• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Faiz yükselttiler, dolar ve enflasyon inecekti, ama!

158 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Adem

Herşeye zam geldi enflasyon hortladı..
  • 1 Yıl Önce

Tuncay Şekeroğlu

Ya bakıyorumda daha geleli 1 ay olan Merkez Bankası başkanı Gaye hanıma yüklediğiniz sorumluluğu Ben burda olduğum sürece faiz artmayacak diyen izin vermem diyen Cumhurbaşkanımız a Hiç birşey demiyorsunuz
  • 1 Yıl Önce

Hasip

... Hafize hanım düzeltmeye geldi. Sen doların bir anda 27lira olduğunu sanıyorsan 
  • 1 Yıl Önce

Necmi

merkez bankası'nın yaptığı ile hakem kesiyorsunuz...
  • 1 Yıl Önce

Aydin karaçali

... şimdimi dertleniyonuz yaa hesap vakti var elbet adalet orda burda adalet yok
  • 1 Yıl Önce

Araphan

Ülkemizi yöneten hani faize karşıydı ..
  • 1 Yıl Önce

Fatih

Ya çok siyasi bir yazı yazmışsın resmen yeni başkanı yerden yere vuracak bir yazı yazmışsın ama eksik sorman gereken soruları sormamissin işine gelen soruları sormuşsun mesela vergi artışları MTV ek ödeme yakıtın 20 liradan 35 liraya çıkmasını ele almamissin cumhurbaşkanımız daha önce devamlı bu faiz dolar enflasyon ile ilgili yorumlar yaparken şimdik neden sessiz öyle bir soru da sormamissin galiba ..
  • 1 Yıl Önce

serdar

mehmet şimşek ve hafize hanımla türkiye yüzyılı hayali başlamadan bitmiş oldu. ticaret bakanı da hırsızlara para cezası kestiğini duyurdu. hepimize geçmiş olsun. Reis ben sana ne diyeyim.
  • 1 Yıl Önce

Emin

Biraz bekleyin lütfen.bugünden yarina ne beklenebilirki.bakkal defteri ile alisveris yapan neslin genetigi kuvvetli imis.

İshak Karali

Merkez Bankası IMF ye bağlı (?) ve başkanı Hafize Hanımefendiyi ... atadı (?).
  • 1 Yıl Önce

Sabit 17

Sayın yazar iyiki kalemin var yazıyorsun.  Bu ülke sanki demokrasiyle ve kanunla yönetiliyor. Merkez bankası başkanını kendi seçip kararlarını bağımsız alıyor. Sende eleştiri yapıyorsun. Peki bu dolar 3.5 iken nasıl 19 lara geldi? Neden sayın Nebati min ışığı bizi aydınlatmadı?
  • 1 Yıl Önce

İbrahim Atalay

Sayın Karahasanoğlu, boş verin enflasyonu süresiz nafaka ile ZİNA sektörü şaha kalkmıştır..
  • 1 Yıl Önce

Bilgecan

Bu gidisle Allah sonumuzu hayir etsin deyip instagram dan istifa eder bu arkadasda. Sende 2 gun ulkenin bekasi icin bekleyip ondan sonra haber yaparsin sayin yazar
  • 1 Yıl Önce

Samet

Seni okudukca gulesim geliyor
  • 1 Yıl Önce

M. Seyfeddin Ulucak

Ali bey kardeşim, insanları rakamlara boğarak bir sonuca varamazsın. Adı geçen şahsın Amerikan vatandaşı olup olmadığını araştırın dedim, ses çıkmadı. İşin özü şudur: Amerika'da okumuş, vatandaşı olmuş, orada yaşayan ve dahi iş hayatı boyunca merkez bankacılığı hiç yapmamış birisini ayrıca çalıştığı konularda da belirgin bir başarısı olmayan birisini getirip bundan da başarı beklemek ham hayaldir. Böyle bir şahıstan Türkiye hayrına bir "şey" beklemek de ahmaklıktır. Bir de yeni başkan yardımcılarının geçmişlerine de bakmak lazım. Hepsi de hemen hemen başkanın benzeri tipler. Hal böyle olunca memleketimin maalesef yeni bir kumpasa sokulduğunu ve Tayyip abinin yine kandırıldığını düşünmeye başladım. Sana tavsiyem, başkan ve yardımcılarını sorgulamaya başlamandır. Bu iş böyle devam ederse, Allah'ın yardımının da geleceğini ummak saflıktır. Çünkü Allah, insanlar kendilerini düzeltmedikçe yardım etmez... Vesselam!
  • 1 Yıl Önce

Alicanp

Dunyaniz cok kucuk.bu yastan sonra anlayacaginizi sanmiyorum.bilgi olmadan fikir yurutmek ulkede hastalik derecesinde.biraz sussaniz.

Sabah

Bu kadın ABD de banka batırmış birı ve ordan kovulmuş biri nıye sımdiye kadar orda kalmış da Ülkesine gelmemiş işinden kovulunca mı burya gelmiş mehmet Şimşek tanıyormuş ..kim bunlar gene niye getırıldiler ..bunlar gizli imf mı REİS NE OLUYOR..SANA TUZAK MI KURULDU..MILLETINLE ARANI AÇMAK İÇİN….YOKSA ANLAT BİZE KENDİN ŞAHSEN ANLAT GERÇEKLERİ ..
  • 1 Yıl Önce

Alican

Once anlama kapasitem yeterlimi diye sormayi ogren.dunya bankasinda calismayi bir banka subesinde calismakla karistirmamayi ogren.goc alan veren bir dunyada yasadigimizi cift vatandasligin gercek defacto oldugunu ogren.gerisi kolay.

Nefer

Ben anlatayim sana: Ekonomik ve finansal konularda Turkiye Ortacag karanliklarindan 21. yuzyilin bilimsel gerceklerine donuyor.

Sahi

Dis guclerdir onlar.faizi düşürenler faizi cikaranda dis güçler.dis değilse Kemal dır.o değilse Meral dır.oda değilse temeldir.yok hiçbiri ise bizim kedi miyav dır.asla ak parti hükumeti degildir
  • 1 Yıl Önce

Ayhan

Kesinlikle Ak parti değildir . Ak parti sütten cıkmış ak kasiktir

Ayhan

Bizim merkez bankası tam bağımsızdır. Tüm kararları kendisi alır . Asla faiz sebep enflasyon sonuçtur diyenleri asla dinlemez . Hele ki bir Sayın Cumhurbaskanimiz var asla merkez bankasina müdahale etmez. Bunların teks suçlusu Gaye hanım .
  • 1 Yıl Önce

Sınırsız

Ya Sayın Yazar Ricamdır ya Allah CC rızası için şu yazıyı dikkate alın ve siz cumhurbaşkanımıza ulaşabilen insanlarsınız. 
  • 1 Yıl Önce

Ayhan

Sayın Cumhurbaşkanı ...

çamlı

ne kadar, nankör, sadist, edepsiz, seviyesiz yorumcun var, iki aydır tüpü patlatıyorlardı faizleri tenkit edecektin ya. bunların meselesi zevzeklik, hikayeden tırışka, ipanadan yüznumara
  • 1 Yıl Önce

Mertürk

Ağzına sağlık ADİL kardeş,güzel özetlemiş sin. Yalnız başladığımız noktaya gelmedik,başladığımız noktanın çoook gerisine geldik. 2001 krizinde devletin elinde Petkim ,tüpraş ,ereğli ,bankalar, limanlar ,vb yüzlerce varlığı vardı,dış borcumzda 120 milyar dolar civarı idi. Şimdi bu varlıkları tekrardan almaya kalksak 500 milyar dolar a alamassın, heryıl 200 milyar dolar dış borç çevirmen lazım, ülke ekonomisi dış borç üzerinden tüketim ekonomisi olmuş ,her yıl 40-50 milyar dolar civarı cari açık veriyoruz ve bu parayı dışardan bulmak zorundayız. Hepimize geçmiş olsun.  
  • 1 Yıl Önce

