• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çöpe atılan milyarlar, çöpe atılacak sistem

14 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yasin YILDIZ

Kalemine ve yüreğine sağlık sayın Hocam. Eğitim sistemimizin hâli, pür meali. Bu sistem, Türkiye'yi 2023, 2053 hedeflerine taşımaz. 2071 hedeflerine asla ulaştırmaz. Yetkililer bu vahim duruma mutlaka bir çözüm bulmalıdırlar.
  • 3 Yıl Önce

mizan

Tedrisat konusundaki gayretleriniz takdire şayan aziz hocam..
  • 3 Yıl Önce

Hüseyin ÖZTÜRK

Kıymetli sizlerle yakinen tanınmışlığım var. Fikirleriniz çok güzel. Şuan Hollandadayım oradada dediğiniz sistem var. Sizlerin bu güzel fikirlerini yapmamak için direnen bir sistem var bizde. Durmadan değişen bir sistem. Yavrularımız resmen denek oldu.
  • 3 Yıl Önce

Emine

Maalesef eğitimi bir türlü düzeltmeyi başaramadık oğlum 8.sinif çocukluğunu yaşayamadı lise sanki farklı mı olacak, yarış atı gibi koşturuyorlar.Sinav olmayan dersi dersten saymıyorlar, mış gibi yaşıyor gidiyoruz Allah yardımcımız olsun
  • 3 Yıl Önce

Hayrettin HATUNOĞLU

Başarısızlık okullardaki öğrenciyi partiye kazandırıp ileride oyunu almak için yapılan. Bedavadan not vermek, bazı şeyleri öğretmek için zorlamamak, her şeyi hak etmeden önüne sermek. öğretmenlerin bütün yetkilerini elinden alarak etkisizleştirmek. Yeni nesil öğretmenlerin değil onları şımartarak her isteklerini emir kabul edip öğretmenin tepesine çıkaran velilerin ve yöneticilerin eseridir
  • 3 Yıl Önce

Doğrusu...

Sâdece "İlkokul" mecbûrî kılınmalıdır! Milletin vakt ü nakti maalesef hebâ ve isrâf ediliyor! Osmânlı Türkçesi ortaokullarda da muhakkak okutulup öğretilmelidir, vesselâm...
  • 3 Yıl Önce

Mehmet Ay

Türkiye de bagimsiz bir milli egitim politikamiz yok. Her gelen iktidar kendine göre bir politika uyguluyor. Biri yapiyor, biri bozuyor. Imamhatip lisesini bitirenden, bilim adami olmasini bekliyoruz. Bekleyin bakalim……….
  • 3 Yıl Önce

Mehmet Kocataş

Muhterem Ali Erkan Bey, 40 yıllık tecrübemle söylüyorum ki; Sizin bu fikriniz Türkiye'de uygulanamaz, çünkü Türkiye'de öğretmenlerin ve öğretim üyelerinin %90'ı imansızdır. Bütün imansızları üniversiteye gönderirler, imanlılarda amele olur. çöpçü olur, ayak uşağı olur. Meslek lisesi mezunlarının önünün kesilmesi (özellikle imam hatiplerin) onların burjuvalara köle olması için değil miydi?
  • 3 Yıl Önce

Alī

Okulda 9grencimin kültür derslerinden 70, sayısalda ortalaması 90 karda bu genç fetonun dershanesi in sinavinda ortalarda oluyor. Onların teetibinde yetişen çocuk liste başı oluyorreklem reklam.Sinifta da 70 ortalamasını zor tutturabiliyor. Gördük bunları. Liste başı olamayan çocuk örf.Ulkemin beyin sanayisinde başlarda gerçekler bu.
  • 3 Yıl Önce

