK ZORUNDA KALIYOR. HALA YAKIN TARİH GERÇEKLERİ YAZILAMIYOR. DOĞRULARI BİLMEDEN TARTIŞILIYOR

Forever Yozgat

Dinledim elbette ve bilerek yazdim, yani istiyorum.

Putsever

Biz her meydanda tepenize o heykelleri kendimizi tatmin icin degil sizin icin dikiyoruz. Kin ve nefret dolu oldugunuz halde yan gozle bile bakamayin...

Banu Alkan

Umarim bu yorumu yazmadan once benim Gülüm sarkimi dinlemisindir.

AKP şu anda meşgul lütfen daha sonra arayın

AKP bu konuda çok duyarsız...heykel seviciler üzülmesin/yaygara çıkarmasın diye dokunmuyorlar

Şok..:)

Chpliler bunları okuyunca ne anlıyo acaba!?
  • 1 Yıl Önce

Mirzabeyoglu

Hocam bu mankurtlaşmış zihniyet için kendinizi yormaya gerek yok iktidar için misakı milliden dahi aleni taviz verilmiş , Musul Kerkük Batum halep gibi İngiliz ile anlaşma yapımış bugün kü versiyon da Disney deki dizinin yasaklanınca artist bozuntularını halini gördünüz velhasıl tamamen duygusal ????
  • 1 Yıl Önce

Sen

Git yalan tarihi oku, belki orada yazar.

Nerde yaziyor o dediklerin

Lozan'in 2023'de aciklanacak olan gilzi maddelerinde mi? Hani nerde lan gizli maddeler?..

Esin Kara

Atatürk Suriyelileri okşayarak oradan toprak alıp ülkeye katıyor. Biz se şimdi Suriyelileri alıp ülkeye dolduruyoruz Süleyman Şah Türbesinide kaçırıyoruz. Arada epey fark var
  • 1 Yıl Önce

Hakkı

Pera Palace da neler konuşuldu, bir bileniniz var mı?

Tarih Ogretmeni

Burda kimse Ilkokul Tarih kitaplarindaki Sevr haritasina bakmiyor mu? Size gore koskocaman Osmanli neye razi olmus orda gormuyor mu da 7 duvele karsi zafer kazanmis, son kursununu atmis Genc TC'ni Musul-Hatay vb diye hic yuzleri kizarmadan sucluyor?

Esin Kara

Bıraktım dediği şartlara bak, sakaryada yunanla ölüm kalım savaşı veriyorduk. Yeni bir cephe açacak takatımız yoktu. Tarihe bakarsan anlarsın özel şartların olduğu dönemi

Kemalist

Atamin idam fermani boyundayken kurdugu Kuvvay-i Milliye dusmanla savasirken kallesce arkadan saldiran, Ingiliz silah ve techizatiyla kurulan, Ingiliz subaylarinca egitilen Kuvvay-i Inzibatiyecilerin torunlari doldurmus burayi utanmada Atam'a salliyor. Yahu sizde kilcal da olsa ar damari yok mu?

Yorum yok..!?

"Mösyö Franklin Bouillon ile çok uzun görüştükten sonra, bir takım özel şartlarla Hatay’ı bıraktım."

iyi oku

anlamadıysan 2 kere oku,bıraktım diyor + Hatay 1939da Türkiyeye katıldı....ayrıca sınıra pkk devlet kuracaktı,asker göndermeyin diyen kimler ? onuda yazsana....Süleyman Şah Türbesi ile ne alakası var ! çarpıtmaya bak

Mustafa

Araştıra araştıra bu çelişkilerimi buldun..
  • 1 Yıl Önce

sen daha iyisini bul

sen daha iyisini bul, rakı leblebinin faydalarını araştır yaz...

Şeref

Sayın yazar,sizde nazik ,zeki ve modern bir insansınız..!!!!!
  • 1 Yıl Önce

Okur

Suriyeli ile kimsenin sorunu yok. Ülkesinde yaşasın orada seviyoruz onları..
  • 1 Yıl Önce

sen sevmesende olur

Kuduse kadar bizim atalarımızın toprakları zaten, ne çabuk kabullendiniz kaybedilen toprakları..şehitlerin kanları size mi helal olacak ?

MİLLET

Sayın yazar birak Suriyelileri... chp bu gün kendi ülkemizde mütedeyyin insanları hor yabani yobaz ve çağ dışı gözü ile görüyor Fransayı medeniyetin beşiği diye bu millete yutturmaya kalkıyor vesselam
  • 1 Yıl Önce

fransızlar uyuşturucu bağımlısı toplum olmuş..

fransız laikliği çok möhim, yoksa geri kalır,aya gidemeyiz...

sümerler ne oldu, sümerbank mı oldu

olabilir, esed ile aynı ırktan olabilirler
  • 1 Yıl Önce

Fesli Veli demişti

K.Mısıroğlu "bu ülke açıkhava tımarhanesi" derken galiba haklıydı:).. sap-saman hepsi karışmış.. Allah şeytandan ve resmi-kemalist tarihin yalanlarından-ezberlerinden bu milleti muhafaza etsin. Amin.
  • 1 Yıl Önce

Kemalisy

21 senedir iktidarda degilmsiniz GZ'li,  degistirin o zaman yalan tarihi belge bulup. Niye degistirmiyorsunuz yalan tarih yazdiksa?..

MUZAFFER

ELİNE SAĞLIK HOCAM, TEŞEKKÜR EDİYORUM, ALLAH C.C RAZI OLSUN, ÖMRÜNÜZE BEREKET VERSİN İNŞALLAH AMİN, MÜSLÜMANA İLK EMİR OKU OLAN DİNİ İSLAM, MAALESEF OKUMUYORUZ, c h p liler, MEYDAN BOŞ SALLA GİTSİN BİZİM DEDİĞİNİMIZ TEK DOĞRU DUR, HAZIR KİTLE VAR, VER YALANI, YANLIŞI, SORGULAYAN YOKTUR..
  • 1 Yıl Önce

Haklisin

Ne kitlersen kitle.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23