• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cübbeli Ahmet Hoca kabul etmemişti! Ustaosmanoğlu ailesinden İsmailağa cemaatinin yeni lideriyle ilgili kamuoyuna duyuru

İsmailağa cemaatinin merhum lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu, cemaatin yeni lideriyle ilgili bir açıklama yaptı.

7 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Üzüm Salkımı gibi nereye(!?) götürmek istiyorlar Cemeati!

*Merhum Esad Coşan Hoca Yıllar Öncesinden Uyarıyor!* *Esad Çoşan Hoca'nın yazdığı makale çok şey anlatıyor!* *İskenderpaşa cemaatinin lideri Mahmud Esad Çoşan Hoca'nın, 1990 yılında yazmış olduğu makalesi...* “İslam'da cemaatle beraber olunması tavsiye edilir. Cemaatle beraber olmak "hakla", "hakikatle" beraber olmaktır! Tek başına olsa bile, hakikatle beraber olan cemaattir. Hakikatten kopmuş olanlar, milyonlarca da olsa tefrikadadır.” *“Bugün maalesef tüm İslâm âlemi emperyalist güçlerin sultası altındadır. Kuş uçurtmazlar, takip ederler... Hem de kendisi takip etmez... Amerika seni John'la takip etmez, Smith'le takip etmez. Adı senin benim gibi olan Müslümanla takip eder; canına okur. O milletin içinden çıkmış hain vasıtasıyla takip eder ve millete en büyük zararı, kendi içinden çıkmış insanlara yaptırır. Parayla satın alır, ajan edinir ve öyle kullanır.”* “Herkese ajan demiyoruz; metot bilmediğinden, ilimden uzak olduğundan emperyalist onu kullanır, fark etmez. Sahte bir takım organizasyonlar var, topluyorlar insanları etraflarında, ondan sonra onları toptan satıyorlar! Götürüyor, olmadık yere bağlıyor... Mü'min feraset gözüyle bunları anlayabilmeli. Hizmet ediyorum diyen insanları, organizasyonları irfan teraziniz ile tartın!” *“Böyle birtakım insanlara, organizasyonlara körü körüne bağlanmayın! Her birinize istiklâl tavsiye ediyorum. Hür olun, hizmeti kendiniz tespit edin, yapmaya çalışın!”* “Emperyalistlerin türlü oyunları var. İslâm, bir kimsenin hizmetiyle yürüyecek hâle gelirse, o kimseyi yok ederler, öldürürler, satın alırlar, tehdit ederler. Ne yapmak lâzım? Hizmeti yaygınlaştırmak lâzım, herkesin lider olması lâzım. "Tek lider, vazgeçilmez insan..." diye bir şey olmaz. Bakın, Filistinli çocuklarla niye başa çıkamıyorlar? Hepsi lider.” *“Bir lidere, tek hocaya, tek ekibe bağladığı bir yığın insanı, böyle üzüm salkımını sapından tutar gibi, istediği yere götürüyor!”* *“Onun için, teşkilât kurdurtuyorlar; teşkilâtın başına kendi adamlarını --hain bir kimseyi-- koyuyorlar. Öteki insanların hepsini, üzüm salkımı gibi oraya buraya götürüyorlar.”* *“Müsaadeli, ağabeyli, bilmem neyli hizmet olmaz... Tâbî olmayın kimseye!* Bana da tabi olmayın! Bana tabi olursanız, beni sıkıştırırlar. Ondan sonra, "Sen bu adamlarına şöyle yap!" derler. İslâm'a, Allah'ın emrine tabi olun! Allah'ın dinine hizmet edin! Tek başınıza olsanız da, hakla beraber olun! O zaman İslâm kalkınır; başka türlü kalkınamaz! "Aa, efendim, dirlik, düzenlik, birlik, beraberlik, organizasyon bozulmasın" diyorlar. “Her biriniz İslâm için, kendinizin dünyada kalmış tek adam olduğunuzu düşünün. Ama senin gibi aynı hedefe yürüyen başka insanlar varsa; onlarla da işbirliği yap! Yapmıyorsa, silkele at be! Sen onu sırtında taşımak zorunda mısın? Beni sırtında taşımak zorunda mısın? Kimse kimseye hürriyetini vermesin! Hürriyet aziz şeydir. İnsan, ancak Allah'a kul olur. "Allahım! Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz" *5 Mayıs 1990* *Prof.Dr. M.Esat Coşan*
  • 5 Ay Önce

Beklediğimiz durumlar da! Lakin;

Bu yolu sanki kendilerine kalmış-《mal mülk soy sop itibarı üzerinden menfeat》 -mirası olarak görenlere biat edecek değiliz herhalde! Baş vekil İbrahim Uslu Efendi. Bu cemeati Fetövârî üzüm salkımı bir yerlere götüremezsiniz!
  • 5 Ay Önce

Fetöcüler gibi körü körüne biat yok bizde Elhamdülilleh!

Sâdece Cübbeli hoca değil kabul etmiyen! Mahmud Ustaosmanoğlu ks. Hz'lerin ders vevsohbetlerinde bizzat bulunma şerefine nâil olan cemeatin ve ihfanın ve ilim talebelerinin çoğunluğu kabul etmiyor! Mahmud Ustaosmanoğlu ks. Hz'ler sohbetlerinde defeatle Rasülüllah s.a.v efendimizin yerine kimseyi halife bırakmadığını, Hz. Ebu Bekr'in nasıl hâlife seçildiğini defeatle ders ve sohbetlerinde anlatarak Cemeat Talebe ve müritlerini bu konuda oldukça bilgili ve uyanık yetişrtirdi! Fetöcüler gibi önümüze gelene körü körüne biat etmemeyide öğretti bizlere Biiznilleh Elhamdülilleh! Şeyh Mahmud Ustaosmanoğlu hz'leridir Rabıta İmamı Rabbaniye devam ettiği gibi Mahmud Ustaosmanoğlu Efendi hz'lerine devam edecektir, İbrahim Uslu hoca efendi baş vekildir Vesselam.
  • 5 Ay Önce

Tan’a

Peki sen şuna cevap ver, anayasa varken hakime, savcıya, avukata vs. ne gerek var. Herkes açıp okuyamaz mı? Tabi bir de şu var peygamberimiz yolculuğa da çıksanız içinizden birisini lideriniz seçin buyuruyor. Senin anlattıkların dışarıdan bilgisizce atıp tutmak gibi olmuş biraz kusura bakma. Selametle.
  • 5 Ay Önce

Mustafa

Müslümanlar Kur'an 'ı ne zaman anlayacak . Kur'an 'ı okuyup anlayın diye indirdik diyor cenabı ALLAH
  • 5 Ay Önce

Tan

Bir bilen varsa aciklasin Kuran-i Kerim gün gibi ortada dururken bu cemaatlerin baslarindaki hocalar ne is yapar-kimdir-konumlari nedir-neden herkes bunlara saygi duyar-bu hocalara saygi duyanlar hic Kuran-i Kerimi Türcede olsa okuyup anlayamazlar mi- Kuran : Oku diye baslar hocalari dinleyin diye degil. Buyurun aciklayin!!!!???
  • 5 Ay Önce

Ferhat

Güneşe çıplak gözle bakamazsın. Güneş gözlükleri gerekir. Hocalarda bu vazifeyi ifa eder. Hz peygamberin sağlığında yaptığını yaparlar. Kur'an öğretirler. Anlamını öğretirler. Hadisleri ve sünneti öğretirler. Bir sğrü kitap varken okula öğretmene ne gerek var diye sor. Bakalım ne cevap alırsınız. Farklı değil
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23