Nahit sazoglu

Ulkemizde egitimde mesleki ve teknik egitime onem verilmeli bu egitimi acilen devlet politikadi yapilmali mesleki teknik begitimde elektrik elektronik bilgisayar sihi su tesisastciligi bolumleri acilmali
  • 3 Yıl Önce

sedat

%100 haklısınız ama özel okul sahibinden meb olursa dediğinizin olma şansı da %0 olur. 40 soruda 5,5 metamatik çözecek şekilde öğrenci yetiştiren liselere de gerek yok. tümünü kapat gitsin. meb da rahatça yönetsin. yeteneğindeki olan öğrenci kendi kendine de 5,5 soru çözebilir. gerisi lafı güzaf. akp döneminde 20 yıldan ve ondan önceki 20 yıldan beri 40 yıldır aynı şeyler yazılıyor, söyleniyor ama değişen bir şey yok.
  • 3 Yıl Önce

AHMED

Kalemenize sağlık Ali Bey.İlköğretimin 11 yıl zorunlu olması ayrıca bir problem.Liseyi bitiren bir öğrenci üniversiteye gidemezse artık hiç bir iş beğenmiyor. 28 şubat döneminde 11 yıl zorunlu yapıldı. Maksat İmam Hatiplerin önünü kesmekti. Eğitim eskisi gibi 5+3 zorunlu olmalı. Söylediģiniz gibi ünivetsiteye gidecekler Lise notuyla belirlenmeli.
  • 3 Yıl Önce

kehanet

siz bağimsız bir ülke imişiz gibi, milli bir eğitimden bahsetmişsiniz. halbuki lozan la bir çok şeyimiz batının emrinde olduğu gibi. eğitimimiz de fulbraght gereği abd nin elinde onlar böyle mükemmel bir sistem kurup bizim kalkınmamızı istermi? dünyanın hiç bir yerinde böyle kötü bir soygun sistemi ve dershaneler yok. reis kendi atadığı bakanlarına söz geçiremiyor. dershaneleri kapatın dedikçe onlar tersine daha kökleşdirici tedbirler aldı. 28 şubatta konulan kalkacağı ümit edilen zorunlu eğitimin 8 yıla çıkması işi çıkmaz hale getirdi. üniversiteyi bitirmek bir işe yaramıyor, karşılığı yok. yine boşta gezer. üniversiteler bedavacılık, kötülük ve fuhuş öğrenilen yerler. okumayanlar daha dürüst, daha efendi, daha ahlaklı olan bir sistemimiz var. herkes vali kaymakam, doktor, başbakan olacak şekilde kurgulanıyor. oysaki bunlardan birer tane lazım gerisi çöplükte bekler. OKUDUKÇA KUDURAN ahlaksızlaşan bir sistem. en meşhur üniversiteler terörist fabrikası. YANİ MİLLİ EĞİTİM DEMİYORUM. çünkü eğitim yok milli de değil. ÖĞRETİMİMİZE AYRILAN BÜTÇE ÇÖPE GİDİYOR. BU BAKANLIK KAPTILSA BÜTÇESİ İHTİYAÇ OLAN ALANLARDA KULLANILSA DAHA İYİ BİR İŞ OLUR.
  • 3 Yıl Önce

Sıtkı

Sana bir soru Cok bilmis Adam. HERKES UNIVERSITE OKURSA , BU COPLERI KIM TOPLUYACAK , BU KOYUNLARI HAYVANLARI KIM GUDECEK SÜTÜ KIM SAGACAK BUGDAYI FIDANI KIM EKECEK , Daha dogrusu hanbaliye islerini kim yapacak , yani inegin pisligini bakimini kim yapacak 12 yillik zorunlu egitim Zaten köyleri yok etti ne Orman koylusu ne zirai koylu kaldi herkes Sehre gelmis asgari ucretle calisiyor , 12 YILLIK EGITIM TARIMI HAYVANCILIGI BITIRDI 20 YILDA HER SEY PAHALANDI .Soyle simdi Col bilmis Adam Kim yapacak Bu Isleri Universite Okumak diye bir zorunluluk Olmamali isteyen okur Istemiyen Okumaz DEVLET HADDINI ASMAMALI ÇOK BILMIS ADAM. Sonra birgun Sütü sagacak adamda bulamazsin .
  • 3 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23