• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransa'da hastane randevusu çıkışı: 5 Euro ceza geliyor! Yapmayanların başı ağrıyabilir

Türkiye'ye sağlık sektöründe yapılan yeni adımlar dışında yeni önlemler yolda haberleri gelirken Fransa’da yılda ortalama 27 milyon kişi devlet hastanelerinden aldığı randevuya gitmeyince Fransız hükümeti, randevuya mazeretsiz gitmeyene 5 Euro (175 TL) ceza vermeye hazırlanıyor.

8 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Leyl....

Gurbetci kardesim.. Siz hekime gitseniz de gitmeseniz de di$ hekimleri haric! (Onlarin bazi ameliyeleri Saglik kasasi kapsamina) ..zaten hekimler paralarini kazaniyorlar. Yeni hasta almamak adina hasta portfoyu olusturuluyor.. Ben bir ara Aile Hekimi bulamadim, o derece dolu. Devamli Prof bilmem neye gitmek veya hastahanelerin acil kismindan zaman kazanmak adina istifade etmek kanun olarak yasak dir.. Eskiden sizi Aile Dr uzman hekime gonderirdi, simdi ise direkt uzman Hekim docent, Profa kadar gözükme hakki vardir.. Bir Doktor sadece belli bran$a bakabilir.. Eger verilen randevular suresi haftalarca uzar use, hasta madur oldugu icin, isinden de almamak adina baska hekime daha cabuk randevu ve Saglik hizmet alabilecegi baska kurumlara yoneliyor!! Orasi bir ticarethane mantigiyla dönüyor.. Cözüm.. Hasta portfoyu, Yeni hastayi nadir kabul etmek! Yaslilar, gebeler, pediatri, Kbb rutin olarak geliyor zaten..
  • 5 Ay Önce

Leyl....

Malumunuz 1 hekimi gunluk bakabilecegi hasta sayisi muayenehanede daha SInIrlidir.. Yani burada bir zaman veya hizmet kaybi yok! Art niyet var.. Bu tip Devlet terorune verilen 1 isim vardir Baski ve $antaj.. Bu bir i$ akdi degildir. Sonucda gelmek veya ertelemek Hastanin kendi tasarrufundadir! Hekimler zaten 0 hasta bile olsa hadtahaneden ucretlerini alirlar. Muayenehane acan hekimi ise, yaninda personel cali$tirdigi icin bir ticarethane gibi dü$ünmek mecburiyetindedir. Ki Ticaretde risk vardir. Sonuc olarak hayrina hasta bakmiyor. Parasini Saglik Kasasindan aliyor.. Insanlar Saglik Kasalarina millionlarca Euro Ödeme yapiyor, hic hastalanmasa ya da ilac gereksinimi receteli olmazsa bile.. O Zaman iade eden var mi geri?! O halde bu gecersiz bir uygulamadir.. Bence bu ceza gereksiz Acile gelen, acili mesgul eden ve gereksiz devletin ambulansini kullananlari icin €10,00.- olarak sabitlenmelidir.. Tesekkurler..
  • 5 Ay Önce

Leyl....

Aldigi mi, yoksa kendileri ne zorla verilen randevular mi!? Bu kadar insanin hasta olup da, sonra hekimden Saglik hizmet almamasi normal mi? Bu bir toplanti degil, Saglik Sonucda.. Bana normal gelmiyor!.. Mazaret ne olabilir, cok hasta dim gelemedim veya Cocuklarla kalmam gerekli! Sacma! Gelen hasta bekleme odasindadir, gelemeyen gelemez! Konser bileti mi bu!!
  • 5 Ay Önce

İsmail

Hastaden gün alıp gitmeyen mutlaka parası alınması gerek gitmeyeceksen bir gün önceden haber verilmesi lazım çünkü o saat o tahsil edilmiş bence gitmediğinin parası ödenmeli.
  • 5 Ay Önce

Darısı Başımıza

Biz randevu dahi alamıyoruz. Rapor uzatmak için özele gitmek zorunda kaldım.
  • 5 Ay Önce

fetösavar

bizde de yüz lira iyi bir ceza bedeli..
  • 5 Ay Önce

Gurbetci

AB ulkesinde mazeretsiz randevuya gitmeme tedavi ucreti icra ile alınır bedava olsa bile normal ücret tahsil edilir. Söz sözdür zira.
  • 5 Ay Önce

Misafir

Rendevuyu kaldırın olsun bitsin kimsenin ayrıcalıgı olmasın herkes ekmegi icin calışıyı.
  • 5 Ay Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23