• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ezberler bozuluyor! Türk tarihini değiştirecek iddia

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necati Demir, Dede Korkut hikayelerinin aslında Oğuzname kayıtları, Dede Korkut’un Tuğrul Sultan olduğu ve Dede Korkut hikayelerinin İslamiyetten önce oluştuğunu ileri sürdü.

11 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Misafir

Suriye sınırında Kilis'te yaşadığımız halde Ben ve bildiğim iki taraftan 7 nesil önceki dedem Türkçe konuşuyor ve kendini Türk olarak niteliyorsa elbette Türk varlığı vardır. Ve Türk milletini mültecileri içeri alarak değiştirme projeleri yapılsa bile başarılı olamayacak Türk ve Türkçe kıyamete kadar yaşayacaktır.
  • 5 Yıl Önce

İskender

UZAK DOĞU GÖÇEBELERİNİN HAYVANLARININ İSİMLERİYLE BİRBİRLERİNDEN AYRILDIĞI BİLİNMEKTEDİR.ORNEĞİN:Karakoyunlular,Akkoyunlular,Karakeçililer,Sarıkeçililer gibi.İşte! OĞUZ'da ÖKÜZ KELİMESİNİN ORJİNALİ OLMASI NEDENİYLE OĞUZLAR,ÖKÜZ SAHİBİ GÖÇEBE BOYLARININ ADIDIR.BU DOĞRULTUDA,ÖKÜZLERİYLE TANIMLANAN GÖÇEBELER,İSLAMİYETTEN G.MÜSLİMLRLE BİRLİKTE MÜSLÜMANLARA KARŞI SAVAŞIRLARDI.NİTEKİM MALAZGİRT SAVAŞINDA BU ÖKÜZ BOYLARI ERMENİLER,FRANSIZLAR,GÜRCÜLER VE BİZANSLILAR'IN SAFINDA MÜSLÜMANLARA KARŞI SAVAŞMIŞLARDIR.AŞAĞIDAKİ YAZIDAN DA,ÖKÜZ BOYLARININ MÜSLÜMANLIKTAN ÖNCE KAFİR BİR YAŞAM YAŞADIKLARI ANLAŞILMAKTADIR.BU ÖKÜZ BOYLARININ MÜSLÜMAN OLANLARINA DA,"TERKMEN" ADI VERİLMİŞTİR."TÜRK "İSMİ İSE İLK DEFA 1924 Anayasasının 88.Maddesinde Osmanlı'nın bakiyesi olan herkese "Türk" denir şeklinde tanımlanmıştır.Yani Osmanlının bakiyesi olan Müslim ve G.Müslim toplumlarının tümünün ismidir.
  • 5 Yıl Önce

Ünal

Ya kime inanalım birisi diyor ki türk MILLETI yasin aktay denilen birisi diyor ki türk diye bir ırk yoktur bir karar verin türk VARMI yokmu
  • 5 Yıl Önce

Muhittin Düzdemir

Lisede İslamiyetin etkisindeki Dede Korkut hikayeleri ve İslam öncesi Dede korkut Hikayeleri diye iki bölümde inceledik. Bu Prof. yeni mi anlamış?
  • 5 Yıl Önce

hakan

95 Yılında lisede tarih eğitiminde zaten dedekorkut hikayelerinin Türklerin İslamiyeti kabulünden önce olduğu öğretiliyor bunun için lise kitaplarına baksa yeterliydi :)
  • 5 Yıl Önce

hidayet n.

bos is, öyle olsa ne olmasa ne, bugünki diger türk devletlerinin geldigi hale bakin, yarisinin yazisi rusca, yarisinin türkcesi yarim yaramalak rus karmasi... digerleri rus hayrani ve icki hayrani mesela aliyev.. vesaie vesaire, ne varsa yine Türkiyede var, ve diger yorumcunun dedigi gibi birakin 1000 sene öncesinide son 100 yüz yilda kimin ne oldugune neler oldugunu, düsmanimizi dostlarimizi arastirsinlar.. uyduran hikayeler arastirilsin... tabi öyle gercegi söylemek icinde misiroglu gibi yürekli olmak ister.
  • 5 Yıl Önce

İbrahim Alkılıç

"Dede Korkut" okuyoruz bu şekilde. Bugünkü türkçeye göre: "Korkut dede" olması lazım. Rus ve Avrupa dillerine göre yazarsak; "Dede Korkut" olması lazım. Rus meselâ şöyle diyor: -Teyze Olga! Biz; -Ayşe teyze diyoruz. Yani dede korkut söylenişi gibi. İşe bir de bu gramer yönünden bakmakta fayda var. Ben çünkü merak ettim.
  • 5 Yıl Önce

hercai

Dede Korkut Tuğrul Sultan olamaz, cunku Tuğrul Sultan muslumandi. Haber baya karismis okuduguma gore.
  • 5 Yıl Önce

koray kaplan

demek ki türkçe islamiyetle beraber yozlaşmamış. Zaten öyleymiş.
  • 5 Yıl Önce

asıl

kitaplar yalan dolu abdulhamidden sonra idare ele alan masonlar tüm asıl kaynakları yok ettiler. terine bu gün okutulan yalan kahramanı hain haini kahraman yapan düzmeceleri koydular. o dönemin canlı şahitlerine yetiştim ve onlardan dinledim. kadir mıdıroğlu vr ismail yağcı ulaşabildiği ve yasaların izin verdiği kadar doğruları anlattılar. allah onlardan razı olsun. asıl tarihimiz bu değil. bir an önce asıl tarihimiz yazılmalı.
  • 5 Yıl Önce

Recep Güler

BOŞVER YÜZYILLAR EVVELİNİDE;SON YÜZYILI ARAŞTIRIN!!!
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23