• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tanzimat’tan bu yana toplumsal çöküş nereye gidiyor? Rahim Er, "Daha geç kalınırsa enkaz kaldırılamaz" diye uyardı

Rahim Er, Türkiye’nin ve İslam dünyasının yaşadığı çöküşü ele aldı. Er, Tanzimat’tan bu yana süregelen bozulmanın artık çürümeye dönüştüğünü belirtti. İslamiyet’in ötekileştirildiği süreçlerin toplumsal ve ahlaki değerleri zayıflattığını vurgulayan Er, bu çürümenin önüne geçilmezse daha büyük bir yıkımın kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Er, Türkiye gazetesindeki köşe yazısında şunları kaydetti:

2 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Suat Yavuz

Ne yazık ki müstehcenlik çoğu basın organının geçim kaynağı olmuş.Ayrıca uyduruk haberler kelime oyunları okuyucuyu aptal yerine koymalar utanç verici hal aldı.Bir haberin doğruluğunu anlamak için beş altı kaynağa bakar olduk.Sizi tenzih ederim.
  • 4 Gün Önce

İ. Keskin

Toplumu mahvetme görevi olan ırakipler görevlerini yaparlarken, toplumu refaha kavuşturmak olan iktidarlar ne yaptı acaba? Mesela bir çakıl taşı bile vermedi dediğimiz padişah dedelerimiz, özellikle 1878 yılında imzalanan Ayastefanos ve Berlin Antlaşmaları sonrası '1.592.806 km²' vatan toprağını elden çıkardılar. 1878'den 1908'e kadar Tırhala Livası'na bağlı Teselya, Mısır, Sudan, Habeş vilayetleri (Eritre, Cibuti, Kuzey Somali toprakları), Tunus, Sırbistan, Karadağ, Dobruca ile birlikte Romanya, Bulgaristan, Girit, Kars, Batum, Ardahan, Bosna-Hersek ve Kotur şehri, onun döneminde kaybedildi. Kıbrıs ise, infiale sebep olur diye, önce İngilizlere kiralanıyormuş gibi yapıldı sonra bedava İngilizlere verildi. Şartlar böyleydi ve böyle olması mukadderdi. Ah vah etmenin gereği yoktur.1908 den sonra zaten Osmanlı Devleti artık yoğun bakıma girdi. Bize ağır bir borç yükü ile beraber, şan ve şerefle dolu yıkılmaz bir onur bırakıp Hakk'a yürüdüler. Allah onlardan razı olsun, bizleri 2500 yıl önce aldılar, 30 Ekim 1918'e kadar sağ salim getirdiler. Allah rahmet eylesin. Galip devletlere olan borçların %67 sini Türkiye Cumhuriyeti(107 Milyon Osmanlı Altın lirası), %8,5 ini Yunanistan, %8,5 ini Suriye-Lübnan,% 5,2 sini Irak, % 4,1 ini Yugoslavya,% 2,5 ini Filistin,%1,4ünü Bulgaristan, %1,3 ünü Arnavutluk, % 1,23 ünü Hicaz-Necit-Asir (Suudi Arabistan),% 0,9 Yemen,% 0,51 ini Mavera-ı Ürdün-Ma'an-ı Ürdün,% 0,15İ de İtalya tarafından ödendi. Dede bizim dede, baba bizim baba ama ne yapalım borcu da bizim. Bütün varisler ödedik bitti. Şimdi hamaseti bırakıp, önce varisler, hepsi olmasa da bir kısmı, arasında barışı tesis edip ticareti geliştirebilir, herkes kendi vatanında mutlu mesut refaha ulaşabiliriz. Yeter ki ürkütme ve irkiltme dilini bırakalım.
  • 4 Gün Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23