HÜSEYİN

SAYIN ALİ İHSAN KARAHASANOĞLU BEY! TESBİTLERİNİZ ÇOK DOĞRU. GECEN HAFTA SAYIN SABRİ ŞANŞUVARIN PROĞRAMIN'DA,18.07.23 SAYIN AVUKAT ERTUĞRUL AKAR ŞÖYLE DEDİ,SATICISI,TÜCCARI,ESNAVI VS AHLAK KALMAMIŞ DEDİ. AVUKATIN ÜZERİNİ SALDIRILAR. TABİRİ CAİZ'SE.KONUŞTURMADILAR SAYIN ERTUĞRUL AKAR ÇAREYİ KONUŞMAMAKTA BULDU. VE 25.07.23 PROĞRAMINA KATILMADI.HAKLI OLARAK. BU SEBEPTEN DOLAYI İSTEYEN KAFASINA GÖRE FİYAT BELİRTİYOR. DÖVİZ BÜROLARININ ÖNÜ DOLU. DÖVİZE TALEP ÇOK. SONRA PARAMIZIN DEĞERİ YOK DİYE NARA ATIYORLAR. KENDİ KENDİMİZE YABAN'CI DEVLETLERİN PARASINA SAYGI DUYUYORUZ. DÖVİZİ KALDIR PİYASADAN,SORUN ÇÖZÜLÜR. SAYGILAR KOLAY GELSİN..
  • 1 Yıl Önce

Hüsamettin Wang Yee

Çin Dışileri Bakanının ülkemize yaptığı ziyaretin hayırlı olmasını dilerim.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Camileri yıkılan izzeti şerefi Filistinden milyon kez daha ağır taru mar edilen MÜSLÜMA. UYGUR. SEVERLER. Sesimi duyan varmı.
  • 1 Yıl Önce

Mehmet Şahin

Doları düşük tutmanın maliyeti, TCMB nin piyasaya kapasitesinin üzerinde USD vermesinden ve KKM den kaynaklanmıştır. Tabiri caizse USD havuzu boşaldı tamtakır kaldı, KKM nin maliyeti de cabası. Artık piyasaya müdahaleyi bırakın, ülkenin hazinesi ekonomik saldırılara karşı savunmasız kaldı. Şu anda kimse kimseye sevabına borç vermiyor. Faizi sıfırlamanın yolu kimseden borç talep etmekten geçer. Yani ülke olarak 5 birim tüketiyorsak en az 5 birim üretmekten geçiyor. İhracat/ ithalat dengesine bakarsak bu seviyenin çok uzağındayız. Yani kısacası bugün yaşananların sebebi enflasyon yükselirken inadına faiz düşürmek, bunu yaparken de dövizi aşırı baskılamaktan kaynaklanmıştır. Üstüne bir de seçim ekonomisi uygulanmış olması Hazineyi içinden çıkılmaz hale getirmiştir. Yazar, olayları irdelemeden suçu faiz ve döviz yükselişine vermiş, müsebbip olarak da Bakan ve Merkez Bankası Başkanını göstermiştir.
  • 1 Yıl Önce

Fikret Türk

Ali bey kardeşim Ucuz polemiğe ve matematiksel verilere girmeden derim ki İlaç niyetine kabak çekirdeği yiyiyorum günde bir avuç hesapladım iç aldığım zaman hem hesaplı hemde dişim arasında kalmıyor neyse yirmi gün evvel kg fiyatı na 20 tl zam yapmışlar dı bugün gittim 30 tl daha yapmışlar bu reis in yanına çöreklenen şahıslar bizim nefesimizi kestiler reiside kandırıyorlar bizim kök maaş yaptıkları icat ile zamanında sırtımızdan bir yerlere gelen şahsiyetsizler yüzünden düşüktü iyice bitti yılbaşına kadar ne yer nasıl geçinir bunların umurunda değil hepsini Rabbim e havale ediyorum düzelmeyeceklerse kahrolsunlar
  • 1 Yıl Önce

GİBİ

SEN EKONOMİDEN HİÇ ANLAMIYORSUN BOŞUNA REZİL OLMA YÜKSEK ENFLASYONİST ORTAMLARDA DİĞER YATIRIM ARAÇLARI ALIM GÜCÜNÜ KORUYAMAZ HALE GETİRİRSEN DÖVİZ BANKA FAİZLERİ DEVLET TAHVİLİ BORSA MİLLET VARLIĞINI SERVETİNİ KORUMAK İÇİN BUNLARLA SAĞLAYAMAZSA ÇEŞİTLİ ÇÖZÜM YÖNTEMLER BULUYOR EKONOMİ BALON GİBİDİR BİR TARAFI ÇOK SIKARSAN ÖBÜR TARAF KONTROLSUZ ŞİŞER ARABA EV ARSA FİYATLARI GİBİ ŞİMDİ ÇIK İŞİN İÇİNDEN ÇIKA BİLİRSEN
  • 1 Yıl Önce

Hasan Eren

Reis,kendilerini ekonomi bilgini gibi görenlerin baskılarına dayanamayıp, bu ekibi iş başına getirmekle hata mı yaptı ne.
  • 1 Yıl Önce

emin

gaye hanımmı sorumlu oldu şimdi yani . daha dur bakalım bayburta hava limanı yapılacak . günde 2 uçak inen yerlere havalimanı yap sonra battık diye gaye hanımı suçla .
  • 1 Yıl Önce

Sacit

Evet bir tarihte biriside ucak inmeyen yere havalimanimi yapilir demisti Bayburt orneginiz gibi.

Sınırsız

Bu konuda israf konusunda çok haklısınız

hadi reis

mehmet şimşek te gaye de dış güçlerin Ak partiye opersayonudur. Reis derhal ipleri eline almalı faizleri düşürmelidir Türkiye yüzyılını başlatmalıdır.
  • 1 Yıl Önce

Ayhan

Sayın Cumhurbaskanimiz faiz sebep enflasyon sebepdir diyordu zamanında. Bu laf ekonomi derslerinde üniversitelerde ders olarak gösterilmelidir.

Biri bize anlatsın

Af buyurun bu ekonomistler neyi sıkılaşmak için çalışıyor?
  • 1 Yıl Önce

Nefer

Tebrik ediyorum yoldasim, sen benden daha kapasitelisin, asagidaki cevabin bence yilin yorumu olmaya aday:-)

Anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az

Ekonomistler neyi mi sıkılaştırıyor? Açılışlarda bedava tavuk döner yiye yiye semirenleri

Ekonomiyi okuyup hayatı okuyamamak

“Ülkemizde enflasyon, ekim ayındaki zirve noktası olan yüzde 85.5’ten haziran ayı itibarıyla yüzde 38.2’ye gerilemiştir. Bu gelişmede, döviz kurundaki istikrar ve gerilemeye başlayan küresel emtia fiyatları etkili olmuştur.”...sade lise mezunu vatandaş olarak soruyorum Gaye hanıma: enflasyon ekinde zirve görmüş ...%50 den fazla düşüş yaşamış...bu gidişat devam ederse düşüş yaşamaya devam edecek demektiiir... dövizdeki istikrârın bunda etkili olduğunu da söylemiş lakin döviz şunun şurası o hanım geldikten sonra yüzde %33 aniden artmadı mı?...hani dövizdeki istikrar?... nereye gitti?... kim gönderdi?...küresel çeteler çok mu sıkıştırdı doları artırın diye?
  • 1 Yıl Önce

Kenan guney

Sayin Ali bey bütun bunlarin musabbibi olatrak merkez bankasi başkanını sucluyorsunuz.iktidar olan merkez bankasımi yoksa Ak parti ve Tayyip Erdoganmı..faizleri artırmasını Reis istemedimi..Reise rağmen faizleri merkez bankası kenfi keyfincemi artırdı...Bu ülkede son üc yılda olanlari izah etmekte bi Ak partili olarak zorlaniyoruz..fiyatlari kontrol etmeee,fahiş fiyat uyguyanlara karşı mudahalede iktidar gereğini yapmakta zorlaniyor...Reis iki yildır hal yasasini meclise getirin demesine rağmen, neden hal yasasi bir türlü yasalaşmıyor...fahiş fiyat uygulayan işletmelere komik komik cezalar yazılıyo,tüccar icin o ceza ödül gibi,ceza yazılıyor ama işletme fahiş fiyat uygulamaya aynen devam ediyo..neden verilen ceza caydırıci değilki..velhasılı ülkemde garip olaylar oluyor ve iktidar buna müdehale etmekten aciz...Reis konuşüyor amma milletvekilleri ve bürokrasi söz dinlemiyor,ışini yapmiyorlar..Allah sonumuzu hayreylesin....
  • 1 Yıl Önce

