• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İYİ Parti'den Meclis'te hem CHP'ye hem DEM'e sert sözler

İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu'ndan CHP ve DEM Partilerine sert sözler: "İYİ Parti, gece gündüz sıraya geçerek 'Apo’nun heykelini dikeceğiz' diyenlere selam gönderenlerle, sırtını PKK’ya yaslayanlar ve onlarla, herkesin gözü önünde açık ve şeffaf olarak hareket edenlerle aynı safta durmayacaktır."

6 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Bu mektubu TBMM başkanını sayın Numan Kurtulmuş ' a gönderenler hukuk istiyor...fakat hukuksuzluğa arka çıkıyor

Hatay Milletvekili Can Atalay davasında da Anayasanın 153. maddesinin hükme bağladığı zorunluluğa rağmen AYM kararlarının uygulanmaması durumunda ulusal ve uluslararası iki yargı kargaşasıyla karşı karşıya olacağız: Birinci olarak ülkede Anayasayı askıya alan bir yargı kargaşası doğacaktır. İdari birimlerin ve mahkemelerin görev ve yetki alanlarını artık yasalar değil, mahkemelerin ve idarelerin keyfi kararları belirleyebilecektir. Hak arama ve hesap verebilirlik olanaklarımız büsbütün ortadan kalkacak ve bunun yaratacağı tahribat büyük olacaktır. İkinci olarak uluslararası yargı nezdinde AYM ve bireysel başvuru yolu etkili bir yargı mercii ve yolu sayılmaktan çıkacaktır. şunun şurası AYM nin daha düne kadar böyle bir yetkisi yoktu... Gezi davasından 18 yıl cezaa almış birini hapisten kurtarmak için milletvekili adaylığına koyup ... cezasını çekmeden milletvekili yapmak hangi hakka? ... hangi hukuka ?...hangi adalete sığdırıyorsunuz çok merak ediyoruz?...Can Atalay’ın avukatları meseleyi AİHM’ye götürmek için çalışmalara başlamışlardır. Bu sürecin sonunda AİHM tarafından verilebilecek bir ihlal kararı süreci yeniden işletebilecektir. Bu sürecin de tamamlanmasını beklemek Anayasanın 90. Maddesinin de bir gereğidir... diyorsunuz ammâ cezası alınmış...onanmış ... kesinleşmiş .. karar verilmiş...cezasını çekmesi gereken birinin davası üzerinden hukuksuzluğa arka çıkarak hukuk diyorsunuz ya ...biz de size inanamıyoruz!...adam cezasını çeksin...ondan sonra milletvekili adaylığını koysun... bu arada bu şahsın milletvekili adaylığına adaylığını kabul eden seçim kurulunun da bu karmaşa da büyük sorumluluğu vardır... Hukuk devletine olan inancı güçlendirmek için gerekenleri yapacağınızı, anayasal düzene karşı bir darbe/kalkışma olarak da değerlendirilen ve anayasayı ihlal niteliği taşıyan bu hukuksuz tutuma destek olmayacağınızı ve katkı sunmayacağınızı umut etmek istiyoruz.
  • 8 Ay Önce

İ. Keskin

Ha Dervişoğlu, sende, esasa ilişkin sözlerin başına bizleri öz be öz vatanımızda misafir konumuna düşüren 'biinnn yıldır bu topraklarda...' edebiyatıyla başlarsan olmaaaz! Biz Türkler bu topraklarda on dört bin yıldır varız. İlber Bey gibi kraliyet entelektüellerine değil de Rahmetli Kazım Mirşan'nın peşine takılsanız anlayacaksınız.
  • 8 Ay Önce

muşlu helalteryan

önceden neden durdunuz? seçimi kazansaydınız şuan birlikte üç ortak heykel açılışındaydınız. Allahtan bu milleti aldatamadınız. Yine aldatamayacaksınız. Bakacağız.
  • 8 Ay Önce

selva

aklınıza yenimi geldi
  • 8 Ay Önce

Tortumlu

İyi parti cumhurbaşkanlığı seçiminde bunlarla beraberdi millettin tokadını yiyince kendine geldi.umarız devam eder
  • 8 Ay Önce

Toshiba

O kadar iddialı konuşma efendi. Henüz FETÖ kafirinden emir gelmedi demek ki. Hele FETÖ alçağı, manevi kızı Meral’i bir arasın bak bakalım sana bu iddialı lafları nasıl yedirirler?
  • 8 Ay Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23