• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

70 yıllık dev şirket iflas etti! Herkesin bildiği marka tarihe karışıyor

Ekonomi verilerindeki son yıllardaki değişiklik ve maliyetlerin artması gibi bazı nedenler köklü şirketlere zor günler yaşatıyor. Son olarak sektörün köklü şirketlerinden 70 yıllık dev konserve markası Tamtad iflas ettiğini duyurdu.

6 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

H. Yavuz Papila

Kurumlar vergisi rekorları kıran bankaların, savunma sanayi şirketleri dışındaki şirketler hele ki işçi çalıştıran, kredi kullanan ve ihracat yapan şirketlerin durumu çok zor. İşini kapatabilen veya çok ucuz finansmana erişimi olan yabancı şirketlere satabilen kurtulur. Bu ülkeyi bankaların zulmünden kim kurtaracak?
  • 1 Ay Önce

H. Yavuz Papila

Bankaların Kurumlar vergisi rekortmenleri olduğu bir ülkede iflas eden firmaların sayısı elbette ki artacak. Pahalı finansmanın yanında Yargıtay yeni bir karar almış, işveren maaşı bir hafta geciktirirse bu haklı fesih sebebi oluyor ve işçi kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. Maaşı ödeyemeyen işvereni bir de tazminat ödemeye mahkum ediyor. Neredesin adalet? Bu zulümden ancak işyerini kapatabilenler kurtulur. Kendisi kapatmakta gecikenler de iflas eder. Olsun ekonomi iyi sinyaller veriyor ya 2026 da enflasyon düşmeye başlayacak ama bunu ancak parası bankada vadelide yatanlar görebilir.
  • 1 Ay Önce

Ali

Ekonomi verilerindeki son yıllarda ki artışlar….vs. Milletin dilinden konuşmak gerekir, ekonomik kriz var, sıkıntılı günler var.
  • 1 Ay Önce

200 yıllık sanayi ülkesi ol,o zaman olmiycekk.

ne zaman yoktu ali efendi. aldığın sattığından, tükettiğin ürettiğinden az oldukça bu iş yedi neslince aynen devam. bu memketin devlet adamları 300 milyon dolar kredi için kıç kadar lüksemburg un maliye bakanının kapısında 4 saat bekledi. bu memleketin hahve ithalatına dövizi yoktu. bu memlekette her gün 4 saat elektrik keslirdi.elektriğin önemli kısmı bulgaristan alınırdı.bu memlekette enerji bakanı baykal fuel oil olmadığı için ve dahi kaloriferler yanmadığı için makamında palto ile oturdu. efendiii,sen ne diyon. havalar eyi mi senin gasabada.

Faizi 5 misli artıran mehmet şimşek sorumlu halâ yanlış yoldan gitmeye devam ediyor

Yüzde 50 faiz ile borçlu olan borcunu çeviremez iflas noktasına gelir .
  • 1 Ay Önce

indiği zaman da sam amcanın yeşiline koştun efendi.

evet evet evet de,2021 de faizler 14 ten 13 e 12 ye inince kudurdunuz,ana paranız dolara koştunuz, kıyameti kopardınız ey yüce türk halkı. maliyeti üç sentlik abd dolarları ile abd yi finanse edin,yastık altı altını ile hindu kafirini ihya edin. reel faiz enflasyonun gerisinde kaldı diye kıyameti kopardı cümle ekonomi allameniz. bir hafta önce enginyurt melunu ve cümle vatan hainleri şimşek istifa etti yalanını ortaya attı.devlete değil onlara inanma aşkınız borsayı düşürdü, doları kıpırdattı. nasıl senin orada havalar eyi mi,balkondan deniz görülüye mi. faizin haramlığı ile alay ettiniz o günlerde,şimdi hatırladınız ama namertlik için,bel altı vurmalar için.yıl sonu için ufak ufak düşmeler konuşuluyor,koşum sam amcanızın yeşiline. onun vebali yok galiba.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23