Ahmet Turan

Sn.Yazar ; Son 3 yılda dövizin nasıl baskılandığını Berat Albayrak ile Gazatenizde köşe yazıları olan eski Merkez Bankası Başkanını özelde bir dinleseniz, iddia ettiklerinizde ısrarcı olup olmayacağınıza o zaman karar verseniz ? Döviz olması gereken seviyelere yeni yeni geliyor, keşke sizin de anladığınızdan emin olduğum bu konuyu fazla üstelemeseniz .
  • 1 Yıl Önce

Ömer

Maalesef Özal dönemine döndük . Yüksek enflasyon Yüksek faiz . Ve habire yapılan zamlar . Güya talep düşecek enflasyon azalacak . Olmaz kardeşim olmaz . Sen petrole zam yaptın mı geçici bir talep azalışı olur ama piyasa yangın yerine döner . Şimdiki durum bu . Millet edilir bir avuç zengin daha zengin olur . Düşük faiz doğruydu ama altyapı sağlam değildi bunda çakallar faydalandı . Küresel müresel yahu senin ekonomin sağlam olsa ne yaparlar . ABD öksürse biz zatürre oluyoruz niye ? ABD ki istihdamdan verilerden bize ne niye biz etkileniyoruz başka ülkelere bir şey olmuyor niye . Bir Bulgar levası niye bizim paradan kıymetli . İhracat deniyor tamam da ya ithalat onu niye konuşmuyorsun . Kimse enflasyonun düşmesini beş on yıl beklemesin . İpin ucu kaçtı ne yazık ki .
  • 1 Yıl Önce

Litrelik

Bugün CHP yazısı yazmamış .. ilginç!! Hem Ali bey ülkeyi 22 Yıldır AKP yönetiyor , hatırlatayım dedim!!
  • 1 Yıl Önce

Delibal

Reisin haberi yok her şeyi Hafize hanım yapıyor....:))
  • 1 Yıl Önce

Cemil

Haydo dogru kahvene okeye devam bu arada saga sola laf yetistirme.

Ayhan

Kesinlikle. Hafize hanım Sayın Cumhurbaşkanın izni olmadan nefes bile alabiliyor

Taraflı

22 senedir iyi şeyleri Erdoğan, kötü şeyleri başkaları yaptı.
  • 1 Yıl Önce

Haylaz ve Yavuz bir Muzaffer olan Uğur nurettın çamlı

ORTACAG MAGARALARINDAN bir CIKABILSENIZ herseyi daha kolay anlayacaksiniz ama CIKMAMAK icin direnen Turkiye'de % 10-12, Dunya'da % 3-5 kaldi.
  • 1 Yıl Önce

Sen

Uzaydasın herhalde...

Eren

0,69’dan hazine kaynaklarını önüne gelene kredi olarak dağıtırsan işte sonuç bu kadar acı olur. Seçimden önce yenilen hurmalar şimdi milleti tırmalar.
  • 1 Yıl Önce

Nefer

O krediler önüne gelene degil parti teskilatindan onay alanlara verildi Eren kardes.

Ali paşam

Sen de mi ekonomistsin. Malum, ortalık ekonomistten geçilmiyor.
  • 1 Yıl Önce

Mehmet DOĞAN

Reis bu kadını niye getirdi. başka getirecek bir kişi bulamadımı
  • 1 Yıl Önce

Cemil

Bu kadin.bu bayan demek isterken diliniz sürctü herhalde.bu bayandan bosalan yere tavsiye edeceginiz bir kisi mutlaka vardir.

Mehmet

Adasim adayim sizsiniz.anladigim kadari ile bakkal dukkani isletiyorsunuz.

Mehmet

Türkiye 'nin ekonomisini çözebilecek ekonomist dünya üzerinde yok, o yüzden başa kimi getirseniz nafile, esas sorun sistemde, serbest piyasa ekonomisinde, oraya el atmak gerekiyor..
  • 1 Yıl Önce

csn

cok iyi isler yapti ise niye kavcioglu gitti haci. veriler bu kadar oynak olabilir mi yoksa sirin veriler mi verildi. sen yaz bi haci
  • 1 Yıl Önce

Muzaffer Bayrak

Selamunaleykum. Butun bu anlatilanlar bana sadece Kur'an-i kerimdeki ilgili faiz ayetlerini ve veda hutbesini hatirlatiyor. Allah'in cc ve peygamberinin (sav) emirlerine muhalif hareket etmenin kime savas acmak oldugunu ve bu savasin galibinin Allah cc ve rasulu (sav) olacagini hatirlatiyor. Modernizmin esiri kafalarin anlamak istemedikleri bu. Gecmis olsun. Artik safimizi belli edip ona gore hareket etme zamani. Vesselam.
  • 1 Yıl Önce

TEPİNDİ

muzaffer bayrak 1.5 ASIR ÖNCESİ BU GÜNÜN EKONOMİSİNE ÇÖZÜM OLMAZ ANLAMAZ BİLE AHMAK NASI ÇÖPE ATTI MEHMET ŞİMŞEK VE HAFİZENİZ HANIM İRRASYONEL DİYEDE ÜSTÜNDE TEPİNDİ

Ordulu

Sayın Erdoğan ekonomiyi bilmiyor bizi avutuyor son yaptığı akpartiyi bitirir adaletsizlik işçiye memura ver emekliyi yüzde 25 le kandır gönlümüzü alacakmış işçinin memurun gittiği markete pazara emekli gitmiyor mu yapılacak tek şey memura yüzde 25 vermekti 31 martta emekli seyyanen zam verince uyanacaksıniz ama çok geç olacak
  • 1 Yıl Önce

EVET

BİR DELİ NEBATİ VE SEYİSİ BİR KUYUYA TAŞ ATMIŞ NAS NAS DİYE BİN AKILI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR MEHMET ŞİMŞEK HAFİZE HANIM ATANAN PARA KURUL ÜYELERİ YETMEZ AMA EVET
  • 1 Yıl Önce

Selim

Yav hehe bütün suç bu kadında.Biz de safız.
  • 1 Yıl Önce

Hasan Tahsin

Zamaninda "faiz indi hani enflasyon inecekti?" Diye sordunuz mu... simdi bunu sormaya hakkiniz yok.
  • 1 Yıl Önce

Asım,ın nesli

Türkiye cumhuriyeti devleti maalesef bugün Arap devletlerinde katar da, bae de ve Suudi Arabistan da para arıyor yada başka bir deyişle dolar dileniyor, dilenmek de zorunda çünkü ne katar da, ne birleşik Arap Emirliklerinde, nede Suudi Arabistan da, banka kredisi ile aldığı evini arabasını satıp o parayı dolara yatıran chp zihniyetli açgözlü embesil bir halk kitlesi yok, herif eyt den emekli olmuş aldığı tazminatı dolara yatırıyor, böyle feraset ten uzak ebleh bir halkın olduğu ülkede elinizde sihirli bir değnek bile olsa nafile, bu ülke her ay chp zihniyetli embesiller için 250 ila 500 milyon dolar arasında para bulmak zorunda, nasıl diye sormayın Kemal kılışdaroğlunun seçimde 25 milyon oy aldı, sadece asgari ücret üzerinden hesaplayacak olursak bu 25 milyon kişinin her ay 10 dolar alıp bir kenara koyduğunu düşünün ayda 250 milyon dolar eder, chpnin asgari ücretle çalışan insanların partisi olmadığı düşünüldüğünde o paranın deve de kulak olduğundan da şüpheniz olmasın, diğer taraftan bu ülke chp zihniyetine göre batıya muhtaç müstemleke bir devlet, oyunu chpye verip parasını da dolara yatıranlar bu ülkeyi Amerika da bir eyalet olması gerektiğini düşünüyorlar herhalde ???
  • 1 Yıl Önce

Mertürk

Yüksek cari açık veren tüketim ülkesi olduğumuz ve bu cari açığı kapatmak için dışarıdan fellik fellik döviz arıyor olmayalım. Cahil bilmeyince zırvalar mış.

