• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zafer görmek isteyen Lozan’a değil Ayasofya’ya baksın

27 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Vahdettin ozdanaci

Bizi ortacag karanligindan ve ortadogu batakligindan kurtarmak isteyen niyeti gayreti bu olan m.kemal ataturk ve silah arkadaslarindan allah razi olsun.heee herkes 4×4 luk degildir ufak tefek hatalarda olabilir.dusunsenize yemen arabistan suriye irak afganistan filistin somali gibi mili bilincimiz olmasaydi surunurduk
  • 4 Yıl Önce

Deli İbo

Harf İnkılabı demek, Osmanlı'nın tarih sayfasından tamamen indirilerek, bir daha adının tamamen silinip yok edilme, Türk Milleti'nin haçlı emri altında manda olarak yaşatılma projesinin yanı sıra, CHP ve zihniyetinin ömür boyu yöneten, idare eden, hükmeden kesim olarak idame ettirilme projesidir. Çünkü bir gece içinde o gün itibari ile 10 milyon nüfusun, 9,5 milyonu kör, cahil, diyebilirizki ümmi yapılda, ama 500 bin kişilik grup (CHP Grubudur, Atatürk'ün yandaşı olduğu grup) latin alfabesinden haberdar grup, latin alfabesini okuyup yazmasını bilen grup, hemen 9,5 milyona efendi, yönetici, kendilerini yeni kurdukları Türkiye'nin tek sahibi olarak gördüler. Halada öyle sanıyorlar. Bu gün CHP ve zihniyetinin hazımsızlığı budur, Lafın kısası Atatürk harf devrimi yaparak, eski yazı ile latin alfabesi arasında bir geçiş zamanı tanımayarak ; 1- Mazimizi resetleme, 2- CHP'yi ve zihniyetini ömür boyu yönetici, 3- Osmanlı yok edilerek, yeni kurulan Türkiye'nin haçlılara daha rahat peşkeş çekilmesi. 4- Haçlıları perişan eden Osmanlı'dan, yazısı ve dili yok edilerek intikam alınmasıdır.
  • 4 Yıl Önce

NALBANT

Rifat,kemalistler ahmak degil son derece kurnaz kesimdir.Ve onlar icin Lozan gercekten de bir zaferdir. Ve bu zafer icin bu adamlar sabirla ama sinsice 500 yildan fazla beklemislerdir ve sonunda da muradlarina ermislerdir.
  • 4 Yıl Önce

Necati

bu milletin kurtuluş savaşını ne sarkar altında kazandığını, neler çektiğini, anaların,kızların,gelinlerin,çocukların uğradığı mezalimi bilmezmisin
  • 4 Yıl Önce

Rıfat

Lozan zafer değil hezimettir, ama Kamalist ahmaklar buna zafer derler!
  • 4 Yıl Önce

Nötr

Allah aşkına tarihimizi başka kaynaklardan da okuyun lütfen sadece Kadir Misiroglundan ogrendiklerinizle yorum yapmayın.
  • 4 Yıl Önce

Mardinli

Sayın rasim bey dilinize yüreğinize sağlık.Efendim ben bir vatandaş olarak diyorum lozan anlaşması bir hezimettir.Aksine düşünenler nasibsiz olanlardır böyle düşünenler bellidir chpkk dir.Zaten imzalayan onların şefidir islama ve müslümanlara zülüm alay hakaret edendir.Mademki zaferdir diyorlar lozan misakı milli nerededir musul kerkük şeytan ingiltereye türkiyenin burun dibindeki on iki ada yunanistana teslim etti boğazlar kafir moskofa verdi.Kimi kandırıyorlar kendi kendini kandırıyorlar vallahi bu lafla yalanla yemin eden kaffaret düşer bu chpkk dan daha hayın din düşmanı müslümanların düşmanı devlet millet düşmanı yoktur son duanıza amin selam ve dua ile
  • 4 Yıl Önce

Mehmet

12 milyon km karelik toprağın yüzde sekseni lozanla mı kaybedildi Kırım 1774,Mora1829 Sırbistan Karadağ Romanya 1878 Bulgaristan 1908 Arnavutluk 1912 Arap toprakları1914..... 
  • 4 Yıl Önce

Japon askeri

 Ben bişey anlamıyor ya la.!
  • 4 Yıl Önce

Mehmet ay

Demek Ayasofya zaferi lozan dan büyük. Osmanlı o kadar toprağını tek başına kurtuluş savaşında mı kaybetti?  
  • 4 Yıl Önce

Mehmet

Yapma kardeşim.Ataturk dahi bir iş yapmış.Mudanya,lozan ve istanbul çevresinde asker bulundurmak,ortodoksları yani rusya yunanlılar yanına çekmek için ayasofya kararı almış.2.Abdülhamit milyon metrekare toprak kaybetmiş,osmanlı bitmiş ama atatürk dahi anlaşmalarla bir devlet kurmuş.Tamam dindar olmayabilir bu tartışılır ama hakkını yememek lazım.Ayasofyanin cami olmasına ortodokslar savunuyorsa amacına ulaşmıştır.Bediuzzaman dp den bunu istemiştir.Yoksa siyasi bir manevra olarak kalır.
  • 4 Yıl Önce

