• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsmail Demir’den ALTAY Tankı açıklaması

Eski Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, ALTAY Ana Muharebe Tankı’nın (AMT) seri üretime geçememesinin nedeninin anlaşma yapılan ülkenin güç paketini vermemesinden kaynaklandığını belirtti. Demir, "Algı üzerinden Savunma Sanayi’yi dövmeye, suçlamaya kalktılar. Bu adil değil. Şimdi ne oldu? Güç paketimiz belli bir aşamaya geldi. Ara çözüm olarak da Kore'den güç paketi meselesi gündem aldık. Onunla tankımızı koşturduk. İlk seri üretimler onunla başlayacak” dedi.

23 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Ali Kocabaş

Koç bu tankların iki adet protibini yapmıştı, sonra ne olduysa koçun elinden aldılar. Belki şimdi 500 yerli takımız vardı. Hatırladınız mı?
  • 1 Yıl Önce

Hüseyin öztel

El atina binen yolun yarisina kalir
  • 1 Yıl Önce

Kemal aşık

Çokmu zor bu motoru,transmisyonu yapmak nerede bizim televizyonlarda k...sohpetiyapan purofösörlerimiz? Yaziklarolsun koskoca 85 milyon Türkiye bu motoru ve transmisyonlari yapamıyorsa!!!!!
  • 1 Yıl Önce

Mesut Zengin

Aceba almanyanın kıvırmasında ihaleyi alamayan koç gurubunun etkisi olabilir mi? Ya da daha sonra sosyal medyadan kışkırtma yaptırmış olabilir mi? Malum gezi parkında yaptıkları meydanda idi.
  • 1 Yıl Önce

Bursalı

Almanyaya kıyameti kopartıyorsun ama TOGG'un ve karsan minübüslerin elektrik motorlarını, türkiyede montajı yapılan mersedes kamyonlarının, mersedes, man otbüslerinin, daha bir çok aracın, hatta zırhlı araçların motorlarını almanyadan alıyorsun, sonrada konuşuyorsun. Sanki tank motorunu kendin mi yaptın koreden aldın üstüne koydun. 2008 de 250 tank tamamlanacaktı. Koç prototipleri yaptı ve sonra 9 Kasım 2018 tarihinde BMC ile seri üretim sözleşmesi imzalandı ve seri üretim 2020 de başlanacağı sözleşmede belirtildi ve Koç un ürettiği aynı prototipler hala kullanılıyor. Bakalım BMC ihalede verdiği birim fiyatının kaç katına tankı teslim edecek. Ha arda birde tümosan macerası vardı?
  • 1 Yıl Önce

umur

ne yapsaz... en iyisi sizin zillet kafası uyarınca örtelim bu işlerin üdstünü olsun bitsin. hatta şu iha siha tiha.. ittiret getsin.biz bu memlekette laikliği bunlarla mı koruduk. vesayetlr,darbelerle faşizmle muhtıralarla ... laiklik heykel konser festival. gerisini boşşveee...

hasan

Otokar ile anlaşan Almanların , ihale Katar ortaklı Bmc ye gecince motoru vermemesi kadar dogal birşey yok. 2. İhalede Bmc daha düşük fiyat vermiş olabilir peki suan aynı fiyatı koruyabildi mi? Bilmiyoruz...
  • 1 Yıl Önce

mert

ne de çok biliyorsunuz çarıklı erkanıharbler.her konuda allamesiniz. evini dükkanını idare et,vergini tam ver de sonrasına bakarık. çok bilmiş yurdum insanı.

Turgay Özkan

BMC zaten döviz bazında birim fiyat vermişti. Fiyat değişmez. Değişecek olursa, BMC nin bu işten çekilmesi gerekir. Tekrar ihale gerekir. Birde Almanlar "vermiyoruz" diyemiyor. İşi uzatmak ve askıda kalmasını sağlamak için kurnazlık yapıp "süreç işliyor" mavalını okuyor. Bu da uzun bir zaman sürdü zaman kaybı oldu. Türkiye de söz konusu ürünü kendi yapmaya karar verdi. Ve şu an bu süreç devam ediyor. Ama üretiminde başlayabilmesi için geçici olarak ilk parti üretimlerde Koreden temin edilecek.

kenan

Kemal aşık bu haberi baştan sonuna kadar birdaha okurmusun
  • 1 Yıl Önce

Kemal aşık

Bu altay tanki kiyamet gelincemi seriüretime geçecek kaçyil oldu hala üretilemedi Türk halkiyla dalgami geçiyorsunuz kendimiz üretemiyormuyuz? televizyonlarda ahkamkesn lafebeliği yapan purofösörlerden gecilmiyor ne işeyarar ne icat üretir bu puröfösörler konuşmakdan başka yoksa bu purofösörlerin hepsi kuru kuru laf,çene salatasi puröfösörlerimi.
  • 1 Yıl Önce

85 milyon savunma bakanı 85 milyon hazine bakanı

bir profesör tutturmuşsun zekai.. ismail demir bu işi en iyi bile ve işin içinde bulunan biri. engelleme olursa evet kıyamete kadar kalır. o zaman da zaten gerek kalmaz. abuk sabuk konuşma. en iyisi sizin kafadakiler gibi bütün bunlara ne gerek var diyelim olsun bitsin.seninkilerin zerre vizyonu var mı zerre. çorum ve konyaya ülker diyen,mersini güneydoğuda sanan kıbrıstaki kapalı maraşı 49 yıl sonra gazetecilerden öğrenen gafmanı seçseydik ne güzel bütün bu defterleri kapatırdı olu biterdi hııı...???? vergini tam veriyon mu vergini. iyi efferim inandum ben da.

