• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'den engellilere sağlanan ÖTV indirimli araç alımı şartları değişiyor! Meclis'te olacak

Engellilere yönelik ÖTV indirimli araç alımında değişiklikler planlanıyor. Yeni vergi paketinde engellilere yönelik değişiklikler de bulunuyor. ÖTV’siz araçta üst limit değişecek. Milyonlarca engelli vatandaşı ve ailelerini ilgilendiren düzenleme bayramdan sonra TBMM'ye gelecek.

11 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Capwhit

Abidin %90 üzeri ÖTV indirimi saçma mı? Sen hayatında engeli %90-99 olan birisi ile zaman geçirdin mi hiç? Hastaneye götürdün mü böyle bir hayatın oldu mu hiç. Allah rızası için ve sadece bir an için empati yap. Bilmiyorsun Bilmiyorsun Bilmiyorsun... Keşke engel durumunun kalkması gibi bir durum olsun ben sana ÖTV parasını değil bütün servetimi vermezsem namussuzum Engelli adayı olduğunu unutma devlet bunun kontrolünü yapsın engelli gerçekten kullanıyor mu faydalanıyormu
  • 3 Ay Önce

Abidin için

Abidin madem devleti o kadar düşünüyorsun arabası olmayanlara araba al araba bir lüks değil ihtiyaç ve senin kafan sunada basmiyor engel oranı 90 ve üstü olanlarin çocuklari kullansın diye engellinin ihtiyaçları karşılansin diye anladın mı kafa çalıştır kolun bacağın tutuyor ama kafan için bişey diyemem
  • 3 Ay Önce

Ali

Genelin alt tabakanın işine yarar ne varsa kısıtlayin enflasyon oyununda olduğu gibi daha aza razı edin ben eminimki ne kadar az ekmek yersek ne kadar az tuketirsek ne kadar emekli maaşı az alır az yaşarsak bu memleket o kadar refah içinde olur faizden geçinenler o kadar mutaffeh olur yurt dışında bizleri zengin paralı temsil eder böyle devam.
  • 3 Ay Önce

SOKARİUS

Şu ÖTV indirimi saçmalığı derhal kaldırılmalı.Türkiye de en çok suistimal edilen bu vergi indirimidir. Eğer kişi gerçekten engelliyse ÖTV sadece %10 indirimli ve en ucuz arabayı alma şartı getirilmeli. Önceden araba alanların bütün hakları geri alınsın.Engelli araçların kapılarında büyük bir E Harfi basılı olmalı.Bütün engellilerin durumları yeniden tetkik edilsin.
  • 3 Ay Önce

Mustafa

Ötv muafiyeti araç kullanabilir ifadesi ne ya saçmalık. Heyet mi karar veriyor ona? Sırf para için milleti heyet şere dolduracaksınız. Heyetşer zaten tıka basa dolu birde bunu çıkardınız.
  • 3 Ay Önce

Fatih ÖZDÜR

Türkiye’de toptancılık diye bir kural vardır. Ahlaksız bir uygulama yapılmaya başlanır, hatta bu ahlaksızlık yaygın hâle gelir. Kamu idaresi haksızlığı veya ahlaksızlığı ya da hırsızlığı yapanları bulup cezalandırmak yerine tutar toptancı bir anlayışla herkesi cezalandırır. Engelli aracında da aynısı oldu. Yapılan suistimaller tek tek tespit edilip bu suistimali/hırsızlığı yapanlar en şiddetli şekilde maddi ve manevi cezaya çarptırılmak yerine tüm engellilere toptan bir ceza kesildi bu uygulama ile. Neden? Çünkü işin kolayı bu. Bu pis uygulamayı sadece bu hükümet yapmıyor. Bildim bileli sistem böyle. Hırsız cezalandırılmaz, ceza herkese kesilir. Bakınız engelli raporu diye bir şey var. Vatandaş gidiyor engelli sağlık raporu alıyor. Mesela bendeniz. Rapor da deniyor ki KİŞİNİN HASTALIĞI yani ENGEL DURUMU SÜREKLİDİR. Ne demektir bu süreklilik? Bu şu demektir: Bu kişi bu hastalığı ile ölünceye kadar birlikte yaşayacak, hastalığın iyileşmesi mümkün değil. Doğru mudur? Ayrıca tüm mevzuat der ki: mevzuat değişse bile raporlar alındığı tarihteki mevzuata tabidir. Yani değişen mevzuat eski raporları kesinlikle etkilemez, yeni çıkarılacak mevzuatlar elde edilen hakları elden almaz. Öte yandan Tayyip Beyin de TV ekranlarında bu durumu teyit eden konuşması mevcut. Bunun aksini kim yaptı? Kenan Evren diktatörü yaptı, kazanılmış hakları yok saydı. Oysa günümüzde diktatörlük yok memlekette değil mi? Lakin gelin görün ki kimi kamu kurumları ve belediyeler SÜREKLİ ibareli raporları kabul etmiyorlar, raporun yenilenmesini istiyorlar. Kaymakamlıklar SÜREKLİ ibareli rapora rağmen sosyal yardımları kesiyor, vatandaşı yeni rapor almaya zorluyor. Hangi hakla? Ben kendi durumumla ilgili Cumhurbaşkanımızın bizzat kendisine bir yazı yazdım 10 ay önce ama yazımı kendisine vermediler, dilekçeme CİMER cevap verdi daha doğrusu 10 aydır resmen dalga geçmekte, cevap verdi denmez. Bana, sorumla uzaktan yakından alakası olmayan şeyler söyleniyor cevap olarak. Samimi bir misal vereyim, ben “portakal ne renk?” diye soruyorum, Cimer bana “Karadeniz Türkiye’nin kuzeyindeki denizin adıdır.” diyor. Gülüyorsunuz ama gülmeyin. Olay aynen böyle. Neticede engellilik maskesi altında suistimal yapılmış ise adaletin kılıcı suçlunun kafasına insin, tüm engellilerin kafasını koparmasın. Rapor konusu başımızın büyük belası. Kamu kurumları ve belediyelerin idarecileri kraldan çok kralcı, hükümet bundan haberdar değil ise işte şimdi bundan haberleri oldu. Gereğini yapmaları hem adaletin hem de vicdanlarının gereği. Ayrıca Cimer’e de bir çeki düzen verilmeli. Devlet kurumunun vatandaşı ile dalga geçtiği nerede görülmüş? Cimer hangi hakla vatandaş ile dalga geçiyor? Ben Fatih Özdür. Bu gazetenin eski yazarı merhum Atilla Özdür’ün ayaktan felçli oğlu. E-posta ve telefon bilgilerim gazetede ve Ali Beyde mevcut. İsteyen arayabilir. Selametle
  • 3 Ay Önce