Hakkı

Osmanlı son yüzyılda bütün savaşlardan mağlup çıkarken Atatürk’ün kurduğu bu devlet başta Hatay olmak üzere Kıbrıs’ın yarısını topraklarına katmıştır.Atatürk gibi deha bir kurucumuz olmasaydı ortadoğu devletlerinden bir farkımız olmazdı şuanki Ortadoğu ülkeleri Osmanlı devlet yönetimiyle yönetiliyor
  • 4 Yıl Önce

Mustafa kemalin askeri

Canakkale savasindaki mehmetcigin gunluk yemek menusu = sekersiz hosaf kuru bayat ekmek bazende bulgur. Ingiliz ve anzak yemek menusu = konserve biftek et cikolata kahve .yaaaa osmanlinin askerine yemek bile cikaramadigi son donemler alman muttefikimizde olmasa silahimiz bile yoktu nusret mayin gemisini kesif ucagimizi topumuzu ve techizatimizi almanlar vermisti cunku osmanli civi bile uretecek altyapisi yoktu sunuda unutma canakkale komutanimiz bile orgeneral limon van sandersdi..
  • 4 Yıl Önce

Tarafsız

Yükselme devrinin Osmanlı haritasına bakıyorum, Lozan öncesi Osmanlı haritasına bakıyorum. Onca toprağı kim kaybetti? Sevr haritasına bakıyorum, Lozan sonrası haritaya bakıyorum, paramparça bir vatandan tek parça bir vatan nasıl oldu? Akıl var, mantık var, sırf Atatürk düşmanlığı için bu gerçekleri gizlemek ne demek? Kadir Mısıroğlu şunu dedi bunu dedi,,, O fesli adam "İstiklal harbini keşke Yunan kazansaydı" da dedi, onu da yazsana beyefendi.
  • 4 Yıl Önce

İsmail

Sayın yazar. 1. Dünya savaşını kaybettik ..
  • 4 Yıl Önce

ATATURKCU HIDIR

Sayin yazar,siz her seyi ters anlamissiniz.Adamlar "zafer" derken tumuyle dogruyu konusuyorlar.!Turkler iyi niyetli ve saf bir millet olduklari icin bu satanistlerin ne demek istedigini anlayamiyorlar,yani "zafer" in Turkler icin soylendigini dusunup itiraz ediyorlar.(Kendi kendilerine gelin guvey oluyorlar!)Halbu ki olay bambaska bayim:Bu satanistler (Osmanlinin azinliklari) birinci dunya savasini "kurtulus" savasi olarak ve bu savasin sonunda imzalanan "Lozan" sozlesmesini de dogal olarak zafer seklinde kutluyorlar.Yani Turklerden kurtulmanin zaferi.Cunku bu savasda bu satanistler dusmanla bir olup Turkleri arkadan vurarak Turkleri darmadagin ettikten sonra yeni kurduklari devlette Turkleri ayakci takimi,kole durumuna dusurmuslerdir ve bunu 90 yildir sehvetle kutlamaktadirlar.Cunku 1000 yildir Turklerin boyundurlugu altinda yasayan bu satanistler bu savasla Turkleri yenmeyi ,tarihteki en buyuk Turk devletini yikmayi,Turklerin cogunu yok etmeyi ,yok edemediklerini de ayakci takimi kole haline getirmeyi basardiklarindan dolayi bu bayramlarini tavizsiz olarak buyuk coskularla kutlarlar.Bunu da sahte bir Turkculuk( tarihte sekli hic gorulmemis akil disi bir uydurma) maskesi icine gizlenerek yaparlar.Ayni taktigi dunyanin her yerinde ayni basariyla uygularlar bu satanistler.(Rusya bunlardan bir ornek).CHP lilerin " zulum 1453 de veya 1071 de basladi "demelerinin sebebini anlamak hic de zor olmasa gerek bir gram zekasi olan Turkler icin.Insanlarin beyinlerini klonluyorlar ve insanlar dusunemiyorlar,beyinlerine gecirilen yalan algilarin icinde kisacik yasamlarini tamamlayip topraga dusuyorlar.
  • 4 Yıl Önce

Turan

Duyunu umumiyeyi kabul eden kim? Kaldıran kim? Osmanli borclarını odeyen kim? Kapitalasyonları kabul eden kim? Kapitalalosyonları kaldıran kim? Anadoluyu keşke yunan işgal etseydi Diyen kim? İngiliz muhipler cemiyetini Kuran ve üye olan kim? İngilizlere teslim olup kaçan kim? Anadoluya geçip ölümüne bağımsızlık ve özgürlük için savasan kimler?
  • 4 Yıl Önce

