• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mehmet Şimşek TÜSİAD üyelerine nasıl meydan okudu? O isim, "Doğrusu bunu tahmin etmemiştim" diyerek duyurdu

Sabah gazetesi yazarı Hülya Güler, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in TÜSİAD üyelerine yaptığı konuşmayı ele aldı. Şimşek'in AR-GE teşvikleri konusunda iş dünyasına meydan okuduğunu belirten Güler, Şimşek'in, AR-GE teşviklerinden daha fazla yararlanılmasını istediğini yazdı. Ayrıca, Şimşek'in İstanbul'da uluslararası yatırımcılarla yoğun bir program geçirdiğini vurgulayan Güler, şunları kaydetti:

5 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Malatyalı

Pahalılık bile onu iblislerin eseri
  • 2 Ay Önce

Davetçi

Ne meydan okuması Tüsiad ın truva atı olur kendisi. Tüsiad ın sesi çıkmadığına göre Tüsiad memnun . Zaten bunu da Tüsiad istedi RTE getirdi kazan kazan misali. Çay ın olmuş kilosu 210 lira neyin kafasındasınız meydan okumuş muş hastırın gidin alın bakanınızı da başganınızı da düşün yakamızdan beceriksizler ordusu
  • 2 Ay Önce

Doymayan kurnazlar

AR-GE denilince aklınıza ne gelir? Araştırma geliştirme değil mi? Fakat Türkiyede böyle olmuyor. Ortada dağıtılacak bir para var bunu nasıl cebe atarız'ın kurnaz hesaplarını yapan kap kaç mantığı ile çalışan patronlar var. Kumaşın bütün yapım aşamaları ve makinaları bulunan ve çalışan bir tekstil fabrikasında AR-GE yapacak ortam mevcut iken adam tutuyor ayrı bir bölüm ayırıyor adına AR-GE diyor parayı çekip mini mini işe yaramayan fiyatlarını yüksek gösterilen göstermelik makinalara yatırıyor. Sonradan o bölümü çay salonu veya işletme atık bölümüne çeviriyor. 1-Yapılan işleri yerinde kontrol eden liyakatlı insan yok. 2-Projenin mahiyetinde ne katkı olacağının süslü konuşmalardan başka bir verisi yok. 3- Hedefin bizim dış alımlarımızı etkileyecek msorusuna fiili bir cevap yok. Türkiyede AR-GE Olmaz! Devlet para dağıtıyor uydurdun bir şeyler parayı alalım var. Onun için döviz yükseldimi bir bakıyorsun patronlar dışarıya boşalmış. Koyacaksın başına AR-GE gerçeklerinden anlayan liyakatlı birisini,o ekibini kuracak,onun imzası olmadan hiçbir kişi ve kuruluşa parayı çar çur ettirmeyecek. Yoksa türkiye kriz zamanlarında nal toplar. Ben bu işi yaptığım ıçın biliyorum.
  • 2 Ay Önce

Ömer

Meydan okumakla ekonomi düzelmiyor. Mehmet şimşek in eseri ortada. Enflasyon yükseldi. Faizler arttı. Dindarların çoğu dahil millet faize bulaştı.
  • 2 Ay Önce

Osmanlı

TUSIAD MİLLİ DEĞİL GAYRİ MİLLİ ONLARIN HİZMET ETTİKLERİ YER BELLİ BU MILLETE VATANA ONLARDAN HER DAİM ZARAR GELİR HEPSİ MONTAJCI ONLARIN YULARI KIMLERIN ELINDE OLDUĞUNU COCUKLAR BILE BİLİYOR DEVLET BİLMİYORSA ÇOK GARIP BIR DURUM
  • 2 Ay Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23