Bide

Bide o arap ulkelerinde dolara endksli garanti ile ihale alan embesillerde yok tabi kide kalkinacaklar

Halil

25 senelik iktidarı es geçip ekonominin bu hale gelmesini chp ye ve oy verenlere bağladın ya aferin sana

Laz uşağı

Sen normal değilsin kardeş, Allah acısın sana..

aynen kardeşim

Bu ülke senin gibi bir … görmedi.

Tam da

Atalarının izinden gidiyorlar...

Salo

Egitimli cahil kime denirmiş biliyorum ..
  • 1 Yıl Önce

Şafak

Aaaah aaahh
  • 1 Yıl Önce

Mehmet Tezkan yazmış..

‘Faiz sebep enflasyon sonuçtur’ diye yola çıkarken enflasyon kaçtı? Yüzde 19… 2025’teki hedef ne? Tutarsa yüzde 15… Bize yazık değil mi? Bu çileyi çektirenler gece rahat uyuyor mu? Şu açık ve net… Nebati/Kavcıoğlu ikilisi Saray’a şirin gözükmek için bizleri kandırdı. Bizlere yalan söyledi. Gerçi başarılı oldular. Erdoğan’a seçim kazandırdılar…
  • 1 Yıl Önce

doğru yazmış

Ahmak olmayan herkes anlar bunu.

Kamil

Faiz lobisine boyun eğen Gaye Hanım değil, Tayyip Bey !.. Gaye Hanım zaten onların elemanı olarak geldi !..
  • 1 Yıl Önce

....

Hiç içim ısınmadı zaten Gaye hanıma, niye bilmiyorum itici geldi bana..

kilim icabı

dönüp dönüp aynı yere geliyoruz yumurtamı tavuktan çıkar tavukmu yumurtadan çıkar bari birde şunu soralım kemal derviş öldümü öldüyse niye yine emekliye hişt kemerini sık ölmek istersen serbest diyoruz o arada hergün vatan kurtarmaya devam ben bu aralar en çok mezara sır götürerek vatan kurtarmaya bayılıyorum evet vatan millet sakarya bu arada yılan zebrayı yutarsa yüzde yüz yerli ve özellikle yerli muhalif medyamız bunu kaçırmaz hergun vatan kurtarıyoruz bakalım ne olacak yahu genç türkiye cumhuriyetinin temeli çanakkalede atılmış sonra bi bakıyorsun adamlar hem vatan topragında bir yerin adını anzak koyu diye değiştirtiyor hem atatürke ait olmayan sözleri geliboluda kitabeye yazdırıyor hemde en atatürkçü görünen netekim paşa devri iktidarında biz daha hangi vatanı kurtarıyoruzki bi karar verebilsek kurtaracazda
  • 1 Yıl Önce

ata

gençler bilmez... küresel para cevreleri reis oldukça vehmedilmiş topraklara ebediyyen veda edecekleri şuuru ile son gayret saldırıyorlar... yapılacak işi reis kotarır... ama çin ile ama hiht ile... hafize konu mankeni.... biraz da dikkatleri başka tarafa çekmek için...
  • 1 Yıl Önce

Kani

Yav he he gene dış minnaklar teflon tava gibisiniz hiç bir şey bulasmiyor

Litrelik

Hadi be!! Büyük resmi görmüşsün helal olsun sana!! Hafize yi kim getirdi o makama? La havle

Ali

Ali bey, burada asıl dikkat çekici nokta, faiz düşsün diyende /yükselsin diyende aynı iktidar ve her iki haldede yük vatandaşa biniyor. Bu ilginç değil mi?
  • 1 Yıl Önce

Atila Çelik

Ali Hocam millet burnundan soluyor derhal bu mehmet şimşekle hafize hanım geldikleri yere gönderilsin gene aynı 13 mayıstaki ekip işbaşına gelsin
  • 1 Yıl Önce

Emrin olur

Tamam

Ekonomist

"Evet, sadece faizi yükseltince. Otomatikman, doları da, enflasyonu da yükseltmiş oldu.." Faizin yükselmesiyle enflasyonun otomatik olarak yükselmesi savınızın kaynağı nedir, Nas suresi mi?
  • 1 Yıl Önce

Cemil

Ekonomist kardes su dunya bankasinada bir el atsan nasi olur Su sutunlari isgal eden okuyuculardan bir kadro derlense dunyanin gidisati degisir.

Yavuz

DEVŞİRME SOLYANDAN CARKLI TAİFE ve.FETO. .MANKURTLARİ. .........................BU..ÜLKEDEKİ. .BÜTÜN. .KÖTÜLÜK LERİN. .ENFLASYONUN..ANARŞİNİN. .TERÖRÜN. EKONOMİNİN. .PİYASALARİN. .PAZARIN..PATETES..SOĞAN. .PATLICAN. .SUÇLUSU. .SORUMLUSU..SEBEBİ. .....CHP..VE..CENAHLARİDİR. .........
  • 1 Yıl Önce

Mert

Ekonominin sorumlusu benim ben, diyordu reis. Ne o resie yalancı mı diyorsun sen, yandan çarklı

serdar

Sorun Mehmet Şimşek te. Hafize hanım öğrendiğinin dışında bir şey yapacak değil. Tarihte bu kadar beceriksiz bir bakan sanırım gelmedi. Reis çok yanlış yaptı. Nebati veya o kafada biri ile devam edecekti. Bizi tefecilere mahkum etti..
  • 1 Yıl Önce

Alican

Adam daha yeni geldi bir sabir yahu.genel zeka seviyesi ....

Ercan

O zaman Erdoğan faizi indirin ve enformasyonun niye arttığını da açıklar mısınız?
  • 1 Yıl Önce

Cemil

Kardes emrin olur.emir demiri kestigi icin bir emirle faiz iner sende rahat edersin bizde.bugun yuzyuze kalinan durumlarin yillarca birikmis durumlarin sorunlarin birikimi oldugunu anlamak zormu.

Yalancıları Sevmem

Ali bey .. Diyorsunuz ki "Hafize hanım geldiğinde, faiz % 8.5 iken. şimdi % 17.5. Dolar 19.5 Tl iken. Şimdi 27 TL". bu cümle sizin yazınıdan alıntı. Merkez Bankası Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan hanımefendi 9 HAZİRAN 2023 tarihinde göreve başlamış.(Resmi gazete öyle söylüyor) Başladığı gün dolar kuru söylediğiniz gibi 19,5 değil ne yazık ki. İstediğiniz remi kaynağa bakabilirsiniz. 9 Haziran 2023 dolar kuru 23.489 TL imiş. Yalanın kuyruklusu. Diyorsunuz ki enflasyonu hedefi yükseldi. Gaye hanımın göreve atandığı günkü motorin fiyatı 22.11 TL, bugün 35,35 TL (İstanbul fiyatları)arada 13,24 TL fiyat farkı var. Yaşamak için yediğin yemek, giydiğin kıyafet vb. şeyler pazara, markete filan yürüyerek gelmiyor Ali bey. Lojistik yükseldikçe ürün fiyatları yükselir o da sana bana yansır..
  • 1 Yıl Önce

Mustafa

Bu millete ne olmuş, şükürsüzlük almış başını gitmiş, sanki maaşlar zamlanmamış, sanki açlıktan ölmüşler, sanki çoklarının malı değerlenmemiş, bu toplumun reçetesi iman, maneviyat, gecekondulardan çıkan, 2000 li yılları unutan ne çok insan var, bu adam ülkeyi enkaz aldı, vesayetçi, darbeci, imfci kim var savaştı, ülkeyi baştan başa imar etti, siyaseti, hizmeti, dizayn etti, Allah Reisden razı olsun onun kıymetini ancak maneviyatlı vicdan, feraset, basiret sahibi kişiler anlar.
  • 1 Yıl Önce

Nefer

Kizma trole, onlar tasmasini tutanlarin ellerine verdiklerini yazmak zorunda, bir yorum-50 gram kemik, anlasmalari boyle!

Okur

Hadi oradan borcumuz 120 milyar dolardi simdi500 milyar dolar 70 milyar dolarlık mal sattı bizim olmayan yollar köprüler tüneller havalimanları hastanelere verilen garantiler 150 milyar dolar uçuyoruz Mustafa

Tarih tekerrür ediyor...