Yatırım Hesap

Cimer konusunda çok haklısın Cimer uygulanmaya başladığında Kurumlar gelen şikayetlerden korkuyordu şimdi Cimeri takan yok gerçek bu ancak elektronik postacılık yapıyor etliye sütlüye karışmıyor biz bekliyoruz ki benim adıma yapılan eksik ve hatalı haksızlığın hesabını sor diyoruz Cimer kendini düzeltene kadar TBMM ye yazmak en iyisi Rapor konusunda da haklısın hükümet vatandaş için olumlu hayatı kolaylaştırmaya çalışıyor ancak sanki gizli bir el duvar örüyor bende engelli çocuğuma hasta altbezi raporu için her yıl yeniletmek zorunda kalıyoruz 2 yıl verilebilir biz bunu bile ne alabiliyoruz ne anlatabiliyoruz bu vesile ile iktidara bir öneride bulunalım mesela nasıl bankalarda müşteri temsilcisi varsa örneğin her 50 engelliye engelli temcilcisi olsun rehberlik etsin bilgilendirsin zar zor işleri rapolasın Devlet gereğini yapsın inşallah bu dünya geçici bir gün gelecek bir gün kalacak

İşitme engelli

İşitme engelliler üvey evlatmı sayın admin sesimizi duyurun lütfen. Bizlere de bu haklar tanınsın.
  • 3 Ay Önce

Bülent

Nekadar saçmalık. %40 raporu olanı erken emekli ediyorsun ,ama arac otv indirimi için %90 oran istiyorsun.%40 engellinin ortopedik olması akabinde otv indirimi sagliyorsun.Yahu kardeşim adam kan hastası,engelli raporlu,organ nakli olmuş %60 engelli bunlar neden ortopedik arac kullanma zorunluluğu getiriyorsun. Ne kadar saçmalık. Eğer bu adamı engelli olarak emekli ettiysen ,normal olarak arac alimindada yardımcı olacaksın. Böylelikle saçmalık son bulur.
  • 3 Ay Önce

celalettin

%40 engelli raporuyla alanlarda suistimal olmaz. cünki aracı kendisi kullanmak zorunda. %90 civara raporla alanlar, hastadan ziyade şahsi işleri için kullanabilir. agır engelle hasta , ya hastanede yada evindedir. bu durumdakilere evde bakım ücreti ödenmekte ve araçla işi pek yoktur. araçları yakınları kullanmaktadır. hepsi olmasada, durumu vergi ödemeye musaid olan varlıklı kimse bile onların adına araç alabilmekte sahsi işi için kullanabilmektedir. eski uygulama yeniden uygulansa araç plakalarına, üzerine büyukçe engelli işareti zorunlu konulsa nasıl suistimailin azaldıgı görülür.
  • 3 Ay Önce

abidin

ÖTV indirimi başlı başına saçma bir uygulama. ne gerek var? kim düşünmüş, kimin aklına gelmiş?, amaç neydi? kişi % 94-95 özürlü, bu kişiye araç aldırıyorsun, yahu % 94-95 raporlu kişi yataktan kalkamaz, çoluğu çocuğu alıyor, onlar kullanıyor, devlette milyarlarca zarara uğruyor.
  • 3 Ay Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23