• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk şehri olan o yerde: Üç bin asır önce öyle bir metin ki! Türkiye'de kayıp antik dil keşfedildi

Tarihi keşif! Yeni keşfedilen 3000 yıllık kil tablet, en güçlü antik imparatorluklardan birinin ritüel metnini içeren kayıp bir dili ortaya çıkardı. Türk şehri Bolu yakınlarındaki Hitit merkezinin kuzeybatı ucunda bulunan bu keşfine çok ama çok önemli olduğu ortaya çıkarken Kalaşma dili olarak tanımladı.

9 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Nurcan Uzun

Nihayet topraklarımızın Malazgirtten önce de Türk toprağı olduğunu anlayanlar var.Ve yine nihayet birileri Roma eseri değil de eski Türk kavmi eserlerinden bahsetmiş. Türkiye'nin Türk yurdu olduğunu gösteren o kadar çok eser varki.Lütfen bu eserlere ve yeni keşfedilen yerlerdeki Türk dünyası tarihini kanıtlayan tarihi keşiflere daha çok yer verelim.Medyada da daha çok görelim.Bilgiler yastık altı edilmesin.Gün yüzüne çıkarılsın.ANADOLU TÜRK YURDUDUR.AKSİNİ SÖYLEYEN YALAN SÖYLER.
  • 1 Yıl Önce

A. İhsan

Abi 3 bin asır nedir 3 bin yıl yazmanız gerekiyor 3 bin asır sanırım 3 yüzbin yıl yapıyor))))
  • 1 Yıl Önce

KALAŞMA

En üste yorum yapan uşak.. Ezilmişlik sendromu içinde çok yazık.. Ait olmadığı cografyada yaşıyor..
  • 1 Yıl Önce

Hasan Altınsoy

Bu tabletin dünya haritasına benzediğini size söyleyen oldumu
  • 1 Yıl Önce

Vatandaş

İşte tarihimize verdiğimiz önem bu kadar.. Arkeoloji ve tarih konusunda ne akademi, ne medya, ne devlet, ne de halk oynanan büyük oyunu bozmak için üstüne düşeni yapmadı, yapmıyor. Bu konunun geleceğimiz için önemini hâlâ idrak edemedik. Bize tarih diye yutturulan yalanları el birliği ile pekiştirmekten başka bir çaba göstermiyoruz. Yüz yıldır "kızılderililer de türkmüşş, heh heh, Hz. İbrahim de türkmüş, heh heh.. Etrüskler türkmüş.. heh heh.." diye alay ifadeleri yayanlar kimlerdi bir düşünün.. Gerçekler böyle gizlendi bizden.. Akademisyenler alay konusu olmaktan korktular, görseler bile gerçekleri söyleyemediler. "zeytinyağlı yiyemem aman, basma da fistan giyemem aman, senin gibi CAHİLE !!!? efendim diyemem aman.." tüm halkın dilindeyken doğruyu söyleyip cahil damgası yeme cesaretini kim gösterirdi?
  • 1 Yıl Önce

Basiret

Bırakın toprak üstünü, toprağımızda saklı tarihimizi bile "vahşi" batı ele geçirmiş ! Türkiye'de arkeoloji/tarih bilimi 19.yy'dan beri almanların, ingilizlerin tekelinde ve akademik çevremiz bir türlü bu adamlar karşısında aşağılık kompleksinden kurtulamadı. Çıkarları doğrultusunda tarihin gerçeklerini değiştirip bize ve dünyaya pazarlıyorlar. Buluntuları ülkelerine götürüp "gizliyorlar", fotoğrafını bile yayınlamıyorlar ki bir tarih senaryosu yazıp istedikleri yönde manipüle edebilsinler. Yüz yıldır kendilerine göbekten bağladıkları bazı akademisyenlerimizi de kendi senaryolarına yönlendirip amaçlarına erişiyorlar.. Neyse ki yeni nesil arkeologlar içinde kül yutmayan, bu tarih sömrüsüne karşı dik durup gerçekleri ortaya çıkartmak için çaba gösteren yiğitler de var. Onlar, "Türkler 1071'den 10bin yıl önce de bu topraklardaydı. Trekler, Hititler, Truvalılar, Luviler, İskitler, Etrüskler, vs... Türk boylarıydı.." diyorlar ve kanıtlarını da gösteriyorlar. Bu haberde bahsi geçen "bilinmeyen"(?!) dil "çözülemezse"(?1) büyük ihtimalle Luvi dilidir ve Türk'ün en az 10bin yıllık tarihini ortaya çıkartacak metinlerdir.
  • 1 Yıl Önce

kalaşma dili çok önemli bir dildi:

kalaş nikov tüfeğinin ismi buradan gelir. hatta halk arasında kullanılan ‘bana dalaşma lan’ da budur. bir zamanlar tüm bu coğrafya türktü. bugün kızılderili türkler amerikayı yönetiyorlar, çok pis heriftirler ama takılmayın buna çok
  • 1 Yıl Önce

Gizem

Niye tarihi kazilarimiz hala alman İngiliz Fransızlar tarafından yapılıyor? Niye tabletlerimiz almanyaya gönderiliyor? Kafanın değişmesi gerek.

Gizem

Ula uşağum ne sacmalamişsin böyle. Kizilderililer değil amerikanın yönetmek hala soykırıma uğruyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23