Demirel Ciller hikayesi...
  • 1 Yıl Önce

Akit

Hani faiz artmayaktı
  • 1 Yıl Önce

Taraflı

Gaye hanım sakın ceHApe nin ajanı olmasın?..
  • 1 Yıl Önce

Hangi faiz?

Bir kaç yanlışı düzeltmek isterim: önceki ekonomi politikaları o kadar berbattı ki, dünyanın en iyi takımını getir 10 yılda düze çıkaramaz. İkinci konu faiz düşüktü diyorsunuz ama banka kredileri, faiz düşük dediğiniz dönemde 4.0 a kadar çıkıyordu. Mesela taşıt kredisi 36 ay ve 400 bin ile sınırlı ve faiz oranı ortalama 3.5 civarı. Hani faiz düşüktü? Faiz hükümetin adamlarına düşük, halka değil. O yüzden daha da yükseltilmeli.
  • 1 Yıl Önce

Tarık

Cumhurbaşkanı "ben görevde olduğum sürece faiz inecek" dedi, millet oy verdi, seçimi kazandı ve faizler yükseldi. Nasıl oldu bu iş ? Yoksa bu iş de ondan büyük babaların işi? Padişahta olmayan yetkileri var, nasıl oluyor da müdahale edemiyor? Daha önce başkanı değiştirdi şimdi neden bir şey demiyor?
  • 1 Yıl Önce

Celal Bey

 Buda eleştiri mi. .
  • 1 Yıl Önce

Paşa

Üç örnek vericem sana birincisi hani faiz sebep enflasyon sonuç dedik ya beş yıldır ve bu yüzden de hem hazine bakanını,hem MB başkanı ve yönetimini değiştirdik ya bu sisteme uysun diye  şimdi tam tersi aynı o atanan kişileri küresel ekonomik modele geçtik diye yine görevden aldık işte birinci ekonomik sebep bu istikrarsızlık Ali,ikincisi kkm, yani bu sistem ekonomik çıkmazda son çarelerden biri  bunun yüzünden hazineden milyarlarca lira para ödendi işte sana ikinci ekonomin bozulmasına sebep kardeşim, son olarak da demekki okadar bozuldu ki ekonomi ve güven ne yaparsan yap dikiş tutmuyor yani söylediğin alın işte faizi yükseltti ama döviz hala yükseliyor diyorsun ya işte bundan dolayı bir türlü düzelmiyor,oysa Türkiye'nin en kötü dönemlerinde bile faiz artınca döviz inerdi değilmi, dolayısıyla senin örneğin buna uymuyor  son olarak faiz sebep enflasyon sonuç tezinden niye ayrıldık, neden faizli sistem olan küresel ekonomik modele niye geçildi...
  • 1 Yıl Önce

Vedat

Ben bu filmi daha önce görmüştüm, ama oyuncular farklıydı, Allah sonumuzu hayırlı eylesin..
  • 1 Yıl Önce

Emekliler

Bundan böyle seçim sonuçlarını biz SIFIR zam alan emekliler tayin edecek...
  • 1 Yıl Önce

gercekler

hafize abla sen neymişsin yahu ...saygilar
  • 1 Yıl Önce

Muh

Tamam anladım...
  • 1 Yıl Önce

Vatandaş

Günaydın !!!!!!!
  • 1 Yıl Önce

Aşar

Memleketi idare eden bir iktidar var hemde uzun süredir. Yönetimin iyi tarafları kendisine,zararlı tarafları ise merkezin idarecisine,muhalefete. Ne güzel bir anlayış yani sorumlu hep başkaları. Böyle yazmaya birilerini inandırmaya çalışın,bakalım nezamana kadar. Üstelik herkonuda ben varım ben sorumluyum ben yaparım ben düzeltirim diyen birileri varken.
  • 1 Yıl Önce

Hüda partili

Hafize hanım veya Şimşek bey ve onların gibilerinin hiçbirisi ciadan,fedden ve Abd yönetiminden bağımsız bir karar alamaz.Fed ne zaman ki faiz artışı eğilimine girer,bizimkiler de hemen faiz artışına giderler.esasen bu merkez bankalarının işleyişi tam bir düzenbazlık,şeytanilik ve kan emciliği üzerine kurludur ve bu para düzeninin hiçbir karşılığı da yoktur.Bu makaleyi akitte yer alan bir kaç gün önceki Ali osman aydının finansla ilgili maklesiyle beraber okumak lazım.BURADA ÇOK ÖNEMLİ VE BÜTÜN DÜNYA SÖMÜRGECİLERİNİN GERÇEK YÜZÜNÜ AYDINLATAN BİR BELGESEL ÖNERİYORUM:zEİTGEİST ADDENDUM YOUTUBE SÜRESİ:2.03
  • 1 Yıl Önce

% 25 liklerin hali ne olacak?

%25 lik emekliler gerçekte SIFIR ZAM aldılar.. Onlara günah değil mi? Emeklilerin maaşı en az ASGARI ücret kadar olmalı.. 
  • 1 Yıl Önce

iyildiz

HAKKETTİNİZ...
  • 1 Yıl Önce

Şemseddin YILMAZ

Ülkenin ekonomisini düzeltmek için merkez bankası başkanlığına bir başka ülkeden (üstelik o başka ülkeye hizmet ederken) transfer'in yanlış olduğunu düşünüyorum. Sn. Karahasanoğlu, yüzde yüz haklısınız.
  • 1 Yıl Önce

Okur

Yazar soruyor; 85.5’tan 38.2’ye inen enflasyonu, daha da indirmesi beklenirken, bir çırpıda 58’e çıkacağını, nasıl ve hangi mantıkla kabullendi? Bu artışın sebebinin ne olduğunu siz çok iyi biliyorsunuz sayın yazar EYT için kaynak yokken EYT nin çıkarılışı,fırıncılar için ucuz buğday satışı ki sonucu ekmek fiyatları %50 arttı, doğal gaz promosyonu nereden karşılanıyor hazinede karşılığı olmayan paradan, Memura %80 oranında zam, asgarî ücrete zam, petrol ürünlerindeki ÖTV vergisine yaklaşık 7 liranın üzerinde yapılan zam. Bunlar benim saydıklarım. Bunun yanında Memura kaynak bilan hükümet ne hikmetse Emekli sanki aynı ekmeği, yumurtayı, pirinci, eti vs. Yemiyor gibi birine %80 diğerine % 25 zam vermek hangi adil hükümet zamanında uygulandı acaba. Siz
  • 1 Yıl Önce

Doğruya doğru

Teker teker Biz bunları hak ketmedik..naraları atmaya başladınızya. Aslında sizler neler neler hak ettinizde farkında değilsiniz...Hak ektinizde Hak mı biçmeyi umuyordunuz,Haram ektiniz haram biçiyorsunuz.. Bu işin birde ebedi alemde karşılığı var siz asıl ona hazırlık yapın bence..Nasıl olsa bu dünyada vur patlasın çal oynasın işiniz iş.HAAA FAİZ E hanım ha siz..
  • 1 Yıl Önce

.....

Kelime dağarcığın ne güzel, hele sonunu iyi bağlamışsın..

Ziya

Bu faiz sistemi ile emfilasyon pahalılık asla düşmez yazın ortasındayız sebze meyve kırmızı et market ürünleri katlanıyor düşmeyi ben görmem bu gidişle torunlarimda goremez
  • 1 Yıl Önce

No panic

Ümit Özdağdan korku panik nefret; iki tarafın en net ortak noktası..bu kadarmı korku salar siyasete tek başına bir kişi.
  • 1 Yıl Önce

Ne diyeceğiz

"Yaktın bizi Hafize abla" MI ??
  • 1 Yıl Önce

Açılın ben ekonomistim

Ne oldu faiz sebep enflasyon sonuç teorisi karahasanoglu faiz 17 enflasyon en az 57 millet parası durduğu yerde erimesin diye ne bulursa alıyor ev araba altın döviz sonra beklersin enflasyon düşsün
  • 1 Yıl Önce

Sabancı

Tayyip Erdoğan iyi Gaye hanım kötü öyle mi. Gaye hanımı ben mi getirdim, okadar kötüyse indirsin, kendi yönetsin merkez bankasını..
  • 1 Yıl Önce