Ali rıza

Karakterli bir insan yalan söylemez , insan olan tarihi inkar etmez , yunan oolatlıya geldimi gelmedimi , fransızlar adana yı mersini işgal ettimi etmedimi ? İstanbulu ingilizler işgal ettimi etmedimi , unutma ki allah kuraanı kerimde yalnız yalancıya ve münkire lağnet okumuştur ( fe leğnet allah galelkezibin , der kuraanı kerim ) müjdelemek istedim,
  • 4 Yıl Önce

Haydar

Salla gitsin rasim bol bol rumuzlu yazar.
  • 4 Yıl Önce

Zekayi Baş

İstanbul'un anahtarını İngilizlere neredeyse secde ederek teslim eden cennet mekan Vahidettin neden savaşmadı acaba!?!?!? Hani Çanakkale geçilmezdi?!?! İngiliz gemisiyle seyahate mi kaçıyordu.?!?!
  • 4 Yıl Önce

Orhun

200 yıl boyunca bütün savaşlarda yenilen ve bütün anlaşmalarda toprak kaybeden bir imparatorluktan ilk kez savaş kazanan bir devlete geçtik Avrupalıların tahakküm ettiği bir imparatorluktan ilk kez biraz olsun konuşan bir devlet kurduk siz lozanı Zafer olarak görmesenizde 200 yıl sonunda ilk kez masada bazı kazanımlar elde ettiğimiz bir anlaşmadır yani bir zaferdir
  • 4 Yıl Önce

sadık

sayın yazar aslında bizim lozan anlaşması imzalamaya ihtiyacımızda yoktu. biz kurtuluş harbinde tüm cephelerde kazanmıştık. MAALESEF LOZAN CEPHELERDE KAHRAMAN HALKIMIZIN VERMEDİĞİ YERLERİ MASADA VERMEYE GİTTİK.YOKSA LOZANDA İŞİMİZ YOKTU.
  • 4 Yıl Önce

Can

Sanki osmanli nin topraklarini 1683 den beri yenilgiler ile osmanli lar teslim etmemisler ve ingilizlerin isgalini bile razi olanlar sirf tahtlarini kurtarmak icin san remo da ön antlasmalari yapan yere göge sigdiramadigin padisah degildi. Iste buyur suriye deki topraklari niye katamiyorsunuz idlip afrin vs. Böyle bol ahkam kesmemeli.
  • 4 Yıl Önce

adil

"Baskıyla, koruma kanunuyla nereye kadar yol alacaklar acaba? Hayır, gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü(!) bir huyu var" "İsmet Paşa, Lozan’da bütün fedakârlıkları yaptığını belirtip, sınır, azınlıklar, adli kapitülasyonlar, hatta Duyun-u Umumiye konusunu bile İtilaf devletleri lehine çözümlediklerini söylüyor." "“hezimet” denilebilecek bir muahedeyi milyonlarca insana “büyük bir diplomasi zaferi” olarak yutturmaya kalktı." çok doğru tesbitler. İnönü adeta bizi değil düşmanları temsilen oradaydı. ve her şeyi onların lehine düzenledi. zaten ölmeden üç ay Önce trt de canlı yayınlanan röportajında bunu itiraf etti ve lozan da bir görüşma ve tartışma pazarlık olmadığını, haham başı koçun babası haim nahum ve lord gürzon un hazırladığı metni OKUMADAN imzaladığını SÖYLEDİ.
  • 4 Yıl Önce

Okur

Bir Sevr e bak bir lozana bak evet gözün var ve görüyorsan sayın yazar
  • 4 Yıl Önce

gökTÜRK

Osmanlı’nın tasfiyesine “hukukî statü” kazandıran lozan değildir.SEVR dir.lozan ile sevrde sizin gibilerin verdikleri toprakları geri aldı bu ülke.sizde bizde biliyoruz alayınızın vatan haini olduğunu.merak etmeyin az kaldı hesap zamanına
  • 4 Yıl Önce

ATATURKCU

YIL 1920 SANAYI DEVRIMINI KACIRMIS MASA BASINDA AVRUPA DEVLETLERI TARAFINDAN MASA BASINDA PAYLASILAN ORDUSU DAGILMIS HASTA ADAM OSMANLI COKMUS BITMIS DUSMAN POLATLIYA KADAR GELMIS ISTANBUL ISGAL ASKERLERININ CIZMESI ALTINDA ANADOLU YANGIN YERI EGE DENIZINDE 1 TANE KAYIK BILE YOK DENIZE ACILMAK ICIN EYYY RASIM BOLBOL SEN OLSAN NE YAPABILIRDIN ? LOZANDA SULTANAHMETIN OLDUGU ISTANBULU BILE KAYBEDEBILIRDIK
  • 4 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23