• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan'ın eski danışmanı Yasin Aktay'dan 15 Temmuz ve cemaatlerle ilgili olay sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski danışmanı ve Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay, 15 Temmuz darbe girişiminin insanları her türlü İslami cemaat yapısına karşı soğutan, onlara kuşkuyla bakmasına yol açan bir hava oluşturduğunu belirterek, "Bu hava yeni bir sekülerleşme dalgası da yaratırken cemaatleşme kültürüne de büyük bir sekte vurmuş oldu" dedi.

9 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Temir Gazze

BIG ?. Mezopotamyada tarihi yanlışlar konusunda kendisiyle ihtilaflarımız olmasına rağmen vatanser(ırkçı olmayan) samimi, birlik beraberliği gözeten Sayın Mehmet Metiner gibi değil. Kaybettirilen seçim öncesinden bu yana her kim sahte Atatürkçülüğü öne çıkarıyorsa onu kendi çıkarları için uyduranlarla örtülü bir ilişkisi vardır. Cemaatlere gelince içlerinde çok sayıda teolojik sülük karıştığı gerçektir! Taraftarı değilim ancak Cüppelinin tespitleri iyi analiz edilmeli. Asıl tehlikeli olanlar akçelilerden çok Arapça ile birlikte sakladıkları ingilizce-ibranice bilenlerdir.
  • 2 Ay Önce

Vahap Kalyoncu

Tespitleri doğru Yasın hocanın evet cemaatlerden soğuttu ama birde iyi tarafından bakın olaya bundan sonra hiç bir cemaat böyle bir işe yeltenmez.
  • 2 Ay Önce

Izmirli

Süleymancilar da tehlikeli. CHPye adam yetiştiriyorlar.
  • 2 Ay Önce

Gerçek

İslami cemaatler kendi ayaklarına sıktılar mal mülk sevdasıyla maalesef İnsanlar bunları gördükçe haberlerini okudukça cemaatlerden ve tarikatlardan soğudular
  • 2 Ay Önce

Zaman

Yasin o senin kendi kendine yaptığın bir algıdır. Yok öyle bir şey. Örneğin Cübbeli Ahmet hocanın cemaati arttı. İnsanlar yanlış olanlardan doğru olanlara doğru yöneldi. Doğrusu budur.
  • 2 Ay Önce

Bozok

Bunu devletmi tyaptı. Sende bir cemaat kur sonra devlete başkadır. Bu gün Süleymancı lar fetö gibi devletin cami ve imamlsfının arkasında namaz kılınmaz diyen cemaat i olur. Ve ast diye bir şey yoktur. Bizim a lsuışımızfa bir topluk ne olursa olsun adı eskiden cemaat tir. Dini yönden bir araya gelenler cemaat değildir. Bunlar bir amac için toplanırlar çoğuda için için devlet düşmanlığı yaparlar. Sen kimin adına konuşuyorsun.
  • 2 Ay Önce

Ağır bastığı için

Kapsamlı analizleryapılmamasınınve yapılan analizlerin uygulanamamasının sebebi sizce ne ?ellerini,kollarını,beyinlerini tutanlar siyasilerle kolkola girmiş kripto fetö terörisleri değilmi?Bize göre yani halka göre pasta büyük ve o kadar değerliydiki pastayı bölüştüler ne zamanki aralarında hırgür çıkınca kıyamet koptu kıyametten sonra hâlâ kıyametin nimetlerini lütüf kabbul edip yemeye devam ediyorlar.O seküler, Atatürk'çü adalette,askeriyede,toplumun diğer kesimlerinde dediğiniz kitleler olmasaydı memleket uçurumdan aşağı gitmişti ve fetö teröristleriyle kolkola giren siyasiler Cumhuriyete karşı karşı devrimi gerçekleştireceklerdi.79'da İran'da yaptıkları devrimle Hümeyniyi işbaşına nasıl getirdiler de sümüklü kestane pazarından yetişmiş terörist başınıda memleketin başına getireceklerdi ama karşılarına Kuvayı milliyeci Atatürkçü halkın dip dalgası durdu.
  • 2 Ay Önce

Millet

Hoca, biz müslümanız bizim cemaatimiz cami cemaatidir, şunu iyi bilki, bu coğrafyada 99 kişi, dini bir yapılanma içinde ise yüzüncüsü mutlaka İngiliz, kafir ajanı oluyor, bizim dini yapılanmamız, meşru diyanet işleri başkanlığıdır, sen çıkıp ne idüğü belirsiz bu yapılanmaları savunacağına, diyanet işleri yapılanmasının toplumun ihtiyaçlarını giderecek bir yapılanma olarak yeniden düzenlenmesi gerektiğini savun. Bu gün süleymancılara, menzilcilere devlet ne kadar hakim ve kontrol altına alabiliyor. Kontrol edemediğin güç güç değildir.
  • 2 Ay Önce

osmanlıda dini cemaatler kişilerin özgürleştiği alanlar olduğu halde günümüzde özellikle bazı cemaatler "eşrefi mahluk olan akleden insanı düşünmeyen-itaat eden-aklını başkasına emanet eden kullanışlı mahluk düzeyine indirmesi" EN BÜYÜK SORUNUMUZ!

...................
  • 2 Ay Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23