Uğur

Sizinle hemfikirim ki yeni ekonomi yönetimi bakımından dağ fare doğurdu, her ne kadar ki Zilletçi hainlerin kaşıdığı seçim ekonomisi de ekonomi yönetimimizi zora sokmuş olsa da. Küffar ve münafıklar Erdoğan'ı ve Türkiye'yi tamamen uluslararası beyaz zengin adam tipine ve onun mahalli temsilcisi olan laikçi münafık zengin parazit haşerata boyun eğdirmeden veya hükumeti düşürmeden veya bir şekilde ona yenilmeden ekonomik savaşı bırakmayacaklar, hele hele yerel seçimlerden evvel, ama muhtemelen ondan sonra da. Ancak günlük ekonomik savaşlar ve taktiklerin ötesinde ekonomimizin daha büyük asıl yapısal problemlerini görmeliyiz. Bunlar aklıma geldiği kadarıyla şu üçüdür: 1. KADIN EMEĞİ hane ekonomisi ve dolayısıyla ulusal ekonomiden çıkarılıp uluslararası düşman işadamları ve bürokratlar ekonomisine peşkeş çekildi. Eskiden ekonomi kötü yönetiliyordu, ama en azından kadınlar hanelerinde kocalarının altında ve dolayısıyla Türkiye için çalışıyorlardı. Şimdi ise Türkiye'ye karşı uluslararası düşman sermayeye çalışıyor. Dikkat ediniz ki yüzde 2'lik zengin sınıf mensupları ve bunların içinde patronlar ve şirket yöneticileri ve bürokratlar Türkiye vatandaşı da olsalar sonuçta gönülce/zihince uluslararasıdırlar ve dolayısıyla Türkiye'ye değil, tam aksine Türkiye'ye karşı uluslararası beyaz zengin adama çalışırlar. Artık kadınlarımızın emeği (ve dolayısıyla sevgisi ve bağlılığı) işte bu zengin sınıfın elindedir. 2. EKONOMİK KAYNAKLARIMIZ VE ÜLKE ARAZİMİZ nüfusumuzu beslemek için yüzyıllardır yetersiz. Bizim atalarımız normalde bugünkü Avusturya'dan bugünkü Ukrayna'ya ve petrollü Ortadoğu ülkelerine kadar çok geniş bir alana yayılmışlardı. Hem daha geniş bir arazide hem de kat kat daha büyük maddi ekonomik kaynaklarla yaşayıp devlet yönetiyorlardı. İşte o atayurtlarımıza fetih yoluyla geri yayılmadan ve ata kaynaklarımızı geri almadan ekonomik darlıktan tam olarak kurtulamayız. Bu arazide kültürel olarak da sıkışma ve karşılıklı stres içindeyiz. Benim atalarım bugünkü sözde Bulgaristan ile sözde Ukrayna arasındandı. Anadolu'da kültürel uyumsuzluk da çekiyorum. Hayır, ben fazla "moderrrn", fazla "Batılııı" gelmiyorum. Tam aksine, Anadolulular biz Rumelililerden çok daha laik ve feminist bir geleneksel töreye sahiptir. Mesela bizim Rumelili Muhacir asıllı kadınlarımızın hâlâ bugün bile asla söyleyemeyeceği saygısız ve açık safları lafları erkeklere pata küte söyleyegeldiler eskiden beri. O kadar ki Anadolunun birçok yerinde yaşlı kadınlar bile kocalarına başka kadınların ve hatta çocukların yanında "benim tokmakçı" diyormuş. Bizde ise böyle açık saçık ve saygısız bir lafı söylemeyi bırakın, kocaya onun adıyla bile hitap edemezlerdi yakın zamana kadar! (Mesela bizim standartlarımızda dominant sayılan anneciğim bile babama yakın zamana değin onun adıyla hitap edemezdi de benim adımla "Uğur", derdi; yani Uğur'un babası anlamında. Başkalarının yanında ise "beyim" der.) Ben ve pek çok akrabam ata yurtlarımıza fetihle geri dönerek hem Anadolulularla olan bu kültürel çalışmamızdan kurtulmalı hem de bu şekilde ülkemizin arazisi ve ekonomik imkanlarını genişletmeliyiz. Ayrıca dış güçlere bağlı, mafyavari birer sözde devletten ibaret olan ortadoğu eyaletlerimizin yönetimini ya direkt geri almaya çalışmalıyız ya da onlarla bizim rehberliğimizde bir tür federasyon kurmaya. 3. EN ÖNEMLİSİ, YASA uluslararası beyaz FAİZCİ zengin adam yasası idiği müddetçe elbette paralarımızı söz konusu uluslararası"faiz lobisi" ve onun içerideki parazit rantiye zengin işbirlikçileri yiyecek. ANCAK Allah'ın yasası gerçek hâliyle getirilmelidir. Bugün her bir Müslüman fırkanın din/yasa anlayışı birbirinden farklı ve hepsinde Allah'ın Kur'an'daki dinine/yasasına ve sahih aktarılmış Resulullah (s.a.v.) örnekliğine aykırı pek çok unsur var, bunlar ki sonradan bazı zenginler ve egemenlerin keyfi için din adamlarınca fıkıh literatürüne katılmışlar. Böylece, daha modern laik yolsuz sözde düzenden önce bir tür laikimsi yolsuz aksak düzene sözde şeriat adı altında sebep olmuşlar! Osmanlı Devleti de Allah'ın dinine/yasasına zayıf imanlı pek çok ulema tarafından en az 1350 senedir ilave edilmiş bu bozukluklar yüzünden zayıflamıştı zaten. Velhasıl, her şey aslında imanda düğümleniyor. İmanımızı güçlendirirsek biz de Resulullah (s.a.v.) ve ashabı gibi birkaç yüz kişi yola çıkıp ülkemize sadece seneler içinde Allah'ın izniyle yeni bir şekil verebiliriz. Ben artık böyle yarım yangal ekonomik ve siyasi ve sosyal çözümlere kanmıyorum. Allah'tan kendim ve ulusum için daha çok iman diliyorum ve düzgün dindarlık diliyorum, yani Allah'ın yasasına doğru dürüst bağlılık.
  • 1 Yıl Önce

Batu Han

Gaye hanım neden getirildi peki Ali hocam? Kemal Derviş olayını biliyorsunuz malum. Başka çıkar yol vardıysa ABD den neden Gaye hanım getirildi. Mehmet Şimşekten neden medet umuldu?
  • 1 Yıl Önce

Nefer

Ali Bey avukattan cok imama benziyor, Anadolu'da da imamlara hocam veya hoca efendi denir:-)

anladık da...

Hocam ne yaa!

İsmail ZAZA

Hafize hanım gibileri dünya para babalarına çalışan liberal görüşlü çok ekonomistler gördük faiz artırılarak hiç bir ekonomi iyiye doğru gitmez, ABD ve Avrupa da bazı ülkeler faizleri yarımşar puan artırıyorlarsa bu dünyaya dağilan kağıt paralarıni geri toplamak içindir, yoksa merkez bankaları para basarak kendi ülkelerinde enflasyona sebep olurlar.bizdeki faiz artışı Türkiye'de paradan para kazanan kapitalist haramzedeler içindir.
  • 1 Yıl Önce

spiit

dış mihraklar bitti iç mihraklar başladı bi bırakmadılar reisin yakasını
  • 1 Yıl Önce

ADİL

ALİ AĞABEYİ .. (EVET HEP ONU DESTEKLEDİK DESTEKLİYORUZ) ESKİ KONUŞMALARINI DİKKATE ALMALIYIZ BEN BU İŞİ İYİ BİLİYORUM DEMEDİ Mİ EVET YALNIZ BENCE ŞUNU BİLMİYOR (YADA YORULDU)YANINDA Kİ MÜNAFIK SÜRÜSÜNÜ BİLMİYOR VE TANIMIYOR ŞUNU UNUTMAYALIM DEVLETİN TÜM BÜROKRASİ KADROLARI(İSTİSNALAR HARİÇ)YETENEKSİZ YAĞCI İKİYÜZLÜ KŞİLERE PEŞKEŞ VERİLDİ ENALT KADROLARA KADAR HERKES VE HERŞEY HER ZAMAN DEĞİŞTİRİLEMEZ HER SEÇİMDE TÜREDİLER TÜRETMEK BİRŞEY YAPTI ANLAMINA GELMEZ FETÖYE DE HİÇBİRŞEY YAPAMADI NE YAPTIYSA MİLLET YAPTI ÖYLE GÖRÜNÜYORKİ ARTIK REİSİN ÖMRÜ DE DOLDU FAKAT OLAN BİZ MİLLETE OLDU GİDEN 30SENE NE OLACAK BAŞLADIĞIMIZ YERE DÖNDÜK GİBİ GÖRÜNÜYOR ŞUNA İNANIYORUM EĞER MUHALEFET HİÇBİRŞEY YAPMASIN SUSSUN KAZANACAK
  • 1 Yıl Önce

Mehmet

 ülkeyi Hafize yönetiyor
  • 1 Yıl Önce

Vatan Millet

85’ten 38’e inmesi!..:) Sen yüzdelere kafanı takma syn yazar. Bekle yerel seçimlere kadar:).
  • 1 Yıl Önce

Merkez bankası başkanlığına bir Hafize gelmiş.

