• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trendyol Azerbaycan'da da online hizmet sunacak! Hak sahipleri belli oldu

Türkiye'nin en büyük online alışveriş platformu Trendyol, Türkiye'de yaşanan başarının ardından şirketi Azerbaycan'a açmak için girişimlerini tamamladı. Rekabet Kurumu, Azerbaycan'daki faaliyetler için Trendyol hisselerinin bir kısmının Pasha Holding'e devredilmesine onay verdi.

3 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Baküden selamlar

Bu durum Azerbaycan tüketicisi için olumsuz bir gelişme. Önceden, direkt trendyoldan sipariş edince, çok makul fiyatlara ürün alabiliyorduk, hem ürünün fiyatı, hem de taşıma ücretleri çok müsaitti. Pasha Holding işe müdahil olunca fiyatlar fırladı. Bu ortaklık sayesinde Pasha hem trendyol üzerinden yapılan online ticaret gelirlerine ortak olacak, hem de fiyatları belirleyecek. Pasha Holding Azerbaycanın en büyük şirketi, trendyol üzerinden daha ucuza sipariṣ edilen bir çok markanın (özellikle giyim) ülkedeki satış haklarını elinde bulunduran mağazaların sahibi. Dolayısı ile, tüketicilerin aynı ürünleri gidip dükandan almak yerine, çok daha ucuz fiyata trendyoldan almasi işlerine yaramıyordu. Şimdi, her iki satış kanalını yönetecekler. Bu arada, LC, De Facto, Colins, Mavi, Yargıcı ve diğer türk giyim markalarını Azerbaycandaki françiza ile çalışan mağazalardaki perakende satış fiyatları Türkiyedeki fiyatların neredeyse 2 katı. Çok dazla kar marjı ekleniyor. Trendyol bu oyunu bir ara bozmuştu, şimdi onu da kontrol altına aldılar)
  • 3 Ay Önce

Bal

Sevinilecek bir durum teşkil etmiyor. Bir şirket tüm sektörün tekeli hâline gelirse bu çok yanlıştır ve devasa bir hatadır, hele hele yabancı bir şirketin tekel kurmasına müsamaha edilirse bu daha da vahimdir. Bu hatadan dönmekle beraber diğer girişimcilerin ve iştirakçıların önü açılıp onlara piyasada tutunabilmeleri için gerekirse devlet desteği dahi sağlanmalıdır...
  • 3 Ay Önce

Ömer

Neden bizim şirketler palazlanınca yabancıya satılıyor ? Çin firmasına satılması yanlış .
  • 3 Ay Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23