• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kürt Sorununda “Asıl Muhatap” Muamması 

9 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Fatih Özkan

''Asıl ve meşru muhatabı as geçerek, asıl ve meşru muhatabı kırıp küstürerek gayrı meşru muhataplara muhtaç etmek asli kusur ve en büyük günahtır'' tespiti yerindedir.
  • 3 Yıl Önce

Diyarbakır annelerine SELÂM olsun, haklı direnişlerinin yanındayım.

HDPKK, KÜRT GÖRÜNÜMLÜ, KÜRT, KATİLLERİDİR, Camii yakar, gençleri cani yapar, Okulları yakar cahil yapar, yatırımı engeller, kendine mecbur eder, büyük israil projesine hizmet eder, evlatlarını aldığı gibi topraklarına evlerine talipler Doğu Güneydoğu Anadolu nun
  • 3 Yıl Önce

Atila Çelik

neymiş sorun kürt sorunu olarak ben de var kürtte yok bir tane hak özgürlük gösterin, amerika rusya o coğrafyadan çekilsin bak nasıl çözülüyor kürt sorunu demirtaşla imralı canisini sallandırmadan kürt sorunu çözülmez
  • 3 Yıl Önce

A.D

Eğer bu ülkede Kürt Sorunu varsa aynı zamanda Arap, Azeri,Zaza, Gürcü, Laz, Çerkes, Tatar, Keldani, Süryani, Yezidi, Ermeni ve diğer etnik gruplar sorunu da var demektir. Bir ülkede çok sayıda etnik grubun bulunması dünyanın hiçbir yerinde sorun sayılmıyor. Evet, ülkede yalnız terör ve destekçileri sorunu vardır. Herkes, kanun önünde aşağı yukarı aynı haklara sahiptir. Hiçbir etnik grup diğerlerinden daha aşağı haklara sahip değildir. Türklere gelince, onların hiçbir farklı özel hakları da yok. Resmi dile gelince, çağdaş ülkelerde tek dil mevcut. Ülkede hemen herkes bir asra yakın zamandır Turkçe eğitim haklarından yararlanıyor. Türkçe bilmeyen yok denecek kadar az. Batı'da her yabancı kökenliye entegrasyon adı altında ülkenin tek resmi dili öğretiliyor. Ayrıca ülkemizde herkese Halk Eğitim Merkezlerinde isteğe bağlı olarak ana dil dersi de sunuluyor.  
  • 3 Yıl Önce

akit

asıl muhatap iktidar. 10 sene önce çözüm süreci diye miting miting geziyorlardı. söyledikleriniz ortada. dilipak pkk başteröristi için aileden biri demişti. unuttunuz mu söylediklerinizi. arşivebakın.
  • 3 Yıl Önce

haydar onal

1960 yillarda bir grup İsrail' li öğretmen gruptu Güney Doğu Anadolu bölgesinde turistik geziye çıkıyorlar. Bu bölgede farklı lehçe konuşan insan topluluğuna rastliyorlar. Bu durumu ABD ye bildiriyorlar. CİA kuruluşu ele aliyor konuyu işliyor. Uzun vade de planlıyor. Bu gun ki duruma getiriyorlar. Tarihçiler araştırmalar bu topluluk hiç devlet kuramamış. Hatta bunların bazılarının Türk boyları olduğu yapılan çalışmalarla ispat edilmiş. Şu anki durum Türkiye Devleti ile mücadele eden Yahudi asıllı ve Ermeni toplululugudur. Bunu nerden anlıyoruz Kuzey Irak Özerk Bölgesi Kendini Devlet ilan ettiğinde İsrail bayraklarını dalgalandirmalarindan. Emperyalist Ülkelerin amaçları,kendi düşüncelerine hizmet edecek kişileri bulup TURKIYE DEVLETINI BOLMEK VE ZAYIFLATMAK. BUNU OSMANLI İMPARATORLUĞUNUN DADA yapmışlar yeni bir şey değil. Osmanlı niye yıkıldı. Uyanık olmalıyız, tarihi tekerrür ettirmemeliyiz. Tarihi iyi bilip,iyi anlayıp tekrar aynı olayı yasamamaliyiz.
  • 3 Yıl Önce

Diğergam

Tek kelimeyle Türkiye'de Kürt Sorunu değil Pkk-terör sorunu vardır... Sorunu üreten de var olduğunu söyleyen de Emperyalizmin uşağı olmuş CHP ve bütün marksist-Leninist emperyalizmin uşaklarıdırlar...
  • 3 Yıl Önce

Okur

CHP'nin kendisi Kürtleri sorun haline getirmiştir. CHP'den önce Kürtler sorun degildi, vardı. Cumhuriyetle birlikte Kürtleri inkar eden, herkesi türk yapan CHP'nin kurucularıdır. Ulus devlet inşa etmek için herkesi türk yapmaya çalışan CHP bugün "Kürt sorunundan" bahsediyorsa oy almak içindir. Geçmişi inkar, yasak ve kürt katliamlarıyla dolu olan CHP kürtlerin var olduğunu söylüyorsa çaresizligindendir. Tıpkı baş örtüsünü yıllarca yasaklayıp bugün başörtüsü yasağının kaldırılmasını savundukları gibi. CHP'nin altı okuna bakarsak kürtler hala "yoktur" kürtlerin oyu vardır. CHP, kürtlerin ulusal varlığınımı tanıyor kürtlerin oylarının varlığınımı tanıyor? Kürt sorunu nedir kürtlerin bir ulus oluşumu yoksa CHP'nin kuruluşuyla yok oluşlarımı? Kürtler bugün diyor ki; " biz kürt ulusuyuz bizi tanıyın" Kürtler bugün"bağımsız bir devlet istiyor" bizim türkiyede bir sorunumuz var demiyor. Türkiyede kürt sorunu yoktur, CHP'nin kurucularının herkesi türk yapma sorunu vardır. Kürt sorunu vardır yerine türk sorunu vardır demek daha doğrudur.
  • 3 Yıl Önce

Hüda Parlı

EVET VALLAHİ EN BÜYÜK GÜNAHTIR.ASIL MUHATAP KÜRT HALKIDIR.HDP DEĞİL.HDP KÜRT HALKINA RAĞMEN,ONUN DİN,KÜLTÜR NAMUS GİBİ DEĞERLERİNE KARŞI YÜRÜTTÜĞÜ PROFESYONEL MÜCADELEYE RAĞMEN BU KADAR OY ALMASI ,ÜZERİNDE DÜŞÜNÜLMESİ GEREKEN BİR MUAAMMADIR.ASIL MUHATAP KÜRT HALKI VE ONUN TEMSİL ETTİĞİ HDP DIŞINDAKİ DİĞER PARTİLERDİR.SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİDİR.KÜRT SORUNUNU YOK SAYARAK VE HALKI HDPNİN KUCAĞINA İTEREK BU SORUNU ÇÖZÜLMEZ.KÜRT SORUNU DA VARDIR,PKK SORUNU DA VARDIR,SOSYAL VE SİYASİ SORUNLAR DA VARDIR.BUNLARI AYRI AYRI ÇÖZMEK LAZIM.YOKSA KÜRT SORUNUNU PKKNIN SİLAH BIRAKMASINA KADAR GECİKTİRİRSENİZ ÇOK BEKLERSİNİZ.ONLAR BIRAKMAK İSTESELER DE İSRAİL,ABD,RUSYA VB GÜÇLER ONLARIN PEŞİNİ BIRAKMAZ.
  • 3 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23