• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Reisi ile birlikte hayatını kaybeden Cuma İmamı Al-i Haşim'in Türkçe okuduğu şiir videosu gündem oldu!

Helikopter kazasında İran Cumhurbaşkanı ile beraber hayatını kaybeden Tebriz Cuma Namazı Hatibi Ayetullah Muhammed Ali Al-i Haşim'in, okuduğu Türkçe şiir sosyal medyada en çok paylaşılanlardan oldu.

6 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Topraklarımızda 512 yıldır süren Türk-Arap Savaşınin bitmesine en fazla 4 bilemediniz 5 yil kaldi

Bu su anda Iran Nufusunun yarisina yakin olan haso Turkler gibi özbe öz Türk olan Şah İsmail'in siiri: Ezel bahar olmayınca, Kırmızı gül bitmez imiş; Kırmızı gül bitmeyince, Sefil bülbül ötmez imiş !!! Bu da ceddimiz diye ovünerek adini kopruye verdiginiz, saltanati iki agabeyi ve babasina darbe yaparak gasp edip aman dilemelerine ragmen tum kardeslerini, esleri, cocuklari hatta bebekleriyle birlikte bogduran, tum saltanati süresince gavura karsi hic sefere cikmayip sadece Osmanli topraginda yasayan Türkler ve Safavi-Memluk Türkleriyle savasan ve en kotusu Türkün icine mezhep nifakini sokan Yavuz Selim'in Şiiri : Çün nesîmîm kem - âzâr Selîmî ki dehend Heme âfâk güvâhî be - Müselmânî i mâ. Soru 1: Hangisini anladınız? Soru 2. Kim daha çok Türk'un ceddine benziyor sizce? Soru 3: Arabın Türk'ü yenme olasılığı var mıdır, olmadigina gore 104 yıldır ne debeleniyorunuz hala ??? NOT: Yanlis anlasilma olmasin, Alevi olsaydim da gocunmazdim ama yorumun yazari tum din ve mezheplere karsi olan Konyali bir Yorük Türküdür. Sunni bir aileden gelmektedir ve tum sülalesi dindar, hatta cogu AKP Secmenidir. Ama her seyden once gurur duydugu 3 sey vardir, once insan, sonra Turk, ve de Kemalist olmasi !!!
  • 4 Ay Önce

İnsan olmanın yolu ırkçılık yapmamaktan geçer...

Sen ...sen de kemalist olduğun halde akpartililik var mı? onu merak ettim...Yavuz Sultan Selim gercekten çok yönlü sanatkâr bir insanmış... Türk olduğu hâlde farsçası da varmış...bugün ingilizce bilmeyi ayrıcalık olarak gördüğün Türkiye'de Yavuz Sultan Selim'e bir de ordan bak...İnsan olmanın yolu ırkçılık yapmamaktan geçer...o gurur duyduğun üç şeyin ikisi en başta ki gurur duyduğunu hiç etmiş...yok etmiş...geriye birşey kalmamış...olaya birde burdan bak

Misafir

Dam Üstünde Saksağan Vur Beline Kazmayı. Konu ile uzaktan yakından hiç alakası olmayan Lafügüzaflar, Dırlamalar. Başka birşey değil. Sözüm ona, aklınca algı yapıyor.

ALLAH RAHEMETETSİN TÜM EHLİ İMAN İSLAMIN RUHLARINA ELFATİHA

RİZELİ
  • 4 Ay Önce

Mevlâm gani gani rahmet eylesin

Öyle güzel öyle içten ...öyle samimi okumuş ki...sonradan öğrenmiş gibi değil anadili gibi okumuş...bu şiir videosundan sonra daha da emîn düşüncelere gark oldum...o mübarek insanların Türk dünyasına yakınlaştığı ... Türk birliğine bağlılığı...bolgrsel bütünlüğe hizmet ettiği için bu akıbete uğradıklarına...
  • 4 Ay Önce

Utku

Allah rahmet eylesin.Ne güzel şiir ne güzel okumuş.
  • 4 Ay Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23