Bu başlığı hatırlayan varmı,hayır hayır hemen aklınıza o gün bu karıýı o gün yazar övüyordu da şimdi hiç üzerine basmıyor diyeceğimi sanmayın,Allah var yazar eğer faizi yükseltir ve bunun akabinde enflasyon dahada yükselirse Hafize hanımıda eleştiririm demişti. Bende o günde diyorum, bugünde diyorum,Rabbim ömür verir bu can bu tende olduğu müddetçe diyeceğim, Bay reis sizin bize uyguladığınız ekonomi modeli faiz politikası,bunun savunulacak neresi olabilirki,Danadın olsun kızın olsun oğlun olsun bunlar eğitimlerini abd,İngiltere gibi ecnebi memleketlerine almışlarsa ki öylede olmuş,bizim bu zavallılardan İslam ekonomisi uygulaması beklememiz çok daha acıdır.Bu halkın gözünü boyamadan başka bir çıkar ve gaye taşımaz.Bir birimizi kandırmaya da gerek yok.Bazı bağnaz,gerici kafalar ulan karıdan MB.başkanımı olur demişti.Eee şimdi bu adamlarda haklı çıktı.İşte bizim en büyük sıkıntımız yanlışı doğru yerde arayamıyorum.
  • 1 Yıl Önce

Cemil

Kari lafinida ettin ya.baska laf bulamiyorum.

Cemal

yuh olsun bu kadarina

Hakan

kardeşim kısaca kadın düzeltmeye çalışıyor siz ise kötülüyorsunuz
  • 1 Yıl Önce

"Faiz sebep enflasyon sonuç" politikası bizi buraya getirdi

Rakamlar ortada, hiçbir iktisatçının kabul etmeyeceği "faiz sebep enflasyon sonuç" politikası temel alınarak Eylül 2021'de faizler indirilmeye başlandı, o tarihte enflasyon yüzde 19.58, Dolar ise 8.82 idi. Enflasyon faiz indirimleri başladıktan sonra yüzde yüzlere tırmandı neredeyse, şimdi yıl sonu itibariyle yüzde 58 olmasından bahsediliyor. Gerçek enflasyonun çok daha fazla olduğu aşikar. Kiralardaki artışa bakmak yeter. Dolar ise 8.82'den 27 TL'ye çıktı. Enflasyon da dolar da 3 kat arttı yani. Banka faiziyle enflasyon arasındaki fark büyük olunca, insanlar paraları pul olmasın diye dövize, altına ve borsaya yöneldiler. Bir de KKM çıkardılar, dolar artışı garantili faizle zengini daha zengin yaptılar, ötesi ve kötüsü bu politikalar ile dolar gayrı resmi para birimi oldu neredeyse. TL'nin değeri yerlerde sürünüyor..
  • 1 Yıl Önce

Bu ayazı unutmayız

..Hafize abla napsın
  • 1 Yıl Önce

Yorumcu

Sayın yazar bir eleştirin varsa o zaman sağa sola değil bu faiz arttımını ..
  • 1 Yıl Önce

Âdil

Öngörülen yüzde 58 enflasyonu TÜİK'in rakamları ile tuturmaya çalışacak iktidar. Yoksulluk hatta açlık sınırı altında kalan milyonlar temel gıda ve kirada bu enflasyonu muhtemelen yüzde yüzden fazla yaşayacak. Ve sonra denilecek ki biz kimseyi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Tabi yerseniz. Üç yıldır acı ile seyrettiğimiz bu seneryo yu iki yıl daha izleyeceğimiz kesinleşti. Zafer şahin, Selvi gibi iktidara yakın isimler dahi bu yüke sermaye sahiplerinin daha çok ortak olması gerekir demesine rağmen sermayeyi yurt dışına kaçırmak istemeyen ve bizzat kendileri de Sermayeder olan yönetenlerimizin bunu kabul etmesini beklemiyorum. Sonuçta seçime kadar dengeli, seçimden sonra ise çok ciddi bir enflasyon yaşanılacak iddiaları oldukça gerçekçi gözüküyor. Cümleten geçmiş olsun.
  • 1 Yıl Önce

Ahmet

... Tayyip bu duruma neden razı oldu.
  • 1 Yıl Önce

Muh

... emeklileri mahvettiğini herkes biliyor ama emekli bu konuda ne düşünüyor ...
  • 1 Yıl Önce

Oy meselesi

 ülkenin en büyük kayıpları yüksek faizli paralarla OY dan başka getirisi olmayan yatırırımlar. Belediyeler bütcesi kadar iş yapsın, bankamatik memurlarını işe başlattırın belediyeler, personeli ile iş yapsın . ANAYASAL OLARAK KOMİSYON ALMA HAKKI KALDIRILSIN İHALE VERME KONUMUNDAKİ HERKES İN KOMİSYON ALMA HAKKI VAR VE BU YASAL. Belediye başkanı verdiği her ihaleden anayasal olarak komisyon alma hakkı var ve bu hak kötüye kullanılıyor. Belediyeler acil olmayan hiç bir teretuarı hiçbir yolu yenilemesin park bahce teretuar kaldırım yapmasın. MİLYON DOLAR FAİZLİ KREDİLERLE PARK BAHCE TERETUAR KALDIRIM YAPAN BELEDİYELER YETER ARTIK PARANIZ KADAR İŞ YAPIN. 30 yıl önce yağmalanan ülke Türkiye kitabında yazar şöyle not düşmüştü teretuar ları sök tak sök tak yerine hakiki İPEK HALI daha ucuza gelirdi diye.! Kimseyi değiştirmeye calışmayın Kendinizi değiştirin. Gelecek nesil için ahlak üretmek. 600 vekil içimizden cıktı onlar yanlış ise bizde yanlışız, MİLLETvekilleri AB ve ABD den ital Etmediler hepsi % yüz yerli . İçimizde ki doğrular artarsa vekiller doğru olur. Bu hırsızların hepsi AKP li mi 2018 Resmi gazete . Usulsüz 442 bin kişi sahte raporla engelli maaşı alıyor. Yaklaşık 20 bin kişi usulsuz ölü anne ve babasını diri gibi gösterip  maaşı alıyor. Sahte Boşanıp maaş alanlar.  Yerin dibine batsın böyle insanlık. Bu insanlar sağda solda doğruluk haykırıyor merak etmeyin. Yavuz Hırsızlar, hırsız var diye bağırıp ev sahibini bastırıyor. Hırsız vaaaar diyenler siz nekadar dürstsünüz.! Etrafınızda kaç kişi var biliyormusunuz. Elektrik su doğal gaz, Kacak kullanım değil, hırsızlık. Önce biz doğru olacağız Üniversite veya lise mezunu pırıl pırıl gencler iş bekliyor. Karanlığa küfretmeyin bir genci arge de işe alın. Bu ülkeyi çoook mu seviyorsunuz.? KOÇ sabancı, Ülker ve eczacıbaşı diğer holdingler Bütün partiler  aydın geçinenler ve karşıt görüşlüler, AKP ve CHP  MADEM BU ÜLKEYİ ÇOK SEVİYORSUNUZ BİR ERGE ŞİRKETİ KURUN VE BÜYÜK BULUŞLAR YAPIN DÜNYA SİZİ KONUŞSUN VE BULUŞUNUZA   ATATÜRK, CHP, MHP, Akp veya iyi parti veya hangi ismi zirvede tutmak istiyorsanız  o isimle İSİMLENDİRİN buluşlarınızı. COVİD 19 ILAÇ, KANSERE İLAÇ BULUN ÖYLE ŞEYLERE İMZA ATIN Kİ SİZİ DESTEKLEYENLERE MADDİ MANEVİ BİR İYİLİĞİNİZ DOKUNSUN. Okuyamayan sevenlerinizi okutun  İstemeyiz yaptırmayız la olmuyor. Her parti için gecerlidir geleceğe yatırım yapın . ABD DE AYLIK PATENT BAŞVURU SAYISI TÜRKIYE NIN YILLIK BASVURUSUNDAN FAZLA ADAMLAR SÜREKLI YENILIK ÜRETIYOR VE ÜÇÜNCÜ DÜNYA INSANLARININ KAFASINA KAFASINA VURUYOR NEFES ALDIRMIYOR. ABD de proflar tirajı yüksek saygin bir dergide makalesi yayınlanmadı mı çalışma aktine son verilir bizde de salla başını al maaşını memuru proflar olduğu müddetçe batsın ünüversiteler. Göller kuruyor Susuzluk kapıya dayandı, bir üniversite de susuzluk ile ilmi calışma VAR MI. Calıntı tezlerle prof olanların yetiştirdiğinden ne bekliyorsunuz diplomalı dolandırıcılar çoğalıyor.   56. hükümetin  ekonomi profu Osman Altuğ bir TV konuşmasında şunu demişti,. Sanayici sinden köylüsüne herkez çalıyor. Spiker nasıl yani çalma konumundaki herkez çalıyor. Sanayici ürettiği makinadan ciftci sandığa koyduğu üründen çalıyor demişti. Hocam bu nesil sizin eseriniz..! Hocam hırsız nesil kimin eseri.? Eğitim ŞART. EĞİTİM ŞART Eğitimli dolandırıcılar artıyor..!
  • 1 Yıl Önce