Umuda

Babacan ve Davutoğlu bu Ülkeye çok büyük zarar verdiler. Davaya ihanet ettiler Hükumeti yanlış yönlendirdiler. Yabancı en çok Dindarların içine ajan sokar en büyük ihaneti de Dindar görünüp ABD casusluğu yapan Fetö yapmadımı.
  • 1 Yıl Önce

Umuda

Caydırıcı, Hükumet içeri tıktı Fetö ye AF çıkartacağını CHP söyledi dava hak ve adalet ile milli kalkınma davasıdır Emperyalizmden kurtulma Millileşme davasıdır bu davada İngiliz ABD li bankerlerden 500 Milyar dolar alma her şeyini onlara verme davası değil. Silahlı guruplar Solcularda olur Fetöcüler de olur. Sen oy verdiğin partiyi bir araştır neden hep silahlıları darbecileri desteklemiştir. Batıya İnönü dönemlerinde ne peşkeşler çekilmiştir ABD ile 2 li gizli anlaşmalar Milli eğitimi Olbrayta teslimler nedir. biraz oku.

Caydırıcı

İyide saydığın isimleri bakan yada başbakan yapan adam şuanki cumhurbaşkanı adam fetoya açıktan destek verip devletin tüm kurumlarını arsalarını paralarını pensilvanyaya peşkeş çekti anlamadığım bide şu senin dava dediğin ne feto gibi sizde örgütleniyoemusunuz yoksa devletin içinimi boşaltıyorsunuz silahlı bir geupmısınuz dava dediğin ne senin

hasel

Vermeyen ülkeyi kesin biliyorum.Almanya.Almanya,üretimi geciktirmek için ülkemize zaman kaybettirmiştir.Mutlaka gelecekte bedel ödemeli.2.G.Kore ile anlaştık.Şimdi oradan karşılanıyor.İçeri de de üretim için büyük çaba var.Kısa sürede yapılacağına inanıyorum.3.Almanya,bana göre artık dost olmaktan çıkmıştır.
  • 1 Yıl Önce

melih

Ülkeler arası dostluk olmaz ,menfaat ilişkisi olur.( Türki cumhuriyetler bunun dışında ) . mesela 15 temmuz finansörü BAE , bi zamanlar aramazın bozuk oldugu Kavala cinayeti sorumlusu Sudiler.

Dost gorunen DYSMANLARIMIZI NOT ETTIK, EDIYORUZ HESAP GORMEK ICIN VAKTINI BEKLIYORUZ

........
  • 1 Yıl Önce

yarın unuttun gettiii..

unutma yarın...zekai.zamanında kıbrıslı bir rum kadın gazeteci denktaş a şöyle demişti.;sayın denktaş 2000 yıl sonra da olsa bu adayı sizden alacağız.görüyor musun uzun vadeli azmi.biz çoktaaan verelim gitsin demeye başladık. yahudiler ms 76 o bölgeden kovuldu,1948 de devletlerini kurdu 1800 küsur yıl sonra. sende bende var mı bu ruh. bolbol palavra.unutkan idraksiz şark kafası.

hacegan

Arkadaş seninde elinde kozlar var sende onları kullan niye kullanmıyoruz ayrıca biz daha çok önceden motor ve aksamlarının imaline başlamamız lazım idi merhum ERBAKAN hocayı nasıl dinlemezler her şeyde olduğu gibi sonradan hatırlarız Rabbim gani gani rahmet etsin hocamıza Rei'ten ALLAHcc. bin kere razı olsun savunmasanayine çok önem verdi alçak fetöcüler yüzünden çok gecikti amma şükür şimdi kendimiz üretebiliyoruz ALLAHcc. yapanlardan yaptırandan ebedi razı plsun İNŞAALLAAH.
  • 1 Yıl Önce

Türkiyem

Bizde bir milyon beş milyon on milyon nekadar kurdariyorsa bu teknölöjiyi yaban ustalardan devşirelim
  • 1 Yıl Önce

Turan

Bu sevgili ve çok bilmiş müttefik ülke Almanya olabilir mi? Tarihi fırsatı tepen, AB nın köküne kibrit suyu dökmek varken can suyu veren Davutoğlu tarih seni affetmeyecektir!
  • 1 Yıl Önce

caydırıcı.. sen ne içtin. içme bir daha...

caydırıcı rumuzlu dangalak. erdoğan geldiğinde devleti niçine taa 60 lardan bu yana sızmış bir yapıyı kucağında buldu.sen demirel in evren in kasım gülek in yaşar tunagür ün rolleri hatta ecevit in büyük saflıkla gafletle yaptıklarını biliyor musun. nasıl her şeyi ters yüz ediyorsun.adamların melek kisvelerini atıp canavar suretleri ortaya çıkınca onlara şu veya bahanelerle sahip ve arka çıkanları görmüyor musun. saf mısın yoksa tam tersine çok kurnaz biri misin. onlara kol kanat geren aynı ağızları kullananları gör. 15 temmuzda erdoğanın canına ksdedilirken tankların arasından geçen bakırköy bld.başk. evinde tv den gelişmeleri takip eden ve yiner nakkaştepedeki haneisaadetinden misafirleri ile çay börek faslı ile köprüyü gözleyen, temmuzun onbeşinde BAŞBASKAN OLLCAMM diyenler kimler...nasıl 180 derece evir çevir bu....Allah sana insaf ve idrak versin....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23