• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran’ı Türkler şiileştirdi! Şii ulema İran'a neden çağrıldı?

Sabah gazetesi yazarı Erhan Afyoncu, İran tarihindeki Türk hâkimiyetini ve Şiileşme sürecini anlattı. Safevi Devleti'nin kuruluşuyla İran'da Şiiliğin devlet eliyle yayıldığını belirten Afyoncu, Şah İsmail'in Şiiliği kabul etmeyenleri öldürdüğünü ve Şii ulemanın İran'a çağrıldığını yazdı. Afyoncu, Safevi Devleti'nin İran tarihindeki dönüm noktası olduğunu vurguladığı yazısında şunları kaydetti:

4 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Tarihin cilvesine bak!

"İsmail, Erdebil'de umduğunu bulamayınca Anadolu'ya yöneldi. Türkmenler şeyhlerini büyük coşkuyla karşıladılar. Avşar, Çepni, Ustacalu, Dulkadir, Rumlu, Şamlu ve Tekelü Türkmenleri etrafında toplandılar. Şah İsmail Türkmenlerin desteği sayesinde önce Şirvanşahlar'ı, ardından da 1501'de Akkoyunlu hükümdarı Elvend'i mağlup ederek Safevi Devleti'ni kurdu."...o zaman biz tarihten şunu çıkarabiliriz... şeyhk şıyh diye dalga geçip alay eden ... bugün bunu Sunnîllere mâl edenler...yeni bir cemmat uydurmak ...Alevî bir hayat felsefesi, görüş oluşturmak için... fanatik şii mensupları şah İsmailin etrafında şeyh kabul edip fanatizm derecesinde bağlamışlar... Türkiye'de ki. bugün kendini Şeriat karşıtı da onlar...
  • 2 Ay Önce

Tarihci Akademisyen

TURK ASKERINE KARSI TOP TUFEK KULLANMAK NAMERTLIK olur, bir TURK'e ASLA YAKISMAZ dedigi icin aslinda kesin kazanamasi gerektigi halde YSS'in top tufek kullandigi SAVASI KAYBEDEN ve sizlerden bile cok daha iyi Turkce konusan Sah Ismail o savasi kazansaydi BUYUK TURK IMPARATORLUGU KURULACAK, OSMANLI Turklukten uzaklasip ARAPLASMAYACAKTI ve su anda ABD'nin yerine TURK DUNYA HAKIMI idi !!!
  • 2 Ay Önce

Sahib

Dogru

BEYIN YAKAN SORULAR 9 !!!

Kadim Türklerin ŞAMAN Ritüellerine Alevi Türklerin ritüelleri mi daha cok benziyor, yoksa ARABIN Zikir ritülleri mi ???
  • 2 Ay Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23