Zaza

Enflasyon zaten son fiyat artışları ile yüzde 60 olacak. Memur ve kamu işçilerine yapılan yüzfe 75 - 55 zamları nasıl karşılayacak. Tabii ki enflasyon yaratarak onları eritecek. Seçim ekonomisinin sonucu bu. Kılıçdaroğlu seçimi kazanmak için akla ne gelse vaadetti. Erdoğan baktı kaybedecek o da ona uydu. Sonuç enflasyon. Tl borcu olanın borcu eriyecek. Eskiden kredi çekip borçlanan karlı çıkacak. Enflasyon hep kötü değil..
  • 1 Yıl Önce

Şaka gibi

Anlık olarak kar ettiğini sanacaksın sadece. Aldığın araba ve evin fiyatı daha çok artacak ama alıcısı çıkmayacak. Krediler uçmuş zaten. Üç sene önce kiracıya kızıp daire sattım şuan fiyatı beşe katladı. Evdekiler kızıyordu şimdi diyorum ki iyi ki satmışım yoksa katil olurdum..

MUSTAFA

Bu arada maaşı 25-30 bin lira aralığında ki işçi ile,22-30 bin lira aralığında maaş alan memur için domates 20 lira olup 9.5-20 bin aralığında maaş alan emekliler için domates 10 lira değil.Bunu da Sayın yöneticilerimize duyurmanızı istirham ediyoruz.
  • 1 Yıl Önce

HENÜZ

mustafa ŞİMDİ AĞLAMA BUNU SEÇİMDEN ÖNCE DÜŞÜNECEKTİN DAHA BU İYİ GÜNLERİN KÖTÜSÜNÜ GÖRMEDİN HENÜZ

MUSTAFA

Geçen yıl Haziran ayında 3500 TL'ye tutulan bir daireye bu yıl 12500 TL üzerinden kiralık ilanına çıkılan bir ülkede enflasyon asla %100 den aşağı değildir.Sayın Yazar,hergün petrole zam yapılıyor.Hadi benzin ve gaz lüks tüketim ama mazot öyle değil.Mazota zam iğneden ipliğe her şeye zam.Bu gidişle tarımsal üretim durursa hiç şaşmam.Tokat'tan domates Kars'a,Erzurum'a kaça gider bu gidişle.?
  • 1 Yıl Önce

....

Su akar yolunu bulur, olmadımı? Köyümüze döneriz, kendin pişir kendin ye yaparız, hem Emekli aylıklarımız da hayda, hayda, yeter o zaman.

Tug

Şimşek ve gaye Erkan gibi ler, faiz, vergi, zam , halkı yoksullaştīrmaktan başka bir şey bilmiyor, ve Haçlı çıkarları mı, önceliğine alıyor, ( değil mi?)
  • 1 Yıl Önce

KENDİSİ

tuğ ONLAR DEĞİL EKONOMİNİ SORUMLUSU BENİM BENİM DEYE BÖĞÜRENİN TA KENDİSİ

SUZAN

HAYIRLI SABAHLAR,CUMANIZ MÜBAREK OLSUN.ALİ BEY'E KATILIYORUM.KIYIMLAR DA BASLADI VE DEVAM EDIYOR.GECEN HAFTA BIR BSYAN BUGUN GENE YARFIMCILAR,BUNLARI DA ANLAMIŞ DEGILIZ.BEN BIR VATANDAŞ OLARAK ŞUNU MERAK EDIYORUM.NEDEN BENIM BU GÜZEL ÜLKEMDE AŞIRI SIKLIKTA MERKEZ BANKASI BAŞKANLARI VE PERSONELI DEGISIYOR.YENI GELEN BIRSEY BILMEDEN HATALAR YAPIYOR O DA GIDIYOR,YADA BILMEDIKLERIMIZ NELER?? BU BAYAN NASIL GELDI BIRDEN,PAT DIYE BIR SABAH BAKTIK BU BAYAN GELMIŞ.KIMMİS,TECRUBE NEDIR?SEVEMEDIK BIR TURLU.AMA BIZIM SEVIYOR VEYA SEVMIYOR OLMAMIZ DA ÖNEMLI DEGIL.YETERKİ ÜLKEME FAYDALI OLSUN.GENE DE VARDIR BİR BİLDİGI DEMEK İSTIYORUM,BİR UMUT.
  • 1 Yıl Önce

Okur

Umut fakirin ekmeği ..

MUZAFFER

ELİNE SAĞLIK, TESBITLERIN GÜZEL BENDE KATILIYORUM,SAYIN CUMHURBAŞKANIM RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE HÜKUMETINE TEŞEKKÜR EDİYORUM, ÇOK ZORLUKLAR KARŞISINDA İYİ MÜCADELE ETİLER, YAPTIKLARINI İYİ ANTAMIYORLAR,ALGIYA HAZIR KİTLE VAR, SAHTEKAR PROF LAR CİRİT ATIYOR, YALANCI LAR,KAFİRLER ÇOKTUR AYAK SURUYEN BÜROKRASİDE ÇOKTUR MÜSLÜMAN GORUMLU KAFİRLER ÇOKTUR..ALLAH C.C TUZAKLARI BOZAR, HAZRETİ MUHAMMED MUSTAFA SAV HÜRMETİNE, MUHARREM AYININ 10,DA OLAN,GÜZEL OLAYLARDAN,ÜMMETİN BİRLİĞİNE VESİLE OLMASINI ALLAH C.C DİLERİM AMİN. EHLİ BEYT, VE ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM,
  • 1 Yıl Önce

MİLLET 0

Dediğinize göre ölme eşeğim ölme yaz gelip yonca bitecek yarına çikmaya elinde seneti olmuyan adem oglu 2024tede eflesyon da düşüş yok demek
  • 1 Yıl Önce

şüayıp

Faiz zehirdir zehirden ilaç olmaz
  • 1 Yıl Önce

Laz uşağı

Kur korumalı mevduat i... niye bişey demiyorsun da buradan felsefe yapıyorsun Şuayip...

Muh

Ali bey hergün Tayyipe methediyorsun bizde seni okuyoruz ben emekliyim 7500 lira maaşım vardı Tayyip  zam yaptı oldu 7900 lira herkese 8000lira seyyanen artı yüzde20 zam yaparken emekliye 400 lira bu hiçbir adalete sığmaz ... selam ve dua ile
  • 1 Yıl Önce

Mehmet

Dua etmeye devam et.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23